Little King's Story

JTahti

Well-Known Member
  • Pikmin tyylinen toimintastrategia
  • Wii: 24.4.2009
  • Vita: 27.9.2012 (muunneltu graafista tyyliä)
  • Steam (Win): 5.8.2016 (graafinen tyyli perustuu alkuperäiseen Wii-versioon)

Kirjoitin tästä jo vähän tulevat Wii pelit -ketjuun, mutta kai tälle on jo paras tehdä oma ketju ties millaiseksi hittipeliksi tämä paljastuu.

Pelin on siis määrä ilmestyä 24.4.2009 Euroopassa. Tässä on virallinen kuvaus:
Little Kings Story is an original title designed and developed by some of the most respected names in the gaming industry. Featuring the efforst of Yasuhiro Wada (creator: Harvest Moon), Hideo Minaba (Art Director: Final Fantasy XII), and Youichi Kawaguchi (Main Programmer: Dragon Quest VIII), Little Kings Story combines life-simulation, real-time strategy, and adventure elements along with an enchanting storyline to offer a new and unique gaming experience.

Once upon a time there was a young boy named Corobo. He was a shy, withdrawn boy with few friends. One day while wandering the forest near his village he came across a crown infused with a mysterious power; the power to charm any person and make them follow any order. At this time an adventurer, the bull-knight Howzer, appears and informs Corobo that he is now the king of his village and that it is his responsibility to become the best king ever. Corobo then returns to his village to begin his efforts to turn his sleepy little hamlet into the best kingdom ever.
Kuvaus VPD:n sivuilla. CDONissa myös ennakkotilaus mahdollisuus. Paljoa muualla kotimaisissa nettikaupoissa en ole nähnyt. Gamestoppiin tulee varmaan myös kun tuovat Ruotsista pelejä, jossa Wii pelien saatavuus on parempi kuin Suomessa.

Metacritic keskiarvo 88 näin aluksi Huom! Peli ilmestyy ensin Euroopassa ennen Usaa. Edge lehti antoi ysin.

YouTube - Little King's Story - Official Insider Interview (5:21)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Ja itse asiassa peliä ei ole julkaistu vielä Japanissakaan! Mahtaako olla ensimmäinen japanilainen roolipeli, joka julkaistaan Euroopassa näin paljon ennen NTSC-alueita? Vieläkin hämmentää, mutta enpä valita. :)
 

rikru

New Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Äh, pakko kai tuo on ostaa heti julkaisusta perjantaina vaikka on tälläkin hetkellä kolme peliä kesken:p
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Eurogamer antoi kasin! Ihan positiivisin mielin kirjoitettu. Suurin harmituksen aihe oli tallennusjärjestemä kun joutuu menemään aina kotilinnaan jos haluaa tallentaa pelin. Arvostelun lopuksi ostokehoitus:
Little King's Story is not the best game you'll ever play. It's repetitive, it's lacking in depth and it can feel slow and frustrating at times. Plus it's got some dodgy politics and a rubbish save system. But it's the best game I've played all year, and that includes Onechanbara: Bikini Samurai Squad. It's charming, engrossing and just plain fun. It's proof that Wii games don't have to be mediocre mini-game compilations or first-party Nintendo titles. It's a reason to be glad companies like Rising Star still exist, and that they're still making games like this. And it's got nice graphics. What are you waiting for?
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Kampin Gamestopista löytyi 60:llä eurolla. Olen tänä iltana hakannut kolme tuntia tuota, erittäin koukuttavaa. Klassiset musiikit vaan raikaa. Leppoisa tunnelma!
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

It's proof that Wii games don't have to be mediocre mini-game compilations or first-party Nintendo titles. It's a reason to be glad companies like Rising Star still exist, and that they're still making games like this.
Toivottavasti tämä arvostelija ei nyt luule että peli on Rising Starin tekemä. Kummallista myös, että Final Fantasy CC: My Life as a Kingiä ei mainita mitenkään, vaikka se olisi ilmiselvä vertailukohde. Mutta eipä tämä arvostelijoiden "asiantuntemus" minua häiritse, enemmän se että peliä joutuu vielä hetken odottamaan. :)
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Hmm, pitkä peli ei kyllä välttämättä ole mikään plussa enää.

