Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Muut futispelit (eli ei PES tai FIFA)

käkikotka

Well-Known Member
Mitäs foorumistit tähän sanoo?

Itelle tulee mieleen Virtua Striker,Sensible Soccer,Kick Off,GOAL,Actua Soccer,This is Football..

Sitten on ollu Ronaldo V-Football,UEFA Striker ja Challenge ym..

Ehkä kaikkein tunnetuin on kuitenkin Football Manager-pelisarja (ennen Championship Manager)..

Sensible World of Soccer 1995/96 oli kovassa käytössä,tunteja kului paljon..Virtua Strikerin löysin Pelikaanista,oli hauska simppeli arcadefutis!
 
Sensible Soccer(it) varmaan imeneet eniten meikäläisen pelitunteja. Mitä mikään peli tai pelisarja. Tuotahan päivitellään fanien toimesta vielä tänäkin päivänä Plyaveli on tosi aktiivinen siinä.. päivittävät joukkueet nykykuosiin pelaajien osalta.. ovat vähän kentänpintoja ja kuvioita lisäilleet.. pitävät väliläl MM-turnauksia ja kruunaavat jonkun pelaajan sitten aina mestariksi jne...

Sociable Soccer 24 – Jon Hare taas pääpiruna puikoissa ja Suomalainen Combo Breakers jelppaa uudellen tulemista :) Suositukset lähtee tälle teokselle ehdottomasti ! ilmestyi peli tuossa marraskuun puolivälin jälkeen ja nyt tähän mennessä pelitunteja jotain reilut 170 kertynyt :D ..
..Viimeksi Pelatut pelit kerjussa 4 sivulla sitten meikän mietteitä tästä ekan viiden pelitunnin jälkeen ja toisessa viestissä sitten Playaveli esittelee peliä Jon Haren kanssa parituntisella videolla, pientä vihjettä myös mitä tulevaisuudessa peliin tullaan lisäämään ja mihin panostetaan kun sitä viritellään entisestään. Ketjussa Omia Kuvakaappauksia.... sitten tuomarit esittelyssä pärstävärkkeineen.

NewStarSoccer – on tullut hehkutettua tätä kyseistä peliä (tai 5 osaa siitä) ja sen ideaa joka on poikkeuksellinen ja suorastaan nerokas ! tosiaan Indiepelit Yleisesti viestiketjussa sivulla 8

Footballer of the Year 1 ja 2 – aikoinaan (C64) vähän erilainen ja pirtsakka idea tällä mutta toimi mainisosti vaihteluna ja miksei tänäkin päivänä vielä pelitä, idea tosi hauska tässä !

Kopanito All-Star Soccer – Tämä on sellaista ylilyötyä ”Mario” tyylistä hupailutykitystä. Enempi juttua Indieplei Yleisesti viestiketjussa sivulla 8.

Football Glory - enempi juttua ketjussa Retrospektiivi... sivu 5.

Dino Dini's Kick Off Revival - tästä täällä muussa ketjussa (Retrospektiivi.... sivu 4) kans enempi höpötellyt ja siitä myös kuin päädyin tähän peliin yhdeksi tuomareista :)

Microprose Soccer - Ennen Sensiblee Jon Hare väsäili vaikkapas tämän pelin. Enempi juttu Retrospektiivi sivu 6.

Tracksuit Manager - peli jota voi kutsua Championship-/Football Manager pelien esi-isäksi. Hivenen TM juttua Retrospektiivi... ketjussa sivulla 5. Ohimnenen myös C/FM juttua kans siellä.

Konami's Soccer (MSX)
Player Manager (Amiga)
Matchday II
Emlyn Hughes International Soccer
Golazo 1 ja 2
Legendary Eleven
Actua Soccer 2 (UEFA 96)
......
…nykyään on Steamissa vallankin noita indie tekijöiden futispelejä aikamoisen paljonkin ja melkoisen satsin niistä jo omistankin, täytyy joku päivä niitä enempikin listailla tähän niitä lisäksi…
 
Viimeksi muokattu:
Näköjään sitä on (ainakin) toinenkin "tälläinen peli" tehty ilmeisesti Saksan maalla, eikä ihan yhtä persoonallinen indie tekele kuin mitä tuo todella mainio NewStarSoccer on ! siitähän on erikseen myös manageri versio NewStarSoccerManager mutta se on sit huomattavasti perinteisempi manageri peli, kuin mitä itse NSS on idealtaan ylipäätänsä.

