Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

MikroBitin XBOX juttu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Prisoner
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan petteri
Pelimarkkinoilla pätee samat säännöt kuin muuallakin, suuret firmat syövät pienet. Odotellaan pari vuotta ja meillä on vain yksi iso pelitalo, joka hallitsee. Toivottavasti vaan ei ole sama firma, joka julkaisi xboxin :(

On todella naivia hyökätä piratismin kimppuun väittäen sen olevan pelialan "ahdingon" syy. Koko ala on ajanut itsensä epäterveelliseen tilaan syytäen projekteihin massiivisa summia rahaa ja julkaisemalla vaan jatko-osille jatko-osia.
Olisikohan ollut Larry Holland, joka esitti näkemyksen, että markkinoiden keskittyminen on syklistä, eli keskittymisiä seuraa hajaantuminen jne. Kuulosti minun korvaani oikein järkevältä, koska onhan niin käynyt aikaisemminkin.

Keskittymistä on ollut, mutta komman keskittymiseen yhden pelitalon käsiin ei ole merkkejä. Ja Microsoft-möröllä pelottelu on perusteetonta.
 
Hmm.. no ehkä oli väärin sanoa, että alalla menisi hyvin. Mutta samaa mieltä olen siitä, että ahdingon syy on jossain muualla kuin MikroBitin artikkeleissa :)

Oliskohan syy jatko-osien jatko-osiin se, ettei nykyään tarpeeksi kannusteta virittelemään omaa konsoliaan ja tekemään siitä ohjelmointikelpoista. Ainoa oikea tapa tutustua pelien tekoon on mennä EA:lle tekemään uutta NHL:llää.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Keskittymistä on ollut, mutta komman keskittymiseen yhden pelitalon käsiin ei ole merkkejä. Ja Microsoft-möröllä pelottelu on perusteetonta.

Samaa taidettiin sanoa käyttöjärjestelmien puolella tossa 80-luvun lopulla ;)
 
Hyviä kommentteja. Länsimaissa piratismi ei ehkä ole niin suuri ongelma, mutta on maita, joissa joidenkin arvioiden mukaan jopa 90% videopeleistä, elokuvista ja musiikkitallenteista on piratisoituja. Ja nämä maat eivät asukasmääriltään ole mitään kovin pieniä. Voisi siis ajatella, että jos nämä ihmiset hankkisivat nämä tuotteet aitoina, olisivat digitaalisen viihdeteollisuuden voitotkin huomattavasti suurempia.

On totta, että nykyisin markkinoilla on niin paljon pelureita, että voitot jakautuvat aika tehokkaasti ja yksittäisen yrityksen tulot luonnollisesti pienenevät. Tästä muodostuu noidankehä, kun olisi saatava enemmän voittoja (hyvin myyviä pelejä) nykyisin järjettömän kalliiksi menneen pelien kehitystyön kattamiseksi. Välihuomautuksena GameCube-pelien kehittäminen on erään tutkimuksen mukaan kalleinta, koska Nindendo käyttää konsolissaan piratismia ehkäisevää erikoisvalmisteista mini-DVD-levyä. Niin, miten niitä voittoa tuottavia pelejä sitten tehdään? Tekemällä pelejä, jotka vetoavat massaan. Tällaiset pelit ovat yleensä lisenssipelejä tai nimekkään sarjan edustajia. Uudet ja omaperäisemmät ideat ottavat nykyisin harvoin tuulta alleen. Esimerkiksi Xboxin Panzer Dragoon Orta möi laatuun nähden surkeasti, kuten myös Kung Fu Chaos ja Shenmue II. Vastaavasti Enter the Matrix ja The Hulk, molemmat keskinkertaisia pelejä, möivät erinomaisesti. Tekisi mieli huutaa jotain sopimatonta.

Eli ajatelkaa, mitä hankitte. Tukekaa hyviä, omaperäisiä pelejä ja välttäkää piraatteja. Voisiko se parantaa alan tilaa?

