Laatusarjat televisiossa ja muualla

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Ulukai, 16.01.2014.

 1. Ulukai

  Ulukai Viihdetoimittaja Ylläpidon jäsen

  Pitäisi! Tässä sellainen. Otsikon keksiminen tosin oli vaikea paikka, mutta tuo kattanee töllöttimen sekä Netflixit ja muut. Saa/pitää ehdottaa parempaa!

  Katsastin tuossa ensimmäisen jakson bussipysäkeilläkin mainostettua Revolutionia. Sarjan premissi kuulosti mielenkiintoiselta (sähkö lopettaa toimintansa kokonaan) ja Eric Kripke tekijätiimissä nostatti jonkin verran odotuksia. Kripkehän on loistavan Supernaturalin kehittäjä. Mutta sitten näin trailerin, jonka perusteella kyseisessä töllöviihteessä oli joka toiseen sarjaan pakolla ängettyä teinidraamaa. Annoin kuitenkin sarjalle mahdollisuuden ajatellen, että ehkä sitä ei ole koko aikaa. Noh, ei sitä koko aikaa ollut, mutta ihan. tolkuttoman. paljon. liikaa. silti. Yhden jakson perusteella hajoaa jo naama ylinaiiviin pääosateiniin ja muihin naperoihin. Saattoi jäädä yhden jakson kuriositeetiksi tämä.

  Pientä iloa aiheutti Tähtiportista tuttu Tim Guinee pääosassa ääliöivän teinitytön isänä, koska kyseessä on Tähtiportti-näyttelijä, mutta eipä se ilo sitten pitkään kestänyt. Buu.


  Sen sijaan kehuja pitää antaa Subin toiselle sarjahankinnalle, Arrow:lle. Vaikka hahmot ja tarinan pääkohdat onkin revitty sarjakuvasta (mainio Green Arrow), niin tuota voi silti katsoa tietämättä mitään alkuperäistarinasta. Mukana on kyllä draamaa, eikä kyseessä ole pelkkä toimintatuotos, mutta tämä on mielestäni tehty ihan tyylillä. Toisella kaudella etenkin jaksot parantavat meininkiään kuin sika juoksuaan. Erityisplussaa pitää antaa Felicityn näyttelijälle, Emily Bett Rickardsille. Todella paljon plussaa, oikein kuorma-autolavallisten verran. Muutenkin naishahmot on roolitettu todella hyvin.

  Arrow:ssa tullaan jatkossa näkemään muitakin DC:n hahmoja yhä jatkuvassa määrin (mm. Flash), joten itse kruunaan tämän ohjelman tämän hetken kiinnostavimmaksi töllösarjaksi omalla kohdallani. Tosin kehuja tuo multa saa jo senkin takia, että pohjaa tuohon Green Arrowiin.
   
 2. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Ennen kuin muut ehtii, niin pakko hehkuttaa parasta sarjaa mitä löytyy. Breaking Bad. Löytyy muunmuassa netflixistä. Siinä kyllä on kaikki palaset kohdallaan ja hahmo kehittyy ihan eri ihmiseksi kausien välillä.

  Toinen loistava on Justified, myös netflixistä. En ollut kuullut juttuakaan, mutta aivan koukkuun jäin. Suosittelen. Paikallinen poliisi joka ampuu kaiken. :)

  Uusi Sherlock on upeasti tehty Sherlock Holmes sarja nykypäivään tuotuna. On jotenkin uskomattoman uskollinen alkuperäiselle ja siltin niin tuore. Tästä saisi ottaa suurinosa tv-sarjojen tekijöistä oppia.
   
 3. shout

  shout New Member

  XBL:
  FIN AVATAR
  PSN:
  FIN-avatar
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Voin lämpimästi suositella lähes jokaista hbon tuotosta. Rome ,deadwood ,sopranos ,game of thrones ,generation kill ,band of brothers ja monia muita joita en nyt saa mieleeni. Suosittelen myös loistavaa the wire sarjaa , jota on monessa paikassa kehttu erääksi loistavimmista tv-sarjoista ja voin itse sen allekirjoittaa.