Kaippa tämänkin vois joskus testata mutta luulen että on aika pliisu versio jos tuohon indie helmeen vertaa ylipäätään tätä..World Cup demo olis saatavilla jotta siitä hitusen varmasti pääsis kärryille mistä tästä tarkalleen ottaen kyse.

Näyttää olevan tuossa ”mainoskasvoja” ex-pelaaja Ailton ! :D

Torschützenkönig (Goal Getter)


 
Viimeksi muokattu:
Viimeisin villtys tuntuu olevan jotain tälläisiä ”seikkailu” ja jopa ”RPG” juttuja (omien sanojensa mukaan) kuulemma… liekö näissä sitten itse matsaaminen viheriöllä tai kentällä on sitten vähän kuin sivuseikka sinällään ?

Tämä seuraava kaksikko on nimellisesti kuin veljekset :D .. tosin tämä eka ei ole vielä ilmestynyt vaan tuloillaan, jälkimmäinen on jo julkaistu.


Football Story


Trailerin ekat soundit kun pärähtät korvakäytäviin, niin kerkesin jo ihmetellä että Top Gun on tässä ilmeisesti alkamassa mutta ei sentään, kyllä se siitä ihan alusta sit biisi vähän muuttui :D


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soccer Story


 
Viimeksi muokattu:
Actua Soccer 2

Oli ihan kelpo peli aikanaan, ei mikään maailman mullistaja mutta matsaili silloin tällöin. Alan Shearer kannessa joten siitä kunniaa ! :) .. pelissä oli hauska kun oli mahdollisuus sataa lunta ja valkoiseen kenttään jäi toviksi sitten pelaajien jalanjäljet.

..samoilta tekijöiltähän tuli UEFA EURO 96 peli ja sitä tuli melkeinpä enempi pelattua vielä sitten. Tuolloin ei ollut EA:lla oikeudet viralliseen kisapeliin.

“In this classic soccer simulation from 1997, experience fast-paced action with a variety of game modes, from friendlies to seasons. Play with one of 11 national teams, Alan Shearer's hand picked All Star team, or your own custom team. Features motion capture from a young Michael Owen.”

Originally released in 1997, Actua Soccer 2 continued the series with fast-paced, exciting football simulation, motion capture by a young Michael Owen, and involvement by Alan Shearer - who picked out his very own dream team from the history of the Beautiful Game. Now, relive those days in this remastered emulated version. This particular version was originally published for the PlayStation.

Gameplay
*Play the 97/98 international season, a custom season, a cup, friendly or practice sessions. Play with one of 11 national teams, Alan Shearer's hand picked All Star team (featuring such greats as Beckham, Bobby Moore and Pele), or your own custom team.
*Supports up to 4 player local co-op (separate game controller required for each player).
*This enhanced version introduces a number of modern features to this retro classic, including:
*Saving/loading the game at any point
*Support for most modern game controllers
*Full control remapping
*Image scaling and smoothing options----------------------------------------------------------------------------------------------

Micropose Soccer irtoaa nykyisin niin GOGista kuin Steamistakin…

“MicroProse™ Soccer is an accessible and engaging classic soccer game that lets you compete against a friend or CPU opponent at world class level in the World Cup, International Challenge, or in the indoor league.”

From the creators of Sensible Soccer

*Go football crazy, football mad. MicroProse™ Soccer puts your footwork skills to the test as you compete against pros in the World Cup, International Challenge, or in the indoor league.
*Pick-up-and-play: the game's intuitive controls and overhead perspective of the pitch make it easy to get into the action.
*You can challenge the computer or challenge a friend in local multiplayer.
*Choose from 29 different teams.
*Players can perform a variety of movements, including overhead and banana kicks.
*The game's replay system lets you relive the moment of glory after you score a goal.
*Easy to play, but difficult to master, this simulation will keep you on the pitch day after day.---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matchday II:sta tuli aikoinaan pelattua ja siitä jäi mieleen että se oli poikkeuksellisen hidastempoinen ja meni enempi sen takia sitten strategiaksi pähkäillä aina seuraavat liikettä tovin :D Näyttääpä tuosta ykkönen olevan Steamissa tarjolla…

Match Day & International Match Day (C64/CPC/Spectrum)

“In this thrilling football game from the mid-1980s, lead your team to victory against computer opponents, or take on your friends in multiplayer modes.”

Originally released in the mid 1980s for home microcomputers, Match Day boasted unprecedented ball control for a football game, along with a unique side-view '3-D' simulated pitch. Now, relive those days in this remastered emulated version.