Konsolibisnekseen pitää pureutua vielä sen verran, että tällä hetkellä alalla vallitsee mielestäni hyvä laitetilanne. Vaikka Sony onkin myynnillisesti ylivoimainen, kaikki kolme yhtiöä ovat vahvoja. Ei ole siis välitöntä vaaraa siitä, että konsolibisnes valahtaisi vain yhden yhtiön monopoliksi. Kilpailutilanne pitää hinnat kuluttajaystävällisellä tasolla.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan petteri
Samaa taidettiin sanoa käyttöjärjestelmien puolella tossa 80-luvun lopulla ;)
Joo, ihmiset odottivat käyttismonopolia MS:n ja IBM:n OS/2:sta. Tottakai kehityskulkuja on vaikea ennustaa, mutta kyllä silti tulevaisuudennäkymilleen pitäisi löytyä perusteluja. Perustelemattomat heitot ovat arvottomia.

Ei ole juurikaan mahdollista, että parin vuoden päästä olisi vain yksi suuri pelitalo. Konsolivalmistajia on useampia ja niiden edun mukaista on, että pelitaloja on useampia. Aivan mahdotonta olisi, että jos parin vuoden päästä olisikin vain yksi suuri pelitalo, että se olisi Microsoft. Aikamoisen katoamistempun saisi Sony tehdä parissa vuodessa.

Vähemmän tyhjiä MS-antipatiaheittoja, jookos?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Grez
Jaa miksei toimisi? Eihän nuo alkuperäiset levytkään ole kuin pala alumiinia ja muovia. Jos pystyt tekemään samanlaisia lättyjä (eli käytännössä kaksikerroksisia prässättyjä DVD-levyjä) niin mistäköhän se konsoli voisi tietää että kyse ei ole alkuperäisestä.

Niin siis tietty teoriassa piraatti voi toimia modaamattomassa koneessa jos se on identtinen alkuperäisen kanssa. Niitä vain ei nyt ole, syystä tai toisesta. Jos olet eri mieltä ja uskot löytäväsi piraattipelin optisella medialla joka on alkuperäisen kanssa identtinen, jaa tieto medialle jotta saadaan uutisia aiheesta.

Vanhoja kunnon cartteja on puolestaan saatavilla piraatteina niin että toimivat ilman minkään sortin modaamista. Noin korjauksena edelliseen kommenttiini.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hakkiz
Voisi siis ajatella, että jos nämä ihmiset hankkisivat nämä tuotteet aitoina, olisivat digitaalisen viihdeteollisuuden voitotkin huomattavasti suurempia.

Raha ei taida kasvaa puissa.. eikä edes Aasiassa. Kuvittelu, että kaikki voisivat ostaa pelinsä, elokuvansa, lenkkarinsa ja muutkin tuotteensa juuri kalliina merkkilaatuna on hauska, mutta mahdoton. Köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Ikävää on, että monet rikolliset rikastuu just noilla piraateilla. No onneksi eletään Suomessa ja kaikilla pitäis olla varaa ostaa jokunen alkuperäinen peli.. ainakin modattuun koneeseen, sillä pelit on huomattavasti halvempia importteina.


Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hakkiz


Eli ajatelkaa, mitä hankitte. Tukekaa hyviä, omaperäisiä pelejä ja välttäkää piraatteja. Voisiko se parantaa alan tilaa?

Samaa mieltä! Heh.. viimeisimmät tilaukseni:
- Panzer Dragoon Orta
- Shenmue 2 (16,9 puntaa Playssä)
- Viewtiful Joe (n. 30 euroa BoxOfficessa)
- F-Zero GX
Ja Ikaruga löytyy kyllä hyllystä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö BBS:n modi-politiikan takana ole pikemminkin halu pysyä maahantuojien yms. kanssa hyvissä väleissä. Sieltähän ne arvostelupelit, palkinnot, kutsut tilaisuuksiin ja muut tulevat. Muuten kai olisi järkevää sallia modi-keskustelu, kun niillä kuitenkin voi tehdä paljon muutakin kuin pelata kopioita. Silloinkin toki olisi syytä poistaa selvät piratismiviestit.

