Millaisia odotuksia sinulla on pelistriimille?

Eliminaattori

Kielinatsimoderaattori
Ylläpitäjä
Itse tykkään katsoa erityisesti itselleni tuttujen pelien tai tuttujen pelaajien striimejä, mieluiten läpipelatuista peleistä tai sellaisista julkaisuista, joita en itse aio pelata. Odotan korkeatasoista pelaamista, vaikealla tasolla - suorastaan hardcore-meiningillä, onnistumisia tiukoissa paikoissa ja dominoivaa otetta, parhaimmillaan jopa maailmanennätysyrityksiä. Kommentointi on sivuseikka, mutta on silti hienoa kuulla tilanneanalyysiä, pientä nippelitietoa tai todennäköisyyksiä vaikeiden tilanteiden selvittämiseksi.

Toinen suurta mielenkiintoa herättävä aihealue löytyy speedrun-osastolta. On helppoa yrittää vaikeaa speedrunia useaan kertaan ja saada se taltioitua ennen yleisölle esittämistä, mutta livenä se vasta on jotakin! Siinä reaktiot ovat aitoja, niin positiivisten kuin negatiivistenkin asioiden osalta. Erityisen tärkeinä pidän speedruneissa ns. väliaikalaskuria, joista näkee mahdollisen edistymisen tuoreeltaan, nykyistä parasta aikaa vastaan.

Jos kumpikaan ylläolevista kappaleista ei ole aiheena, niin huumori kelpaa myös. Huvittavimmat irvileuat, säikähtämiset kauhupeleissä, pelon tunteen näyttäminen tai jopa härskejä juttuja kertovat "juontajat" innostavat aina seuraamaan.

On tietty sellaisiakin lähetyksiä, joita tulee katsottua vain pelkän sekoilun osalta, mutta yleensä vain silloin jos muuta ei ole tarjolla. Esimerkiksi kännistriimit eivät iske yhtään ja liiallinen kiroilu, pissistely, huutaminen/päälle puhuminen, yleinen moraalittomuus tai muu karmea käytös saa nopeasti kääntämään kanavaa.

Striimaajan kasvojen näkyminen on ihan mukava lisä, mutta sitä en yleensä odota. Äänien pitää tietty olla tasapainossa ja chatin ulkoasu kunnossa. Kynnys menee siinä, että jos lähetyksessä ei ole mitään ylläolevista, niin ei tule kauaa katsottua. Mieluiten tietysti kaikkea sopivassa suhteessa, mutta pääpaino pitää tällöin olla kolmen ensimmäisen kappaleen juttujen osalta.

Kertokaapa, olisi mielenkiintoista kuulla.
 
Itse en ihan kauheasti katso ylipäätään pelistriimejä, koska ne kestää ihan liian kauan siihen sisältöön nähden.
Todella todella moni tubettaja joita seuraan, tekee myös striimejä, enkä ole niistä ainuttakaan jaksanut katsoa 15-30min pidempää.

Yleisesti kysymyksesi pätee aika hyvin varmasti ihan pelivideoiden tekijöihin, eikä pelkkiin striimeihin.

Itsellä menee niin, että ne mitä seuraan pitkään, on suomalaisia. Niissä taas on ihan ekana iskenyt äänen miellyttävyys ja ulosanti. Sekä tietysti peligenret mitä itse pelailen.
En myöskään halua mitään kännivideoita, mutta ne todellakaan HC meininkiä, vaan ihan perus pelaamista. Eli sellaista että pelaaja pelaa pelaamisen ilosta ja sillä on hauskaa..ja se näkyy/kuuluu videolla.
Sen lisäksi täytyy olla selkeät pelisarjat mitä seurata, jotta voi ”elää” sen pelin läpi toisen kanssa.

Itsekään en jatkuvasta kiroilusta niin välitä ja yleensä skippaan ne, vaikkakin yksi eniten seuraamistani kanavista (tenhopro) kyllä kiroilee aivan julmetun paljon.

Näiden lisäksi sitten seurailen englanninkielisiä videoita peleistä jotka on vasta tuloillaan konsoleille (MudRunneria odotellessa katsoin paljon Spintires videoita), tai muutoin kiinnostaisi pelata, mutta on Pc:lle, kuten Gold Rush.
 
Itsekin katson tosi harvoin striimejä, joskus jotain fifan pakkojen avauksia lähinnä vanhoilta tutuilta brittitähdiltä, kuten esimerkiksi AJ3, REEV tai MattHDGamer. Näissä ärsyttää tapahtuman kulun hitaus ja se, että kaikki päätökset kysytään tuhatpäiseltä yleisöltä. Varsinkin jälkimmäinen mainitsemistani henkilöistä syyllistyy tähän liiaksi. Periaatteessa pitäisin sellaisesta "Pink slips" tyylisestä striimistä, jossa panokset ovat kovat ja pelaajan jännitys, ilo, suru ja raivo näkyvät niin selvästi, jolloin siihen samaistuu helposti itsekin. Ikävä kyllä näitä tehtiin viimeksi vuosina 2014-2015. Huumori on AINA plussaa, oli asia mikä tahansa.
 
Itselle ne tärkeimmät asiat striimeissä ovat kiinnostava pelit, joka ei kuitenkaan ole niin kiinnosta, että haluan pelata sen itse ja lisäksi sosiaalisuus niin striimaajan kuin myös chatin kanssa. Odotan, että striimeissä, joissa katsojia on luokkaa 10-20, striimaaja ehtii ja haluaa olla vuorovaikutuksessa sätin kanssa, lukea kommentteja ja käydä keskustelua. Lisäksi on aina bonusta, jos sätissäkin on ihmisiä, joiden kanssa keskustella milloin mistäkin. Toki ymmärrän, ettei striimaaja välttämättä ehdi aina kommentoida reaaliajassa sätin tapahtumia, jos kyseessä on vaikka nettiräiskintä tai tarinavetoisessa pelissä jännittävä välinäytös, pomotaistelu tai vastaava.

Siinäpä ne pääsyyt, miksi esim. KonsoliFinin Twitch-striimejä on kiva käydä katselemassa käytännössä aina, kun ehtii ja on edes etäisesti kiinnostava peli pelauksessa.
 
Striimillä pitää olla jotain lisäarvoa, jotta lähden sitä seuraamaan. Uutuuspeli on ollut usein syy ja nähdyn tuloksena on tehty ostopäätöksiä.

Eniten seuraan amerikkalaista DrDisRespectiä, jossa yhdistyy show-painijan olemus ja pro-pelaajan kyvyt.
 
Vanhahko ketju mutta vastailen myös oman mietteeni.

Ensijaisesti valitsen striimini pelien perusteella jotka itseä kiinnostavat. Näin tulee nähtyä uusia striimaajia enemmän. Uutuuspelit uppoaa aina, mihin itsellä kiinnostus on, tai esimerkiksi peli jonka itse on läpi takonut ja haluaa nähdä miten joku toinen ratkaisee vaikkapa asian. Haastavat pelit, jännittävät striimit ja aidot reaktiot innostavat. Vähintään mikki pitää striimissä auki olla, mieluiten kamerakin.

Jos striimaaja on turhan ADHD, kiroilee paljon, huutaa, pomppii ja esittää väkisin jotain epämääräistä hörhöä niin helposti kääntyy kanava toiseen. Myöskään jatkuvat tauot tai tyhjät välit eivät nappaa. (esim tupakalla vartin välein). Päihteet striimin aikana eivät kiinnosta ja ns. kännistriimejä en ymmärrä ollenkaan (myönnän silti yhden sellaisen itse tehneeni aikoinaan).

En oikeastaan seuraa suomalaisia striimejä kovinkaan. Ehkä oikeastaan aktiivisesti lähinnä Juutaksen (Blueberryknights) striimiä silmäilen kun pelikiinnostus on samaa luokkaa ja persoonana on tosi hauska. Vaikka hänkin striimaa englanniksi. Ulkomaisista ehkä lähinnä DrDisRespectia, koska on niin uniikki hahmo ja BR pelejä on ihan kiva seurata kun itse ei niitä osaa pelata. Shroudia ehkä sitten toisena tullee välistä seurattua.

Ja mitä Nisu tuossa ylempänä totesi, niin ostopäätöstä miettiessä tulee myös helposti katsottua striimejä ja sitä aitoa pelikuvaa. Joskus se auttaa päätöksen teossa.
 
Ylös Bottom