  Edellisen suosittelijan tarjoama breaking bad on kyllä katsomisen arvoinen.
   
 4. milesizdead

  milesizdead KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  milesizdead
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Elmore Leonard on aina hyvä pohja lähteä kehittämään elokuvia/tv-sarjoja. On kyllä ehdoton suosikkisarja lähivuosilta, pesee epätasaisen Breaking Badin omassa rankingissa. Lopettavat huhujen mukaan kutoskauden jälkeen Justifiedin, ehkä ei kerkeä väsymään ja toistamaan itseään siis. Neloskausi katsottuna, ja siihen asti ainakin jaksaa hyvin vielä säilyttää laatunsa.
   
 5. shout

  shout New Member

  XBL:
  FIN AVATAR
  PSN:
  FIN-avatar
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Yhden kauden justifiediä katsoin aikoinaan ,mutta en oikein silloin lämmennyt. Pitää vissiin antaa uusi mahdollisuus sarjalle.
   
 6. Seether

  Seether Member

  PSN:
  PerfectEnding
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Cinemaxin tuottamat Cmorelta suomessakin esitetyt Strike Back ja Banshee ovat vieneet täysin mukanaan, toiminnan ystäville suosittelen lämpimästi. Bansheen 2 kausi starttasikin viime lauantaina cmorella.
   
 7. pate74

  pate74 New Member

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Nyt ilmaiskanavilta alkaneista uusista sarjoista Sleeping Hollow, Viikingit ja tuo Revolution niin Revolution oli itsellenikin pettymys. Pistetään nyt spoileriin varmuuden vuoksi tuosta ekasta jaksosta:

  Ensimmäisen puolituntisen läpijuostu tahditus oli huvittava. Ensin sähköt katoaa koko maailmasta, sitten hypätään suoraan ajassa 15 v eteenpäin. Isä tapetaan ja viiden minuutin päästä tytär on jo lähdössä veljensä pelastusretkelle reippaana ja kaikkea muuta kuin musertuneena ja itkeneenä isänsä kuolemasta. :D Ja yllättäin se "pelastava ritari"-jamppa jousipyssyineen paljastuukin vastapuolen soturiksi, jolla kuitenkin heräsi jo tunteita tuota naista kohtaan. Ei jatkoon omalla seuranta-listalla.
   
 8. milesizdead

  milesizdead KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  milesizdead
  Listataan muutama oma suosikki vuosien varrelta. Ei missään järjestyksessä oikeastaan.

  - The Wire. Minkäs sille mahtaa, vaikkei järjestystä listassa olekaan, paras tv-sarja ikinä :) David Simon ottaa kantaa yhteiskunnan vääryyksiin ja epäloogisuuksiin mahtavilla hahmoilla ja tarinankerronnalla, harmaan eri sävyillä väritettynä.

  - Treme Sama mies, eri kaupunki, samat ongelmat. Kasuaalimpi sarja Wireen verrattuna, enemmän kulttuuriin painottuvana, unohtamatta byrokratian arvostelua.

  - Boomtown Vuosia sitten vakuutti erilaisella tarinankerronnallaan, rikoksia puitiin poliisin, syyttäjän ja median näkökulmasta.

  - Justified Yllä jo puitukin letkeä Elmore Leonardin tarinaan pohjautuva moderni seriffisarja. Hyvää dialogia, hauskoja hahmoja ja mahtavan ambienssin omaava sarja. Musiikki, maisemat ja tietynlainen ajattomuus viehättää.

  - John from Cincinnati Yhden kauden ihme HBO:lta, vaikka katsojamäärät kasvoivat jakso jaksolta niin yhteen mahtavaan kauteen se jäi. Twin Peaks vs Carnivale surffausteemalla, juuri sopivan trippaava ja sujuvasti eteenpäin rullaava sarja.

