Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mikä kirja on luettavana nyt?

Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Tuli tuossa viikonloppuna aloitettua Stephen Kingin kirjasarjan Musta Torni ensimmäinen osa Revolverimies.
Tarkoituksena on lukea ainakin tuo ensimmäinen osa ja jatkaa sitten muihin osiin, jos osoittautuu koukuttavaksi.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Richard A. Knaakin Diablo: Moon of the Spider tuli ostettua jokin aika sitten, kun niin halvalla sai. Mielenkiintoista luettavaa on tähän asti ollut, jos sitä taas joskus jatkaisi...
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Tuli tossa lomamatkalla luettua taas muutama kirja.

Aloitin kevyesti James P. Hoganin Realtime Interruptilla. Ihan kiva kevyt scifi-höttö, jossa päähenkilö herää virtuaalitodellisuudessa ja yrittää päästä sieltä pois. Mielenkiintoisesti kirja on kirjoitettu vuonna 1995, se sijoittuu vuoteen 2010, eikä kenelläkään ole kännykkää. Ei mitään suurta taidetta.

Seuraavaksi vetäisin esiin Robert Andrewsin agenttijännärin Last Spy Out. Asetelma taas mielenkiintoinen: kirjoittaja on entinen CIA-analyytikko ja kirja on julkaistu vuonna 1991. Tarina alkaa Neuvostoliitossa tapahtuvasta vallankaappauksesta, jossa Mikhail Gorbatshov syrjäytetään ja samaan aikaan yhdistyneessä Saksassa vallan kahvaan nousee äärinationalistinen sadistipaska. CIA pelastaa maailman. Juuri mun tavaraa: poliittista kieroilua ja vakoojaseikkailua. Ei mitään suurta taidetta.

Kolmas kirja oli Orson Scott Cardin ja jonkun toisen hyypän kirjoittama Invasive Procedures, jossa sekoiltiin geenimanipulaation maailmassa. Suhteellisen toimivaa menoa, joskin Card on parhaimmillaan puhtaassa scifissä. Ei mitään suurta taidetta.

Lämmiteltyäni noilla köykäisemmillä kasoilla, kaivoin vaimon luettujen kirjojen nipusta Iain Banksin muutaman vuoden takaisen Dead Airin. Kirjan päähenkilö on mielipiteissään ehdoton liberaali radio-talkshow'n juontaja, joka vapaa-aikanaan vetää kaikkia aineita, joita pystyy ja kaikkia naisia, joilta saa. Banksin proosaan tutustuneille tämä on harvinaisen helppolukuista ja välillä jopa ääneen naurattavan hauskaa tekstiä. Banks on parhaimmillaan John Irvingin veroinen sanailija, jonka vahvuus on uskottavissa hahmoissa ja käsittämättömän kieroissa tarinoissa. Ehdottomasti lukemisen arvoinen opus, paras tänä vuonna lukemani kirja ja ainakin lähellä suurta taidetta.

Nyt juuri yöpöydällä on Iain M. Banksin (sama mies, eri kirjailija) hiljattain suomennettu mutta alkuperäiskielisenä ostamani The Algebraist. En oikein tiedä, kumpi Banks on parempi kirjailija, koska M-versio kirjoittaa erinomaista scifiä ja M:mätön perusproosaa. Algebraist on haastavuudessaan lähes Use of Weaponsin luokkaa, ja väsyneenä tätä ei pysty lukemaan. Mielenkiintoisesta pläjäyksestä on joka tapauksessa kysymys, ja kyllä tämä ensi viikolla alkaa kulkea työmatkoilla mukana. Jos en saa luettua loppuun viikonloppuna, missä tapauksessa junaluettavana alkaa roikkua Banksin Matter.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Tällä hetkellä luettavana on Stephen Kingin yksi parhaista, Hohto. Loistava teos, paljon viihdyttävämpi sekä kauhiampi kuin Kubrickin tekemä leffa kirjasta..

Tätä ennen tuli lukaistua Kingin Cujo joka jäi lähinnä kirjailijan keskiverto teosten joukkoon, ikävä kyllä:(..
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Roberto Savianon Gomorra - Mafian valtakunta. Niin paljon tästä on kuullut puhetta, että pakko oli noutaa pokkarihintaisena lähimmästä kirjakaupasta. Tähän mennessä positiivisimman palautteen saa Andy Warholin kansikuvataide. Olkoonkin että on realistinen ja kaunistelematon kuvaus tapahtumista, niin tuntuu että tuosta puuttuu kokonaan rakenne ja sitä myötä johdonmukaisuus. Saa nähdä miten mieli muuttuu, vastahan tuota on 180 sivua takana...
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Dan Brown meteoriitti tällä hetkellä menossa,seuraavaksi on enkelit ja demonit uusinta luenta.Olisihan tuolla hyllyllä myös Koontz:in TikTak ja Kylmä tuli odottamassa vuoroaan.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Nostetaanpas.

Nyt menossa on Kate Mossen Sepulchre.

Nyt on luettu paljon hyvin lyhyen ajan sisään:

Eoin Colfer: Siipimies, ei Artemis Fowl, mutta ihan jees nuorten seikkailukirja.
Stieg Larssonin Millennium-trilogia: oikeasti aivan HEMMETIN hyvää luettavaa. Lisbeth Salander rokkaa kuin Oraakkeli.

