Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ilmoitti eroavansa yhtiön toimitusjohtajan paikalta. Ero astuu voimaan heti ja Jobs siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

Saa nähdä miten Jobsin roolin pienentyminen vaikuttaa jatkossa Applen tuotekehitykseen ja menestykseen. Sijoittavat eivät ottaneet uutista ilolla vastaan ja Applen osake lähti välittömästi syöksyyn.

Tuskin koskaan on yritysmaailmassa yhtiö henkilöitynyt niin vahvasti yhteen persoonaan kuin Apple Jobsiin 2000-luvulla.


Steve Jobs Resigns as CEO of Apple | Business Wire
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Nokian vuotuinen päätapahtuma Nokia World alkaa tämän viikon keskiviikkona Lontoossa. Odotettavissa on useita laitejulkistuksia, mutta mobiilimaailman odotukset kohdistuvat tietysti Nokian ensimmäisiin Windows Phone -laitteisiin.

Puhujina tapahtumassa ovat luonnollisesti Nokian kellokkaat Stephen Elopin johdolla, iso liuta Microsoftin dirikoita ja useita eri kumppaneiden edustajia. Mukana myös, tottakai, Rovion Peter "Angry Birds" Vesterbacka.

Elopin keskiviikkona kello 11 alkavaa keynotea voi seurata Nokia World -sivuston kautta.

Nokia World 2011

Viime vuonna HTC halusi ratsastaa Nokian reppuselässä ja järjesti Lontoossa samaan aikaan oman tapahtumansa. Tänä vuonna puolestaan Samsung on samalla asialla siirrettyään oman tilaisuutensa Steven Jobsin kuoleman takia.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset (Nokia World 2011)

Nokia World alkaa kello 11 pääjohtaja Stephen Elopin keynotella, jossa hänen odotetaan julkistavan Nokian ensimmäiset Windows-laitteet, niiden saatavuus ja hinnoittelu.

Video-stream on seurattavissa yllä olevan Nokia World -linkin kautta. Suora linkki streamiin: Streamstudio Browser Detection
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Nopeasti kehittyville markkinoille halpapuhelimia hintaluokassa 60-200 € ja Symbialla. Muuten Windowsia ja puhtaalla kosketusnäytöllä, hintaluokkaan 200-400 €. Joskus vitsinä heitetty kauhukuva Windowsista puhelimessasi on tänään sitten totta. Muuten oli mukava nähdä jälleen kerran Angry Birds vahvasti mukana vakuuttamassa uusien tuotteiden kilpailukykyä.
 

Laku

New Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Ei sitten tule nuo Nokian WP:t Suomeen tämän vuoden puolella ollenkaan. Pienet markkinathan täällä on, mutta olisin luullut Nokian edes tuovan puhelimensa tänne meidän saataville suht nopealla aikataululla.
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Ei noissa nyt julkistetuissa Ashoissa ole edes Symbiania, vaan Series 40 -käyttis.
Jep, S40 Touch&Type laitteita kaiketikin kaikki, joita tuskin länsimäissä tullaan myymään lainkaan. Hinta Intia, Kiina yms. alueilla alle 50 euroa.
 

draev

New Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Mennyt näköjään ohi tälläinen uutinen aivan täysin, ei ole edes noissa jenkkiblogeissa tainnut tulla vastaan:

Android Market ohitti suosiossa Applen App Storen - Tietokone

Eli siis Android market on nyt mennyt ohi App storesta sovellusten latausmäärissä, kaikista sovelluslatauksista sieltä tehdään nyt 44% latauksista ja Applen storesta 31%. Nokian Symbian-storekin on vahvistanut asemiaan ja sieltä ladataankin noin 10% kaikista latauksista. Sovellusten määrässä App store on kuitenkin vielä edellä melkein 460 000 sovelluksen voimin, kun taas Android marketissa on sovelluksia noin 320 000.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Täytyy sanoa et Applen myyntimäärät sekä laitteissa, että sovelluksissa on edelleen käsittämättömät. Kaikessa kun vertaillaan Apple vs. Android. Kun aletaan miettimään niin android luureja on useita kymmeniä erilaisia, joista halvimmat ei maksa käytännössä mitään. Applella on vain yksi malli (yksi valmistaja), joka sekin maksaa "maltaita". Jos alettaisiin vertaamaan vain parhaiten menestyvää androidia iphoneen niin luvut olisivat jälleen eri. Eikä sekään olisi vertailukelpoista, koska sen mallin pahimmat kilpailijat saattaa tulla saman valmistajan omista muista android malleista. Kaiken kaikkiaan noita on todella paha laittaa realistiseen vertailuun keskenään, ja Applen taktiikka on aina ollut vain tehdä voittoa enemmän kuin muut. Parempi kauhoa 10% markkinaosuudella enemmän voittoa kuin kukaan muu, kuin se, että ois 30% markkinaosuus, mutta voitot marginaaliset.

Tietokonepuolella tämä ero on vielä rajumpi.
 

draev

New Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

^ Kauppojen latausmääriä vertaillessa laitteita on kuitenkin useampi Applellakin, iOS-laitteita on tällä hetkellä myynnissä 3GS, 4, 4S, iPad, iPad 2, iTouch ainakin. Toki Android-laitteita on aikalailla enemmän, mutta kauppoja vertaillessa sillä ei käytännössä ole väliä. Kehittäjä tekee, tai ainakin luulisi tekevän, valintansa sen perusteella mille alustalle sovellus soveltuu parhaiten tai missä sillä on mahdollisimman laaja yleisö. Tällä hetkellä se on kiistatta Android marketissa jos perussovelluksesta puhutaan, ne kun toimivat kaikilla Android-versioilla tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta ja nekin ovat harvassa koska tilastojen mukaan suurin osa markettiin menevistä Android-laitteista on 2.x.x-versiossa eli vanhimmat laitteet on jo jääneet aika hyvin pois.

Toki tässä täytyy muistaa se että jos kehittäjä tekee esimerkiksi pelejä, on todennäköistä, että suurin yleisö saattaakin löytyä iOS-puolelta koska siellä todennäköisesti yhteensopiva laitekanta on isoin, jos rautarajoitukseksi laitetaan esimerkiksi iPhone 4 / iPad1 ja verrataan sitä vaikka nykyiseen + edelliseen Galaxy-sukupolveen. En ole Applen myyntejä seurannut mutta varmaan aika paljon enemmän jo pelkkiä iPhone 4:sia kuin yhteenlaskettu Galaxy S + Galaxy S2 myynnit eli yli 30 miljoonaa laitetta (20 miljoonaa ykköstä ja 10 miljoonaa kakkosta).

Mutta kuitenkin, kokonaisuutena puhuttaessa ei loppupeleissä eri laitteiden määrällä ole väliä, kehittäjä joutuu tekemään päätöksen arvioidun kohdeyleisön määrän ja kokonaisuutena kaupan suuruuden väliltä, ja toki muitakin vaikuttavia seikkoja on (turha tehdä sitä sadattatuhannetta pieruappia app storeen, jos Nokia storessa niitä on vain 10, helpompi kilpailla yms + paljon muita syitä varmasti on miksi kehittäjä valitsee storen jonka valitsee).

Itse toivoisin että lehdet yms. nyt viimein heräisivät siihen että Applen alusta ei ole se ainut ja että kannattaa myös Androidille tehdä sovellukset. Esimerkiksi kotoiset Pelaaja sekä Konsolifin tarjoaa sovelluksensa vain Applen laitteille joten eiköhän alkaisi olla aika korjata asia, yleisöä ja käyttäjiä olisi varmasti Androidin puolella ;)
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Esimerkiksi kotoiset Pelaaja sekä Konsolifin tarjoaa sovelluksensa vain Applen laitteille joten eiköhän alkaisi olla aika korjata asia, yleisöä ja käyttäjiä olisi varmasti Androidin puolella ;)
Eivät nuo sovellukset itsestään synny, ja tosiasia on, ettei KonsoliFINillä valitettavasti ole resursseja Android-sovelluksen(kaan) kehitykseen. Se ahkera, aktiivinen koodari on edelleen hakusessa...
 

draev

New Member
Eivät nuo sovellukset itsestään synny, ja tosiasia on, ettei KonsoliFINillä valitettavasti ole resursseja Android-sovelluksen(kaan) kehitykseen. Se ahkera, aktiivinen koodari on edelleen hakusessa...
Konsolifinin osalta ongelma toki on tiedossa, mutta Pelaajalla / H-Townilla luulisi koodareita olevan. Nuo 2 olivat lähinnä esimerkkejä.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Aika suorasukaista Apple-kansan kalastelua Samsungilta:

[video=youtube;6h5JSojJN3Y]http://www.youtube.com/watch?v=6h5JSojJN3Y[/video]
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Nokia julkaisi Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa uusien Lumia-laitteiden lisäksi S40-laitteita, mutta myös todennäköisesti viimeisen Symbiania käyttävän puhelimen Nokia 808:n.