Contains the ZX Spectrum, Amstrad CPC, and Commodore 64 versions of Match Day, plus the 128K ZX Spectrum exclusive International Match Day, which featured enhanced audio, a new international league, and a unique crowd celebration.

Gameplay
*Play a thrilling game of football, controlling the player nearest to the ball, or the keeper if the ball comes close to your goal. Tackle, control the ball, dribble, pass, and shoot.
*Gameplay modes include single player against a choice of three levels of computer opponent, 2-player versus, and up to 7-players in a cup tournament. A separate controller is required for multiplayer modes.
*This enhanced version introduces a number of modern features to this retro classic, including:
*Saving/loading the game at any point
*Support for most modern game controllers
*Full control remapping
*Image scaling and smoothing options

 
Big Boxeja kyseessä tällä kertaa (kuten tuppasivat siellä tietsikka puolella sen tietynlaisen kulta-ajan olemaan (kun monesti oli aivan tajuttomat ohjekirjat ja hienot ja mahdollisesti jotain muutakin kivaa lisäsälää jo itsessään mukana niissä perusversioissa aina kun Collector’s Editioneista ei ollut vielä hiiskaistua sanaakaan ilmoilla), joten lootat antavat itsessään jo huomattavasti jämäkämmän ja uljaamman kuvan kuin mitä valitettavasti itse pelillinen anti pystyy sitten tarjoamaan pelaajallensa. Noh näissä nyt ei kuitenkaan mitenkään erityisen silmiähivelevät tai valloittavat olleet, vaan oikeastaan aika pliisutkin.

Toki näiden kooltaan melkoisten peruslootien suuri ongelma oli jo sitten niiden suht tilaa vielä koko ja vievät aivan tajuttomasti säilytystilaa poikkeuksetta.

Virallisista MM-kisapeleistä.. niin Italia 90 kummatkin pelit sekä World Cup 2014 on tuolla Retrospektiivi…. sivu 5:lla tullut käytyä ja vallankin tuo EA:n 2014 oli yllättävän kelpo ja sillain hauska että sai pelata peräti karsinnat kisoihin kans, joka on poikkeuksellista.

---------------------------------

Tällä kertaa kuitenkin olis World Cup USA 94. Tosiaan takakansi lupaa että jotain vois oikeasti olla ihan kivaakin tarjolla mutta valitettavasti peruslisenssipeli siitä kuoriutui ja pelattavuus aika ankeaa jotka muut pelit kuten Sensible Soccer ja Kick Off tuohon aikaan pieksivät bittinurmikentällä tämän ihan maanrakoon. Takakansi ja mukana tullut Wallchart parasta antia, johon sai tulokset pistettyä ylös ja sen seinälle ripustettua.

----------------------------------

Player Manager 2

Tosiaan ensimmäinen Player Manager oli mainio peli itse Dino Dini puikoissa ja pohjana siis se eka Kick Off ihan pienillä viritelmillä mutta toki lisättynä sitten pienimuotoinen manageriosuus, jossa lähinnä tehtiin pelaajakauppoja pyrittiin löytää siirtomarkkinoilta sopivia vahvistuksia omaan pelilliseen identiteettiin jotta tulosta pystyi sitten kentällä paremmin takomaan. Sopivassa balanssissa siinä pelissä oli palikat kohdillaan.

Kakkosessa ei sitten itse Dinoa ollut mukana, vaan Stevce Screetch joka oli Dinin vasuri tai miksei oikea käsi siellä Ancolla ja avusti mm. Kick Offeissa jne… niin otti tästä vetovastuun..

..pelillisellä puolella sitten valitettavasti ei päästy samalle tasolle kun hommassa kyllä kovasti koetettiin kopioida ihan alkuperäistä Kick Offia mutta ei sen sulavuutta tietynlaista ”omitakeisuutta” saatu puristettua enää samalla tavalla kasaan.. joten valjuksi kopioksi siitä jäi ja olipa vähän mahdollista myös erikuvakulmistakin tätä tahkota niin halutessaan kuin vain suoraan ylhäältä.. tai no jos et itse halua pelata niin tätä voi pelata ihan puhtaasti managerina vain ja katsoa kun tietsikka pelailee sinun puolesta peliosuudessa tai scannerilla vain pikakelauksena pelinkulku noin minumalisesti seurattuna vaikkapas.. joten virtuaalisia nappiksia ei ole pakko jalkaansa vedellä jos haluaa vain toimistohemmona peliä tahkota.

