Konsolirallipelit

moukkunen

Active Member
Viron ralli oli Kalle Rovanperä show on se kova kaveri ja ikää vasta 21 v. Seuraavana sitten vuorossa jyväskylä neste rally ja kaikki eekoot suorana Ylellä.
Tuli tässä ralli huumassa ladattua gamepassista dirt 2.0 onhan tuo ajotuntuma hitusen parempi kuin wrc 10. Myöskin peliä helpompi ajaa ohjaimella chase kuvakulmalla ainakin omissa kätösissä, mikä ei taas onnistu wrc 10 ollenkaan kun autoa ei saa oikein mitenkään pysyyn tiessä kun taas nokkapelti kuvakulma toimii wrc 10 hyvin. Täytyy dirt 2.0 kyllä ne muutama lisä ralli ostaa storesta suomi, ruotsi jne. Niin nämähän melki pitää ostaa jos haluaa niitä online eventtejä ja muita ajella näissä kun sitä tekemistä näyttäs olevan.
Wrc 10:ssä kannattaa säätää kuvakulma-asetuksia, jossa voi jokaista kuvakulmaa säätää erikseen. Ne vaikuttaa paljon myös ohjaukseen.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Ensivaikutelmat pitivät hyvin paikkaansa. Parin päivän pelaamisella paljon parempi peli kuin odotin ja kovin paljoa ei ole valitettavaa. Ehkä ura voisi olla vähän selkeämpi ja välillä on vaikea hahmottaa, mihin kannattaisi investoida. Itse olen enemmän kiinnostunut auton ominaisuuksista kuin vaikka tiimistä. Ainoa uusi henkilö, jonka hommasin heti tiimiin on fysioterapeutti. Siitäkään ei ollut mitään hyötyä varmaan. Kuitenkin hauska kuvitella tiimin saavan jotain hierontoja höyrysaunassa kun laittaa fyssarin hommiin.

Renkaiden kanssa kikkailu on aika hauskaa, mutta esim. Monte Carlossa ei selvinnyt, millainen pätkä on seuraavaksi luvassa. En ainakaan löytänyt mitään ennakkotietoja ja ajoin talvirenkailla sitten kaikki ja ihan hyvin meni. En tiedä, miksi tässä ketjussa aiemmin oli sellaista kommentointia, ettei kannattaisi ajaa talvirenkailla tai voisi laittaa yhden talvirenkaan ja muut jotain muuta. Koko asvaltti näytti olevan jäässä siinä kisassa.

Yhtään huonoa ympäristöä ei ole tullut vielä vastaan. Eniten harmittaa piirtoetäisyyden heikkous, eli kaikenlaista häiritsevää tavaraa ilmestyy yhtäkkiä näkyviin, mikä heikentää keskittymistä. Mielummin ottaisin huonommat grafiikat ilman yhtäkkiä ilmestyviä puskia ja muita objekteja. Balanced moodi tuntuu olevan paras vaihtoehto boksilla. 30 fps moodi on ihan kauheaa nykimistä ja 120 fps ei tunnu yhtään erilaiselta. Sama kuin Dirt 5:ssä, jostain syystä tämän tyyppisissä peleissä ei vaan kaipaa yli 60 fps:ää. Muuten grafiikat ovat kyllä pieneltä pelitalolta yllättävän laadukkaat, vaikka valaistus ei ihan parasta olekaan, muttei myöskään ihan huono. Ehkä vähän valju ja toisaalta varjot ylikorostuvat eikä säätömahdollisuuksia ole. Yöt ovat melko ankeita, vaikka odotin vielä pahempaa. En tajua pakkomiellettä yöllä ajamiseen. Sen sijaan eri sääefektit ovat mielestäni varsin tunnelmallisia ja onnistuneita. Erityisesti pidän tuulessa huojuvista puista.

Tärkein, eli ajaminen on hauskaa ja jos ei odota täyttä simua, tuskin tuohon ajomalliin pettyy. Minusta paljon parempi tuntuma kuin aiemmissa WRC-sarjan peleissä, joita olen pelannut. Kasi taisi olla edellinen eikä se innostanut kokeilua pitemmälle.
 

