Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Kyllä ME2 Arcadellakin pyörii ja tekivät ovat itse sanoneet, että peliä ei ole mitenkään erityisesti suunniteltu toimimaan kiintolevyltä
Aivan, BioWare muistaa silti niitä täysiä tumpeloita ja toivottomia tunareita, jotka eivät ole jaksaneet muutamaa euroa uhrata vakiovarusteen eteen. :p

Mitä nettiä vaativiin yksinpeleihin tulee, niin se on nyt vain nykyaikaa. Mielestäni juurikin tuo netti-integraatio on erittäin tärkeää yksinpelien mielekkyyden kehityksessä, jonka edelläjäkävijä BioWare on. DLC nähdään ihan liian useasti negatiivisena asiana, kuten vaikkapa nyt Alan Wakenkin tapauksessa. Miksi ihmeessä, tällä tavallahan yksinpeleistä tehdään syvempiä, rikkaampia ja laajempia, joka taas estää sen perinteisen "6h läpi ja takas Modern Warfareen".

Saisivat kyllä edelleen pistää sen kakkoslevyn pyörimään täysin kovolta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Aivan, BioWare muistaa silti niitä kiintolevyttömiä jamppoja, jotka eivät ole jaksaneet muutama euroa uhrata vakiovarusteen eteen. :p
No, nopeammat latausajat kuiteskin saadaan. Mutta muutoin pelin pitäisi pyöriä nätisti myös ilman kiintolevyasennusta (ilahduttanee myös 20gb omistajia).

Saisivat kyllä edelleen pistää sen kakkoslevyn pyörimään täysin kovolta.
Tämä saattoi olla teknisesti liian vaikeaa tai jopa mahdotonta, kun ilmeisesti tuota boksin kovalevykopiointia ei ole oikein suunniteltu tätä tukemaan. Forza kiersi asian sillä, että kaikki toisella levyllä ollut kama oli teknisesti "DLC:tä", mutta Mass Effectin tapauksessa siellä on puolet peliä. Tämä on tietty spekulaatiota, kun BW ei ole asiaa kommentoinut.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Samaa mieltä. Vaikka tämä puristien lempikortti onkin, niin lytätään se viimeistään nyt. Ei kai kukaan pelaa Mass Effect 2:ta kiintolevyttömällä arcade-boksilla? Sitäpaitsi sen 20-gigasen saa muutamalla eurolla.

No kerro nyt tälle täydelle tumpelolle ja toivottomalle tunarille mistä tuon muutamalla eurolla saa, niin voin sitten liittyä mukaan haukkumaan niitä, joiden koneissa kiintolevyä ei ole.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Itsellä on 20gigan levy mutta ei tulis mieleenkään täyttää sitä asentamalla peli jos se toimii siedettävästi levyltä. Esim joku Sacred 2/Fable 2 oli poikkeus oli tuskaa ilman asennusta plärätä inventoryy ja muita valikoita. ME1 kohdalla ei ollu ainakaan tällästä ongelmaa kun levyltä pelaa. Niin kauan kun toi levy/boxi toimii niin ei tule hankittuakaan noilla MS hinnoilla isompaa.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

No kerro nyt tälle täydelle tumpelolle ja toivottomalle tunarille mistä tuon muutamalla eurolla saa, niin voin sitten liittyä mukaan haukkumaan niitä, joiden koneissa kiintolevyä ei ole.
Heh, sori. Kummelia referoin. :)