Managerointi osuutta sit lisättiin roima annossa ja siellä puoella tässä on useampaakin juttua enempi tarjolla mitä pitää järkkäillä jne.. mutta ei sekään puoli kyllä kovin mukaansa nappaa.

Tässäkin parasta pelin Big Box loota, jota en jaksa nyt tähän hätään lähteä ottamaan kuvattavaksi mutta napsastaan netitä jonkin näköinen jos sattuu sieltä sellainen löytymään..

..tai no nettilästä näytti löytyvän tälläinen sivusto jossa peliä pystyy peräti suoraan selaimella pelailemaan jos haluaa ja onpa siitä tosiaan tuo tämän (PC) etukansikin kuvakkeensa tarjolla… toki näköjään tälle ainakin näyttää kansien muodossa olevan jokin lisärilevykin, ainaskin Amigalle tulleen, itsellä ei tuosta lisäristä tietoa kyl yhtään sit ole mitä lisäyksiä sisältää…

Player Manager 2 sets you as an international-standard soccer player who’s stepped into being a player-manager at a lower-division side. The challenge is to reach the Premier League and survive. Play Player Manager 2 online!

Most of the standard features of management games are present, including pre-match tactics (which are fairly customizable), a full transfer market including short-term loan deals, detailed player statistics (presented visually), ground improvements and coaching.

Playing the matches is optional, as you can simply watch instead. There are 4 playing views, and you can play in position or as a team. Initially your player is by far the best in the team, so choose his position and use him wisely. Once you reach retirement age you can only play the matches for 3 out of every 4 seasons (which is poorly explained by an ‘assistant manager’ concept, but is more likely an attempt to make the game harder. This would make little sense though, because scoring is very, very hard in player-manager mode).

Before each match you get a video report from renowned pundit Alan Hansen, as well as some form notes which are said to be Hansen’s.

https://playclassic.games/games/business-simulation-dos-games-online/play-player-manager-2-online/


Tuolla näyttää vähän tuosta lisäristä olevan tietoa…
https://openretro.org/amiga/player-manager-2-extra
 

Liitetiedostot

 • 20240105_064859.jpg
  20240105_064859.jpg
  1,3 MB · Lukukerrat: 3
 • 20240105_064910.jpg
  20240105_064910.jpg
  1,5 MB · Lukukerrat: 3
 • PM2.jpg
  PM2.jpg
  63,9 KB · Lukukerrat: 3
Muistaakseni tässä oli alussa aikoinaan markkinoinnissa mukana myös Gianluca Vialli ! ja nettilähän siihen todistukset jakelee että niinhän se oli jotta jotenkin vielä muisti sentään pelittää … pelihän on itsessään sitten vähän ”omanlainen viritelmänsä” että ihan perusaskeleiden merkeissä ei vain kuljeskella tai kipitetä viheriäistä kenttää ympäriinsä…
Gianluca Vialli helping make "football lifestyle simulation" Lords of Football


Lords of Football

“Lords of Football is a whole new sports lifestyle simulator, played in God Mode.The everyday routine of football is brought to life, simulating footballers' training to improve their skills and all the drama and real-life distractions that unfold during a normal season.” 
Kaippa sitä tätäkin jonkin sorttiseksi ”futispeliksi” voisi mainita :D Noooooh, ainakin todella erilaistaja jotain aivan muuta verrattuna niin sanotusti normiin potkiskeluun.

Soccer Kid
Disaster! An alien of the cup collecting kind has stolen the World Cup.

Double Disaster!! In a collision with an asteroid the trophy is smashed into five pieces and scattered around the globe. Join Soccer Kid in his quest to recover and reassemble the World Cup. His un-ball-ievable ball skills are put to the test like never before. It's awesome arcade action all the way with a blistering soundtrack to match.

Features:
20+ levels of frantic fun!
Tons of awesome soccer moves that take out obstacles and score big points.
Look for hidden features and secret items.
Travel to exotic locations in England, Russia, Italy, Japan and the U.S.
Parallax scrolling with attractive graphics and smooth animation.
This review is from Interactive Entertainment Magazine (Episode 05 - September 1994) . A multimedia CD-ROM magazine which ran for 23 issues.
 
