Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kung-Fu LIVE [PSN]

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Kung-Fu LIVE

Kehittäjä: Virtual Air Guitar Company
Julkaisija: SCEE
Julkaisu: 8. joulukuuta 2010
Hinta: 13,95 e
Lajityyppi: liikeohjaukseen pohjautuva 2D-toimintapeli
Pelimuoto: kampanja
Ikäluokitus: PEGI 12
Alusta: PlayStation 3
Pelin kotisivu: Kung-Fu Live.
Pelin kehittäjän kotisivut: Virtual Air Guitar Company
Uutisia sun muuta: KonsoliFIN - Suomalaista Kung-Fu:ta tarjolle joulukuussa

Eli taas on suomalaisilta tulossa uusi PSN-latauspeli yksinoikeudella PS3:lle. Toimiakseen vaatii PlayStation Eye -kameran.

[video=youtube;MzDBOQD-woc]http://www.youtube.com/watch?v=MzDBOQD-woc[/video]

Otetaan loppuun vielä uusin pressitiedote.

Virtual Air Guitar Company Oy ilmoitti tänään, että yhtiö julkaisee uuden Kung-Fu LIVE –seikkailu- ja taistelupelinsä PlayStation®Networkissä joulukuussa. Peli tulee myyntiin PlayStation®Storessa Pohjois-Amerikassa joulukuun 7. ja Euroopassa joulukuun 8. päivä.

Kung-Fu LIVE on kehollinen seikkailu- ja taistelupeli PlayStation®3 –pelikonsolille. Yhtiön kehittämän, patentoidun Freemotion® –konenäköteknologian ja PlayStation®Eye –kameran avulla pelaaja astuu omana itsenään taistelemaan pelin maailmaan pelin kulkua liikkeillään ohjaten. Peliohjainta ei pelatessa käytetä.

Sarjakuvamaailmaan sijoittuvassa Kung-Fu LIVE –pelissä pelaaja itse taistelee pilke silmäkulmassa hyvän puolesta pahaa vastaan. Pelaaminen ei edellytä aiempaa kokemusta taistelulajeista ja sopii kaiken ikäisille ja –kuntoisille. Tyyli on täysin vapaa: pelaaja voi nyrkkeillä, potkia tai heittäytyä akrobaatiksi rajoituksetta! Peli tarjoaa pelaajan käyttöön myös supervoimia, joilla toisaalta kompensoidaan olohuoneen tilarajoituksia ja toisaalta tehdään mahdottomat liikkeet mahdollisiksi. Vapauta sisäinen Bruce Lee’si ja koe todellista liikunnan riemua! Peliä on kehittänyt Espoossa noin viidentoista hengen tiimi, mukaan lukien neljä tekniikan tohtoria, ja lisäksi runsaasti luovia sisällöntuottajia sekä Suomessa että ympäri maailmaa.

“Kung-Fu LIVEn tekeminen on ollut itsenäiselle pelinkehittäjälle runsaan puolentoista vuoden mittainen ponnistus”, sanoo Virtual Air Guitar Company Oy:n toimitusjohtaja Teemu Mäki-Patola. “Pelimessuilla eri puolilla Eurooppaa ja USA:a peliä kokeilleet pelaajat ovat ottaneet sen innostuneesti vastaan ja kannustaneet meitä saamaan pelin kauppaan jouluksi. Uutuuspeliämme voi pelata hauskana ajanvietteenä, jolla liikunnan intensiteetistä riippuen voi olla aerobisia sivuvaikutuksia.“

Virtual Air Guitar Company on saanut itse julkaisemaansa pelin kehittämiseen tukea EU Media ohjelmasta sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston Pohjoismaisesta peliohjelmasta.

Kung-Fu LIVE –pelin myyntihinta PS Storessa tulee olemaan 13.95 €. Peliin voi tutustua web-sivuilla Kung-Fu Live ja lisätietoja myös Facebookissa.