  - Twin Peaks David Lynch & Angelo Badalamenti,Nuff said.

  - Carnivale HBO:n Yhdysvaltojen lamavuosiin sijoittuva fantasiadraama hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Loppui sekin ennen aikojaan.

  - Generation Kill Sodan järjettömyydestä ja sotilaiden välisestä veljeydestä sen keskellä ei voi koskaan tehdä liikaa hyvää viihdettä. Parhaat sarjat ja elokuvat masentavat samalla kun viihdyttävät, meidän perheessä ainakin :)

  - Walking Dead Vaikka en zombeista juuri välitä, on kyllä maistunut vaikka kevyttä epätasaisuutta onkin laadussa jaksosta toiseen. Ja omasta mielestä aikamoinen parannus sarjakuvista.

  Monta varmaan unohtunut, tai ajan patina on vienyt suurimman hohdon pois. Aikoinaan toki mm. Twilight Zone ja X-Files lämmittivät nuorta sydäntä, nykyään tuskin jaksaisi katsoa...
   
 9. hynde

  hynde Active Member

  XBL:
  hynde90
  PSN:
  Hyndeman
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Samoilla linjoilla ollaan täällä. Molemmat sarjat ovat todella mainioita ja varmasti viime vuosien parhaita sarjoja. Tosin monesti kuulee että Breaking Bad jää monella ekan kauden alkuun, kun mitään ei tunnu tapahtuvan. Mikä on todella sääli, koska sarja on kerää valtavasti kierroksia aina viimeisen kauden loppuun asti.
  Jossain vaiheessa sitä pysähtyi hetkeksi pohtimaan onko kaikki Mr. Whiten teot oikeutettuja, mutta lopulta päädyin aina Walterin tekojen kannalle, vaikka viimeisen kauden säädöt alkoivatkin painaa vaakakuppia toiselle puolelle. Lopetus oli joka suhteessa mainio enkä olisi paremmin sitä omassa päässä pähkäillyt.

  Sherlockista sen verran, että kolmas kausi saatiin päätökseen briteissä viime viikolla ja sunnuntaina YLE näyttää 3. kauden ensimmäisen jakson TV2:lla klo 20:15. Kaudet koostuvat kolmesta noin 1,5 h mittaisesta jaksosta, mikä on kyllä parhautta. Lisäksi on pakko kehua pääroolia näyttelevää Benedict Cumberbatchia.
   
 10. Maickkeli

  Maickkeli New Member

  PSN:
  MikeThaFifa
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  The Wire itselläni vielä hirveästi kesken (kolmoskausi menossa), mutta on kyllä kaikkien kehujen arvoinen tekele.
  Breaking Bad, tämäkin tuli jälkijunassa viime vuonna katseltua ja ai että, miten hyvä sarja tämä on! Tuntui, että sarja vaan parani, mitä pidemmälle se eteni. "Gatorade me, b*tch!"

  Muutama päivä sitten startannut True Detective vaikuttaa myös erittäin mielenkiintoiselta sarjalta. Pääosissa Matthew McConaughey ja Woody Harrelson, jotka ekan jakson perusteella tulevat olemaan melkoinen parivaljakko!

  Muita mainintoja:

  The Walking Dead
  The Originals
  Game of Thrones (laitetaan vähän spoileria kolmoskauden lopusta)
  Täysin puskista tuli tuo loppu tosiaan (vähän sama, kuin ensimmäisen kauden loppu) ja paska osui tosiaan kunnolla tuulettimeen.
   