Ferraro

Well-Known Member
Renkaiden kanssa kikkailu on aika hauskaa, mutta esim. Monte Carlossa ei selvinnyt, millainen pätkä on seuraavaksi luvassa. En ainakaan löytänyt mitään ennakkotietoja ja ajoin talvirenkailla sitten kaikki ja ihan hyvin meni.
Kuten jo Marcus Grönholm aikanaan totesi, I'm not a meteorologist. Tiimille pitää siis palkata meteorologi jotta sääennusteet näkee uramoodissa. Mahdollisuus tähän avataan skill pointseilla, ja se onkin luultavasti mekaanikon ohella tärkein yksittäinen työntekijä tiimissä mikäli rengasvalintoihinsa haluaa kiinnittää huomiota. Kannattaa myös huomioida milloin kunkin työntekijän sopimuksen loppuvat - itse huomasin vasta tyhjistä sääennusteista Kroatiassa että meteorologi ei ollut saapunut paikalle kun olin unohtanut uusia sopimuksen. :D
 

Mathael

Well-Known Member
Nyt tässä pelaillu niin WRC 10 kuin Dirt 2.0. WRC 10 kaikki kisat tuntuu ja näyttää erillaisilta eli vaihtelua löytyy niin maisemisssa kuin eekoissa eli immersio WRC onnistunut erittäin hyvin. Dirtissä kaikki rallit jotenkin tuntuu samoilta ajelit nyt suomessa tai ruotsissa toinen on toki lumivalkoinen jne. ruotsin muuten ostin eilen. Ajotuntuma on ainakin omaa kouraan parempi Dirt 2. Täytyy nyt ostaa vie monte carlokin Dirt 2. Tästä puheenollen olis varmaan se seasonpassi pitänyt ostaa mikä sisälsi kaiken, kun tämä yksitellen ostaminen taitaa tulla paljon kalliimmaksi :rolleyes:.
Tämä yksitellen ostelu johtui siitä kun netissä peloteltiin peli on niin simu niin ajattelin et tämän takia tällänen autopeli harrastelia ei kauaa viihdy pelin parissa, mutta hyvinhän tuo on sujunut. Meinaan niinkuin aikasemmin maintsin niin en ole rallipelejä pelannut moniin vuosiin ennen WRC 10.
Muistaakseni richard burns rally aikoinaan oli huomattavasti simumpi kuin Dirt 2.0 . Riku burnssia tulikin aikoinaan pelailtua paljon. No mitäpä näitä pelejä vertaileen molemmat on hyviä ralli pelejä niin WRC 10 kuin Dirt 2.0
Varmaan tämä ralli huuma tästä vaan kasvaa kun toi neste rally finlandkin rupee kolkutteleen kohta ovella...
 

JLunen

Active Member
Joo, se kaikenkattava GOTY-edition on ollut aika säännöllisesti alessa, vissiin 12,5€ boksille ja 10€ pleikalle. Jotenkin muistelin että boksille olisin sen vielä halvemmalla ostanut. Melko halvalla saisi koko paketin. Pleikalle tuo tuli aikoinaan ennakkotilattu, mutta silloin petyin VR:n puutteeseen ja jotenkin autot tuntuivat hirveän raskailta ekan osan jälkeen. Nyt kyllä ajomalli tuntunut varsin hyvältä, vaikka takapotkut on melko kiikkeriä ajaa kun ei VR:ää ole. Se auttoi itseä kyllä ekassa osassa.

Dirt rallyissä kaikki pätkät on otettu oikeista teistä ja muistuttavat hyvin pitkälti oikeita vastineitaan, vaikka niitä ei ole käyty laserskannaamassa. Toki sieltä jotain eroavaisuuksia löytyy, Suomessa ainakin jommalla kummalla pätkällä on fiktiivistä tietä pieni pätkä jossain keskellä, jota ei oikeasti ole, Skotlannissa joku risteyskohta tms oli erilainen jne. Mutta hyvin pitkälle on otettu oikeita teitä mallinnettu, näistä löytyy netistä vertailuvideota ja kuvia. WRC-sarja taas ei taida olla ihan niin realismin perään yleisöpätkiä lukuunottamatta. Harjujan esimerkiksi on kyllä ihan mukavasti mallinnettu.