Mutta: Arcade-boxin omistajat saavat ostettua 10-15 eurolla 20 gigan kovalevyn konsolin sarjanumeron esitettäessä. Linkkiä en nyt kerkeä kaivelemaan, pahoittelen. Myöskin LIVE Starter Kit on todella kuluttajaystävällinen ratkaisu.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Hyipeti hyi Joohanhoota, joka meni tuolla tavalla tjörkeästi kiintolevyttömiä arvostelemaan ja mieliänsä pahoittamaan. Väittää muka saaneensa vaikutteita Kummelista, mutta kaikkihan me tiedämme, että syypää kaikkeen on pelit. Mitä lie miekkonen pelannut...Hyödytön disclaimeri. Sori nyt oikeesti kaikille almighty-modeterminaattoreille ja asiallista keskustelua halajaville. Siinä on vaan sellanen ongelma, että hypejuna sanoo tuut-tuut ja siinä vaiheessa se on notta menoa.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Hei,

Emme ole ainakaan vielä kuulleet moisesta viivästyksestä. Tsekkaamme asian välittömästi Microsoftilta. Kiitos vinkistä!

Tuollaisen vastauksen sain kun utelin CE:n myöhästymisestä.

Mutta itse pelistäkin jotain. Olen pitänyt itseäni täysin pimennossa pelistä. Viime viikkoina olen kuitenkin sortunut ja käynyt vilkuilemassa tätä ketjua. Alan itsekin kieriskellä tuskissani peliä odotellessa. Näyttäisi Bioware pukkaavan niin hyvän pelin ulos.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Jotain hämärää kyllä tuossa Verkkiksen vastauksessa. :rolleyes: Peli on kuiteskin EA:n, eikä Mikkiksen.

No, toivottavasti huomaavat virheensä ja tiedustelevat sentään asiaa oikeasta osoitteesta.

EDIT. Ei jumahlautaah mitä säätöä:

MKo_O Pelaajaboardeilla:

Tänään tuli soitto Puolenkuun Peleiltä, että Collectors editionia ei tulisi Suomeen.

Onkohan tuo nyt täysin totta? Vai eikö NE vaan ole saaneet niitä?

Ja jos joku on tilannut jostain muualta, mistä sen saa, niin viitsisitkö ilmoittaa niin kerkeisin vielä tilata sen uudelleen :)

No, veikkaan että koskee vain PKP:ta, mutta kuitenkin melkoista säätöä.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Mitäs mitäs PKP vastas mulle näin:

Hei!

Mass Effect 2 Collectors Edition pitäisi näillä näkymin ehitä mutta on
toki mahdollista, että EA:lla on toimitusketjussa ongelmia.
Selvinnee varmasti vasta ensi viikosta lopullisesti.


Että sellasta...
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Ei helvetin kuustoista sentään tätä touhua. :D

Itse taas sain Verkkokaupasta vastauksen:
Hei,

Saimme itsekin kuulla kyseisestä huhusta hetki sitten. Selvitämme asiaa
Microsoftin kanssa paraikaa.
Eli Microsoftin kanssa sitä sitten ruvettiin purkamaan. Mikäs siinä, jos ne kerran sitten jotain tietävät.
----

Toi Sheppis-video kyllä osoitti vedenpitävästi, miksi Renegade nyt vaan antaa kerta toisensa jälkeen niin tykit sävärit. Mun henk. koht. lemppari:
You don't look so smug with a hole in your head!
:p
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Melkoista suonentykytystä taas homma herättää, vaikkei itselläni olekaan CE tilauksessa. Kyseessä kun on kuitenkin fanien tuote, mutta moni fani ei kyllä millään odota viikkoa lisää, jos peli on jo normina saatavilla. Sitten jotkut random-räkänokat saavat viikon myöhässä tulleet CE:t ja kuukausia takaperin ennakkotilanneet fanit joutuvat tyytymään normiin.

Jokin mättää, eikä vähiten se, että hommaa selvitellään Microsoftin kanssa.

EDIT. Bioware Socialissa päivitystä:

And now Sweden been hit hard by CE - ETA unknown

Just recived email from WebHallen (www.webhallen.com) that CE is delayed and ETA is unknown.

As it was before with Poland so that had an issue with comics. In Sweden all games come in english only, so I presume that comics is a general issue everywhere. And thus can hit any country what so ever (if original language can not be delivered on time).