Tosiaan legendaarinen firma menneisyydestä Microprose joka jytäili ihan toden teolla varsinkin siellä KuusNepan puolella useammallakin taholla ja vallankin simulaattoreissa (Airborne Ranger, Gunship kunnon helikopteri meininki, Stunt Car Racer)… toki PC puolta unohtamatta jonne tuppas mm. Geoff Crammondin Grand Prix 2 sekä Sid Meierin Civilizationia, Julian Gollopilta huikeutta a'la Ufo : Enenmy Unknown eikä pitä unohtaa makoisaa Pizza Tycoonia :) jotta ei hassumpaa voisi tokaista.. sinällään hauska kun ennen aikaan monesti noi pelit ikään kuin liitettiin vain jonkin ”yhden nimen” alle joka siinä sattui päävetäjänä olevan, toki niitä tekijöitäkään ei ollut ihan samaa määrää kuin nykypäivänä.

Jon Hare heille aikoinaan taikoi (aikakaudellansa) mahtavan Microprose Soccer futispelin.. toki miehellä ei tämän tekeleen kanssa ole mitään tekemistä mutta sen sijaan jytäilee tällä hetkellä vahvasti jo aiemmin mainitun Sociable Soccer 24:sen parissa, jonka voisi sanoa oleva nykyaikaistettu Sensible Soccer jota koko ajan viilataan vain entistä parempaan kuosiin…

..nyt samainen firma (tai samanniminen, täysin eri tyypit toki kun aikaa niin tuhottomasti tässä välissä kulunut mutta jossain muodossa tekee (koettaa ainakin) paluuta..

..tätä on ilmeisesti väsäämässä vain yksi heppu. Joten todella minimalistisen oloinen tuotos vielä tässä vaiheessa mutta toki tätäkin aktiivisesti päivitellään.

Ihan söpö tapaus sinällään, itselleni tässä tuo ukkeleiden yleiskontrollointi vielä aivan liian hakusessa ja sellaiseen flow tilaan ei pääse noiden ukkojen kontrolloinnissa, mikä tämän tyylisissä ”yksinkertaisissa” jalispeleissä on se kivijalka siihen että itse peliä haluaa (ja jaksaa) tykittää peli toisensa perään ja se maaginen vielä yksi peli lisää ilmiö iskeytyy pelaaja parkaan..

..tästä se kovin ydin ja koukuttaja vielä puuttuu mutta periaatteessa jos tässä onnistutaan viemään ja kehittämään oikeaan suuntaan niin voi tästä vielä ihan kelpo tulla mutta tuskin mitään huipputapausta sentään.

Tiny Football
“Tiny Football is a throwback to classic top-down football games of the 80’s and 90's. Compete with 64 national and club teams in a variety of tournaments against your friends or the computer.”


Trailer…


Trailer 1.0 Patch


Developer Interview
 
Viimeksi muokattu:
NewStarSoccer – on tullut hehkutettua tätä kyseistä peliä (tai 5 osaa siitä) ja sen ideaa joka on poikkeuksellinen ja suorastaan nerokas ! tosiaan Indiepelit Yleisesti viestiketjussa sivulla 8

New Star Soccer 5 on monella tapaan hauska peli, mutta samaan aikaan monella tapaan todella heikko. En ole sarjan muita edellisiä osia pelannut, joten niihin en osaa verrata.

NSS5 on parhaimillaan ensimmäisen n. 10 tunnin aikana. Pelin kontrollit ovat hieman standardista poikkeavat, ja pallon käsittely alussa "huonolla" pelaajahahmolla jopa erittäin vaikeaa (ilman kunnon kontrolleria tätä peliä ei kannata edes yrittää). Mutta kun hahmon skillit nousevat, erittäin koukuttavissa ja monipuolisissa harjoitus-moodeissa, sen todellakin huomaa, ja eteneminen alkaa helpottumaan ja se on palkitsevaa.

Mutta muutaman kauden kuluttua (ja ne kaudet menee nopeasti, vaikka otteluita on realistinen määrä, niin yhden ottelun kesto on lyhyt, joka sopii simppelliin jalkapalloon erittäin hyvin, Sensible Soccer tyyliin) taidot ovat tapissa, ja kenttätapahtumat muuttuvat itseään toistavaksi voimafantasiaksi. Peli kärsii samasta ongelmasta kuin EA:n FIFA / NHL pelaajauramoodit, eli "Sinun pitää tehdä aivan kaikki", mitä aktiivisempi hyökkäysten rakentelun dynamo ja viimeistelijä, ja puolustuksen prässääjä ja pallon riistäjä olet, sitä paremmin joukkueesi menestyy. EA:n peleissä voi sentään hetken hampaat irvessä yrittää olla "realistisesti vain osa joukkuetta", mutta NSS5:ssä tekoalyn räpeltämisen sivusta seuraaminen on kahta kauheampaa.

Yksi suuri heikkous, joka etenkin syö immersiota, on että sinä olet ikään kuin ainoa jalkapalloilija maailmassa, jolla on mitään merkitystä. Ei ole maalipörssejä, siirtoja, kokoonpanoja, ei mitään tapaa verrata itseään muihin pelaajiin. Kaikki muut ovat vain nimiä ottelun kokoonpanoissa, ja et todellakaan edes huomaa niitä.

Pelissä on myös iso tekninen bugi, joka kaataa pelin aika usein. Steamissä jotkut ovat valittaneet jopa tallenustiedostojen korruptoitumisesta, mutta minä olen n. 20 tunnin pelaamisen aikana aina onnistunut tallenuksen lataamaan. Yhden tai pari pelin kalenterin päivää siinä joutuu välillä pelaamaan uudestaan.

... tuo todella mainio NewStarSoccer on ! siitähän on erikseen myös manageri versio NewStarSoccerManager mutta se on sit huomattavasti perinteisempi manageri peli, kuin mitä itse NSS on idealtaan ylipäätänsä.

New Star Manager on perinteisempi manageri peli, ja simppeli manageri peli. Pelaajia ostetaan, myydään, treenataan ja asetellaan kokoonpanoon. Stadionia, muuta infraa ja koutseja kehitetään, sponsoreja hankitaan ja muita raha-asioita manageroidaan. Kyllä, pelinä tämä on aivan erilainen kuin NSS5.

Peli on ilmeisesti alunperin julkaistu mobiili-alustoille, ja pohjautunut mikromaksuihin. Steam-versiossa ei ole mikromaksuja, mutta mobiilipelin mekaniikat ovat vahvasti muuten esillä.

Vaikka NSS5:n tyhjyyttä humisevasta jalkapallomaailmasta on menty eteenpäin (pelaajilla on muiden manageripelien tyyliin nimet, ikä, kansalaisuus, kasvot, erilaset taidot ja pelityylit, yms.), niin jostain syystä lähes kaikenlainen tilastointi puuttuu täysin. Kuinka monta maalia tähtihyökkääjä teki viime kaudella, tai missä seuroissa hän on pelannut ? Ihan turhia juttuja ilmeisesti, ketä kiinnostaa ? Ei ainakaan pelin koodaajia. Osittain tällaisen syvyyden puuttumisen, ja osittain mobiilipeli-tyylisten pelimekaanikkojen takia, pelin maailman immersio on todella heikkoa. Edes omiin pelaajiin on vaikea tuntea minkäänlaista kiintyvyyttä.

Pelissä on yksi todella hieno koukku, hauska pelimekaniikka, jollaiseen en ole aikasemmin missään törmännyt. Kun jalkapallo-ottelua simuloidaan, peli siirtyy välillä hieman NSS-tyyliseltä näyttävään kenttäperspektiivi-moodiin, jossa ohjataan pelaajia (potkitaan palloa). Nämä ovat pelaajan joukkueen maalinteko-tilanteita (Pelaajan joukkue ei siis simuloi maaleja, vaan ne pitää tehdä itse. CPU-vastustajan maalit simuloidaan). Näiden tilanteiden variaatio on valtava (veikkaisin proseduraalista generointia) , ja niiden ilmestymiseen ja itse suorittamiseen vaikuttavat molempien joukkueiden pelaajien taidot ja joukkeiden strategiat.

Mutta tämä kenttätapahtumien kontrollien antaminen ihmiselle ei ole se koukku. Tapa jolla ihminen kontrolloi pelaajiaan kentällä on se koukku. Peli näet taukoaa aina kun pallo on ihmisen joukkueen pelaajan hallussa. Hiirellä ohjaamalla ihminen voi esim. syöttää pallon pelaajalta toiselle, ja peli taas jatkuu, kunnes syöttö saapuu sen toisen pelaajan haltuun. Pelin ollessa pysähdyksissä, ihminen voi "piirtää" jouksureittejä oman joukkueen kaikille pelaajille. Ja näitä reittejä voi muokata tai perua aivan rajattomasti. Pelin tekoaly osaa tietenkin liikuttaa pelaajia myös, mutta niiden reitit ovat kaavamaisia, ja kaikenlainen luovuus ja variaatio niistä puuttuu (paitsi esim. nopeampi pelaaja juoksee reittinsä nopeammin yms). On ihan täysin ihmis-pelaajan mielikuvitksesta ja "pelialystä" kiinni millasia villejä juoksu- ja syöttöralleja haluaa yrittää. Tottakai, kun pelin salat oppii, tulee yritettyä ja tehtyä paljon samanlaisia maaleja, mutta se mahdollisuus yrittää joitain aivan uutta on aina olemassa.
 
