Mikä ratti paras PS4:lle sekä kaikki muukin PS4-ratteihin ja ajopenkkeihin liittyvä keskustelu

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana Omenanraato, 20.10.2014.

Tags:
 1. hiphei_finland

  hiphei_finland Active Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  hiphei_finland
  Sieltähän pitäs tulla myös halvemmat csl shifterit. Itellä on toi clubsportin v1.5 shifteri ja on pirun hyvä. H-kaaviosta vaihto sekventaalille vie n.1-2s.:)
  H-kaavio on napakampi ja lyhyemmät liikeradat kuin th8a:ssa,vaik siinä ois vaihevälilyhennin.:)
   
 2. Murdoc

  Murdoc Member

  XBL:
  McMurdoc
  PSN:
  McMurrDog
  Joo kyllä se pitää tuo v1.5 shifteri hommata, kunhan varat antaa myötä. Samalla vois päivittää wheelstand pron next level racingin standiin. :D
   
 3. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Tämän takia itsellä kans tuo vaihteisto kiikarissa vielä. TH8A on täydellinen H-kaaviolla mutta kun se sekventaali ei siinä ole nopea vaihtaa eikä edes oikeastaan mistään kotoisin. Ja olikohan niin että tuo Fanatecin versio toimii sekventaalina ja H-kaaviona myös PS4:llä ratin kautta (?)... Siinä yksi syy lisää hankkia se. Nyt on kyllä vähän persaukinen kun tohon rattiin meni iso summa mutta ehkä myöhemmin sitten vaihteistokin.

  Toisekseen tuo McLarenin GT-rimmi on ihan vi*un hieno ja hyvän näkönen... Niitä ei näköjään ollut saatavilla ja hintaakin on vielä toistaiseksi aika paljon et sekin kyllä pakko hankkia jossainvälissä.

  Rahaa noihin kyllä palaa helposti ja äkkiä mutta uskoisin että vakavalle harrastajalle se on lähinnä sivuseikka kuitenkin.
  Ja mitä nyt olen noita kuolaillut eri sivustoilla niin Fanatecilla vikoja on aika vähän, lähinnä sellasta puhetta et jotkut osat on muovia yms. ja CSL vanhan mallin ratissa hard mount ei ole tukeva kahdella pultilla. Ainahan noihin joutuu jotain diy- juttua säätämään esimerkiksi kiinnitysten kanssa.
   
 4. Oeppae

  Oeppae Member

  Ei mennyt tuo McLarenin rimmi ESD testeistä läpi ja julkkari siirtyi "late april". Ennakkotilaajat sai kivat bonarit tästä hyvästä ja olisihan tuon QR:llä mielellään ottanut siihen 180-190e hintaan.
   
 5. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  CSL Elite LC pedaalit... Kokeilkaas joku kun painatte jarrua vähän ja vedätte jalalla sivuille samalla, tuntuuo kuinka iso välys? Rupesi häiritsemään tuo millimetrin sivuttaisliike kun painaa poljinta, onko se oikein noin vai onko jossain vikaa? Paikallaan ollessa jarrussa ei ole sivuttaista välystä juurikaan.
   
 6. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Kyllä sanattomaksi vetää tämä CSL Elite PS4 vs. G29... Aivan kuin olisi lyöty renkaat alle autoon kun G29:llä ajat kivipyörillä... Veikkaisin että tuo vertauskuva kertoo sen kokonaisuuden eron. G29 on hyvä ratti mutta se ei kyllä ole vakavaan kilpa-ajoon, ei tämän kokemuksen jälkeen ainakaan. G29 on lähes täydellinen ratti tyyliin Euro Truck Simulatoriin jos haluaa halvalla hyvän.

  Joutui tuota FFB laskemaan 100-> 60 kun niin helkkaristi voimaa tossa basessa eli sitä on vähän turhankin paljon. Project cars 2 testasin tossa vähän (vähän vaan! :D) ja immersive taisi olla jopa parempi asetus kun informative. Jos nyt oikeinpäin muistan nuo (esim. G29:llä noissa ei hirveesti ole eroa muussa kun voimassa), eli se toka vaihtoehto noista kahdesta.
  Kaikki kanttareet ja muut tuntuu hyvin ja olettaisin ainakin tavis autolla pidon menetys tuntuu myös, sitä ei tuossa nopeassa GT3 luokan auton testissä oiekin saanut esiintymään kun GT3 limautuu tiehen ja nyt ei jaksa enempää vääntää.

  Melkoinen shokki kyllä tuo kun tottunut että ratti kolisee ja kolahtelee ja jollakin tavalla ratti ei ole nopea ja yhtäkkiä se on sitä, erityisesti tuo ohjauksen "pehmeys" hämmästyttää. Tällä kehtaa yölläkin ajella kun porukka nukkuu, sen verran on hiljainen kapistus.
  Thrustmasterin T300RS on aika lähellä samaa sinänsä mutta siitäkin tietyllä tavalla erottuu se että siellä on koneisto sisällä eikä että ratti olisi ns. suoraan yhteydessä rengastuntumaan... CSL Elitessä siis tuntuma on kyllä aivan 10!