Huomasin tämän keskustelun vasta nyt ja tähän kirjoitukseen on varmaan paras minun kommentoida.

Kuten tiedättä, on Konsolifin harrastelija -sivusto ja olemme toki riippuvaisia tukijoista. PS2FINin alkuaikoina olin muistaakseni ainut, joka halusi kaikki viittauksen modeihin poistaa.

Tämä lähinnä siksi, että saimme mainostajia. Koska yksinkertaisesti heillä ei ollut mielenkiintoa mainostaa sivuilla, missä on modi keskusteluja tai linkkejä niitä myyviin sivuihin. Ymmärrän toki mainostajia, sillä jokainen piraattipeli syö joltakin kauppiaalta leipää. Heillä siis viha/rakkaus suhde.

Ja tämän takia ratkaisu oli hyvin yksinkertainen, mikäli aijoimme sivuja pyörittää laajemmassa mittakaavassa.

Mitä maahantuojiin tulee, niin emme heiltä ole saaneet palautetta mod -keskusteluista. Mutta eivät hekään niitä tietenkään hyväksy. Olemme erittäin kiitollisia Konsolien maahantuojiin(osaan) avusta ja tuesta. Mutta myös mainostajat ovat meille tärkeitä, kun heidän avullaan saamme serverin pyörimään, jne.

Toki Konsolifinin ylläpidossakin ollaan eri mieltä modi keskusteluista, mutta olen toistaiseksi saanut oman mielipiteeni vahvempana esille. Tosin importtaamisen yhteydessä saa vielä mainita modin ;) Ja näin tulee olemaankin niin kauan, kun minä olen henkilökohtaisesti mukana tässä touhussa. Kaikki vihaiset sähköpostit jne voi siis osoittaa minulle, vain ja ainoastaan.


Tällä hetkellä lukitsemme/siivoamme seuraavan tekstin mukaan. Tietysti tässä kuin muissakin asioissa on aina tulkinnan varaa. Sillä ihmisiä me kaikki ollaan.

Modeista keskusteleminen kielletty, kun kyseessä on piraattien tai varmuuskopioiden tekeminen. Myös vinkit kuka asentaa, kauppaa tai välittää kielletty. Tai miten asennetaan. Kyseiset henkilöt löytyvät muutakin kautta, jos sellaista todellakin tarvitsee.

Yleensä modeista keskusteleminen on sallittu, kun liittyy importtaamiseen tai piratismin aiheuttamiin haittavaikutuksiin. Kuitenkaan tässä tekstissä mainittuja asioita ei saa näistäkään keskusteluista löytyä.



Esimerkiksi tämä keskustelu näyttää edelleen pysyvän sallitussa :)

Ja toivottavasti ymmärrätte kantani tähän asiaan. Toisaalta, emme ole hirveesti selitelleet, miksi modeista ei keskustella. Toivottavasti asia nyt tuli ainakin osalle selväksi.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hakkiz
Eli ajatelkaa, mitä hankitte. Tukekaa hyviä, omaperäisiä pelejä ja välttäkää piraatteja. Voisiko se parantaa alan tilaa?

Vaikka puhutaan, että kun piratismiä ei olisi, olisivat pelit halvempia. Epäilen syvästi tätä, koska kyllä ihminen on ahne luonteeltaan. Miksi laskea hintoja kun kuitenkin menee kaupaksi.

Mutta en myöskään ymmärrä piraatteja. Piraatithan tuntuvat hommaavan kaikki pelit ja "kokeilevat" niitä. Rahaa palaa levyihin ja hirveä aika(aika on rahaa) menee niiden toiminta kuntoon laittamiseen. Kaiken lisäksi osasta peleistä taita puuttua välivideoita jne.

