Mikä ratti paras PS4:lle sekä kaikki muukin PS4-ratteihin ja ajopenkkeihin liittyvä keskustelu

Szuper

Active Member
Halvalla lähti ainakin tuo. Toivottavasti ei tarvi heti palauttaa takaisin, noissa T300 rateissa on ollut vähän sitä ongelmaa et ne pitää takuukorjata/ vaihtaa.
 

Szuper

Active Member
Tuli tilattua alkuviikosta GT Omegalta uusi Frame ilman istuinta. Hiukan on eroja tohon stand + tuolin alusta mitä sama lafka myy. Huomenna pitäs paketti saapua. Istuin löytyykin jo iteltä.

Uusi peli-pc kans tuli laitettua tilaukseen mut osien odotusaika lienee kuukausia. PS4 on nyt pölyttymässä hyllyssä ihan kirjaimellisesti.

Ihmetyttää kun arvosteluissa ei koskaan juurikaan näy sitä että nämä pelipenkit testattaisi kestävyyden tai lujuuden mukaan, ns. "force-testi". Moni laite on hieno juu mutta sitten kun ratissa on forceja niin se resonointi ei aina ole sitten hallussa. GT Omegan standissä oli vähän sitä vikaa et se liikkui sivulle ja vahdekeppiteline ei ainakaan TH8A menoa oikein sietänyt, heiluntaa oli sentin verran ja se on paljon liikaa. Tokihan kaikki nuo vähän heiluu mutta ei saisi liikaa olla liikettä...

Tuo GT Omegan standi on hyvä G29 ja Logitechin shifterille mut Thrstmasterin kanssa en välttämättä sitä kyllä ekana tilaisi... Eli kevyille rateille se on passeli.
 

Barca11910

Well-Known Member
Juu tuli tuo T300 tiistaina haettua postista ja nyt on pari päivää GT Sporttia pelattu ja vähän Dirt Rallya.

Sportissa nuo FBB asetukset on sen verran yksinkertaset et löyty helposti omat asetukset. :)

Dirt Rally taas vissiin pitää joka maahan käydä erikseen säätämässä se että miten sen kuuluisi toimia. :cool: Haluan itse ajaa eikä niin että ratti vie miestä :D Saksa nyt on siinä niin yksinkertainen että sinne oli helppo löytää säädöt. Suomessa niissä säädöissä voi vähän kestää...

P Cars 2 en oo vielä koskenu kun muistaakseni se on peli jossa pitää säätää joka autolle erikseen. Ensin pitäisi niistä 180 kaarasta löytää ne omat suosikit mitä sitten säätää.

Mutta kyllä ihan eri fiilis ajaa kun on kunnon ratti. :)
 

Szuper

Active Member
Nyt on muutaman päivän ollut GT Omegan ART frame käytössä. Huono kuva mutta kuvia saa kyllä lisääkin jos tarve.Täytyy sanoa että tämä on melkoista rautaa... Ei sitten ensimmäistäkään ns. heikkoa kohtaa, säätöjä on ihan kaiken kokoisille ja pituisille ihmisille ja säätöä on kaikkiin "tarpeellisiin" suuntiin. Tosiaan, kaikki säädöt on pulttien takana, eli mitään pikaklippejä ei ole osissa jotka vaatii tietynlaista tiukkuutta. Toki näitä siipiruuveja on jonkinverran mutta oikeastaan kaikki on mietitty loppuun asti. Norsunkestävä ja yksinkertainen frame.

Heikkona kohtana pidin tuota missä penkin ja ratin telineen osat jatketaan sisäputkella (joita tulee kahta kokoa mukana, 20cm ja 40cm) mutta sekin on yllättävän vankkaa tekoa. Poljinlevyssä on korkeussäätöä ja jopa syvyyssäätöä ihan riittämiin ja ainakin G29:n polkimet meni ihan suorilta paikalleen.
Istuimen säätökin löytyy, korkeus (about 5cm) ja etureunaa saa ylös/ alas jonkin verran ja sekin toteutettu "pultti auki - kiinni" eli ei pikasäätöä joka olisi heppoinen.

Ratin teline on vankka myös koska tuossa on nuo sivuputket (näytön telineen alaosa) eli kestää kyllä kaikenpainoisen ratin. Kokeilin tuota täristää, vääntää ja kääntää eli tehdä sellaista mitä ei arvosteluissa yleensä tehdä ja ei kyllä yhtään kohtaa joka antaisi periksi.

Rattia en muuten kokeillut hard mountilla koska G29 pysyy hyvin kiinni klampilla. Reiät ainakin on valmiina.

Vaihdeteline on todella hyvä:

TH8A sai ottaa kiinnitysraudan pois ja pultata suoraan levyyn ja se sopii siihen kuin nakutettu. Vaihteistotelineessä on myös korkeussäätö vaihteille ja sen telinen saa pois tarpeen vaatiessa. Hyödyttää itsellä kun kuitenkin pelipenkki ja normi pc:n käyttö samassa.

Näytön telinettä en ottanut mukaan koska se on max. 24" ruuduille ja itselläni on tarkoitus päivittää kenties 32" jossain välissä joten tuo itse tehty 3 näytön teline toimittaa sitä virkaa. Tosin, yhdelle näytölle eli konsolipelaajille yhden näytön teline kannattaa ottaa mukaan, se on aika halpa suhteessa ja uskoisin että se kestää ihan isonkin tv:n, jopa 55". Kuitenkin jos haluaa TV:n alustalle joka ei resonoi yhtään ratin kanssa, se kannattanee asentaa omalle alustalle.

