Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Limbo

Vastaus: Limbo [XBLA]

Hyvähän tämä oli. Ehkä hieman liian lyhyt, mutta muuten ei mitään valitamista. Jos yhden illan haluat sä metsään mennä nyt, niin lopussa yllätyt, trallalallalaa - heh.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Kaunis, hyvin suunniteltu peli. Kieltämättä lyhyt kokemus - muutama puzzle lisää, enkä itse ainakaan olisi valittanut toistosta.

Aika simppeli pelihän tämä lopulta on, jos vertaa vaikka oivaltavaan Braidiin. Omalaatuinen art design ja tunnelma kuitenkin auttavat kantamaan loppuun asti näin lyhyessä pelissä.

Itse maksan paljon mieluummin 15e laadukkaasta indie-pelistä kuin jostain Modern Warfare 2:n karttapaketista.

Suosittelen.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Minut kyllä yllätti ehkä hieman nuo melko over-the-top kuolonkorjaukset, joita poika saikin sitten kohdata kerran jos toisenkin. Lisääväthän nuo toki pelin painostavaa tunnelmaa, joten ehkäpä eivät sitten ole aivan aiheettomia.

Hankintaan peli kuitenkin lähtee heti seuraavan pojo-ostoksen yhteydessä, sillä viihdyttävää ja omalaatuista touhuahan kuitenkin taiteellisen kikkailun alta paljastui. En tosin myöskään ihan allekirjoittaisi joitain noita arvostelijoiden hehkutuksia, tuntuu kuin olisivat väkisin yrittäneet löytää pelistä kehumisen aiheita.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Erittäin hyvä peli vaikka demon perusteella odotin vielä parempaa. Metsään sijoittuva alku oli todella hyvä Kärpästen herra -tyylisine elementteineen mutta teolliseen miljööseen siirtymisen jälkeen meno ja puzzlet olivat huomattavasti tavanomaisempia. Olisin myös kaivannut hiukan enemmän viittauksia johonkin juonen kaltaiseen.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Voi kyllä näin jälkikäteen sanoa kun itsekin pelin läpäisin, että vaikka se todellakin oli lyhyt niin silti se oli 1200 ms pointsin arvoinen. Tosin lopussa tuli vähän fiilis, että "tässäkö se nyt sitten oli".

Alku oli kyllä mielenkiintoisempi kun haahuiltiin pitkin metsää, mutta ei se loppukaan mikään pettymys ollut. Pariin kertaan joutui ihan oikeasti miettimään pidempään kunnes tajusi miten pääsee eteenpäin.

Tunnelmaa riitti alusta loppuun ja välillä aika painostavaakin sellaista. Toivottavasti jatko-osaa pukkaa jossain vaiheessa ulos.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Nyt on Limbo läpäisty ja mikä intensiivinen kokemus se olikaan ! Mustavalkoisuus ja tietynlainen minimalismi toimivat uskomattoman hyvin ... ja loivat maailman joka oli kyllä jotain ainutlaatuista. Pelin synkkä ja ehkä ahdistavakin tunnelma ei varmaan ole kaikkien makuun mutta ainakin allekirjoittaneelle se toimi täydellisesti. Ehdotonta XBLA:n kärkikastia.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Vau... siis VAU!

Limbo yllätti ihan täysin. Ensin en meinannut peliä ostaa, kallis hinta ja huhuttu lyhyt kesto pääsyinä. Pelin läpipelattuani ei kuitenkaan harmittanut yhtään 1200 pisteen tuhlaaminen. Peli tarjosi mieleen painuvan ja massasta erottuvan kokemuksen. A-luokan toteutus ja jatkuvasti muuttuvat kekseliäät ongelmat jaksoivat pitää mielenkiinnon yllä. On totta että peli on lyhyt, mutta mieluummin näin kuin että samoja juttuja olisi kierrätetty.

Dialogia ei ole ja kun tarinaa ei muutenkaan liiemmin selitellä, niin sitä muodostaa itse tarinan metsässä haahuilevasta pojasta ja tämän kohtalosta. Lopusta olen erimieltä Hakkizen kanssa. Ei se ollut pettymys vaan tarjosi selityksen(tavallaan) koko pelille. Olisihan sen voinut toteutaa jotenkin muuten, mutta tällaisenaan se sopi muuhun peliin todella hyvin.