New Star Soccer 5 on monella tapaan hauska peli, mutta samaan aikaan monella tapaan todella heikko. En ole sarjan muita edellisiä osia pelannut, joten niihin en osaa verrata.

NSS5 on parhaimillaan ensimmäisen n. 10 tunnin aikana. Pelin kontrollit ovat hieman standardista poikkeavat, ja pallon käsittely alussa "huonolla" pelaajahahmolla jopa erittäin vaikeaa (ilman kunnon kontrolleria tätä peliä ei kannata edes yrittää). Mutta kun hahmon skillit nousevat, erittäin koukuttavissa ja monipuolisissa harjoitus-moodeissa, sen todellakin huomaa, ja eteneminen alkaa helpottumaan ja se on palkitsevaa.

Mutta muutaman kauden kuluttua (ja ne kaudet menee nopeasti, vaikka otteluita on realistinen määrä, niin yhden ottelun kesto on lyhyt, joka sopii simppelliin jalkapalloon erittäin hyvin, Sensible Soccer tyyliin) taidot ovat tapissa, ja kenttätapahtumat muuttuvat itseään toistavaksi voimafantasiaksi. Peli kärsii samasta ongelmasta kuin EA:n FIFA / NHL pelaajauramoodit, eli "Sinun pitää tehdä aivan kaikki", mitä aktiivisempi hyökkäysten rakentelun dynamo ja viimeistelijä, ja puolustuksen prässääjä ja pallon riistäjä olet, sitä paremmin joukkueesi menestyy. EA:n peleissä voi sentään hetken hampaat irvessä yrittää olla "realistisesti vain osa joukkuetta", mutta NSS5:ssä tekoalyn räpeltämisen sivusta seuraaminen on kahta kauheampaa.

Yksi suuri heikkous, joka etenkin syö immersiota, on että sinä olet ikään kuin ainoa jalkapalloilija maailmassa, jolla on mitään merkitystä. Ei ole maalipörssejä, siirtoja, kokoonpanoja, ei mitään tapaa verrata itseään muihin pelaajiin. Kaikki muut ovat vain nimiä ottelun kokoonpanoissa, ja et todellakaan edes huomaa niitä.

Pelissä on myös iso tekninen bugi, joka kaataa pelin aika usein. Steamissä jotkut ovat valittaneet jopa tallenustiedostojen korruptoitumisesta, mutta minä olen n. 20 tunnin pelaamisen aikana aina onnistunut tallenuksen lataamaan. Yhden tai pari pelin kalenterin päivää siinä joutuu välillä pelaamaan uudestaan.
Jeps, on siinä toki omat niin sanotusti huonot puolensakin tottakait, että ei täydellisestä pelistä tokikaan kyse. Tuollaiset bugit kans erittäin veemäisiä ja toivis todella että ne pystyttäis korjaamaan.

Toki kun yhden miehen show koko peli niin itse ainakin tiettyjä juttuja katselee ikään kuin sormien välistä eikä halua olla ihan niin ankara kun niille megatehtaille sit. Tyytyväinen itse siihen erityisesti että tälläinen on tehty.

Käsittääkseni NSS 3, elikkäs kolmasosa olis kait monipuolisin tapaus kyseisessä pelisarjassa ja sen jälkeen pelistä karsittiin juttuja ja ominaisuuksia, kun kait myös mobiilille toi tehtiin ja sitä muota vähän yksinkertaistettiin.
 
The Mission (PS1)
”All-Action Football Adventure”
Tälläinenkin joskus tullut ostettua, ei kyllä ole vielä ollut rohkeutta kokeilla että mikä hemmetti tämä oikeastaan edes on :D Ninjat vastaan futarit nyt ilmeisesti !

Käsittääkseni tämä oli ensin televiossa Niken jonkin sorttinen mainos.. sen perusteella sitten päätetty jotain todella erikoista tehdä… oikeita pelaajiahan tässä on Davids, Figo, Kanu, Cole, Henry, Cannavaro, Guardiola.. porukan valmentajana sitten Litillekin erittäin tuttu Luis Van Gaal.

Valitettavasti melkoisen vahva pelko persiissä että pelattavuus saattaapi olla sieltä itsestään mutta idea mitä tuossa on tehy kuulostaa niin sekopäisen älyttömältä että vois se olka ainakin kertakokeilun väärti :D

“The Mission’, offers gamers the opportunity to play as some of the greatest footballers in the world.

