KonsoliFIN Podcast 120: Kaikki on huonoa

julkke

New Member
Vastaus: KonsoliFIN Podcast 120: Kaikki on huonoa

Jälkeen jäänyt kun olen, niin vasta nyt sain kuunneltua pari viimeisintä jaksoa. Sitä vaan tulin sanomaan, että yhdyn (sillä ainoalla oikealla tavalla ;)) Walluun mitä tulee Uncharted 3:een. Mukava oli kuulla jonkun muunkin olevan ehkäpä plegen hypetetyimpään peliin samalla tavalla pettynyt. Silmäkarkkiahan pelissä riitti, maisemat olivat heittämällä parhaita mitä olen konsolipelissä ikinä nähnyt, myös Chloen (?) keikkuvaa pikselitakamusta tuijotteli ilomielin. Siihen se positiivinen sitten jäikin. Mekaaniikat mättäsivät ja Wallu nostikin esiin ne pohjattoman ärsyttävät kiipeilykohtauksissa pitkälti kameran vuoksi tapahtuneet kuolemat, muutkin pointit allekirjoitan 100-prosenttisesti. Tarina(nkerronnallisesti)llisesti peli alitti myös odotukset massiivisesti. Kenen idea oli pilata lupauksia herättänyt tarina jollain pirun miljoona vuotta vanhoilla zombihämähäkeillä, jotka ilmestyvät silloin tällöin kuin tyhjästä ilman mitään selitystä?! Jos tarinallisesti hyvää peliä kaipaa, pelatkaa Enslaved ja pysykää perhana kaukana tuosta ND:n " mestariteoksesta!

Jyriä on myös pakko kiittää ansiokkaasta hostailutyöstä, kiitos ja kaikkea hyvää jatkoa ajatellen!
 

Cyrus1

Well-Known Member
Vastaus: KonsoliFIN Podcast 120: Kaikki on huonoa

Heh, olin jo kirjoittamassa ennen kuuntelua, kuinka U3:a onkin vihattu aika paljonkin ja kirjoittamassa pitkää viestiä pelin "puolustukseksi". Sitten ajattelin, että kuuntelen jakson. Maagiset vähän sitten arvelikin, että tulisin jotain sanomaan. :D U3:n iso "ongelma" on mielestäni se, että sen suunnittelussa näkyy selvästi moninpeli. Moni, joka ei ole pelannut pelin moninpeliä, on varmasti enemmän hämillään pelin räiskintäkohtausten kanssa, koska peli pakottaa liikkumaan ja käyttämään Draken taitoja hyödykseen paljon enemmän kuin kakkonen. Moninpelissä nämä löytää nopeasti ja luonnollisesti, kun taas yksinpelissä tulee helpommin hakattua päätä seinään (ainakin kaikesta pelin saamasta vihasta päätellen, lähes aina valituksen aiheena ovat olleet pelin "epäreilut" ja "turhauttavat" räiskintäkohtaukset, jotka on "suunniteltu päin persettä", "vaikeustasopiikit" ja "selän taakse tulevat haulikkomiehet, jotka tappavat yhdellä", kuulemma huonoa pelisuunnittelua nämäkin ihan ammattilaisarvostelijan suusta kuultuna...), vaikka yksinpeli aika helppo onkin Crushingillakin.

En jaksa kirjoittaa sen enempää, koska tämä on loputon suo. Tässä jaksossa olisi kuitenkin todella monta kertaa tehnyt mieli sanoa väliin jotain aina, kun puhuttiin Uncharted kolmosesta, Tomb Raiderista ja Last of Usista. Näillä peleillä on paljon samaa ja silti helvetisti eroa. Mielestäni Tomb Raider on kevyesti heikoin noista kolmesta ja olisi niin tehnyt mieli sanoa väliin lähes aina, kun Waluigi sanoi mitä tahansa noista peleistä.

Uncharted kolmosen räiskintä on kuitenkin todella kaukana geneerisestä. Ilman sen loistavaa räiskintää peli ei olisi mistään kotoisin, koska Unchartedin tasoloikka todellakin on aivan käsittämättömän geneeristä huttua. Tosin tässäkin kolmonen onnistui sentään paremmin kuin kakkonen, pitkälti teknologiansa ja mielikuvituksellisuutensa ansiosta. Ja koko laiva/meriosuus on U3:n parasta antia ja olisi saanut jatkua huomattavasti kauemmin. Yksi koko generaation huippukohtia, jossa yhdistyvät sekä teknologia että pelimekaniikat. Hyvä osoitus siitä, mitä tämän genin tehoilla pystyttiin saamaan aikaan verrattuna viime geniin silloin, kun teknologia ja peli yhdistyivät.

Itselleni Unchartedien järjestys menee ehkä näin: U3 >>>> U1 = GA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> U2. U2 on todella geneeristä paskaa. Samanlainen ampumarata yksinpeliltään kuin Tomb Raider. U3 on todella mahtava, mutta pelin eka puolisko on liian hidasta (liikaa geneeristä loikintaa, aivan naurettavan liian vähän räiskintää) nostaakseen sitäkään ihan sinne suosikkipelieni terävimpään kärkeen. U1 ja GA on myös todella hyviä pelejä.


Hyvin cast, paljon enemmän tämä antaa kuin kuunnella mitäs on poijjaat pelanneet osiossa jauhetut "oli se ihan kiva" tai "eipä siitä oikeastaan mitään ihmeempää sanottavaa ole" kommentteja. Olisi kyllä ollut kiva kuulla myös jryi vs Waluigi tossa U3-jutussa.
 
Ylös Bottom