Spekulaatiota lopusta:
Pelin nimi antaa olettaa että poika herää jälleen metsästä vain löytääkseen itsensä uudelta kauhunkierrokselta. Toisaalta oliko kaikki vain unta? Poika nukahti metsään ja herätessään sisko/joku muu pikkutyttö on edelleen lähellä ja kaikki on hyvin.

Yksinkertainen on monipuolista ja mustavalkoinen värikästä.
 
Limbo ja saavutukset 360n käyttöliittymäpäivityksen jälkeen!

Pelin pelattua läpi alkoi tietenkin saavutyusten metsästys. Osan löysin ennen 360 käyttöliittymäpäivitystä. Metsästys toisaan jatkuu. Viikonloppuna löysin taas muutaman, mutta mitä helvettiä! Näistä ei tullutkaan saavutuspisteitä! Sammutin koneen, kävin poimimassa munat uudelleen, mutta siltikin nämä saavutukset pysyy lukittuin saavutuslistalla. Voiko käyttispäivitys sotkea tätä asiaa?
Onko hyviä neuvoja?
 
Vastaus: Limbo ja saavutukset 360n käyttöliittymäpäivityksen jälkeen!

Viikonloppuna löysin taas muutaman, mutta mitä helvettiä! Näistä ei tullutkaan saavutuspisteitä!
Onko hyviä neuvoja?

Varmaan tulee vähän myöhässä, mutta Limbonhan voi päästä läpi yli 100 prosenttisesti. Tämä johtuu siitä että peli sisältää munia enemmän kuin achievmentit antaa ymmärtää. Esimerkiksi yhden munan saa vain jos pääsee pelin läpi kuolematta.Voi siis olla että olet löytänyt näitä "extra-munia", toki jos olet nuo achievement munat jonkin quiden avulla etsinyt, eikä silti ole unlockautunut niin en kyllä osaa auttaa.

Tulipahan se viimeinenkin achievement hommattua, eli "No Point In Dying", muutaman kerran joutui harjoittelemaan. Loppujen lopuksi selvisin kuitenkin vain yhdellä kuolemalla.
 
Vastaus: Limbo ja saavutukset 360n käyttöliittymäpäivityksen jälkeen!

Tulipahan se viimeinenkin achievement hommattua, eli "No Point In Dying", muutaman kerran joutui harjoittelemaan. Loppujen lopuksi selvisin kuitenkin vain yhdellä kuolemalla.

Krääh! Kauanko meni läpipeluuseen aikaa? Kirjasitko ylös hankalia kohtia vai menitkö muistin varassa?

Onnittelut - kova suoritus!
 
Vastaus: Limbo ja saavutukset 360n käyttöliittymäpäivityksen jälkeen!

Krääh! Kauanko meni läpipeluuseen aikaa? Kirjasitko ylös hankalia kohtia vai menitkö muistin varassa?

Onnittelut - kova suoritus!

Kiitos.
Onnistuneeseen läpi peluuseen meni varmaankin 40-50 minuuttia, en tosin ottanut aikaa, päättelin guide videon pohjalta. Aika paljon tuli turhaakin aikaa laitettua. Eli aikaisemmin olin pelannut pelin kerran läpi joskus puolivuotta sitten ja kerännyt hidden eggit. Nyt kun vihdoinkin sain skarpattua niin varmaankin joku yhteensä 2+ tuntia tuli kokeiltua kuinka pitkälle pääsin rajallisilla kuolemilla ja sitten lopetettua. Puzzlet nyt muistin melko helposti tosin yritin guidesta ennakoida pahimmat paikat.

Sitten se tärkein eli kuinka hanskata tämä achievement helpoiten. Pelaa peli kerran alusta loppuun mieluiten guiden kanssa, niin voi mennä vaikka ensimmäisellä yrityksellä läpi tosin aikaa menee vähän reilummin. Ensimmäisellä kerralla huomaat ongelma kohdat joten ne kannattaa hinkata nyt kuntoon esim. kolme viimeistä osiota. Toisella yrityksellä peli onkin jo tuttu kun pelaat sen heti ensimmäisen yrityksen perään homman pitäisi hoitua ja jos dementtia iskee, niin varmista jostakin guidesta seuraava kohta.