But this is just a guess, because there was not explanation why its delayed and I'm too lazy to ask them why.

*This is not a complaint*

So just keep your eye on CE and check with your shop.

Hope Sweden is the last in the list who have it delayed, good luck to everyone else who didn't get any spookie mails.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/103/index/675935

Vahvistaa siis myös Suomen myöhästymistä, sillä eiköhän Suomessa ja Ruotsissa ole täsmälleen sama versio pelistä. Ellei sitten kyse ole jonkin yksittäisen tavarantoimittajan ongelmista (onkohan näitä edes useampia?).

Meininki on kylmää ja faneja fistataan nyt taas surutta aanukseen isolla nyrkillä. Odota siinä sitten peliä viikko, jos haluat CE:n. Normin myynti voi tietysti vähän kasvaa, kun epätoivoiset pelaajat käyvät hakemassa kaupasta toisen kappaleen ensimmäistä odotellessaan.

EDIT2. Joo.

Small update....

I just re-read the e-mail (because still can't belive it) and apperently I missed small thing...

CE is delayed in ALL scandinavian countries due to error in production.

Here is a full e-mail ( for those who can read swedish or not lazy as me to translate it)

Vi har tyvärr fått besked från den svenska distributören att släppdatumet för samtliga återförsäljare i Norden har flyttats fram till vecka 5, detta på grund av fel som uppstått under produktion. Leverantören har ännu inte kunnat bekräfta det nya datumet, men det blir troligtvis den 2:a eller 4:e februari. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att denna försening inte påverkar släppet av standardutgåvan, som fortfarande ligger kvar på den 28:e januari.

http://social.bioware.com/forum/1/topic/103/index/675935
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Suomessahan ei ole enää EA:n omaa toimistoa vaan yksi yhteinen Skandinaavi toimisto.
Voisi siis helposti kuvitella että CE:t on myöhässä Suomeenkin.

Se että verkkokauppa on ilmoittanut alkavansa selvittää asiaa Microsoftin kanssa, ei varmaankaan ole mikään suuri hädän aihe. Jos kyseessä on enemmän kuin ajatusvirhe, niin eiköhän ne sieltä Microsoftilta viimeistään ohjeista oikeaan.

Itsellä tilanne se että olen varannut pelin Gamestopista. Koska CE:n kuitenkin haluan, varasin sen Verkkiksestä aikapäiviä sitten siltä varalta että Gamestoppiin en kerkeä heti aamusta ja CE:t kerkeää menemään ohi suun.

Nyt siis pitää varmaan toimia siten että hakee normiversion Stopista ja sit kun CE julkastaan ni ostaa sen, vaihtaa käyttämättömän Cerberus kortin siitä siihen normiversioon ja myy normiversion vähän käytettynä ja käyttämättömällä Cerberuksella veke.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

No itse olen tilannut Verkkokauppa.com:sta tuon CE version. Eihän tuo ole varmaa, että tuleekon se ajallaan vai sitten seuraavalla viikolla, koska sitä ei ole vahvistettu.

Tokihan harmittaa jos en pääse ensviikon viikonloppuna pelamaan, mutta itselleni ei ainakaan tule mitää paniikka ja mene ostamaan normiversiota. Hyvää kannattaa odottaa.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Missä välissä Mass Effectistä on muka tullut pienen piirin fanipeli? Kyseessä on kuitenkin todella korkean profiilin julkaisu, jolle on varmasti lyöty kovat myyntiodotukset. Muutenkin tämän ja parin muun ketjun kritiikitön Bioware.ylistys alkaa pikku hiljaa käydä aivoon. Kyseinen lafka on kuitenkin tehnyt Kotorista asti pääpiirteiltään samaa peliä eri ympäristöissä. Pelin ydin on toki lajissaan yhä omaa luokkaansa, mutta eivät nämä pelit mitään pelimaailman mullistajia ole. Pikemminkin syövät markkinoita lajityypin uusilta yrittäjiltä

Mulla on muuten ollut ME2 jo puolisen vuotta ennakkotilauksessa, eikä ole kertaakaan tarvinnut 'perslihaa jännittää' tämän pelin takia, kunhan vain muistaa käydä noukkimansa oman kopion ensi perjantaina töiden jälkeen kaupasta.