Näistä merkittävin julkistus on hieman yllättävästi nimenomaan tämä uusi Symbian Belle -käyttöjärjestelmän sisältävä laite, sille se on suora seuraaja Nokia N8:lle ja siten uusi referenssilaite kun puhutaan kamerakännyköistä. 808 sisältää käsittämättömästi 41 megapikselin kennon ja hyödyntää Nokian lanseeraamaa PureView-kuvantamisteknologiaa, joka parantaa kuvanlaatua kaikilla osa-alueilla.

Nokia Europe - Nokia 808 PureView - Nokia PureView smartphones

Näytä liitetiedosto 8787

808:lla otettuja natiiviresoluutioisia kuvia voi ihmetellä täältä:
Nokia 808 PureView » Nokia – Press
 

draev

New Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Hurjan hienoja kuvia kyllä saa tuolla 41 megapikkelsillä. Harmi että käyttöjärjestelmänä on Symbian koska muuten tuo puhelin voisi menestyä todella hyvin. Menestynee varmaan ihan hyvin jokatapauksessa, mutta WP7:lla tuollainen kamera voisi myydä ihan tajuttoman hyvin teoriassa, plus se auttaisi Nokiaa erottumaan muista WP7-valmistajista.

Ei sillä, ei mulla ole näitä uusimpia Symbianeita vastaan mitään, mutta kyllä toisaalta saa miettimään onko järkeä ostaa laitetta joka jää "lajinsa viimeiseksi" :-/
 

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Sama kamerateknologia nähdää myös tulevissa Lumia-laitteissa, kunhan Windows Phone on siihen valmis käyttöjärjestelmänä.

Huikeita kuvia nuo ovat kertakaikkiaan. Ei kohinaa, uskomaton erottelukyky, erittäin hyvä dynamiikka, ei optiikasta johtuvia värivirheitä.
 

ollicas

Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Apple julkaisi "The new iPad":in

"Apple on juuri julkaissut San Franciscossa järjestämässään tilaisuudessa kolmannen sukupolven iPad-taulutietokoneensa. Se on viralliselta nimeltään ”The new iPad”. Laite on varustettu 9,7 tuuman 4:3-kuvasuhteen näytöllä, jonka tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. Full HD -näyttöön verrattuna siinä on yli 50 % enemmän pikseleitä. Näytön pikselitiheys on 264 ppi ja Apple kutsuu sitä Retina Diplayksi iPhonen näytön tapaan. Näytön kerrotaan tarjoavan 44 % paremman saturaation, kuin iPad 2:n näyttö."


"Uuden iPadin sisältä löytyy uusi A5X-järjestelmäpiiri, joka sisältää neliydingrafiikkayksikön. Applen mukaan A5X on Tegra 3:een verrattuna neljä kertaa suorituskykyisempi. Laitteen taustapuolelta löytyy viiden megapikselin automaattitarkenteinen iSight-kamera, joka perustuu taustalta valotettuun kuvasensoriin, viiden elementin linssiryhmään, IR-filtteriin sekä A5X-piiriin integroituun kuvaprosessoriin. Kamera pystyy tallentamaan myös 1080p-videomateriaalia."

Mitäs mieltä te olette, uusi prossu, parempi näyttö 4G/LTE...LÄDHE: Apple esitteli uuden iPad-taulutietokoneensa 2048 x 1536 pikselin näytöllä ja LTE-tuella – TaskuMuro

Apple - The new iPad - It’s brilliant from the outside in.
 

draev

New Member
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Tosi hyvä reso kyllä tabiksi, kun suurimmassa osassa 10-13" läppäreistä on huomattavasti paskemmat näytöt. Ei tosin aiheuta mitään suunnatonta halua päivittää iPad 2:sta tuohon uuteen. Varmaan ihan hyvä päivitys iPad 1:n omistajille tosin. iPad 2:n hinta tippui kanssa noin satasella, eli siitä tuli melko hyvän hintainen laite ensiostajille nyt. LTE ihan hyvä lisä, verkot tosin ei vielä ole hirveän kattavia, mutta tulevaisuutta ajatellen hyvä ja odotettu juttu. Työkaveri varmaan ostaa tän uuden pädin, niin pitää sit sanoa että tuo sen näytille joku kerta että pääsee testailemaan uutta näyttöä livenä.

Eniten vituttaa että karvalakkimallin muistimäärä pysyy edelleen 16 gigassa, se kun täyttyy helposti alle kuukaudessa jos pelaa ja testaa paljon pelejä. Olisi kyllä ollut jo aika nostaa perusmallin muistit 32 gigaan.
 
Ylös Bottom