  E: Kiinnityksen kanssa joutui kyllä miettimään, ei sopinut hard mount pulttien reiät ja tuo normaali klamppikiinnitys ei soveltunut GT Omega ART pöytälevyyn. Ne pienet muoviset korokkeet tai vastaanottimet ratin pohjasta veke ja niillä kahdella pienemmällä ruuvilla sain kiinni tähän pöytälevyyn, mutta kun tuon ratin pohjassa on kitkakumit joten ei tämä kyllä liiku mihinkään kahdellakaan pultilla... Pysyy kyllä noillakin onneksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018
  kalakanto ja Murdoc tykkäävät tästä.
 7. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Huonokin puoli tuli löydettyä tosta CSL Eliten basesta, tuo rattiosan kiinnitys on vähän hölmö, vaatii ruuvin ruuvaamista rattia vaihtaaksesi. Itsehän tein tohon pienen virityksen eli otin tuon kuusio- pultin pois ja laitoin "siipi" pultin tilalle, eli saa ilman työkaluja sen auki ja kiinni. Vähän parempi. Mutta ratin kiinnitys on ainakin varma, eli ei heilu tai irtoa.

  Etsinnässä olisi nyt tohon sopiva keskiö jotta saa aftermarket ratin kiinnitettyä driftausta varten... Fanatecilla on ainakin ollut sellanen pikakiinitysjuttu sivuillaan mutta siinäkin kai joku juttu että eivät myy sitä (?).
  [​IMG]

  Toki sit on se kallis keskiö jossa napit ja kaikki mutta sille ei nyt tarvetta ole.
  Kokeilin vanhaa Sparcon keskiötä tohon, kuulat ja keskiö sopisi muuten mutta itse keskiö on millimetrin liian iso... Mahtasko nuo tavalliset ebay keskiöt sopia tohon?
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2018
 8. Oeppae

  Oeppae Member

  Joo toi https://www.fanatec.com/eu-en/steer...clubsport-quick-release-adapter-black-eu.html taitaa tulla samaan aikaan kun mclaren -rimmi, eli epäilen että joskus huhtikuussa

  Project Cars 2 ei vielä 100% totuutta kerro CSL elitestä, koska en tiedä onko sitä vieläkään täysin implementoitu. Assettossa vielä parempi tuntuma. Ainoa miinus on mielestäni tuo P1 (default) rimmin kiinnitys kun vaatii sen ruuvin ja ainakin todella kovaa Dirttiä vääntäessä sen saa löystymään ellei junttaa todella tiukalle (ja olen saanut jo rimmin kiinnikettä tästä syystä vähän rikki). Mutta tuo metallinen quick release on aivan tajuttoman hyvä. Nopea ja uskomattoman jämäkkä. Erittäin iso syy, miksi F1 rimmi on perusrimmiä parempi on juurikin tuo metallinen quick relase. Lähtee ne viimeiset nitinät ja natinat pois ja vaihto 5sekunnissa.
   
 9. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Onko kukaan kokeillut tavallista putkiklemmaria tohon tuon ruuvivirityksen tilalle? Se nyt ainakin pitää kutinsa, tosin se ei käytä tota ruuvinreikää että voi kovassa vännössä hajota tuo muovinen kiinnitys... Perhan miksi sen pitää olla muovia ylipäänsä...
   
 10. hiphei_finland

  hiphei_finland Active Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  hiphei_finland
  Minkä takia pitää koittaa jotain ihme virityksiä? Jos ei orkkis kiinnitys riitä,kannattaa varmaan kahtoa peiliin.;)

  Osta clubsport rimmi,ni ei tarvi muovista olla huolissaan..ja jos kiinnitys epäilyttää,sen voi hitsata kiinni baseen.;)
   
 11. Oeppae

  Oeppae Member

  Hinta hinta hinta... Itse kyllä ostaisin aina metallisen QR:n uuden rimmin mukana. Säästää aikaa ja tulee helpommin vaihdettua lennosta rimmejä jos ei tarvitse alkaa ruuvailemaan mitää tai epäilemään kiinnityksen kestävyyttä. Fanatecin kamat on vaan suht. hintavia muutenkin niin tällä tavalla koittavat tarjota vähän edukkaampia vaihtoehtoja. Onhan siinä toki melko iso hintaero prosentuaalisesti jos McLaren rimmi on 189e ja 100e QR. Tai jos CSL base olisi ~500e sijasta 600e metallisella QR:llä.
   
 12. ohjeah

  ohjeah Active Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  ohjeahh
  Onhan tuo CSL-kiinnityssysteemi huonohko.. Melkeen Thrustmasterin systeemiä pitäisin jopa toimivampana .. Clubsport Quick release toisaalta on kyllä tosiaan loistava, enkä kyllä enää rattia ilman tuota ostaisi. Harmi ettei tullut McLaren-rimmistä sillon aikoinaan laitettua tilausta sisään, olisi ollut ihan hyvä diili kun nyt kunnon qr olisi tullut mukaan.
   
 13. Szuper

  Szuper Active Member

  PSN:
  Szuper
  Mietin vaihtoehtoa tuolle nykyiselle kinnitykselle ja jos käyttää vain tota mukana tulevaa rattia... Noilla kamoilla kun tosiaan on hintaa.
   

Jaa tämä sivu