Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

JTahti

Well-Known Member
  • Nimi: Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
  • Kehittäjä: Capcom
  • Julkaisija: Capcom
  • Alustat: Steam (Win), Switch
  • Lajityyppi: Japanilainen roolipeli
  • Julkaisu: 9.7.2021
Traileri:


Ilmestyy kahden viikon päästä, paras tehdä ketju.
 
Oletan, että tämä on sukua Monster Hunter sarjalle? Onko nämä Monster Hunter Stories sarjan pelit helpompia vaikeusasteeltaan? Näyttäisi trailerin perusteella, että tässä on ihan tarinaakin, joka taisi olla aika sivuosassa alkuvuoden Monster Hunter Rise pelissä.

Graafinen ilme miellyttää, jos tämä olisi vähän anteeksiantavampi kuin tuo pääsarja niin voisi mennä hankintaankin, jos arvosanat on lupaavia (+80)

Näyttäisi täydelliselle mökkipelille käsimuodossa, itikoiden tappamisen lomassa
 
Oletan, että tämä on sukua Monster Hunter sarjalle? Onko nämä Monster Hunter Stories sarjan pelit helpompia vaikeusasteeltaan? Näyttäisi trailerin perusteella, että tässä on ihan tarinaakin, joka taisi olla aika sivuosassa alkuvuoden Monster Hunter Rise pelissä.

Graafinen ilme miellyttää, jos tämä olisi vähän anteeksiantavampi kuin tuo pääsarja niin voisi mennä hankintaankin, jos arvosanat on lupaavia (+80)

Näyttäisi täydelliselle mökkipelille käsimuodossa, itikoiden tappamisen lomassa
Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, niin tässä on vuoropohjainen taistelu, eli siis ihan jotain muuta kuin Monster Hunter -sarjan peleissä yleensä. Tämä on myös käsittääkseni selvästi enemmän tarinaan keskittyvä.

Korjatkaa toki jos olen väärässä.
 
joo eiköhän tämä ole paljon helpompi ku normi monster hunterit, käytänössä vaikea edes verrata kun toinen turn based JRPG ja toinen on sitten ihan puhdas Action game, että eipä näille oikeastaan hirveästi samoja asioita ole kun lore ja maailma ja monsterit muuten siis täysin erilaisia pelejä.
 
Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, niin tässä on vuoropohjainen taistelu, eli siis ihan jotain muuta kuin Monster Hunter -sarjan peleissä yleensä. Tämä on myös käsittääkseni selvästi enemmän tarinaan keskittyvä.

Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Oot ihan oikeessa, kyseessä vuoropohjainen taistelu. Olin onnistunut katsomaan noita cinematic trailereita pelistä, josta tuo ei käynyt täysin ilmi

Tässä eilen julkaistu pätkä, josa hyvää jargonia peliin liittyen:



Tämän perusteella vaikuttaa ihan pätevälle pelille, mielenkiintoni peliä kohtaan nousi huomattavasti. Tälläistä vuoropohjaista peliä pystyy pelaamaan 30fps vaivatta.
 
Storiesin eka osa tuli aikoinaan pelattua 3DS:llä läpi ja oli kyllä varsin viihdyttävä. Tämäkin siis lähtee erittäin suurella todennäköisyydellä hankintaan.

Varsinaiset Monster Hunter pelit eivät ole muhun koskaan oikein jostain syystä iskeneet, mutta Stories on tosiaan ihan erilainen. Tarinallinen vuoropohjainen JRPG, jossa vaan sattuu olemaan samoja monstereita kuin Monster Hunterissakin. Myös visuaaliselta ilmeeltään pidän Storiesista enemmän kuin pääsarjasta.

Täytyy kyllä sanoa, että ykkösosan juoni on ihan kokonaan ehtinyt tässä vuosien varrella unohtua, minkä vuoksi mietin, että pitäisikö se pelailla uusiksi läpi ennen tämän kakkososan pelaamista. Tuolla se olisi kaapissa tallessa.
 
tuli pelattua demo tuossa läpi ja joku 4h 30min siihen meni, putkeen tuli pelattua kun sen verran hyvin viihdyin joten täytyy sanoa että tykkäsin kyllä demosta kovasti, hyvin saatu Monster hunter elementit JRPG muotoon, weapon/armor crafteineen ja monsterin horjutus ja osien irrotus mekaniikkoineen, myöskin tarina vaikutti suht kiinnostavalta, ja voice acting myös englanniksi oli yllättävän hyvällä tasolla, tuli vähän fiilis että katsoisi jotain Netflixin Monster Hunter Animea, tekninen toteutus on sitten vähä niin ja näin frame ratet tippuilee yms, mutta toivottavasti julkaisuun mennessä nuo asiat on korjattu.

Demon ja parin videon perusteella sanoisin et peli tulee saamaan 82-86 scoret sen verran hyvin toimi se Monster Hunterin DNA myös turn based Jrpg muodossa, kahtellaan vielä arvostelut ja muut, mutta aika varma Day one ostos täällä. mutta alusta vielä kysymysmerkki noiden teknisten ongelmien takia ja mitä tulee siihen haasteellisuuteen niin itse en tainnut kuollut kertakaan tuon demon aikana (menettänyt 3 sydäntä) joten sanoisin että kyllä peli helpommalta tuntuu kuin monster hunter Action pelit
 



Vähän vertailua Switch ja pc version välillä, kyllähän tuo pyörii paremmin pclla mitä tulee framerateen ja muuhun mutta sitten kolikon kääntöpuolena miten sitten että jos haluaa panostaa pvp:n ja muuhun että onko pcllä sitten cheatereitä ja trainereiden käyttäjiä näissä karkeloissa, vielä en ole päättänyt kumpi versio tulee hankittua mutta onhan tuossa switch versiossa myös handheld mode bonarina mitä taas pc versiossa ei luonnollisesti ole
 
Viimeksi muokattu:
Öö, onko tässä pelissä nettipeli?




juu co-op ja pvp pitäisi löytyä tuossa tarkemmin noista ominaisuuksista eli todennäköisesti pvp battlet käydään myöski tuolla areenalla, ja sitten on noita coop only royal battlejakin
 
Viimeksi muokattu:
Rewikoita alkaa tippumaan ja hyvältähän se vaikuttaa :), pääasiassa rewikat 9-8 :) 82 näyttäisi olevan metascore tälle hetkellä ja 83 sitten OC score



ja jos joku miettii että onko pelissä tarpeeksi tekemistä, versus normal monster hunter game, niin tässä sitten Arezz Gamingin vastaus rewikan muodossa +100h peliajalla

 
Viimeksi muokattu:
SkillUpin arvostelu.



Tämä nosti peliä omilla listoilla korkeammalle. En ajatellut ostaa tätä julkaisussa, mutta pitää nyt miettiä uudelleen. Joskin tämä arvostelu teki myös sen, että tekee mieli hommata peli PC:lle, eikä Switchille. Peli pyörii arvostelun mukaan ihan törkeän hyvin PC:llä 4K resoluutiolla asetukset tapissa. Tämä tietysti siitä syystä, että pelin suunnittelussa näkyy Switchin tekniset rajoitteet. Näin ollen PC versio on todella sulava kokemus, kun taas Switch versio takkuaa jonkin verran. Kirkkaat eloisat värit ja komeat monsterit vievät huomiota autioista kentistä ja yksinkertaisesta kenttäsuunnittelusta.

Verrattuna pääsarjan peleihin, omissa kirjoissa tulee plussaa vuoropohjaisesta taistelusta ja Pokemon tyylisestä monsterien keräilystä. Aseiden craftaus ja erilaiset varustesetit ovat edelleen pelin keskiössä. Hyvä.

Minulle pääsarjan Monster Hunter -pelit eivät ikinä ole olleet mitään must play -pelejä, kun taas tämä sellaiselta näyttää. Pieni hirvitys nousee tosin siitä, että nopeimmillaankin pääjuoni kestää sen 50 tuntia ja ilmeisesti juonenkuljetus on aika satunnaista. Pitkiä pätkiä mennään siis vain monsterien keräilyn ja taistelun merkeissä.
 