Ekan DR:n pätkät ovat tuntuneet tosi hyviltä aina, kakkosen alkuperäiset taas tuntuivat aluksi jotenkin tylsiltä ja rallin eri pätkiä ei meinannut aluksi toisistaan erottaa, mutta kyllä vaan nekin alkoivat maistumaan suht nopeasti. Monten irl-ralliakin katsoessa ollut muuten hauska bongata samoja osuuksia joita itse ajanut DR:ssä. Jos tämä CM:n trendi jatkuu WRC-lisenssin kanssa näissä pätkien mallinnuksissa, niin ai että...
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Aitojen reittien mallintaminen on hienoa, mutta toisaalta on hyvä, että ei kaikissa peleissä ole aina samat kisat, kuten rata-autoilun puolella tuppaa olemaan. Jos on ajanut 15 vuotta nyrreä eri peleissä, siihen voi jo kyllästyä, vaikka se onkin yksi kiinnostavimmista radoista. Codiesien ja EA:n tyylin tuntien vaarana on, että samat erikoiskokeet ilmestyvät samanlaisina vuodesta toiseen, kun ne on kerran purkitettu.
 

JLunen

Active Member
Aitojen reittien mallintaminen on hienoa, mutta toisaalta on hyvä, että ei kaikissa peleissä ole aina samat kisat, kuten rata-autoilun puolella tuppaa olemaan. Jos on ajanut 15 vuotta nyrreä eri peleissä, siihen voi jo kyllästyä, vaikka se onkin yksi kiinnostavimmista radoista. Codiesien ja EA:n tyylin tuntien vaarana on, että samat erikoiskokeet ilmestyvät samanlaisina vuodesta toiseen, kun ne on kerran purkitettu.
Joo, tuo on ihan hyvä pointti, että ratapuolella tuota toistoa on vaikka kuinka. Tallipeleissä taas ei tätä ole hirveästi harrastettu, en muista miten Burnsin alkuperäiset pätkät, oliko niillä todellisuuspohjaa. Modeillahan siihen on tietysti saanut vaikka mitä.

Paljonhan WRC-sarjakin on kierrättänyt pätkiä ainakin Kylotonnin ekoissa peleissä, seiskassa oli paljon kutosen pätkiä ehostettuina. Kasista eteenpäin nyt en sitten enää muista, ysiä ja kymppiä niin vähän tullut pelattuakin. Tietysti pientä vaihtelua tuo sekin, että wrc-kalenteri elää vuodesta toiseen.

Mutta koska noita ralleja on kalenterissa niin paljon, niin onhan se työmäärällisesti suuri urakka tuoda joka ralliin edes yksi uusi pitkä pätkä, varsinkin jos näitä pelejä meinataan joka vuosi julkaista.se tarkoittaisi 13 kisan kalenterilla samaa, kuin CM tekisi enemmän pätkiä kerralla kuin Dirt rally 1 ja 2 yhteensä (6 maata kummassakin, kakkosessa tietysti sitten DLC:nä kierrätettiin ykkösen 6 maata). Kylotonn varmaan vähän helpommalla päässyt siinä, että mallinnus ei kauhean tarkkaa ole yleisöpätkiä lukuunottamatta. Minua ei kyllä haittaisi, jos samoja pätkiä kierrätettäisiin, kunhan niiden lisäksi tulisi myös uusia riittävän usein ja toki niitä vanhoja voisi vähän ehostella myös tarpeen vaatiessa. Tällöin uramoodissa voisi oikeasti peräkkäisinä vuosina olla selvästi eri pätkiä samassa rallissa ja toistoa olisi vähemmän.DR-sarjassa ongelma sen olemattoman "uramuodon" lisäksi itselle on ollut se, että aika nopeasti nuo pätkät tulee tutuiksi. Dirt 4:n "random generoidut" pätkät eivät oikein vakuuttaneet myöskään, joten mieluummin kuitenkin ihan käsintehtyjä pätkiä siis.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
WRC generations. 150 pikataipaletta ja 22 maata. Kertokaahan enemmän asiasta ymmärtävät näyttääkö tämä selkeästi paremmalta kuin edelliset pelit. Ainakin sisältöä on nyt vihdoin ihan tuhottomasti mitä itse ainakin kaivannut.