Tästä tulee jotenkin sellainen puzzle quest fiilis, laaja, hauskoja/paljon hahmoja ja pelimekaniikka on mielenkiintoinen, yllättäväkin vaikka alkaa toistaa itseään kun on päässyt sisälle. Kokeilun arvoinen varmsti, mutta en tiedä onko sitten koukuttava loppuun saakka.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Hieman infoa pelin takakannesta. Takakannessa on seuraavat symbolit:
Wiimote (1)
Nuntsa
(ei ole 60hz tai hdtv:tä, ei ole sentään surureunoja)

Takakannen teksteissä on neljällä sanalla kuvailtu hyvin pelin sisältö:
BUILD! (rakennetaan rakennuksia kuningaskuntaan, saa uusia hahmoja ryhmään)
DIG! (kaivetaan montusta aarteita)
FIGHT! (tapellaan örkkejä vastaan, mukana bossihahmoja)
SMASH! (hakataan kivenlohkareita, puunrunkoja ym, joko raivataan reitti tai etsitään aarretta)

Erittäin koukuttava peli.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Tässä tuli vastaan pomotappelu, jossa pitää osata maantietoa, pomo menee piiloon maahan piirrettyyn karttaan tiettyyn maahan ja pitää arvata tekstin perusteella minne se on mennyt piilloon. Jos osaa edes tyydyttävästi peruskoulun maantiedon niin pomotappelusta selviää kyllä, mutta mitä olen nähnyt videoita jossa kysytään jenkeiltä maantiedon kysymyksiä niin taitaa monella jenkillä peli tyssätä tähän pomotappeluun.

Pelikellossa on nyt jotain 20 tuntia kun tuo bossi tuli. Japanilaisissa peleissä mitataan aina pelin kokonaiskestoa. Peli on saattanut kestää pitempääkin kun olen välillä poistunut pelistä tallentamatta jos peli ei ole sujunut toivotulla tavalla.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Little King's Story meni läpi normal vaikeustasolla. Oli niin koukuttava ja hyvä peli että joka päivä pelasin sitä jonkin matkaa. Pelin alun leppoisa meininki muuttuu lopussa intensiivisemmiksi pomotappeluiksi. Tässä on ainakin omissa kirjoissa vuoden peli aineksia. Pelikellossa oli jotain 27 tuntia kun peli oli läpi. Ei ole niin pitkä kuin Zelda tai Okami vaikka joissain nettiarvostelussa sanottiin että tämä on Wiin pisin peli.
 

Kastle

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Keskisuomalaisessa Marko Ahonen (ex-Pelit) ylisti Little King's Storya, ja Jyväskylän kaupoissa näytti olevan. Toivottavasti sana leviää, sillä mainostusta ei taida pahemmin olla tällekään tapaukselle.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Olen yrittänyt etsiä netistä peliin liittyvää taidetta, konseptikuvia, fanitaidetta ym. mutta en ole löytänyt kuin kuvakaappauksia ja pari tietokoneen taustakuvaa. Taustakuvat löytyi Rising Star Games sivulta

Ripe kingdomin flipperibossi voi olla kinkkinen. Laitan spoileri napin taakse vinkkejä bossia vastaan.
Kannattaa ripottaa ukkoja eteenpäin pelilaudalle. Jos bossi osuu kentälle lähetettyyn ukkoon niin se ei vahingoitu. Miehet vahingoittuvat jos bossi osuu alarivissä oleviin miehiin. Kun kenttä tummuu ja keskellä olevat nuolet osoittavat kentän päätyyn niin pitää lähettää hakkumiehiä nuolia pitkin eteenpäin, jolloin nämä käyvät käsiksi kentän perällä olevaan kiveen. Kun kivi on pois, paljastuu haaurkka. Jos bossin saa osumaan haaurkkaan niin voittaa pelin.

Ohjeet ei ole ehkä täydelliset kun oli tuuriakin mukana tuossa kun pelasin.
 

pinpal

New Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Jos olisi aikaa pelata niin tämä olisi kyllä varmasti koukuttava ajantappaja. Nyt ei uskalla.
 

kerde

New Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Jos olisi aikaa pelata niin tämä olisi kyllä varmasti koukuttava ajantappaja. Nyt ei uskalla.
Joo ei uskalla kyl. Ei oo varaa narahtaa tommosiin näin kesän alla. Ei muuta ku sohvalta ylös, ulos lenkille ja salille ja hirveel mäihäl joku helluntaiheila.
 

dzei

Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Pitänee hommata tämä heti kun irtoaa jostakin edullisesti.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Noniin, mitäs tästä voisi sanoa. Paljon tuntuu tapahtuvan koko ajan, onneksi päivät kuluvat paljon verkkaisemmin kuin Final Fantasy CC: My Life as a Kingissä, ja niiden kesken voi tallentaa. Klassisesta musiikkityylistä tulee yllättäen välillä mieleen Suikoden-sarjan ensimmäiset osat, jotka linnoissa ja muualla tukeutuivat samantyyliseen musiikkiin.
 

Pyramidhead

New Member
Vastaus: Little King's Story [Wii]

Nyt lähti tilaukseen vihdoin. Olen peliä seurannut siitä lähtien kun se ekan kerran yleiseen tietoisuuteen ilmaantui vielä nimellä Project O. Ei vain ole kerinnyt mitään pelaamaan. Nyt saattaisi olla aikaa. Vaikuttaa juuri minun tyyppiseltäni peliltä. Yksi vuoden odotetuimpia pelejäni.
 
Ylös Bottom