Loppuun vielä kaino pyyntö että julkaisun jälkeen tässä ketjussa olisi sitten taas asiaa itse pelistäkin sokean hypetyksen ja hankintahekumoinnin sijaan.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Ketjuun mahtuisi monenlaista viestittelijää ja kritiikinkin ääntä, mutta eipä ole näkynyt. En mä ainakaan pure, jos joku haluaa jakaa vähän toisenlaista näkemystä kuin esim. omani on tässä ketjussa esittänyt.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Stammy ehti jo heittää diplomaattista vastausta kehiin, mutta itse tylytän tökerösti.
Missä välissä Mass Effectistä on muka tullut pienen piirin fanipeli? Kyseessä on kuitenkin todella korkean profiilin julkaisu, jolle on varmasti lyöty kovat myyntiodotukset. Muutenkin tämän ja parin muun ketjun kritiikitön Bioware.ylistys alkaa pikku hiljaa käydä aivoon. Kyseinen lafka on kuitenkin tehnyt Kotorista asti pääpiirteiltään samaa peliä eri ympäristöissä. Pelin ydin on toki lajissaan yhä omaa luokkaansa, mutta eivät nämä pelit mitään pelimaailman mullistajia ole. Pikemminkin syövät markkinoita lajityypin uusilta yrittäjiltä.

Loppuun vielä kaino pyyntö että julkaisun jälkeen tässä ketjussa olisi sitten taas asiaa itse pelistäkin sokean hypetyksen ja hankintahekumoinnin sijaan.
Vaikka ME2 toki onkin korkean profiilin julkaisu, ei BioWaren tuotoksia niiden uskomattomaan sisältörikkauteen nähden arvosteta läheskään tarpeeksi. Dragon Agen myynnit jäivät ensimmäisellä viikolla johonkin 500k, joka ei mielestäni sellaiselle mestariteokselle ole läheskään tarpeeksi.

Ja jos mietitään sitä, miten paljon BioWarella nähdään vaivaa näiden pelien tekemiseen, niin kaikki arvostus on täysin oikeutettua. Varsinkin jos vertaa niitä vuosittaisiin CoDeihin ja urheilupeleihin.

Lopuksi on ihan turhaa pyytää, ettemme hypettäisi tai puhuisi asiaa vaikkapa Collectors Editionin viivästyksistä. Se on joka ketjun heinää. Ja ainakin täällä KFINissä tuntuu olevan kylläkin tämä tietyn kokoinen ryhmä, joka näitä BioWaren tuotoksia hypettää, joten mihinkään hyperäiskintöihin et voi rinnastaa. Totta kai kaikki uudet fanit ovat tervetulleita! :)
-----
Ja Collectors Editioneista puheen ollen:

Paskan marjat sentään, viikkoa en kyllä tasan jää mun pakettia odottelemaan. Jos viiveetön toimitus ei perjantaihin mennessä varmistu (joka on nyt sitten erittäin, erittäin epätodennäköistä), menee normiversio ihan suoraan. Tosin truefaniutta voisi tietysti olla viikon meditaatio muiden pelatessa täyttä häkää, mutta... meh. :p
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Voihan pyllykkä tuota CE:n kohtaloa... Nyt kyllä risoo hieman suuremmalla kädellä mutta pakko se on vain odottaa. Ei auta muu. Pahoin vain pelkään että tämän kömmähdyksen takia ei noita Collectorseja kuitenkaan saada montaa, tai jotain muuta ikävää tapahtuu ja suomi jääkin pois listoilta kokonaan että muu maailma saa taas loistaa.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Voihan pyllykkä tuota CE:n kohtaloa... Nyt kyllä risoo hieman suuremmalla kädellä mutta pakko se on vain odottaa. Ei auta muu. Pahoin vain pelkään että tämän kömmähdyksen takia ei noita Collectorseja kuitenkaan saada montaa, tai jotain muuta ikävää tapahtuu ja suomi jääkin pois listoilta kokonaan että muu maailma saa taas loistaa.

