Lainatun viestin kirjoitti alkujaan FrankNyberg
Niin no nythän tuo Juupajaapa on meillä pyörinyt jaloissa jo hetken aikaa ja se kyllä tuntuu ihan perheenjäseneltä. Pikkasen pistää surumieliseksi kun sen tässä pääsiäisenä joutuu laittamaan uuniin. Tehdään perheen kanssa sitä perinteistä pääsiäishanua, ja Juupishan on raaka-aineena ihan ehdoton. Pitää vaan tällä kertaa muistaa ajella se karvoistaan klaniksi ettei tule sitä kitkerää jälkimakua. Ja ne karvat kun jättää hanuun, niin ne kärvähtää tuolla uunissa sen verran komeasti katkuun että se haju pistää naapurinkin nenään ja palohälyttimet pärähtää soimaan koko korttelissa. Viime vuonna meni melkein vartti selitellessä palomiehille että se vaan on kuulkaa tuo omenasuinen punanahka tuolla uunissa joka nuo varottimet herätti. Sillä on sellasta parimillistä karvaa läpi selän ja se kun syttyy niin se haisee. Ennen paistoa kun laittaa omenan suuhun, niin se ikäänkuin kruunaa koko komeuden.
Ja ennen paistoa kun sitä vähän läimii vatsan seudulle ja laittaa astian alle, niin ei tarvitse sitä mämmiäkään kaupasta asti noutaa.