 11. ZekeDope

  ZekeDope Member

  PSN:
  ZekeDope
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Sarjoja piisaa seurattavaksi tällä hetkellä kyllä. Laittelen tähän vain sellaisia jotka vielä pyörivät televisioissa. Listasta tulee muuten liian pitkä. :)

  Revolution Eka kausi oli vähän niin ja näin, mutta loppua kohti vauhti kiihtyy mukavasti. Toinen kausi ainakin on ainakin omasta mielestäni ollut hyvä

  Boardwalk Empire HBO:n taattua laatua ja yksi parhaimmista sarjoista joka valittevasti loppuu viidennen tuotantokauden jälkeen :(

  Arrow Aikoinaan aloin katsomaan ykköskautta, mutta jäi parin jakson jälkeen tauolle. Joku aika sitten aloin katselemaan uudestaan ja tällä kertaa iski kyllä kovaa.

  Continuum Loistava scifi sarja, missä matkustetaan tulevaisuudesta nykypäivään.

  Falling Skies Toinen hyvä scifi sarja missä alienit on hyökänneet maahan ja ihmisten koittavat taistella vastaan.

  Hell on Wheels Lännensarjoja ei voi olla liikaa ja tämä yksi parhaista.

  Sons of Anarchy Moottoripyöräjengistä kertova sarja joka on yllätys yllätys pirun kova.

  The Blacklist Kertoo rikollisesta joka auttaa valtioita nappaamaan toisia rikollisia. Pari ekaa jaksoa tuli katottua niin meinasin jättää kesken, mutta onneksi jatkoin katsomista ja sarja koukutti.

  Agents of S.H.I.E.L.D Jatkaa Phil Coulsonin tarinaa marvel maailmassa.

  Spartacus Itselle ehkä paras sarja, varsinkin eka kausi oli aivan loistava, pääosan vaihduttua tokan kauden jälkeen kesti vähän aikaa tottua, mutta hoiti hommansa kyllä hyvin. (Sarja on loppu, mutta oli pakko pistää)

  Warehouse 13 Metsästävät esineitä jotka ovat maailmalle vaarallisia.

  Onhan niitä vielä vaikka kuinka monia hyviä sarjoja:
  Game of Thrones
  Walkind Dead
  Justified
  The Big Bang Theory
  Modern Family
  Defiance
  True Detective
  Raising Hope
  Sherlock
   
 12. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Tällä hetkellä seurannassa on The Wire, jota Yle näyttää hyvään katseluaikaan sunnuntai-iltaisin. Loistava rikossarja, joka on täysin erilainen kuin muut amerikkalaiset poliisien työtä seuraavat tv-sarjat. Yhteiskuntakritiikissä ei säästellä. Generation Kill on toinen nykyamerikkalaisuuden kuvaus, jota voi suositella.

  Muista laatusarjoista täytyy mainita tietenkin klassinen Star Trek The Next Generation ja varsinkin aliarvostettu Deep Space 9. Jälkimmäinen on parhaimmillaan parasta scifiä missään mediassa.

  Muutamat viime vuosien sarjauutuudet, kuten täälläkin jo mainittu Revolution, sekä esimerkiksi Terra Nova olivat potentiaalisia mutta hölmöillä henkilöhahmoilla ja juonikuvioilla pilattuja. Game of Thrones on tuotantoarvoiltaan huippua, mutta meni viimeistään kolmannen kauden myötä liialliseksi väkivaltapornoksi jossa ei oikein tapahtunut mitään, joten neljännen kauden hype on vähän maltillisempi. Myös The Walking Deadin katsominen loppui kolmanteen kauteen, osittain samasta syystä. Omassa sarjassaan on Showtimen Homeland, joka oli varsinkin ensimmäisellä kaudella todella jännittävä ja kiinnostava sarja terrorismista ja CIA:sta, mutta on kolmannella kaudella taantunut tavalliseksi agenttiviihteeksi. Näistä kaikista on tullut mielestäni esimerkkejä liian pitkälle venytetyistä tv-sarjoista.

  Suurimmat odotukset tällä hetkellä kohdistuvat juuri alkaneeseen HBO-sarjaan True Detective, jossa pääosissa ovat kovassa nosteessa oleva Matthew McConaughey sekä aina hyvä Woody Harrelson.
   
