Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kysy mitä vain -ketju

Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Nyt meni yksi liitosjuttu yli hilseen.

Ostin HDMI-jakajan, missä n. puoli metriä pitkä johto. Sellaisen mihin saa kytkettyä 2 eri HDMI-laitetta ja kytkimellä sitten valitsee kumpi portti käytössä.

Ongelma tuli kun yritin lisätä PS3:sen siihen jakajaan. Tv ilmoittaakin joko "ei signaalia" tai "epäkelpo formaatti". Ihmeellistä tässä on se, että kun PS3:sen liittää TV:hen suoraan samalla HDMI-johdolla niin toimii normaalisti kuten tähänkin asti. Eli johdossa ei ole vikaa. Myöskään jakajassa ei ole vikaa, koska kun liitän siihen PC:een ja digiboxin, niin kumpikin näkyy ja kumpikin portti toimii. Lisäksi kokeilin molempia TV:een HDMI-portteja, molemmissa sama juttu.

Eipä tuo nyt sinänsä haittaa, helppoa irrottaa joko digiboxi tai PC telkun jommastakummasta portista, ja kytkeä PS3 siihen, silloin kun pitää katsoa Blurayta, muutoin PS3:n käyttö hyvin vähäistä. Tietenkin yksinkertainen ratkaisu on liittää PC ja digiboxi jakajaan, ja toiseen TV:een porttiin sitten PS3. Mutta siinä on se ongelma, että joutuisin manuaalisesti sitten käydä aina käyttämässä katkaisijaa, ja sekä PC että digiboxi on usein samaan aikaan käytössä ja jakajasta olisi pelkkää haittaa. PS3 olisi ollut helppo tuossa jakajassa, kun sitä tulee käytettyä harvemmin. Mistäköhän voisi kiikastaa? Itse en keksi. :confused:

Oiskohan toi HDCP mikä aiheuttaa ongelmia, eikös PS3 käytä sitä jatkuvasti, eikä pelkästään bluray-leffoissa? Pitäisikö jakajassa olla HDCP-tuki?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Oiskohan toi HDCP mikä aiheuttaa ongelmia, eikös PS3 käytä sitä jatkuvasti, eikä pelkästään bluray-leffoissa? Pitäisikö jakajassa olla HDCP-tuki?

Tätä lähtisin itsekin arvailemaan. Ainakin selostuksen perusteella juuri tämä syy kuulostais loogiselta..
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Ongelma tuli kun yritin lisätä PS3:sen siihen jakajaan. Tv ilmoittaakin joko "ei signaalia" tai "epäkelpo formaatti".

Kuulostaa tosiaan siltä, että menee HDMI-signaalin kättely ns. käteen. Olisko sulla pistää linkkiä HDMI-kytkimesi tarkempiin spekseihin? Kuvauksesi perustella kyseessä ei liene automaattinen laite, joka jatkuvasti haistelisi kumpaakin tulevaa HDMI-porttia, josko siellä aktivoituisi uusi laite ja vaihtaisi sitten kuvalähdettä ihan itsenäisesti.

Automaattikytkin toimisi kivuttomammin, sillä HDMI-liitäntä ei toimi niin vanhempien liitäntöjen lailla niin simppelisti, että laitteiden kytkemisen jälkeen rööriin vain alettaisiin puskea signaalia. Ehei, ensin neuvotellaan ns. kättelyvaiheessa siitä, minkähänlaista signaalia lähtöpään osaamista vaihtoehdoista vastaanotin tykkäisi tänään nauttia.

Manuaalisesti operoitavalla laitteella voipi kokeilla sellaista ratkaisua, että ensin kytket kytkimen PS3:n sisääntulolle ja vasta sitten kytket Pleikkarin päälle. Tällöin konsolin ja tv:n välinen neuvottelu tuetuista formaateista onnistuu varmemmin.

Onko PC:ltä onnistuneesti syöttämäsi kuva ollut tarkkuudeltaan, virkistystaajuudeltaan jne. samantasoista signaalia kuin PS3:n tuottama? Sellaistakin voi kokeilla, että vaihdat PS3:n asetuksista päälle heikompitasoisen kuvasignaalin ja testaat, meneekö se kytkimestä paremmin läpi. Jos tämä auttaa, viittaa taudinkuva siihen että vika olisi sittenkin maanantaina valmistetussa tai muuten susimallisessa HDMI-kytkimessä.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Jipii! Sain sen toimimaan! Tarkistin ensin valmistajan sivuilta, että on tosiaan HDCP-kelpo. Sitten tein niin, että vedin virrat pois sekä TV:stä että PS3:sta. Sitten kytkin johdon ja jakajan, sitten vasta virta PS3:een ja TV:hen. Voilá!