Tämä frame on kohtuu painava (about 22kg) eli se kyllä pysyy paikallaan. Olen huomannut että sillä painolla on merkitystä kun ajetaan vaikka rallia, se on tympeää kun ratti tai tuoli liikkuu ajon aikana ja sitä ei saisi tapahtua.

Hintaa tuli postikuluineen ja yhdellä alekoodilla (5%) jonka löysin netistä 223€. Ilman penkkiä, penkki on omasta takaa. Ei ole kallis.


Plussat:
+ Täyttä rautaa.
+ elopaino biitaa rattien resonoinnin/ painon.
+ säätöjä on kaikille, vaikea löytää sellaista jolle ei ole (tietysti pienet lapset)
+ Kiinnitykset tehty pulteilla/ muttereilla eli ei pikaklippejä jotka yleensä heikkoja kohtia.
+ musta mattapinta joka ei vie huomiota liikaa.
+ hitsaussaumat tehty laadukkaasti.
+ hinta.
+ GT Omegan toimitukset n. viikossa. (useampikin kokemus).
+ tarpeeksi pultteja ja muttereita mukana.

Miinukset, joita aika vähän:
- kolmen näytön teline tukee vain max. 24" näyttöjä.
- mukana tulevat työkalut mallia kiina "käytä kerran".
- kasausohjeet ehkä hivenen huonot, vain yksi kuva josta selviää kasaus.

Ehkä ajan kanssa tulee lisää mieleen mutta kokemusta itselläni kuitenkin paljon näistä laitteista (yhdeksäs versio) jonka takia uskoisin että aika hyvin selviää jo lyhyellä käytöllä mikä on frame olevinaan. Ainahan jotain jää huomiotta...

Semmosta.
 

Barca11910

Well-Known Member
Juu tuli tämä T300 RS tilattua lopulta Verkkiksestä:

20180117_164613.jpg

On muuten ihan käsittämätön ero siihen T80. Millä aikasemmin ajoin. Ainoa jännityksen aihe oli oikeastaan tuo että sopiiko tää T300 tähän samaan telineeseen jonka siis ostin alunperin jo silloin kun T80 tuli ostettua. Kuten näkyy sain sen lopulta kiinni tähän. Muutamaa ruuvia piti kokeilla että löyty semmoset mitkä pitää sen kiinni. Pitää kullä tuonkin ratin tukevasti paikallaan vaikka se painaa selkeesti enemmän.

Ajopenkkiä mulla ei ainakaan vielä erikseen ole. :D

On tosiaan toiminu suoraan niissä kolmessa GT Sport Dirt Rally ja PCars 2 mitä nyt Dirt Rallyssa oon enemmän pyöriny FBB valikossa kun lopulta ajanu. :D Suomi Saksa ja Wales kaikille oon löytäny omat asetukset.

Dirt Rallyakin kun VR moodilla ajaa niin eritavalla saa dataa kun ajaa. Suomessa tuntuu vaan vähän lyövän käsille jokasen hypyn jälkeen. Onhan se kyseisessä pelissä myös autosta kiinni jolla ajaa.

GT Sporttiin on menny kaikista eniten aikaa. Tässä alussa kun tätä on opetellut käyttämään kun koko FBB on uus asia.
 

Szuper

Active Member
Aivan varmasti on kuuraketti T300RS verrattuna T80 :D

Kannattaa muuten jos se tuntuu selkeesti lyövän käsille, vähentää forceja heti alkuunsa ainakin just Dirt rallyssä. Tuo liiallinen voima ei tiedä hyvää T300:n basen muovirungolle joka siellä on sisällä laakerin ympärillä. Taisi jollakulla olla hajonnutkin koko muovi just johtuen ratin forcejen voimakkaasta resonoinnista. Siinä koneistossa kun on voimaa enemmän mitä se laakerirunko kestää pitkän ajan resonointia.
 

Szuper

Active Member
Näyttäisi ihan kelvolliselta laitokselta, ainoa et menee monelle varmasti tuplaostokseksi jos haluaa käsijarrun ja kepin yhtä aikaan käyttöön. Riittääkö 4kg vastus käsijarruun? Sen voi sanoa että sekventaaliin se riittää kyllä kevyesti.
Hintahaitaria ei kai vielä ole...
 

Murdoc

Active Member
Itellä tuli ostettua tämmönen parisen viikkoa sitten: https://www.fanatec.com/eu-en/racing-wheels/csl-elite-racing-wheel-ps4.html

Ennestään oli jo Clubsport v2 pedaalit, jotka toimii nätisti tuon kanssa yhteen. Pirun tyytyväinen ollut kyllä ostokseen. Todella sulava kääntäessä mutta erittäin vahvat ja selkeät forcet.

Ajatus olis tuohon vielä hommata tämmönen: https://www.fanatec.com/eu-en/steering-wheels/csl-steering-wheel-p1-for-xbox-one-eu.html

Tuolla pääsis sitte Forzat vielä vääntämään.
 

Szuper

Active Member
Ei tainnut olla payalin kautta halvin tuon polkimien osto, 271€... Miksei Fanatecillä ole suoraa korttimaksua vaan pitää käyttää paypalia välissä? Meni about 25€ pelkkiä kuluja...
 
Ei tainnut olla payalin kautta halvin tuon polkimien osto, 271€... Miksei Fanatecillä ole suoraa korttimaksua vaan pitää käyttää paypalia välissä? Meni about 25€ pelkkiä kuluja...
Visalla oon maksanut aina,paitsi black fridaystä ostamani v3 inverted polkimet ja eikä mul ainakaan menny mitään ylimääräisiä kuluja.:)
 
Ylös Bottom