 13. kahukas

  kahukas New Member

 14. Janus

  Janus Active Member

  XBL:
  FL Janus
  PSN:
  Janus_Fin
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Scifiä hehkutetaan, Star Trekiä sun muuta...

  Silti porukka unohtaa sen scifi sarjan joka muutti miten TV-sarjat toimivat: Babylon 5. Linkistä löytyy Britti Amazonin oma Complete Collection jossa on Lost Tales mukana.

  Myös Buffy, Angel ja Dark Angel ovat loistavia TV-sarjoja ja lisätäänpä listaan Borgiat, Tudors, Rome, Shogun, Taipan ja Noble House. Sitten lisätään vielä kesken jätetty Terminator: Sarah Connor Chronicles. Borgiat ovat näistä ainoa joka jatkuu, mutta kaikki muut kannattaa katsastaa. Samalla kannattaa vilkaista Netflixistä 4400 ja Andromeda. Dollhouse oli kanssa mahti sarja. Myös jos Arrow kolahtaa, niin katsastakaa Birds of Prey ja varsinkin Smallville, vaikka sarjan loppu kliimaksi onkin kököhkö.
   
 15. pate74

  pate74 New Member

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Tiedän kuuluvani scifi-fanituksessa vähemmistöön, mutta omat ei niin hyvän vastaanoton saaneet sarjat Caprica ja SGU olivat suosikkejani uuden Galalactikan lisäksi.

  SGU oli 2 tuotantokautta, ja sarja sai mielestäni ihan ok lopun. Olisin voinut katsoa jatkoakin, mutta toisaalta kuinka monta tuotantokautta on hyvä?

  Kun sarjoissahan on usein pääjuoni, mikä kulkee taustalla ja sitten loput täytetään enemmän tai vähemmän hyvillä "välijaksoilla", niin toisaalta onhan 2 tuotantokautta ihan hyvä rupeama. Toisaalta haluaisi lisää, toisaalta lyhyesti virsi kaunis. Yleinen dilemma sarjoissa.

  Capricahan sai vain yhden tuotantokauden. Sitä moitittiin hitaaksi ja tylsäksi. Itse olisin ehdottomasti halunnut nähdä vielä vähintään toisen tuotantokauden. Varsinkin tuotantokauden lopussa näytetty "Sneak-preview" toisesta tuotantokaudesta vaikuttu scifi-nörtille mielenkiintoiselta.

  Leivänpaahtimet kerääntyvät kirkkoon kuulemaan sanaa ja etsimään sieluaan, onko leivänpaahtimilla sitä? Scifi-nörtin märkä päiväuneni.:D

  Nyt tv:ssä pyörivistä sarjoista kävi klassiset parin sarjan kohdalla. Ensin sarja ei kiinnosta, joten jätän katsomatta. Jossain vaiheessa katson jotain jaksoa, ja huomaan kiinnostuvani sarjasta ja mitä siinä tapahtuu. Niin kävi nyt Hannibalin ja Bonesin kanssa.

  Hannibalissa on lisäksi pohjoismaalaista karismaattista verta Mads Mikkelsenin muodossa.

  Bonesia en seuraa aktiivisesti, mutta jos eksyy kanavalle, niin tulee seurattua loppuun. Ja siinähän on tuo Buffystä ja Angelistakin tuttu David Boreanaz. Hauskaa sanailua ja "Luiden tutkimista".
   
 16. draev

  draev New Member

  XBL:
  kanbela
  PSN:
  kanbela
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  The Wire on kaikkien aikojen paras sarja. Twin Peaks toiseksi paras. Breaking Bad ei mahdu edes top kymppiin mun listalla. En tiedä mikä mulla noissa ton firman sarjoissa tökkii, Walking Deadkään ei nappaa yhtään.