Kiitos hyvistä neuvoistanne. Tuosta HDCP:stä ja korrektista ja diskriitistä kättelymenettelystähän se johtui kun saksalaisen kanssa ei ruvennut heti luistamaan. Nyt olemme jo tehneet sinunkaupat HAMAn kanssa ja suunnittelemme jo yhteistä kalastusretkeä.:D

https://www.hama.com/portal?action=2851&articleId=30121289

Edit: Kalastusretki peruttu. Innoissani unohdin, että olin muuttanut PS3:sen resoluution 720p. Kokeilin niin hyväksyy vielä 1080i, mutta 1080p kohdalla kosahtaa. Onko tuo HDCP-ominaisuus, vai voisiko olla maanantaikappale? Miksi hyväksyisi 1080i muttei 1080p?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Mitenkä on HDMI kaapelien mitat? Tuollahan lukee ainakin valmistajan sivuilla että kaapelien yhteismitta ei saa ylittää 5 metriä (laitteelta kytkimeen ja kytkimestä TV:seen), tuossahan ei ilmeisesti ole virtalähdettä joka vahvistaisi signaalia.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Jokohan nyt saataisiin tämä chapteri onnelliseen päätökseen. ;) Kokeilemella selvisi, että jakaja ei tykännytkään PS3 näyttöasetuksissa syvävärilähdön valinnan ollessa automaattinen. Kun sen otti pois käytöstä, niin jakaja hyväksyy nyt myös 1080p. Muut kohdat tuolta näyttöasetuksista saa olla päällä. PC:een johto on 3m ja sen kanssa pelitti, PS3:sen ja digiboksin n. puolitoista metriset.

Olikin itselle yllättävä syy. Ongelma onneksi ratkesi eliminoimalla muut vaihtoehdot avullanne.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Loppunäytös HDMIjakaja-farssiini. Sain tosiaan kyseisen mötikän toimimaan, NOT!

Eli uudeksi ongelmaksi ilmenikin fatal error:

Jakajassa ei pystynyt pitämään molempia portteja kytkettyinä. Jos toisessa portissa oli digiboxi ja toisessa PS3, niin vaikka PS3 oli valmiustilassa, niin aiheutti häiriötä digiboxin signaaliin. Lopullinen niitti oli, kun jakajaan kytkettynä oli digiboxi ja PS3, niin kun TV:een toiseen HDMI-tuloon oli liitettynä PC, ja kun sen PC:een laittoi päälle, niin digiboxista katosi signaali.

Marssin lähi-Anttilaan, mistä mötikän ostinkin. Mukisematta purkivat kaupan ja sain rahani takaisin.

Tarinan opetus: JOs HDMI-liitännät loppuvat vanhemmasta esim. TV:stä kesken, älkää ostako tuollaista manuaali-mallia kuten minä ostin. Taitaa kaikki kumuloitua tuohon HDCP-suojaukseen.

Jos noita RCA tai muita vastaavia kaapeleita jatkaa tai jakaa, niin hommahan on helppo. HDMI onkin vaikeampi kaveri siinä suhteessa. Ja saksalaisuus itsessään ei ole tae laadusta.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Mulla on tämönen HDMI jakaja ollut nyt hetken käytössä ja olen ihan tyytyväinen ollut siihen. Tällä hetkellä PC, PS3 ja digiboxi kytkettynä.

http://www.jimms.fi/tuote/LC-HDMI-3


Ja itse kun etsin sopivaa jakajaa ja tietoa niistä, niin joka paikassa haukuttiin noita virtalähteettömiä malleja.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Itsellä myös kaksikin jakajaa käytössä ja hyviä vehkeitä, jos on erilliset virtalähteet.
Mulla on verkkokauppa.comin halvimmat olleet käytössä jo 2v.

Mulla on silleen et PS3 ja PS4 signaalit jaetaan samanaikaisesti kahteen telkkariin. Jakaja tunnistaa kumpi kone on päällä ja näyttää sen kuvan kumpaankin telkkariin.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Onko kenelläkään KonsoliFINillä kokemusta mikro-/kevytyrittäjyydestä?
Esimerkiksi kokemukset ukko-laskutuspalvelusta on enemmän kuin tervetulleita.

Jos ei tänne viitsi vuodattaa, niin heittäkääpäs privaviestiä.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Voisiko joku mukava konsolifinniläinen pistää linkkiä mahdollisimman halpaan avaamattomaan PS2 Slim konsoliin? Ei siis käytettyä.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

4-2 bannia saaneena voisit ehkä jos alkaa miettimään kysymyksiäsi...
Toi 17 dollarin hinta viittaa aika selvästi tähän: http://www.ebay.com/itm/5-Pack-GU24-E26-Adapters-/141279150699?pt=Video_Games&hash=item20e4e4c26b

E:Bannit tähän ketjuun ei ois ollenkaan huono idea :p
 
Pääsykoevalmistautuminen Kajakkiin

Tämän viikon torstaina olisi meikäläisellä pääsykokeet Kajakkiin tietojenkäsittelyn tradenomipuolelle. Tässä kohtaa on todellakin liian myöhäistä alkaa pänttäämään mitään, mutta silti olisi hauska voida tietää jotain. Pääsykoekirjeessä mainittiin vain 3 kirjallista osiota joissa mitataan loogista ajattelua, ongelmanratkaisutaitoa jne... On pelottava ajatus lähteä soitellen sotaan mutta osaisiko joku edes hieman tarkemmin kertoa mitä nuo voisivat pitää sisällään? Kiitos ja anteeksi jos tämä keskustelu on käyty jo jossain muussa ketjussa.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Osaisko joku sanoa mikä ero on FMV:llä ja CGI:llä? Kevyellä etsinnällä en saanut vastausta. Onko kyseessä periaatteessa sama asia?
Oma uteliaisuus kaipaa vastausta. :D
Kiitos jo valmiiksi jos/kun joku osaa vastata.
Peace! :cool:
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Sain yhden pakan uutta Huuhkajat series 2 keräilykortti-sarjaa. Pakasta napsahti kuningas-kortti Litmanen. Varsinainen kysymys kuuluukin että onko tuo kortti jonkin asteinen harvinaisuus ja onko sillä rahallista arvoakin?
 
Ylös Bottom