Tänään sain Dan Brownin The Lost Symbolin luettua. Kyseessä on kolmas ja uusin Langdon-stoori. Hiukan poikkeaa totutusta Langdon-formaatista, ei paljoa. Kirja on hiukan enempi dumbed-down kuin aiemmat, mutta oman tutkimuksen tekeminen siinä ohella on antoisaa. Mielenkiintoista oikeastaan näissä Langdoneissa on asennoituminen kirkkoon, uskontoon ja Jumalaan - tai siis oikeastaan deismiin. Heti kun olen lukassut vielä listalla olevat kirjat läpi menee Langdon-trilogia uudelleen lukuun.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Vedonlyönnin seurauksena raamattu. Pakko kyllä mainita, että toistaiseksi "Hanhiemon Retket" vaikuttaisi paremmalta lukemistolta.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse Chroniclesin eka osa Dead Until Dark.
Tämän pohjalta tehty True Blood sarja. Sarja oli hyvä ja jäi sellaiseen kohtaan että pakko lukea.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Stephen Kingin ''Se'' täytyy nyt lukea jotta sen kirjaesitelmän saisi tehtyä... Pistää vain ketuttamaan kun otin vahingossa sen ''kakkos kirjan''. :p
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Lynch on Lynch

"Lynchin filmografiaan kuuluu toinen toistaan omalaatuisempia elokuvia: visioita, joissa arkipäivän todellisuuden pinnan alta paljastuu pelottavia mutta oudon kiehtovia toisia maailmoja. Surrealismin perusainekset, alitajunta ja unimaailma, ovat näissä nyky-Amerikan miljöissä kiehtovimmillaan.

Kirjassa Chris Rodley haastattelee amerikkalaisen modernin elokuvan suurimpiin elossa oleviin ohjaajiin kuuluvaa Lynchiä pureutuen tämän töiden alkulähteille. Lynch näyttäytyy taiteellisesti ja ammatillisesti tinkimättömänä auteurina, jolla on lahjakkuutta ja omapäisyyttä saada tahtonsa läpi huolimatta kaupallisen elokuvateollisuuden vaatimuksista. Heijastaessaan sielunmaisemaansa valkokankaalle Lynch ei hyväksy kompromisseja, ei laskelmoitua sokeeraamista eikä halpaa eksploitaatiota.

Kirjassa käydään läpi Lynchin teoksia, joista tunnetuimpia ovat Blue Velvet ja Lost Highway. Twin Peaks toi yksiulotteisena pidettyyn televisioon monikerroksiset kuvat, äänet ja merkitykset. Täydennyksenä edelliseen painokseen kirja sisältää ohjaajahaastattelut myös Lynchin elokuvista Straight Story (1999) ja Mulholland Drive (2001) sekä Lauri Lehtisen kattavan artikkelin äskettäin Suomessa ensi-iltansa saaneesta elokuvasta INLAND EMPIRE (2006), jossa näyttelevät mm. Laura Dern ja Jeremy Irons.

Täydellisyyttä hipova luomisprosessin kuvaus ja tärkeä taiteilijaelämäkerta. Suositellaan varauksetta muillekin kuin filmihulluille. – Sight and Sound

Lynchin pitkistä vastauksista rakentuu kuva taiteilijasta, joka salamannopeasti haltioituu hyvästä ideasta ja kääntää työnsä välittömästi sen suuntaan kuin Titanicin jäävuoreen. – Markus Määttänen, Aamulehti

Erinomainen haastattelukirja – Image "

http://www.like.fi/kirja.php?detail_id=3578
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

6a00d09e4e067ebe2b00e398bd7cb60002-500pi


helposti paras kirja, jonka olen lukenut, koska niitä ei ole monta.
oman kappaleeni tilaan heti kun vain rahaa löytyy
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Stephen Kingin Dolores Claiborne

Ensimmäinen Kingin kirja mikä ei uppoa yhtään. En varmaan pysty edes lukemaan loppuun.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

George R.R. Martinin Valtaistuinpeli alkaa lähestyä loppuaan ja Tulen ja Jään Laulu -saagan toinen osa on hankintalistalla.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Juuri luettu Juha Vuorinen - Raskausarpia. Erittäin kevyttä ja suorasanaista tekstiä, lähinnä tuli luettua aihealueen takia. Välillä jopa ihan huvittavaa tekstiä, välillä perussontaa.

Nyt menossa Alexander von Schönburg - Tyylikkään köyhäilyn taito. Uskottavan taustan omaava latoo tekstiä siitä, miten rikas on usein oikeasti köyhä, ja köyhä voi olla rikas jos omaa oikean asenteen.

HS - arvio
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Koulutyön puolesta luen tällä hetkellä Anthony Burgessin A Clockwork Orangea, joka on mielenkiintoinen kirja, ja se pitää sisällään vieläkin mielenkiintoisempaa englantia!! :D

Koulun vuoksi aloitan myös Liisa Ihmemaassa lukemisen, suomeksi.
 
Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

Stieg Larssonin loistavan Millennium trilogian toinen osa "Tyttö joka leikki tulella."
 
Ylös Bottom