Kun taas fiksu ihminen seuraa markkinoille tulleita pelejä. Hän ostaa pelinsä ja tämän takia seuraa tarkkaan millainen peli kiinnostaa. Ottaa etukäteen selvää ja ostaa sellaisen mitä tulee pelattua. Koska hän sijoitti tähän peliiin "paljon" rahaa, tulee hän myös sitä pelaamaan paljon ja ottaa kaiken sijoituksestaan irti. Kaiken lisäksi saa täydellisen pelinautinnon ja on ohjekirja jota selailla. (Esim itse Nessin aikoihin hommasen Mario3 japanin versiona, niin kerran pelin läpi pellanneena kaveri kertoi, että mario pystyy pyrähtämään ilmaankin.)

Tähän mennessä piraatti on kerennyt käymään läpi kymmeniä pelejä, ilman että mistään on saanut kunnollista nautintoa.

Mutta jokainen tyylillään

PS: no juu, kyllä varmaan joku piraatti enemmänkin pelaa, mutta noin periaatteessa.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan XShava
Kuten tiedättä, on Konsolifin harrastelija -sivusto ja olemme toki riippuvaisia tukijoista. PS2FINin alkuaikoina olin muistaakseni ainut, joka halusi kaikki viittauksen modeihin poistaa.

Tämä lähinnä siksi, että saimme mainostajia. Koska yksinkertaisesti heillä ei ollut mielenkiintoa mainostaa sivuilla, missä on modi keskusteluja tai linkkejä niitä myyviin sivuihin. Ymmärrän toki mainostajia, sillä jokainen piraattipeli syö joltakin kauppiaalta leipää. Heillä siis viha/rakkaus suhde.

Jeps, markkinavoimat jyllää. Tämä on todella harmillista, sillä konsolifinin maine ainakin mun silmissä on itsenäisenä ja riippumattomana sivostona juuri tuon takia kärsinyt pahasti :( En nyt mitään kauhukuvia tässä halua ruveta maalailemaan, sillä toki ymmärrän että raha puhuu ja sivusto seuraa perässä ;) Välillä tuntuu kuitenkin, että modi-keskusteluun on tullut turhan ärhäkästi lukko.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan petteri
Tämä on todella harmillista, sillä konsolifinin maine ainakin mun silmissä on itsenäisenä ja riippumattomana sivostona juuri tuon takia kärsinyt pahasti :(

Vähästä se itsenäisyys ja riippumattomuus häviää.

Tosin mikäli makselisit kuukaudenkin Konsolifinin serveri ja peli maksuja, olisit todennäköisesti hivenen valmis muuttamaan mielipidettäsi ;)
 
Mutta se on tosiasia että suurin osa peleistä ei ole tuon 60-70euron arvoisia. Yleinen pelien hintataso on liian korkea, tämä jo houkuttaa siirtymään piraatteihin. 3-4 peliä kun ostaa niin samalla hinnalla olisit jo saanut konsolin+pelin/pari. Lyhyesti: Pelit ovat liian kalliita. Tähän väliin on turha tunkea sitä samaa aina että pelitalot kaatuu jos näin hintoja laskettaisiin. Tuollaista 60euroa(~360mk) uudesta pelistä voi pitää jotenkuten kohtuullisena. Myös tämä että ne ketkä ostivat ensimmäisessä aallossa xboxinsa saivat ne thomsonin asemalla, jotka tunnetusti lukevat/toimivat paremmin.
 
Ehkäpä meihin suomalaisiin on niin syvälle juurtunut oikeus vapaaseen sanaan ja ilmaisuun, ettei minkäänlaisia rajoitteita katsota hyvällä. Yleensä tiedotusvälineet itse pitävät kiinni sananvapaudestaan kynsin ja hampain. Ymmärrän kyllä nuo säännöt ja piraatti-pentit pitääkin heivata pois, mutta toivottavasti terve mod-keskustelu saa jatkossa jatkua entistä vapaammin eikä tämänkään threadin aloittanutta viestiä olisi tarvinnut peitellä tuollaiseen epämääräiseen muotoon lukon pelossa. Muuten saa mainostajat etsiä ainakin meikäläistä joltain muulta saitilta :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan NoSpoon
Mutta se on tosiasia että suurin osa peleistä ei ole tuon 60-70euron arvoisia. Yleinen pelien hintataso on liian korkea, tämä jo houkuttaa siirtymään piraatteihin. 3-4 peliä kun ostaa niin samalla hinnalla olisit jo saanut konsolin+pelin/pari. Lyhyesti: Pelit ovat liian kalliita. Tähän väliin on turha tunkea sitä samaa aina että pelitalot kaatuu jos näin hintoja laskettaisiin. Tuollaista 60euroa(~360mk) uudesta pelistä voi pitää jotenkuten kohtuullisena. Myös tämä että ne ketkä ostivat ensimmäisessä aallossa xboxinsa saivat ne thomsonin asemalla, jotka tunnetusti lukevat/toimivat paremmin.

Hieno aforismi tähän väliin: "Se vaan nyt on tyhmää maksaa liikaa." Tarkoitus: Viisas mies katsoo mistä ostaa, ei pelkästään mitä ostaa. Jos selailisi vaikka noita nettikauppoja, joita mainostamme säästäisit pitkän pennin (tai sentin). Myös play.com tarjoaa pelejä edulliseen hintaan.

Ja jos nyt jota kuta, joka on maksanut jostain pelistään 70e, niin lohdutuksena: Maksoin Halosta 80e... (Pakko kun oli saada heti, eikä kohta)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan XShava
Kuten tiedättä, on Konsolifin harrastelija -sivusto ja olemme toki riippuvaisia tukijoista. PS2FINin alkuaikoina olin muistaakseni ainut, joka halusi kaikki viittauksen modeihin poistaa.

Tämä lähinnä siksi, että saimme mainostajia. Koska yksinkertaisesti heillä ei ollut mielenkiintoa mainostaa sivuilla, missä on modi keskusteluja tai linkkejä niitä myyviin sivuihin. Ymmärrän toki mainostajia, sillä jokainen piraattipeli syö joltakin kauppiaalta leipää. Heillä siis viha/rakkaus suhde.

Ja tämän takia ratkaisu oli hyvin yksinkertainen, mikäli aijoimme sivuja pyörittää laajemmassa mittakaavassa.

Mitä maahantuojiin tulee, niin emme heiltä ole saaneet palautetta mod -keskusteluista. Mutta eivät hekään niitä tietenkään hyväksy. Olemme erittäin kiitollisia Konsolien maahantuojiin(osaan) avusta ja tuesta. Mutta myös mainostajat ovat meille tärkeitä, kun heidän avullaan saamme serverin pyörimään, jne.
Mahtaisikohan mainostaminen vähentyä? Selväähän on, että oli modi-keskustelua tai ei, on pelinsä Suomesta ostavien määrä aika vakio. Sen tajuavat varmaan kyllä kauppiaatkin. Kauppias jos joku varmasti myös tietää, että pelien vähittäismyyntibisnes alan erikoisliikkeissä on todella tiukkaa bisnestä. Hyviä mainospaikkoja, eli paikkoja, joissa on suhteessa ja määrällisesti paljon potentiaalisia asiakkaita, sekä hinnoittelu pikkukauppiaalle kohdallaan, on kovin vähän. KonsoliFIN on varmasti yksi parhaista paikoista järjestää tehokasta ja inhimillisen hintaista mainontaa, oli täällä sitten modi-porukkaa tai ei.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Prisoner
Ehkäpä meihin suomalaisiin on niin syvälle juurtunut oikeus vapaaseen sanaan ja ilmaisuun, ettei minkäänlaisia rajoitteita katsota hyvällä. Yleensä tiedotusvälineet itse pitävät kiinni sananvapaudestaan kynsin ja hampain.

Tiedotusvälineillä onkin sananvapaus, mutta ei niiden yleisönosastoilla.