Aika heikkojahan nuo Biowaren CE:t ovat tupanneet nykyään olemaan. Ainakaan Dragon Agen CE ei tuonut oikeastaan mitään lisäarvoa normiversioon nähden. Pistäisivät kunnolla jotain ihan spesiaalia kamaa noihin paketteihin vähän Batman AA:n tapaan, tai edes jonkun avaimenperän tai jotain.

Juttua Charm ja intimidate skilleistä (pistän siipeen ettei kukaan hermostu vaikkei tässä oikeastaan mitään spoilereita ole)
Ovat ilmeisesti sitten poistaneet kokonaan Charm ja Intimidate skillit. Ja noiden kykyjen käyttö keskustelussa määräytyy paragon ja renegade pisteiden mukaan. Äkkiseltään kuulostaa vähän huonolta ratkaisulta, tekee Mustanaamiona pelaamisesta vaikeampaa (...Öh, hyvä hyville ja paha pahoille :) )
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Lopuksi on ihan turhaa pyytää, ettemme hypettäisi tai puhuisi asiaa vaikkapa Collectors Editionin viivästyksistä. Se on joka ketjun heinää.

Hienosti sivuutit viestistäni fraasin 'julkaisun jälkeen'. Ei minua erityisemmin haittaa se että ketju on viime aikoina ollut tissivertailua ja kansikuvan tummuuden arvuuttelua, mutta sama vaihe jää helposti päälle myös sitten kun peli on ulkona. Tietenkin pelikokemusta on mahdoton vielä tässä vaiheessa järkevästi kommentoida, kun kukaan ei ole sitä päässyt pelaamaan.

Vertailupohjaa haen lähinnä Dragon Age-ketjusta, jota oli tosi mukava seurata heti julkaisun jälkeen kun porukka vertaili hahmojaan ja tehtävien suoritustapaa. Jotain samanlaista näkisi mielellään myös ME:n kanssa. Aina ei tarvitse mennä pienimmän yhteisen nimittäjän mukaan.

CE:n mahdollinen viivästyminen (joka näyttäisi olevan tällä hetkellä äärimmäisen spekulatiivista) on toki harmi, itseäkin se kiinnostaisi jos niitä sattuisi Gamestopista saamaan. Silti on koomista että ensin kuittaillaan käytettyjen pelien kauppiaille ja pidetään EA:ta pelaajan parhaana kaverina, mutta seuraavana päivänä kirotaan ei-tosifaneja, jotka saattavat saada sen paremman version EA:n kämmin takia.
 
Vastaus: Mass Effect 2 [X360 @ 28.01.2010]

Silti on koomista että ensin kuittaillaan käytettyjen pelien kauppiaille ja pidetään EA:ta pelaajan parhaana kaverina, mutta seuraavana päivänä kirotaan ei-tosifaneja, jotka saattavat saada sen paremman version EA:n kämmin takia.

Eihän käytettyjen pelien kaupassa ole mitään kuittailtavaa. Mutta jos tälläiset julkaisutkin ostaa käytettynä niin on aivan turha valittaa ettei saanut jotain lisäboonusta kun noi uutena ostaneetkin saivat.

CE:n kohtalo ei sinänsä haittaa, normiversio haetaan heti aamulla ja sitten voi rauhassa odottaa CE:n saapumista JOS se myöhästyy.
 
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom