Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Tällainen ajatus (ketju, siis) on jo nyt jonkun aikaa päässä ollut ja viimeinen niitti oli, kun lukaisin Teemu Uotilan I, Robot - elokuva-arvion, jossa mies ilmoitti Asimovin Säätiö-sarjan potentiaalisuutta elokuvafilmatisoinniksi. (Edit: Eli korjailtu hieman oikeampaan muotoon.Minun mokani)

Ettei ketjusta nyt tulisi pelkkää luettelointia, niin jonkinlaiset mielipiteet miksi ja miten, edellyttäen, että jälkimmäistä on suunnitellut, kirjan sopisi tulla kankaalle. Itse aloitan parilla:

Taiko: An Epic Novel of War and Glory in Feudal Japan
by Eiji Yoshikawa

Mikäli herra ei ole entuudestaan tuttu, niin mies on kirjoittanut niinkin loistavan teoksen kuin Musashi, josta muuten löytyy kolmiosainen elokuvasovitus (En ole valitettavasti vielä nähnyt. Tarkoitus olisi). Musashi kuuluu omiin suosikkeihin kirjojen saralla, vaikkakaan itse kirjoja ei nyt kovinkaan montaa, puhumattakaan ahkeraan, tule luettua.

Myönnettäköön, että asiaan vaikuttaa armoton Japani fanitus, mutta Taiko olisi mitä loistavin filmatisointi. Vaikka pääpiirteittäin kirja onkin yhtä valloitusta toisen perään, on poliittiset juonittelut aina niin mukavia aiheita. Kirja on mukaelämänkerrallinen kertomus Toyotomi Hideyoshista, joka oli köyhä maalaispoika, mutta joka tunnetaan nykyäänkin Japanissa nimellä Taiko - Keisarin nimittämä hallitsija. Hideyoshi nousi ankeasta lapsuudesta Nobunagan (Eräs voimakkaimpia kenraaleita Sengoku-kaudella - valloittu suuren osan Japania) alaisuuteen ja lopulta Taikoksi.

Kirjan vajaa tuhat sivua ei käsittele pelkästään Hideyoshia, vaan mukaan on ängetty juurikin poliittista juonittelua ja vastapuolen näkökulman asioita. Itse elokuvaan ei asioita tarvitsisi aivan niin tarkkaan laittaa, vaikka osa asioista tärkeitä ovatkin. Shogun-sarja näytti, miten hienosta kirjasta tehdään lähes yhtä hieno elokuvasarja, vaikka sivuja jätettiinkin kymmenittäin pois. Shogun on Blackthornen tarina, siis Blackthorneen liittyvät asiat jätetään. Taiko on Hideyoshin tarina, siis Hideyoshiin liittyvät asiat jätetään. Tärkeistä asioista toki mainitaan, mutta tunnin mittaisia sessioita ei tarvita.

Hideyoshista riittäisi asiaa useammaksikin elokuvaksi, joten Shogunin kaltainen sarja liene elokuvasovitusta parempi. Kirja kuvailee melko mielenkiintoisella tavalla Hideyoshin älykkyyttä ja nokkeluutta, jotka peittyvät miehen ulkonäön alle. Hideyoshia pilkattiin apinanaamaksi, karkeasti suomennettuna. Hideyoshi työskenteli myös läheisesti erittäin taitavien ihmisten kanssa, kuten Tokugawan (Yhdisti myöhemmin Japanin, Edo-kausi), Nobunagan, sekä useat neuvonantajat (Nimet karkasivat juuri päästä), jotka olivat elintärkeitä mahdottomilta tuntuvien voittojen saavuttamiseksi.

Akira Kurosawan hyvä Kagemusha sijoittuu itse asiassa samaan aikaan, tosin vastapuolen näkökulmasta. Shingen oli eräitä Nobunagan pahimpia vastustajia tuolloin. Hideyoshilla ei sen sijaan ollut asian kanssa kovinkaan suurta merkitystä ja Kagemushan nähneet tietävät mitä Shingenille ja hänen provinssilleen kävi. Kyseinen asia saa useita kymmeniä sivuja Taikossa (, mikä houkutteli minut kirjoittelemaan Kagemushan arvostelun, mutta se nyt jäi.. Eikä se liity tähän asiaan muutenkaan).

Wikipedian infoa Hideyoshista.

--------------

Eipä tuosta kirjasta juuri muuta. Jatkaakseni vielä toisella kirjalla, josta en tosin muista kovinkaan paljoa. Aikoinaan koulussa tuli luettua, pakollisena, Ursula Le Guinin The Left Hand of Darkness, suomeksi Pahan vasen käsi. En ole koskaan scifistä pitänyt kirjallisuutena, vaan olen aina ennemmin halunnut tiirailla scifin telkkarista. Juurikin visuaalisuutensa takia. Nyt pakotettuna tuli sitten tuo luettua ja perhana, sehän oli loistava.

Kirjasta en todellakaan paljoa muista, mutta Genly Ai, galaktisen planeettainliiton edustaja, pyrkii saamaan Gethen-planeetan asukkaan liittoon mukaan. Kirja huokui jotenkin männävuosien Outcast-peliä, jota pelanneet tietänevät mistä puhun - jotenkin kuvastin getheniläiset ulkonäöllisesti Outcastin vastaaviin.

Tämäkin kirja sisälsi loistavaa poliittista kieroilua, joka tuntuu olevan lähellä sydäntäni. Yksinkertaisesta syystä matkaan lähtenyt Ai kohtaa niin vihamielisiä kuin auttavia muukalaisia, joutuu lähes tapetuksi, vangituksi, karkotetuksi ja ties miksikä. Sen vähän, minkä muistan kirjasta, niin vauhtia ei ainakaan puuttunut. Gethen olisi mielenkiintoista nähdä kankaalla, eikä tarinastakaan juuri pahaa sanottavaa ole.

Valitettavasti muistini on todellakin hieman hatara tämän suhteen, joten yhtä paljoa en voi sanoa kuin Taikosta. Pitäisi ehdottomasti lukea joskus uudestaan.

-------------

Mutta siinä minun osanottoni toistaiseksi. Lisää tulee, mikäli mieleen pälkähtää tai hyvän kirjan satun lukemaan. Kuten jo alussa totesin - kertaus on opintojen äiti - niin pelkän listauksen välttämiseksi, jonkin asteinen perustelu olisi suotavaa. Pyrkikäämme myös tähän, kiitos.

-Pjork
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

J. Pikkarainen sanoi:
jossa mies ilmoitti Asimovin Säätiö-sarjan filmatisointia.

En kai sentään ilmoittanut tuota filmattavan. Huh, en sentään :). Mutta aiheeseen:

Hyperion:

Tämän scifi-kirjallisuuden klassikon ympärillä on jo pyörinyt lukuisia huhuja, että elokuvaksi asti oltaisiin työstämässä. Toivottavasti. Ollaanpa ohjaajan pallille jopa huhuilta Martin Scorsesea, joka olisi kieltämättä varsin omalaatuinen valinta. Tosin tämän kirjasarjan muokkaaminen elokuvaksi vaatisi vähintään LotR-veroista trilogiaa. Tai sitten elokuvatrilogian jokainen osa voisi olla eri ohjaajan projekti. Näin saataisiin kirjoihin hiukan erilaista näkökulmaa. Harmi sinänsä, että tuo ei ole mahdollista, sillä Hyperion-sarja on huomattavasti vähemmän tunnettu kuin LotR. Vaikka omata mielestäni Hyperion pyörittää LotRin ensin suväjäädytyksessä ja sitten heittää Tuomiovuoren uumeniin, sen verran parempi sarja on kyseessä.

Teknologia mahdollistaa jo tämän sarjan työstämisen elokuvaksi asti, joten miksi ei. Cgi:ta pitäisi käyttää, ja runsaasti, mutta tässä tapauksessa se olisi enemmänkin vaatimus kuin pakonomaisuus. Hyperionin maailma on sen verran monitasoisen ja filosinen, ettei sitä välttämättä ensilukemalta tajua. Hahmot ovat erilaisia, eivätkä ollenkaan stereotypioita kuten voisi olettaa. Kukin hahmo on yksilöllisesti muokattu Kirja on enemmän kuin seikkailuscifi, se on kirja, jossa matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Kirjasarjaa on verrattu Canterburyn tarinoihin, eikä suotta.

Hyperionin arvio ja synopsis

----------------

Flicker:

Jokaisen elokuvafanaatikon ON luettava tämä. Tai ainakin jos yhtään vanhemmat elokuvat uppoavat.Theodore Roszak sekoittaa kirjassaan varsin hyvin faktaa ja fiktiota, aina elokuvien piiloviestien turmiollisuudesta temppeliherroihin ja hyvän ja pahan taistelusta läpi aikojen. Kuulostaa fantasialta tai scifiltä, mutta kyseessä on pseudodokumentaarinen kirja.

Tässäpä katkealma kirjan synopsiksesta:

Jokaisen elokuvafriikin pakollinen hankinta. Kiehtova ja jännittävä romaani, joka luo elokuvalle monisäikeisen vaihtoehtohistorian sekoittamalla faktaa ja fiktiota. Onko elokuva hypnoottinen ase, jolla salaliittolaiset manipuloivat pahaa-aavistamattomia katsojia? Keksittiinkö elokuva jo keskiajalla? Ohjasiko Orson Welles sittenkin Pimeyden sydämen? Kuka on mystillinen Max Castle? Valtava, syvälle kaivautuva elokuvaystävien herkkupala.

Darren Aronofskyn on raportoitu tuota työstävän elokuvaksi, mutta tuntuu jämähtäneen ikuisuusprojektin asteelle. Tosin yhdeksi elokuvaksi tämän 700-sivuisen mestariteoksen sovittaminen vaatii kyllä aikaa ja tarkkuutta. Toivottavasti joskus vielä päätyy valkokankaille asti, ja mieluiten todellakin Aronofskyn ohjaamana.

Flicker-arvio ja pohdintaa

Ote tekstistä:

Flicker is the best kind of paranoid conspiracy story, the kind the reader wishes was true. It epitomizes the deep appeal for conspiracy has for us, the desire for there really to have been a Max Castle and movies that did hide some secret Truth. Roszak's clever blending of the real with the bizarre is very effective (a letter from John Huston and a bravura appearance by Orson Welles stand out), and plays to the film buff crowd shamelessly and with deep affection. Flicker also pulls in a lot of Hollywood's true secret history, such as the events surrounding Welles' Heart of Darkness. It is an interesting stroll through the world of film, a world quite like our own in some ways, and quite alien and unreal in others.

Huom. Jokaisen filmihullun must-luettava, vaikka ei pitäsikään mustavalkoelokuvista (viimeinen lause oli osoitettu Joukolle :))

-------------------------------------

James Ellroy:

James Ellroy'lla on ollut aina paikka sydämessäni nykydekkarikirjailijoiden aatelisena. Mieheltä on jo tullutkin erittäin hienosti filmatisoitu L.A. Confidential ja tuloillaan on myös Black Dahlia (joka on kvartetin paras osa). Dahliaa siis filmataan parhaillaan, mutta ongelma on näyttelijöissä, ainakin omalla kohdallani. Pääosaan on kiinnitetty Josh Hartnett. Mutta toisaalta vastaparina on iki-ihana ja taidokas Scarlett Johansson. Myös miehen Amerikan tabloidin voisi muokata elokuvaksi asti. Ellroysta välittyy loistavasti tämä Dashiell Hammett- ja Raymond Chandler -tyylin dekkariote, joka on katoava luonnonvara. Miehen kirjoitukset ovat hienostuneita, mutta silti brutaaleja. Samaan tapaan kui Hammettin ja Chandlerin teokset. Nämä olivat ne miehet, jotka vastasivat lähes kaksitaan noir-tyyppisen dekkarikirjallisuuden noususta elokuvakankaille.

-------------------------------------

Muita huomioita:

Mainitsin siis aiemmin, että Asimovin Säätiö-sarja pitäisi saada elokuvaksi asti. Näin todellakin soisi tapahtuvan. Asimov on Dickin ohella yksi merkittävimpiä scifi-kirjailijoita kautta aikojen. Säätiö tarjoaisi sellaista potentiaalia, että oksat pois. Tietenkin Conanin luojan Robert E. Howardin tuotantoa haluaisin miehen fanina myös valkokankaille. Conanin ajat ovat jo ohitse ennen kuin ne kunnolla edes alkoivatkaan. Ja tietenkin Howardin kirjoja elokuvaksi sovittamaan sopisivat ainoastaan Stone ja Milius. [OT]Käsittämätöntä, että tämä väärinymmärretty nietscheläinen veriooppera saa näinkin huonot arviot esim. IMDb:ssa. Elokuva on filosofiaa puhtaimmillaan.[/OT]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Jospa tuo Gilliam saisi jossain vaiheessa Pratchettin ja Gaimanin "Good Omens" -kirjan viimein siirrettyä valkokankaalle..
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Olisi aika kova sana, jos saisi Belgarionin taru kirjasarjasta elokuvasovituksen. Kirja on todella hieno, jos et ole lukenut, suosittelen lämpimästi.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Jumala sanoi:
Jospa tuo Gilliam saisi jossain vaiheessa Pratchettin ja Gaimanin "Good Omens" -kirjan viimein siirrettyä valkokankaalle..

imdb.comista:

Was slated to direct an adaptation of the novel "Good Omens" by Neil Gaiman and Terry Pratchett. The project languished in development for three years before finally being abandoned.

Itse tuli kyseinen kirja tässä vähän aikaa sitten tilailtua Count_M:n painostuksesta ja tuossa pari päivää sitten saapui läheiseen Postiin useamman muun kirjan kera. Tänään (teknisesti eilen) tein sitten sen virheen, että päätin lukea parit ekat sivut jostain tilatuista kirjoista, joista Pratchettin ja Gaimanin Good Omes oli sopivasti päällimmäisenä. Seuraus: 200 sivua takana ja kello on tällä hetkellä 05:08. Lukisin loppuun, mikäli tuo olisi jokusia tunteja lähempänä kahtatoista.

Ekan parinkymmenen sivun kohdalla (Jäin koukkuun jo jotakuinkin sivulla yksi) mietin ettei kirjasta kyllä voisi lehvaa tehdä millään. Paratiisissa käyty keskustelu liekehtivästä miekasta on hemmetin humoristista, mutta onkin sitten ainoa helposti kerrottava asia elokuvallisesti. Loput kirjan hauskuuden vahvuuksista ovat tulleet nimenomaan kirjoitustyylistään. Esmes:

It wasn´t dark and stormy night

tai

The twentieth century was anything but boring. In fact, a flashing blue light in his rear-view mirror had been telling Crowley, for the last fifty seconds, that he was being followed by two men who would like to make it even more interesting to him.

Ei noita voi siirtää mitenkään elokuvamuotoon. Ainoa vaihtoehto olisikin päähenkilön ajatuksissa puhe. Ainoa oikea henkilö tähän olisi Johnny Depp. Hänen ja Gilliamin yhteistyö Fear and Loathing in Las Vegasissa toimikoot esimerkkinä. Myöskin alun milloin maailma syntyi jne. jouduttaisin tekemään kertojamuodossa, mikä ei ole mielestäni hyvä ratkaisu. Samoin Queens-juttu menisi pilalle selittelylle, tosin tämä voitaisiin lisätä pelkkänä inside-läppänä, jossa ensin näytetään Tchaikovskyn kasettia ja sit bassotetaan Another one bites the dustin tahdissa.

Mutta nyt parinsadan jälkeen olen sitä mieltä, että kyllä tuosta saisi vallan mainion leffan. Enkelin ja Langenneen vastaavan välinen jutustelu on nauruhermoja kutkuttavaa luettavaa. Pelkästään nämä olisivat oikeiden näyttelijöiden kera hauskaa seurattavaa hiljaisuuksineen päivineen (Ensimmäinen vuoropuhelu tai kännisekoilut Anti-Kristuksen suhteen). Pelkkä dialogi ja juoni olisi sellaisenaan toki aivan riittävä hyvään(&hauskaan) elokuvaan, mutta kirjan tasolle ei päästäisi lähellekään. Suurin osa hauskuuksista on juurikin selventävissä historiapätkissä (The Buggre All This Bible) ja ajatusmaailmassa/kirjoitustyylissä (Hyvä-Paha -luomistyö + Milton Keynes). Eli valtava osa vitseistä jäisi pakostakin ulos.

Tosin Gilliamsiin löytyy sen verran luottoa, että näinkin kirjamuotoon sidottu teos voitaisiin saada sellaisenaan ulos. Fear and Loathing.. on kerronnallisuuden suhteen jotain loistavaa, mistä tosin kiitos jo em. Deppille. Pythonit ovat näyttäneet jo visualistisella puolella ja eiköhän Gilliamin mieli ole tarpeeksi häiriintynyt siirtämään yhden komediallisen Harmageddoninkin kankaalle. Minä ainakin odottelisin, vaikkakin hieman ristiriitaisin odotuksin.

-Pjork
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Ei muuta sanottavaa kuin R.A. Salvatoren kirjat, esim. musta haltia trilogia.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

gefilus A sanoi:
Olisi aika kova sana, jos saisi Belgarionin taru kirjasarjasta elokuvasovituksen. Kirja on todella hieno, jos et ole lukenut, suosittelen lämpimästi.
Mieluummin ison budjetin TV-sarja. Muuten tarinaa pitäisi tiivistää ehkä hieman liikaa, jos ei tekisi viittä elokuvaa...

Silmarillionista saisi myös isolla budjetilla hienon TV-sarjan. Tosin visuaalinentoteutus ja tarinankerronta pitäisi olla jotain todella poikkeavaa perinteisestä. No, kunhan Jackson pääsisi jossain vaiheessa aloittamaan Hobbitin kuvaukset, niin se olisi mukavaa.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Ilkka Remeksen Uhrilento. Budjetinkin pitäisi olla 100 milj. $ luokkaa. :cool:
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Enpä mistään mitenkään palavasti halua elokuvaversiota, koska kirjoiksi tarkoitetut teokset toimivat aina paremmin kirjoina kuin elokuvina. Godfather nyt oli ihan hyvä poikkeus - tosin en kirjaa ole lukenut kuin jonkun 1/4-osaa, joten paha sanoa koko kirjan osalta.

Jos nyt jotain sellaisia yritän miettiä, mitkä sekä voisivat toimia elokuvana ja myös mistä olisi "ihan kiva" nähdä elokuvaversio, niin ensimmäisenä tulee mieleen ainakin Tolkienin Hobitti ja juuri Sarinen mainitsema Salvatoren Musta Haltia -trilogia. Tuo Musta haltia voisi onnistua tuomaan hyvinkin sitä samaa tunnelmaa, mikä kirjassa oli. Yksityiskohtiakaan ja juonen pikku vivahteitakaan ei ollut niin hirveästi, että elokuvaversio kärsisi kovin pahasti siitä, että on elokuva.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Hobitti olisi elokuvana varmasti aika tylsä lastentarina, mutta Silmarillionista voisi saada upeaa katsottavaa.

Eddingsin kirjat kävisivät omastakin mielestä paremmin ison luokan (kuten BoB) tv-sarjaksi kuin lyhyeksi leffaksi. H.P. Lovecraftia voisi sovittaa nykybuumin sekaan - novelleja ja aiheita löytyy paljon.

edit: Sitä uutta Conania odotellessa...
edit2: Helsinki 12 -kirjasta suunnitellaan jo elokuvaa...
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Hyperion on tullut nyt luettua (Jokunen viikko sitten, oikeammin), ja täytyy yhtyä Uotilaan. Tämä kyllä oikein hinkuu elokuvasovitusta, tosin itse olen päässä pyöritellyt minisarjaa Band of Brothersin tyyliin. Tiedä mikä näissä kirjoissa on, kun heti olen sovittamassa käsikirjoitusmuotoon mokomia.