Ai tämä tuli PClle kans, no sitten voikin miettiä ostoa kun on sopiva rako. Täytyy vähän vilkuilla arvosteluita mutta peli on kyllä näyttänyt kokoajan mukavan värikkäältä ja rennolta pelattavalta.
 
Demohan tulee myös pclle julkaisupäivänä 9.7. ja siitä voi sitten jatkaa suoraan full gameen demon saveilla (switchin tapaan) joten suosittelen testaamaan demoa sitten jos pclle pelin meinaa hommata ja sitten kun trial/tutorial osio on ohi niin voi sitten halutessaan jatkaa ostamalla pelin.
 
Tätä on nyt parikymmentä tuntia takana ja täytyy sanoa, ettei tämä nyt jostain syystä niin kovaa iskenytkään. Muistan aikoinani sen ekan osan pelanneen hyvillä mielin loppuun saakka, mutta tämä ei vaan koukuta.

Jo nyt tässä vaiheessa combat on käynyt vähän tylsäksi: aina kun mahdollisuus tulee "pikaskipata" taisto, niin teen sen. Muutenkin pelissä on (tylsiä) toistuvia elementtejä: samat monsteripesien pohjat, samat munastakuoriutumisanimaatiot, samat geenisiirtoanimaatiot jne. Kai se eka pelikin oli aika samanlainen, mutta silloin ei vielä alkanut väsyttämään nämä eikä 3ds:ää kohtaan odotuksetkaan olleet yhtä kovat.

Saa nähdä saanko pelattua tätä loppuun asti vai hyytyykö peli-into kohta. Viitteitä siihen on, koska pelailin tämän ohessa jo backlogista mm. Secret of Manan remaken läpi, kun se tuntui kiinnostavammalta. Pääsin just pelissä vaiheeseen, jossa olisi kai mahdollilsta suoritella tehtäviä co-opina muiden kanssa, niin katsotaan, josko se toisi lisää maustetta tähän.
 
No niin. Olen ehkä vihdoin ”done” tämän pelin kanssa. Tämä ei tosiaan iskenytkään niin hyvin kuin odotin ja pelailin tämän pelailun välissä useammankin muun pelin alusta loppuun läpi eli oli pidempiäkin taukoja tämän pelaamisessa välillä. Taistelut ja luolaston toisti itseään eikä juoni ollut kaksinen (ja Navirou on Zeldan Fitäkin ärsyttävämpiä kumppani).

Hassua kyllä, mutta tämä peli imaisi mut mukaansa kuitenkin ”post gamessa”. Ei enää tarvinnut kuunnella maailman ärsyttävintä Navirou-kissaa välivideoklipeissä ja taisteluihinkin tuli sen verran haastetta, että niiden kanssa piti oikeasti vähän jopa taktikoida ja miettiä etukäteen parhaita aseita ja/tai monstieita. Loppujen lopuksi käytinkin tähän hurjat +100h. Pelin tallennus sanoo jopa 120h mutta rehellisesti niin pitkään ei aktiivista pelailua ollut vaan tämä oli mulla monesti oheispuuhana muussa tekemisessä (esim. Kokkailessa kun pystyi taistelussa rauhassa vaan laittaa pelin pöydälle odottamaan siirron tekemistä siksi aikaa kuin sekoittele ruokaa kattilassa). Eli peli oli aika pitkiä aikoja auki vaan odottamassa mun siirtoja.
Vielä tässäkään ajassa en ihan kaikkea mahdollista tehnyt, mutta nyt on kaikki sidequestit tehty, post-gamen päätehtävä suoritettu ja kaikkia eri monstereita vastaan taisteltu eli eiköhän se ollut tässä.

Kokonaisuudessaan peli saa multa arvosanan 7-/10. Ihan pelattava kokonaisuus, mutta parempiakin on tullut pelattua.
 
Ylös Bottom