The aim of the game is to rescue a 'Geo Merlin’' ball, which has been stolen by Ninjas who embody the forces of brutality and poor sportsmanship, to save the future of football in its purest form..

..using a selected team of two footballers, the player must battle and puzzle his way through over 24 levels of action, dispensing with fire-spitting demons and innumerable Ninjas trained in the martial arts along the way. Contains a mix of elements from football, action and combat games.”Nike “The Mission” TV ad


The Mission (PS1) Review - Elite Nike Footballers Beat Ninjas and Sell Balls
“You certainly do get some strange games on the PS1, and this is kind of a prime example”
 

Liitetiedostot

 • 20240124_124256.jpg
  20240124_124256.jpg
  1,9 MB · Lukukerrat: 0
 • 20240124_124320.jpg
  20240124_124320.jpg
  2,3 MB · Lukukerrat: 0
Näitä futispelejä ois kyllä ihan loputtomasti melkeinpä meikällä, tässä ihan onnettoman pieni otanta, jossa sellaisia mitä en viel ole tässä ketjussa maininnut.. tuo The F.A. Premier League Stars on sillain mielenkiintoinen tapaus että on EA: tekemä mutta ei FIFA peli, vieläpä siltä ajalta kun he tosiaan kyseistä pelisarjaa latoivat jo vuosivauhdilla tulemaan, PC versio kans mulla tuosta..

..pitäisköhän sitä ihan testata että onko se samalla enginellä tehty peli, oletettavasti.

FIFA Steet 3:sen mukana tuli muuten oikea jalkapallo kans, aika erikoisen värinen on.. sellainen hopeanharmaata sekä myrkynvihreää ! :D
20240215_152027.jpg20240215_152144.jpg
fifastreet3.jpg
 
Viimeksi muokattu:
On the ball nimistä futismanagerointi peliä tuli muksuna pelattua ennen championship manageriin siirtymistä. Keskittyi englannin valioliigaan. Vallan mainio peli oli aikanaan.

Toinen oli joku italian liigaan keskittyvä managerointi minkä nimeä en saa millään päähäni. Tässä oli hauskana yksityiskohtana se, että joukkueen sai nimetä itse ja esim. Ppt pori laittamalla nimeksi pääsi pelaamaan uefa cupia tms.
 
WTF onko tämä muka Codemastersin tuotos !? vai onko julkaisijana vain. Kannesta ei oikein ainakaan muiden firmojen nimiä löydy hakemallakaan...
20240215_183206.jpg
20240215_183212.jpg
 
Wikipedia ainakin kertoo kehittäjiksi kuju sheffield ja jon hare.
Jaa'a.. että oikein Jon Hare itse olis ollut tuossa mukana. Vähän vaikea itse tuohon uskoa, tekijäfirma on varmasti toi mainittu.. sitä en epäile yhtään. Pitänee kysästä itse Jonilta miten asian laita tuon suhteen on :)
 
Jaa'a.. että oikein Jon Hare itse olis ollut tuossa mukana. Vähän vaikea itse tuohon uskoa, tekijäfirma on varmasti toi mainittu.. sitä en epäile yhtään. Pitänee kysästä itse Jonilta miten asian laita tuon suhteen on :)

Herra Haren omilla wikipedia sivuilla mainitaan tuon 2006 Sensible Soccerin pääsuunnitelijaksi.

 
Kysäsin hetimiten asiaa itse Jon Harelta ja vastaus tuli melkoisen pikaisesti että kyllä on ollut kummassakin siis myös tuon 98 kuin myös tuon 2006 takana...
"Yes I was involved in both of them as lead designer… 98 particularly suffered a lot from tech issues"
 
Tälläisiä kirjallisia pläjäyksiä ei taida olla juurikaan kuin jokunen tehty noista kahdesta tunnetusta pelisarjasta.. joka sinänsä yllätävää ja jopa ihme että ylipäätään on tehty.

Ne on aikoinaan tehneet suht massiivia pläjäyksiä kirjasena, tässä tapauksessa ei ole ns. pelin läpipeluu juttu vaan muuten vaan ohjeistusta ja neuvotaan pelin saloihin :D ihme että tälläisiäkin joskus tehty myös jalkapallopeleillä, noh varmaan vielä paaaaaaaaljon ihmeellisempää että joku näitä on peräti ostanutkin ! :D
20240216_091925.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom