Miten kauppa-alueet pitäisi toteuttaa

Keskustelu osiossa 'Kauppa-alueiden säännöt ja tiedotukset' , aloittajana jryi, 24.10.2017.

 1. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Heips,

  selvästi isoin ongelma uudelle foorumialuestalle siirryttäessä oli se, että vBulletinilla oli ihan hyvin toimiva kaupankäyntikoneisto. Toistaiseksi en ole törmännyt vastaavaan XenForolla, vaikka kaiken järjen mukaan tuollainen pitäisi olla olemassa.

  Mutta, jotta pystymme tarjoamaan jatkossakin toimivaa kaupankäyntipalvelua KonsoliFINin kävijöille, haluaisin mielipiteitä ainakin seuraavaan kysymykseen:

  Tarvitaanko kauppapalautejärjestelmää? Eli miten hankalaksi kaupankäynti muuttuu, jos palautepisteitä ei ole lainkaan olemassa? Teknisesti kaikkein yksinkertaisinta on vain tehdä omat alueet ja etuliitteet peleille, laitteille, myynneille, ostamisille ja vaihdoille.

  Olen myös katsellut, voisiko kaupankäynnin siirtää tuonne yleisten sivujen puolelle. Drupaliin on tarjolla moduli, joka mahdollistaa kaupankäynnin: https://www.drupal.org/project/ed_classified

  Tuota olen pohtinut yhtenä vaihtoehtona, koska se on selkeästi tarkoitettu kaupankäyntiin, ja koska osaan jonkin verran Drupal-kehitystä, pystyisin tekemään tuohon omia muutoksiakin (sikäli kuin tarpeellista).

  Muutenkin kommentteja ja vinkkejä kaupankäyntiä täällä enemmän harrastaneilta otetaan mielellään vastaan. Kun tämä haaste on saatu taklattua, voidaan vanha foorumi kuopata pysyvästi.
   
 2. henkka007

  henkka007 Member

  XBL:
  Tulossa
  PSN:
  henuk007
  Olisi kiva, jos kuvia voisi liittää taas, kuten pystyi joskus aikaisemmin. Jonkilainen palautejärjestelmä voisi olla, koska itsekin ainakin teen ostopäätökset välillä sen mukaan, onko myyjällä postiivisia palautteita ja paljonko negatiivisia palautteita.
   
 3. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Kuvien lisäys olisi tosiaan jotenkin hyvä saada toteutettua koko foorumille. Tapatalkin kanssa sai puhelimesta suoraan foorumille kuvan, kun se uploadi jonnekin tapatalkin servulle sen. Tässä täytyy nyt ensin mennä itse jonnekin laittamaan ja sieltä linkki foorumille..en itse ainakaan jaksa.

  Palautepisteet sinällään olisi ihan hyvät, mutta onko niitä mitenkään yksinkertaisemmin toteutettavissa. Hajoaako esim jonkun erillisen ketjun äänestys tarpeeksi monen vaihtoehdon jälkeen, johon voi lisätä käyttäjän jos ei listassa ole ja antaa äänen, jolloin se toimisi palautepisteenä tms.
   
 4. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Ihan kuin Matkapuhelinfoorumilla olisi palautepisteet käytössä ja heillä on Xenforo.
   
 5. NoMercy

  NoMercy Member

  PSN:
  t1m4nt
  Ota vaan suoraan mallia techbbs:ltä
   
 6. Lyrtsi

  Lyrtsi KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  lyrtsi02
  PSN:
  middie-
  Tämä. Siellä kauppaa tehneenä homma toimii kuin rasvattu. Niin myyminen, ostaminen kuin kauppapalautteiden antokin.. Sieltä vaan mallia hakemaan.
   
 7. Aksu

  Aksu Well-Known Member

  Ois kyllä hyvä jos jollain konstilla sais vanhat kauppapalautteet siirettyä.
   
  Shadow0 tykkää tästä.
 8. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Okei, siis kuvien lisääminen ja palautepisteet ovat olennaisia juttuja. No problem.

  Lähes kokonaan ilman koodailua sain pystytettyä tällaisen viritelmän: https://stage.konsolifin.net/kirpputori

  Tuo on meidän testipalvelimella, joten siellä voi kokeilla luoda omia ilmoituksia ja kommentoida muiden ilmoituksia. Tuo on vielä hyvin karu versio, esimerkiksi ilmoituksen ulkoasu on melko rujo.