 

wopsu

Well-Known Member
Miks tän pelin hinta on vaan 35e? Joku raakile kyseessä? :D jos tää on wrc9 ja wrc10 tason pläjäys ni varma ostos tuolla hinnalla
 

moukkunen

Active Member
Ilmeisesti autojen käyttäytyminen on muuttunut ja ääniä on paranneltu tulevassa Generationissa ja onhan noita pätkiäkin enempi. Tulee hankittua tuo heti julkaisussa, sen verran hyvä tuo 10:kin on. Taitaa olla viimeisen vuoden aikana eniten pelaamani peli:)

Kympin ajettavuus on ratilla tai padilla helpompi, kuin ysissä. Varsinkin padillä ysi on todella vaikea. Ratilla ysin ajettavuus on kuitenkin lähinnä säätö ja tottumis kysymys. Kympissä wrc-autot imevät paremmin tiehen kiinni kovassakkn vauhdissa, kuten ilmeisesti nuo autot oikeastikkin tekivät.
Ysissä ja kympissä 120hz tila on kyllä nannaa uusilla konsoleilla, kun näyttö on lähempänä ratilla ajaessa.
 

käkikotka

Well-Known Member
Ilmeisesti autojen käyttäytyminen on muuttunut ja ääniä on paranneltu tulevassa Generationissa ja onhan noita pätkiäkin enempi. Tulee hankittua tuo heti julkaisussa, sen verran hyvä tuo 10:kin on. Taitaa olla viimeisen vuoden aikana eniten pelaamani peli:)

Kympin ajettavuus on ratilla tai padilla helpompi, kuin ysissä. Varsinkin padillä ysi on todella vaikea. Ratilla ysin ajettavuus on kuitenkin lähinnä säätö ja tottumis kysymys. Kympissä wrc-autot imevät paremmin tiehen kiinni kovassakkn vauhdissa, kuten ilmeisesti nuo autot oikeastikkin tekivät.
Ysissä ja kympissä 120hz tila on kyllä nannaa uusilla konsoleilla, kun näyttö on lähempänä ratilla ajaessa.

Jep..todella turhauttava pelattava toi 9..
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
On kyllä vähän urpoa toimintaa ranskalaisilta WRC10:n Xbox series deluxe versioon kuuluvan kolmen kuukauden WRC+ tilauksen suhteen. Xboxin kaupan kuiteissa ei ole email-osoitetta, mutta Nacon haluaa todisteeksi sellaisen kuitin, jossa on email-osoite. Tässä juuri on taas rallikausi menossa kivasti, niin olisi voinut katsella, mutta sen sijaan väsään iltapuhteena väärennettyä kuittia, johon lisäsin loistavilla ICT-taidoillani sähköpostiosoitteeni ja odottelen taas muutaman viikon, josko se kelpaisi. Xboxin kaupasta ei saa enää suoraan haettua hyvitystä pelille, kun ostosta on niin pitkä aika, mutta kai se hyvitys on ihan periaatesyistä hommattava, kun en halua maksaa sellaisesta sisällöstä, jota ei saa käyttöön.
 

pelle

Well-Known Member
Tuli aloitettua wrc 9 ja jäi kyllä varsin paska maku suuhun.
Tulin montessa kolmanneksi ja peli jämähti tulos ruutuun sillä aivan sama kuinka monta kertaa painoin A namiskaa niin ei se siitä edennyt ja alhaalla vaan lukee "A continue".
Ei kyllä mikään muukaan nappi tehnyt mitään joten sammutin pelin ja sitten kun käynnistin uudestaan niin tuo kohta meni läpi, mutta en saanut mitään palkkioksi. Ei rahaa, ei expaa, ei mitään.
 

moukkunen

Active Member
Tuli aloitettua wrc 9 ja jäi kyllä varsin paska maku suuhun.
Tulin montessa kolmanneksi ja peli jämähti tulos ruutuun sillä aivan sama kuinka monta kertaa painoin A namiskaa niin ei se siitä edennyt ja alhaalla vaan lukee "A continue".
Ei kyllä mikään muukaan nappi tehnyt mitään joten sammutin pelin ja sitten kun käynnistin uudestaan niin tuo kohta meni läpi, mutta en saanut mitään palkkioksi. Ei rahaa, ei expaa, ei mitään.

Viimeisen Xbox käyttispäivityksen jälkeen itsellä tehnyt juuri tuollaista riippumatta pelistä.
 

pelle

Well-Known Member
Viimeisen Xbox käyttispäivityksen jälkeen itsellä tehnyt juuri tuollaista riippumatta pelistä.
Taisin kuvailla ongelman hieman väärin sillä kyllä mulla ohjain toimi ja A namiskaa painamalla kuului se valinnan äänimerkkikin, mutta mihinkään peli ei tuosta edennyt. Sulla vissiin lakkaa ohjain reagoimasta kokonaan jos monessa pelissä tapahtuu.
 

moukkunen

Active Member
Taisin kuvailla ongelman hieman väärin sillä kyllä mulla ohjain toimi ja A namiskaa painamalla kuului se valinnan äänimerkkikin, mutta mihinkään peli ei tuosta edennyt. Sulla vissiin lakkaa ohjain reagoimasta kokonaan jos monessa pelissä tapahtuu.
Juu, valo paloi ohjaimen xbox näppäimessä, mutta mitään ei tapahtunut. Jossain pelissä tosin taisi kuulua valinta ääni, kun painoi näppäintä, mutta mitään ei silti tapahtunut. Ainoa keino oli sammuttaa vehkeet, itse konsolista.
Nyt ongelma on kadonnut, kun otin konsolin ja reitittimen virtajohdot seinästä muutamaksi minuutiksi ja käynnistelin ne sitten uudelleen.

Tuo WRC 9 on hyvä peli, kun saa ratin asetukset kohdalleen. Padillä peli ei ole oikein edukseen.

WRC Generationsia odotan kyllä innolla. Ilmeisesti pelistä tulee löytymään crossplaykin, joka muuttaa moninpelin ihan toiseen ulottuvuuteen. Tosin monissa crossplay-peleissä olisi hyvä olla valinta konsoleiden ja pc välillä. Pc:llä on usein peleissä monia etuja, joita ei konsoleilla voi tehdä, mikä tekee vertailun vähän hölmöksi.
 
Viimeksi muokattu:

pelle

Well-Known Member
Tänään wrc 9 on toiminut jo paljon paremmin.
Tosin monten jälkeen kaks seuraavaaa rallia alkoi aina selityksellä siitä kuinka nyt on eka ajopäivä takana ja voin opetella korjaamaan autoa ja se jopa pakotti painamaan sitä korjaus namiskaa josta tietenkin seuraa viesti ettei korjausta tarvita sillä eihän autolla ole ajettu metriäkään.
Sitten kun ihan oikeasti on ajettu se eika päivä niin sai taas kuunnella selityksen siitä miten korjaus toimii ja mun oli pakko painaa sitä automatic namiskaa.
Vasta neljännen rallin kohdalla tuo loppui enkä jaksa uskoa, että tuo on ihan tarkoituksella tehty noin. Varsinkaan tuo ekana mainittu.
 

Ac3way

Well-Known Member
No huh huh, näyttääpäs Dakar Desert Rally hyvältä tai ainakin paljon paremmalta mitä aikaisempi peli. Tätähän kiinnostaa jo oikeasti kokeilla..

 
Ylös Bottom