Helsinkiläinen pelitalo Virtual Air Guitar Company Ltd tuo PS Eye kameralle todellisen perjantaisen alkuillan piristeen "Kung-Fu Live". Käytössä heidän kehittämänsä teknologia, joka mahdollistaa liikesarjojen jouhevan siirron kameran kautta pelihahmon liikkeiksi. Kotisivu: Kung Fu Live

[video=youtube;OLUIFET2SgY]http://www.youtube.com/watch?v=OLUIFET2SgY[/video]

Aitoa pelikuvaa Gamescom 2010 -messuilta: http://www.konsolifin.net/media/media/2584/GC10:_Kung-Fu_Live_PS3/
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Helsinkiläinen pelitalo Virtual Air Guitar Company Ltd tuo PS Eye kameralle todellisen perjantaisen alkuillan piristeen "Kung-Fu Live".

Hieman pidemmälle viety toteutus DSi Photo Dojon tapaan. Siinä vain homma perustuu pelaajasta otettuihin still-kuviin. Toivottavasti tekniikka toimii kuten luvataan, muuten kokemuksesta tulee parhaimmillaankin turhauttava.

EDIT: Näemmä Joystiq kaukaisessa Amerikan maassa on päässyt jo kokeilemaan kotikaupungin poikien tuotosta: http://www.joystiq.com/2010/05/17/hands-on-playstation-eyes-kung-fu-live/

Heidän mukaansa tekniikka toimii ja pelaajan liikkeiden seuranta on ongelmatonta. Luvassa on integraatio Youtubeen ja Facebookiin, joten hilpeitä koti-ninja videoita lienee luvassa sosiaalisen median täydeltä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Helsinkiläisen Virtual Air Guitar Companyn tekemä Kung Fu Live on saanut lisää näkyvyyttä ja nyt firman pomo Teemu Mäki-Patola kertoo pelistä Playstation.blogissa.

Heittääpä Teemu pienen kuitin Microsoftinkin suuntaan sanoen "Thus, people have been saying that our game and tech using the PlayStation Eye is stealing the thunder from Natal. LOL!"

Kung-Fu Live for PS3: You Are the Controller – PlayStation Blog
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Musta on harmi, että tämä Air Guitar Company kehittelee kuitenkin peliänsä pelkästään Eyelle, kun Natalilla homma pelittäisi vielä paljon paremmin. Hauskalta siis näyttää noin muutenkin. Miksiköhän päätyivät tähän ratkaisuun?
 
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Voin jo lukea mielessäni uutisia tuon pelin pelaamisen aiheuttamista tuhoista pelaajille itselleen ja muille. Periaatteessa tämä pelihän olisi ollut mahdollista tehdä jo aikoja sitten kun tuo kamerahan on jo vanha juttu PS3:lle.
 
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Osittain ainakin siksi, että pääsivät tekemään showcase toteutuksen omasta teknologiastaan. Boksille se olisi pitänyt jättää pois ja käyttää sitä, mitä Microsoft tuo pöytään.

Aivan, studiohan siis käytännössä perustuukin juuri tuon tekniikan kehittelyyn. Olisi pitänyt tehdä jonkin verran taustatyötä.
 
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Videota Kung Fu Liven pelaamisesta äskettäin Birminghamissä olleesta Gadget Show Live 2010 tapahtumasta. Tuon perusteella koko vartalon liikkeen seurantaan ei hirveästi toivomisen varaa jää tuollaisessa tarkoituksessa. Peli tulee olemaan esillä myös E3 ja GDC messuilla myöhemmin tänä vuonna.

Pelille löytyy muodikkaasti myös Facebook yhteisö: Virtual Air Guitar Company | Facebook



Teemu on kommentoinut ahkerasti PS.blogin käyttäjien kysymyksiä ja sieltä irtoaa hieman lisätietoa pelistä.
  • Peliin ei tule on-line tukea
  • Paikallinen moninpeli onnistuu siten, että padeilla ohjataan vihollisia yhden pelatessa ilman ohjainta
  • Pelissä tulee olemaan tarinatila
  • Pelimekaniikka perustuu kombojen hyödyntämiseen ja oikeaan ajoitukseen, ei pelkään random-huitomiseen
  • Pelaaja on kytköksissä pelin fysiikkamoottoriin, eli pelaajan on mahdollista potkia myös esineitä
  • Move-tukea ei ole tulossa, mutta teknologia on suunnitteilla integroitavaksi Moveen
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Tulevat pelit (huhut, uutiset)

Periaatteessa tämä pelihän olisi ollut mahdollista tehdä jo aikoja sitten kun tuo kamerahan on jo vanha juttu PS3:lle.

Teoriassa kyllä, mutta homman ydin lienee tuo Freemotion teknologia, joka näyttäisi videoiden perusteella toimivan paremmin kuin Sony aiemmat PS Eye pelit.

Hieman tämän suhteen mietityttää miten paljon pelaajan liikkeiden seuranta vaatii ympäristöltä. Onko taustan oltava yhtenäisen värinen ja kontrastiltaan riittävän suuri verrattuna pelaajaan asusteisiin pystyäkseen luotettavasti tunnistmaan pelaajan liikkeet.
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [PSN Hype | 8.12.]

Olivat pontevina esittelemässä peliä kesän Gamescom-pelimessuilla.

[MEDIA]2584[/MEDIA]
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [PSN Hype | 8.12.]

Odotan innolla, että pääsen pelaamaan tätä. Huomattavasti hauskemman oloinen, kuin eräs toinen äskettäin PSN:nään ilmestynyt suomipeli.

Wuuhaa!
I can finally be the freaking Jet Li/Bruce Lee/Mega Man!!
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [PSN Hype | 8.12.]

Kertokaahan joku pelin ostanut mietteitä pelistä! Hauska? Liikkeiden tarkkuus? Demo tulossa vasta myöhemmin ni ei huvita ostaa sikaa säkissä jos on ihan susi... yhtään arvostelua ei ole VIELÄKÄÄN ilmaantunut nettiin.
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [PSN Hype | 8.12.]

Kiinnostaisi kovasti, mutta eipä tuosta videotykin kanssa taida iloa olla :(
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [PSN Hype | 8.12.]


Eikö tuossa pelissä kameran avulla kuvata pelaaja ruudulle ja sitten omaa vartaloa käyttäen heiluta menemään? Miten se pilkkopimeässä huoneessa onnistuu?

Edit: demon kanssa voisi testata tietty tuotakin, taisi olla vasta ensi vuonna tulossa? Mutta olettaisin, että peli vaatii valaistun huoneen. Muutenhan se pelihahmokin on vain mustaa mössöä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Kung-Fu LIVE [Hype]

IGN arvio Kung-Fu Livestä.

Kung-Fu Live, despite its intriguing premise, is a technical disaster. The image scanning is far from perfect and requires very specific playing conditions that many gamers will not have access to. Furthermore, player input is often misinterpreted or completely ignored
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [Hype]

Ei sillä, että IGN-arvostelu pitäisi jotenkin totuutena ottaa, mutta äkkiä tietysti voi kysyä että miksi tästä ei jollain tapaa tehty Move-osaston peliä (olisi tarkkuus varmaan lisääntynyt radikaalisti)? Varsinkin kun niitä nyt ei niin kauheasti ole nyt markkinoilla vielä.

Mutta luultavasti pelin kehitystyö on aloitettu jo aikaa sitten, joten sillä tiellä (Freemotion teknologia tms) mentiin loppuun asti. Vaikea nähdä, että pelkästään PS Eyelle voisi enää tehdä kovinkaan tarkkoja pelejä..
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE [Hype]

Katsotaan kunhan tulee suomalaisia mielipiteitä. IGN kun on aina IGN.

Onko kukaan täällä jo ostanut tätä? Se kun on jo saatavilla. Meitti pystyy raottamaan kukkaroaan vasta jouluaattona.
 
Vastaus: Kung-Fu LIVE

Vaikeinta pelissä on saada huone tarpeeksi valoisaksi, ja toisekseen suunnattua kamera niin, että koko hahmosi näkyy pelissä.
Myös liikkuminen pelissä luo omat vaikeutensa, itse pahisten hakkaaminen onkin sitten hauskaa!! Kentän läpäisemisen jälkeen tulee mukava lyhyt sarjakuva, jossa sinä tietenkin olet mukana. Avainsana tässä on ilmeet..;)

Ja voi pojat, että tässä pelissä tulee kuuma!! :D
 
Ylös Bottom