  Toi nyt toimii niin, että etusivulla on listattuna kaikki ilmoitukset, mutta jos klikkaa ilmoituksen tyyppiä, osastoa tai alustaa, niin saa filtteröityä vain tietyn tyyppisiä ilmoituksia. Esimerkiksi myytävät PS4-pelit saa listattua tällä linkillä: https://stage.konsolifin.net/kirpputori/8003/8006/4440

  Mutta mitä tuohon saa suhteellisen pienellä vaivalla tehtyä:
  • palautepistejärjestelmä, jossa kauppojen jälkeen myyjä ja ostaja voivat antaa toisilleen plussan tai miinuksen ja kommentin
  • vanhojen palautepisteiden hakeminen könttänä vanhalta foorumilta
  • etusivulle lista tuoreimmista ilmoituksista
  • pelimyynti-ilmoitusten yhteydessä voi näyttää pelin saaman arvosanan ja linkkejä uutisiin ja arvosteluihin
  • kaikkea muuta höpsöä
  Näyttäisikö käyvältä?
   
 9. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  No niin, ensimmäinen rohkea voikin sitten käydä kokeilemassa, miten tuolla pääsivuston puolella homma pelittää:

  https://www.konsolifin.net/kirpputori

  Lyhyesti ohjeet:
  1. varmista että olet kirjautuneena sisään (syötä käyttäjätunnus ja salasana oikean yläkulman login-lomakkeella)
  2. napauta tuolla sivulla "Syötä uusi ilmoitus"
  3. kirjoita otsikko, valitse oletko myymässä vai ostamassa, valitse sopiva osasto (tällä hetkellä peli, laite ja muut)
  4. voit halutessasi asettaa hintatoiveen, valita pudotusvalikosta tilanteeseen sopivan pelin ja/tai laitealustan
  5. kirjoita ilmoitusteksti, liitä max. kolme kuvaa
  6. tallenna
  Huom, lomakkeen alalaidassa lymyävää Kauppakumppani-kenttää käytetään vasta, kun kaupat on sovittu. Tällöin lätkäistään lomakkeeseen nimi, minkä perusteella voi joskus tulevaisuudessa antaa kauppapalautteita.

  Kunnes saan etusivulle lisättyä oman lohkonsa, jossa mainostetaan tuoreimpia kaupankäynti-ilmoituksia, teen tälle alueelle oman ketjunsa, jossa voi käydä linkkaamassa omaan ilmoitukseensa.

  Palautetta tuon systeemin toiminnasta voi heitellä tähän jatkoksi.
   
 10. Lyrtsi

  Lyrtsi KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  lyrtsi02
  PSN:
  middie-
  Mun mielestä toi kirpputori tuo mieleen nyt jonkun Prisman ilmoitustaulun. Ei palvele yhtään, toki aika keskeneräinen. Harmi, että ideaa ei otettu toiveiden mukaisesti muilta foorumeilta kuten iotech. Jääpä itellä käyttämättä ja selaamatta kyllä tuon mallinen kirppis.
   
  Pirate fin, pingu ja laitos tykkäävät tästä.
 11. laitos

  laitos Toimitus Ylläpidon jäsen

  XBL:
  laitospaitos
  PSN:
  teelaine
  Parin viikon aikana tuota myyntialuetta aktiivisemmin seuranneena täytyy sanoa, että niin taisi jäädä käyttämättä ja selaamatta myös muilta. En tiedä onko vika vain minun päässäni, vai onko tuolla kirpputorissa tällä hetkellä aktiivisena vain yksi (1) ilmoitus?

  Ja kyllä, muiden mainitsemalla IO-Techin foorumilla kauppapaikka pyörii huomattavasti aktiivisemmin eikä tuolla mitään sen suurempia ongelmia esiinny vaikka mitään palautepisteitä ei kerätä. En tiedä onko @jryi tuo tuttu ja kävitkö katsomassa, mutta esimerkkinä toteutuksesta käynee vaikka tämä myyntialue: https://bbs.io-tech.fi/forums/viihde-elektroniikka.34/
   
 12. Barca11910

  Barca11910 Well-Known Member

  PSN:
  Barca11910FInFan
  Niin onko täällä jotain kauppapaikkaa? En netissä yleensä mitään myy. On tuolla IO_Techin puolella myös tili niin sinnekin saatan laittaa myyntiin. :)
   
 13. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Se ero IO-Techillä ja KonsoliFINillä kuitenkin on, että IO-Techillä on joku, joka tuollaisen kauppapaikan on viritellyt. Jos tänne saataisiin samanlainen, niin voisi vastaava kauppapaikkakin syntyä. Sitä odotellessa...
   
 14. laitos

  laitos Toimitus Ylläpidon jäsen

  XBL:
  laitospaitos
  PSN:
  teelaine
  On tehty ihan perus Xenforolla ja loppujen lopuksi hyvin simppeli toteuttaa. Nimim. tein yhdelle toiselle saitille vastaavan alue / etuliitejaon tuossa pari viikkoa sitten. Voin autella jos on tarvetta?
   
 15. Miiw

  Miiw Member

  PSN:
  Miiw007
  Kauppapalautteet olisi minusta erittäin tärkeätä pitää mukana.

  Antavat kuvan myyjän / ostajan luotettavuudesta.
   
 16. aeris

  aeris Member

  PSN:
  ars
  Kyllä se hieman kirpaisee täälläkin, että menettää kymmeniä pisteitä täydellistä palautesaldoa. Samaan aikaan kaikki kfin-käyttäjätkään ei valitettavasti ole kunniallisinta kastia, ja multakin lähtenyt maksu/luotettavuusongelmista pariin otteeseen noottia muillekin tiedoksi.

  Esim. Murossa ei ole palautepistejärjestelmää eikä kai kukaan niitä palautethreadeja jaksa nykyään selailla, että toimiihan se homma niinkin. Toisaalta Muro on myös ainoa forum-pohjainen kauppapaikka, jossa osui puhdas internet-huijaus omalle kohdalle. Palautepistejärjestelmä karsii hyvin noita koska nollasaldolla homma vaikeutuu sen verran, että ensimmäisellä kerralla on lievää painetta tehdä kaupat kasvotusten tai olemaan ostajan roolissa, eikä huijari ole halukas tekemään kumpaakaan.
   
  laitos tykkää tästä.
 17. laitos

  laitos Toimitus Ylläpidon jäsen

  XBL:
  laitospaitos
  PSN:
  teelaine
  Tällä hetkellä isoin este taitaa olla se, että Xenforoon (foorumisofta) ja tuohon uutispuolen alustalle ei saa mitään toimivaa kaupankäyntijärjestelmää joka kattaisi kaikki tarpeet. Palautepistejärjestelmä on yleisin puute, tai vaihtoehtoisesti ainoastaan ylläpito voi myydä omia tavaroitaan ja käyttäjien välinen kaupankäynti ei onnistu. Tais jos onnistuu, niin toteutukset ovat muuten niin puutteellisia, että käyttäminen on joko mahdotonta, tai käy kuten aiemmin kokeillun kirpputorin kanssa, eli käyttäjiä ei yksinkertaisesti ole.

  Palauteketju on varmasti ihan ok järjestely, mutta se vaatisi ihmisiltä omaa aktiivisuutta. Huijareita löytyy aina myyntipaikasta riippumatta, joten mitään 100% varmaa ratkaisua ei tähänkään ongelmaan pysty teknisesti toteuttamaan.

  Tällä hetkellä tuo kirppisalue on melko hiljainen, joten katsotaan nyt mitä sen kanssa tehdään.
   
 18. Jiz

  Jiz Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Paztak
  Kai se on hiljainen kun toteutus on huono.

  Itse olen tehnyt kauppoja konsolifin.net kautta vaikka kuinka kauan ja yksi syy on ollut se, että täältä on saanut luotettavasti ja nopeasti tehtyä kauppoja.
  Kauppa-alue on ollut selkeä, koska se oli jaettu alustakohtaisesti. Nyt kun lyödään kaikki samaan koriin "kirpputori" - leimalla niin ei ole kumma ettei ilmoituksia enää poksahtele esiin. En minäkään halua tuonne kirpputoriin heittää pelejäni kun kyse ei ole mistään kirpputori kamasta vaan vaihto/myynti - arvoa sisältävistä peleistä. Puhumattakaan jos konsoliaan olisi myymässä. Harmi sinäänsä, että nyt ollaan menty tähän suuntaa, koska edelleenkin tulisi selattua "huvikseen" myynti-ilmoituksia josko olisi tullut myyntiin jotain sellaista mitä ei ole vielä tullut pelattua ja voisinpa jopa laittaa itsekkin jotain myyntiin.

  Korjaatte tuon ensin ihan rehelliseksi kauppa-alueeksi ja kaikille alustoille oma alueensa. Sen jälkeen varmasti rupeaa tulemaan ilmoituksia normaaliin tapaan.
   

Jaa tämä sivu