Jos Uotila tarkoitti todellakin pelkkää Hyperionia, eikä sen jatko-osaa Fall of Hyperion-kirjaa, niin sitten voi tulla usealle itku kurkkuun - niin hyvässä kuin huonossa mielessä.

Hyperionin lopusta:
Lopetus nimittäin jää todellakin kesken, vaikka onkin yksi haikeimmista/iloisimmista pitkään aikaan. Omalla kohdalla olin yhtäaikaa pettynyt ja ilahtunut. Oz-luritus oli oiva veto kaukaiseen tulevaisuuteen lastenloruna. Onneksi Hyperion Omnibus sisältää myös jatko-osa Fall of Hyperionin, joka on paraikaa loppusuoralla.

Mitä tuohon jatko-osaan tulee, niin siinä jatketaan suoraan Hyperionin lopusta. Kirjoitusasu on täysin erilainen, eikä kaikinpuolin erilaisia tarinoita (kirjoitustyyli, genre, jne) alkuperäisen opuksen lailla löydy enää. Alkujaan TC2 käyty "sivu"juoni oli mielestäni tylsä, mutta puolivälin tienoilla siihenkin saadaan jotain mielenkiintoa.

Lievää spoilia Hyperionista:
Sen sijaan pyhiinvaeltajien kohtalo Hyperionissa pitää edelleen rautaisasti otteessa, ja on mielenkiintoista nähdä miten alkuperäisen opuksen tarinat nivoutuvat yhteen Hyperionin kohtaloon.

Mitä tuohon omaan käsikirjoitusleikkiini tulee, niin itse lähtisin yksi tarina / yksi jakso -muodossa liikkeelle. Tällöin katsojan päätä ei liikaa vaivattaisi, ja heille jäisi aikaa ajatella tarinoiden merkitystä.

Jälleen spoilereita Hyperionista:
Puhumattakaan loistavista cliffhanger-lopetuksista, kuten vähän ennen Het Masteenin kuolemaa tapahtuva Yggdrasill-aluksen räjähdys. Pystyn oikein kuvittelemaan tämän valkokankaalla. Äänetöntä kauneutta.

Palaan vielä asiaan luettuani kirjan loppuun, mikäli tarpeen.

-Pjork
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Leo Stenbuck sanoi:
Mieluummin ison budjetin TV-sarja. Muuten tarinaa pitäisi tiivistää ehkä hieman liikaa, jos ei tekisi viittä elokuvaa...

Kannatan, en ole muita kirjoja oikein lukenut kuin tuon Belgarionin tarun ja sitä seuraavat sarjat ja nekin 4 kertaa :)
(tietysti myös Polgaran ja Belgarathin kirjat)
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Yksi joka tulee heti mieleen on Tom Clancyn Rainbow Six. Kirja on jo valmiiksi kirjoitettu kuin elokuvasovitus, lukiessa voi nähdä kuvakulmat ja yleensäkin toiminnan mielikuvituksen silmin.

Outoa sinänsä, että vaikka Clancyn Jack Ryan -kirjoista on tehty leffoja, niin tuota kaikkein ilmeisintä teosta ei ole vielä tehty.

Toinen, josta voisi olla mielenkiintoista nähdä elokuvaversio, olisi William Gibsonin Neuromancer. Siinä olisi haasteellinen tehtävä jollekin mestariohjaajalle.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Jan Guilloun Arnin tarinat(kolme kirjaa).

Taikka Kolmesta muskettisoturista olisi aika tehdä kunnon versio, onhan tuosta tehty elokuvia, mutta yksikään ei vastaa lähellekään kirjoja. Näistä saisi tehdä paljon synkempiä kuin tehdyt Disney-hömpät. Vaikkapa Tim Burton ohjaamaan, niin johan tapahtuu! :)

Ja Che Guevaran elämänkerrasta voisi tehdä seuraavan jakson, ensimmäinenhän oli tuo Moottoripyöräpäiväkirja.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

jryi sanoi:
Yksi joka tulee heti mieleen on Tom Clancyn Rainbow Six. Kirja on jo valmiiksi kirjoitettu kuin elokuvasovitus, lukiessa voi nähdä kuvakulmat ja yleensäkin toiminnan mielikuvituksen silmin.

Outoa sinänsä, että vaikka Clancyn Jack Ryan -kirjoista on tehty leffoja, niin tuota kaikkein ilmeisintä teosta ei ole vielä tehty.

Toinen, josta voisi olla mielenkiintoista nähdä elokuvaversio, olisi William Gibsonin Neuromancer. Siinä olisi haasteellinen tehtävä jollekin mestariohjaajalle.

Öööö (hemmetin hieno alotus). Jack Ryan kirjoista vain Kunnia Velasta saisi kunnohkon Jack Ryan leffan. Executive Orders ja The Bear and the Dragon kirjoista saisi aikamoiset sota eepokset. Executive ei varmaankaan tule todellakaan lähiaikoina, koska kirjan aihe liippaa TODELLA läheltä nykymaailman menoa (Irakin sota puhkeaa terrori-iskun jälkeen. Tätähän ei olla nähty aikaisemmin)... Ja BDstä taas Kiina rupeaisi mesomaan kivasti, koska Kiina on tuossa kirjassa pahis. Toisaalta, jos Jack Ryan leffaa etsitään, niin mites olisi Jack Ryan Jr. The Teeth of the Tiger voisikin toimia leffana. Pienimuotoinen vakoilutrilleri. Ei mitään hervotonta eeposta.

Se, mistä itse haluaisin nähdä leffan on Gaimanin American Gods tai Neverwhere. Tai vaikkapa Lustbaderin Ninja. Myöskin Sprawl trilogia (Neuromancer, Mona Lisa Overdrive, Count Zero) voisi olla ihan jees
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Janus sanoi:
Se, mistä itse haluaisin nähdä leffan on Gaimanin American Gods tai Neverwhere.

Neverwherestähän tehtiin BBC:n toimesta (kuulemma) hyvä minisarja (6 tunnin pituista jaksoa), jonka dvd-paketti taisi vilahtaa Filmifriikin sivuillakin once upon a time. Valitettavasti se ei näytä enää olevan saatavilla.

Toitottaisin itsekin Hyperionin filmatisoinnin puolesta, tosin saattaisin peräänkuuluttaa myös H:n siirtämistä mielummin tv-formaattiin. Vaikkapa yksi kausi = yksi kirja. Budjetit tv-tuotannoissa alkavat kuitenkin lähennellä jo ison kaliiberin leffatuotantoja ja käytetty raha näkyy useimmiten aivan muussa kuin hienoissa räjähdyksissä. Ja kyllähän 12-24 jaksossa ehditään käsitellä enemmän matskua kuin 3 tunnin elokuvassa. :) Tosin lienee aika kaukaa haettua kuvitella, että esimerkiksi HBO lähtisi tällaista tuotantoa rahoittamaan.

Muista mahdollisuuksista päällimmäisenä mieleen tulee Chuck Palahniukin (Fight Club) ja Bret Easton Ellisin (Amerikan psyko) vähemmän tunnettuja (ahem, hypetettyjä) kirjoja; esimerkiksi Choke tai Haunted Palahniukilta. Olen aina pitänyt Palahniukia "elokuvaystävällisenä" kirjailijana, eli hänen kirjallisten töidensä tyyli on sellaista, että kirjoja on suhteellisen vaivatonta muokata elokuvamukaelmiksi. Tämä siis verraten esimerkiksi Pikkaraisen kommenttiin Good Omensista. Kaikista kirjoista kun ei hyvää rainaa (ts. kirjalle uskollista ja alkuperäisteosta kunnioittavaa) saa vaikka olisi Brando edessä, Peckinpah takana ja Kubrick välissä.

Slightly off-topic, mutta sanottakoon nyt kuitenkin. Minulle Narnia-sarja on aina ollut tuhannesti tärkeämpi kuin kymmenen Frodoa, joten odotukset ja toiveet ovat toki korkealla tulevan Narnia-elokuva(sarja)n suhteen.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Da Vinci koodi voisi olla aika kova sana.
 
Vastaus: Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvasovituksen?

Ben Eltonin Tappavan Kuuluisasta, saattaisi saada värsin jännän pätkän.
 
Ylös Bottom