HUOM Sujuvaan läpipeluuseen menee alle tunti aikaa, kun tiedät mitä tehdä, joten mistään mielettömästä aika syöpöstä ei ole kyse. Muistaakseni aivan ensimmäiseen Limbon läpäisyyn meni lähemmäs viisi tuntia, enkä edes kaikki puzzleja saanut ratkaistua.
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Ilmeisesti tämä nyt on ainakin 600 msp:n arvoinen, kun nyt 15.4 on sen hintainen?
Kuitenkin pelottaa, että peli on todella lyhyt?
 
Vastaus: Limbo [XBLA]

Pelasin pelin läpi tuossa pari päivää sitten ekaa kertaa, nyt tuossa harjoittelin ensin ja pelasin sitten sen "kuole 5 kertaa tai alle" saavutuksen. Hyvä peli, mieleenpainuva kokemus.

Jos aikoo tuon saavutuksen vetää jossain välissä, niin kannattaa harjoitella niitä H-kirjaimia molemmista hotel-kohdista läpäisemään kuolematta, sekä ne kaksi laatikkokohtaa joissa se sirkkeli ajaa yli ellei ajoita hyvin, sekä treenaa myös ne viimeiset 3 chapteria ennen loppua ja jyystää sitä loppua niin kauan ettei kuole kertaakaan, niin mahdollisuudet pitäisi olla jo kelvot. Ei se kyllä siltikään mikään läpijuoksu ole, mutta mukava fiilis tulee, jos sen saa tehtyä.
 
Limbo [PSN]

Peli: Limbo
Kehittäjä: Playdead
Julkaisija: Playdead (PSN, PC - 2011), MS (360 - 2010)
Alustat: PS3, 360, PC (Steam)
Genre: 2D tasohyppely-puzzle-kauhu-seikkailu

Virallinen saitti: LIMBO

Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Limbo_(video_game)
Metacritic: LIMBO Critic Reviews for PlayStation 3 at Metacritic.com

**

Nappasin juuri tämän PS+-alesta (pari euroa pois tms). Onko moni ehtinyt jo kokeilemaan? Ja tietääkö joku onko PS3-versiossa jotain "yllätystä" mistä kehittäjät puhuivat? <= Mahdollinen ylläri sitten spoilereihin!
 
Vastaus: Limbo [PSN]

Itse tuli kanssa tämä poimittua storesta. Olin jo odotellut, kun tuli törmättyä tähän tubessa ja kurjuttelin kun mokoma vain Livessä majaili.

Anyways, lyhyt pelihän on kyseessä jostain parista tunnista. Itse tuota kokeillut ja kyllä tämä on ostamisen arvoinen tekele on, vaikka moni esim. Playfiressä kovasti manannut, ettei maksaisi tästä ~13 euroa.

Peliä voisi kuvata simple and beautiful. Koko konsepti on jo houkutteleva ja peli yksinkertaisuus on vain kaunista katseltavaa sekä pelattavaa. Puzzlet ovat loppujen lopuksi helppoja, mutta tarkoitus on oppia ne kantapään kautta. Kuolema korjaa, mutta matka jatkuu eikä checkpointeissa hirveitä välejä ole.

Tuosta yllätyksestä en osaa sanoa mitään, sillä itselläni peli vielä kesken.
 
Vastaus: Limbo [PSN]

Demoa testasin, ihan hieno peli, mutta liian simppeli, enkä jaksa tuota samaa synkkää maisemaa kauaa.


Eikä ainakaan demo näyttänyt K-18 peliltä, vaikka sellainen siihen oli leimattu.
 
Vastaus: Limbo [PSN]

Kiinnostavaa. Laitettakoot videokin näkyviin.

[video=youtube;Y4HSyVXKYz8]http://www.youtube.com/watch?v=Y4HSyVXKYz8&feature=player_embedded[/video]
 
Ylös Bottom