Yritin jossain ketjussa selittää parhaani mukaan, miksi modeista on parempi puhua toisissa foorumeissa. Olen toisaalta edelleen sitä mieltä, että tuontipeleistä ja mahdollisesta konsolien ohjelmistosta voi puhua ilman, että mod-piirit ovat keskustelun pääosassa, mutta yritykset päätyvät aina tällaiseen pallotteluun.

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan petteri
Jeps, markkinavoimat jyllää. Tämä on todella harmillista, sillä konsolifinin maine ainakin mun silmissä on itsenäisenä ja riippumattomana sivostona juuri tuon takia kärsinyt pahasti :(

Asian takana on varmasti myös joku ylläpidon viisas, sillä ainakaan minä en haluaisi lukea boardia, jonka aiheista puolessa kysytään, mistä saa ladattua minkäkin pelin ja miksei poltettu peli toimi. Johonkin on raja vedettävä. Huolimatta tiiviistä yhteistyöstä maahantuojien kanssa KonsoliFINin arvostelut ja uutiset ovat tasapuolisia, joten en usko että sivuston itsenäisyys on vaarassa.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan NoSpoon
Mutta se on tosiasia että suurin osa peleistä ei ole tuon 60-70euron arvoisia. Yleinen pelien hintataso on liian korkea, tämä jo houkuttaa siirtymään piraatteihin. 3-4 peliä kun ostaa niin samalla hinnalla olisit jo saanut konsolin+pelin/pari. Lyhyesti: Pelit ovat liian kalliita. Tähän väliin on turha tunkea sitä samaa aina että pelitalot kaatuu jos näin hintoja laskettaisiin. Tuollaista 60euroa(~360mk) uudesta pelistä voi pitää jotenkuten kohtuullisena. Myös tämä että ne ketkä ostivat ensimmäisessä aallossa xboxinsa saivat ne thomsonin asemalla, jotka tunnetusti lukevat/toimivat paremmin.

aika paljon ilmaa hinnoissa voi olla kun esim uusia peleja on anttilassa ollu esim 36-49 eurolla
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan saintbert
Asian takana on varmasti myös joku ylläpidon viisas, sillä ainakaan minä en haluaisi lukea boardia, jonka aiheista puolessa kysytään, mistä saa ladattua minkäkin pelin ja miksei poltettu peli toimi. Johonkin on raja vedettävä.
Johonkin se raja täytyy tosiaan vetää, mutta vaihtoehtoja on monia. Jos esim. yleinen modikeskustelu sallittaisiin, ei silti tarvitsisi sallia selviä piraattiviestejä. Yksi vaihtoehto olisi esim. modi-keskustelun rajoittaminen jokaisen koneen omaan import-kansioon. Retro-puolella taas voisi olla sallittu emulaatiohommiin rajattu modikeskustelu ja lähes täydet vapaudet vanhempien koneiden kohdalla.

(Miksiköhän koko asia minua kiinnostaa, kun se ei edes minua kosketa?)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan saintbert
Tiedotusvälineillä onkin sananvapaus, mutta ei niiden yleisönosastoilla.

Viittaatko siihen lakiin, jonka piti velvoittaa palveluiden ylläpitäjät vastaamaan siitä mistä heidän foorumeissaan keskustellaan? Eikös se laki mennyt nurin ihan rytisten? Vai meinaatko sitä, että palvelu voi itse valita mistä sen yleisöpalstalla puhutaan?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Hex
Johonkin se raja täytyy tosiaan vetää, mutta vaihtoehtoja on monia.

Näin on ja tämä Konsolifinin malli on yksi. Ja se tulee pysymään sellaisena, eikä siitä keskusteleminen muuta asiaa. Paikkoja joissa modeista voi keskustella varmaan löytyy. Konsolifin ei nyt vaan tule sellainen olemaan.

"Ruinatkaa" vaihteeksi vaikka Avatareja takaisin, niitä ei ole vähään aikaan pyydetty ;)
 
Ylös Bottom