  Harmittaa ihan perkeleesti että Broadwalk Empire loppuu seuraavan kauden jälkeen. Aivan loistava sarja :-(
   
 17. Zanis Dust

  Zanis Dust KonsoliFIN Alumni

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaita tv-sarjoja. Ensimmäinen kausi esittelee henkilöt ja luo pohjan tuleville eeppisille ja dramaattisille tapahtumille. Sarja kasvaa upeasti etenemisen myötä ja sisältää unohtumattomia käänteitä sekä hienoja hahmoja. Pala parhainta televisiohistoriaa. Lost Tales ei kyllä ollut kovin kaksinen tuotos, vaikka sekin tuli ilmestyessään ostettua - sen verran kovan janon sarja jätti jälkeensä.

  Netflixiin on saapunut myös mainio Farscape, joka kannattaa katsastaa jos scifistä pitää, eikä sarja ole ennestään tuttu. Siitä vain taitaa puuttua viimeisen kauden jälkeen ilmestynyt kaksiosainen Peacekeeper Wars, mutta sehän ei paljoa haittaa, kun katsottavaa löytyy n. 90 jakson verran.
   
 18. Ulukai

  Ulukai Viihdetoimittaja Ylläpidon jäsen

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Tätä ketjua kun lukee, niin pieni ihmetys tulee. Paljon mielenkiintoiselta kuulostavaa katseltavaa, joihin ei oikein tiedä mihin tarttua!

  Stargate Universen ongelma oli vaan se, että ensimmäinen kausi oli tylsähkö. Jos meininki olisi alusta asti ollut kakkoskauden tasoa, niin ehkä oltaisiin saatu kolmaskin kausi, eikä Tähtiporttia olisi kuopattu aivan vielä. Tekijätiimillä oli ihan mielenkiintoisia ideoita kolmatta kautta ajatellen: Joseph Mallozzin blogikirjoitus asiasta

  Tämä sarja on kyllä puhdasta kultaa. Vielä enemmänhän tuosta saisi irti, jos olisi lukenut alkuperäiset kirjat ja tunnistaisi niistä sarjaan ympättyä dialogia ja muuta. Loistokatsottavaa, mutta harmilliseen brittisarjojen tyyliin jaksoja tehdään tolkuttoman vähän per kausi. Tämä ja Hustle tulevat ensimmäisenä mieleen tästä sakista.


  Tästä haluaisin tykätä paljon, mutta tämä sarja vaikuttaa jotenkin... heppoiselta. Huumoria on, mutta ei tarpeeksi. Toimintaa on, mutta se ei ole tarpeeksi toimivaa. Lopputulos on vähän ristiriitainen, mutta muutamat tulevat Marvel-cameot jo itsessään kiinnostavat. Eli tulee tuota varmaan aikanaan seurattua.


  MTV3:lta alkaa Pukumiehet (alkuperäinen nimi lienee Suits) kuun lopulla. Mainoksen perusteella kiinnostuin ja sitä voisi nyt ainakin kokeilla, kun kerran ihan televisiosta tulee, eikä tartte Netflixiä tai muuta tuon takia tilailla.
   
 19. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Uusi kausi on käsittääkseni lähes 1,5h jaksoja, joten periaatteessa kolme leffaa. Mielummin se, kuin 9kpl 30min jaksoja. Eikä pääse puuttumaan kun kaudet on lyhyitä.
   
 20. pate74

  pate74 New Member

  Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

  Noista Sherlockeista. Itse en ole innostunut uudesta Sherlockista, vaikka Benedict Cumberbatch onkin mainio näyttelijä. Itselleni Jeremy Brett on "se oikea" Sherlock 1980-luvun sarjasta, vaikken kirjoja olekaan lukenut. Brettin tulkinta on mielestäni suorastaan maaginen maanisuudessaan.

  Edit: Toki Cumberbatchinkin, muttei yllä Brettin karismaan.
   

Jaa tämä sivu