Need for Speed Heat

Doctor Pepper

Active Member
Vaikuttaisi olevan aika surkea peli. Grafiikka on hienoa ja kivasti on panostettu kaikkeen oheismateriaaliin, mutta ajopelinä ei oikein toimi. Kisoissa on vaikea välillä hahmottaa minne pitäisi ajaa kun ruudulla vilkkuu niin hemmetisti kaikkea mahdollista. Päivisin vilkkuu aivan järjettömän rumat jättikokoiset 80-luvun pinkit neon-nuolet, öisin pitää ajaa sellaisten Star Wars -palkkien välistä ja ajoreitin reuna vilkkuu sinipunaisena juovana. Pelasin muutaman kisan, kunnes tuli vastaan sellainen yökisa, jossa en oikeasti pystynyt kahdella yrityksellä hahmottamaan, mihin pitäisi ajaa. Sitten ei voinutkaan enää yrittää ehkä siitä syystä, että poliisit tulivat mukaan. Turhauttavaa pelata peliä, josta ei hahmota, mihin pitäisi mennä.

Ajomalli tuntuu vähän samanlaiselta kuin Paybackissa, mutta kevyemmältä. En huomannut minkäänlaista tuntumaa tiehen. Uusi driftausmekaniikka ei tunnu oikein toimivan. Autot kulkevat aivan järjettömän hitaasti, eikä jarrua juuri tarvita. Se onkin hyvä asia, koska ainakaan valitsemassani aloitusautossa Mustangissa ei tunnu jarruja olevankaan. Jarruttaminen ei tunnu yhtään missään. Ei tule edes coolia jarrutusääntä, joka antaisi jarruliipasimen painamiselle edes psykologista merkitystä. Sama juttu boostin kanssa. Aloitusversio boostista on niin aneeminen ja tehoton, ettei sillä tee mitään. Se kestää ehkä kolme sekuntia ja tuottaa siksi aikaa hienon visuaalisen sumennusefektin. Varmaan nämä ongelmat voisivat korjaantua, jos jaksaisi pelata pidemmälle.

Pelissä ei ole minkäänlaista vauhdintuntua ja normaali vaikeustaso tuntuu samalta kuin Paybackin easy, eli ei mitään haastetta. Ok, jos tykkää koristella autoa ja kruisailla nätissä kaupungissa, voi olla ihan hauskaa. Itse pelailen tuon 10 tuntia demoa loppuun jossain vaiheessa ja harkitsen pelin ostoa sitten alekorista, jos en tämän enempää innostu pelistä.
 
Viimeksi muokattu:

Omenanraato

Well-Known Member
Kuulostaa siis samalta, kuin kaikki PS4 aikakauden nfs:t. Muut pelit tekee vastaavat jutut paremmin teknisesti, graafisesti, että viihdyttävyydeltään. Monet asiat sinällään ihan ok ja kuitenkin lopputulos on se, että olisi kannattanut jättää kaikki ostamatta.
Itsekin pistin tuon Accesin kautta lataukseen. Täytyy vaikka huomenna jaksaa koitella.
 

Doctor Pepper

Active Member
No grafiikan osalta peli on huomattavasti parempi kuin yksikään aiempi NFS tässä sukupolvessa. Jos ei graafista kikkailua olisi vedetty överiksi, se olisi varmaan yksi hienoimmista autopeleistä. Peli myös pyöri oikein sujuvasti sen aikaa kun testasin.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Vähän tuli ajeltua lisää ja reilu 3h nyt takana, olen täysin rakastunut tähän peliin. Tämä on täydellinen NFS peli itselle, voisin sanoa että vuoden 2019 NFS Underground. Autojen tunaajille tämä on unelmapeli. Olen kyllä eri mieltä myös siitä että tämä olisi huono autopeli, itse nauttinut kisaamisesta paljon enemmän kuin esim Forza Horizonissa missä se lähinnä tuntuu välillä pakkopullalta kaiken sen muun kivan ympärillä. Forza Horizon 4 oli itselle viimevuoden top 3 peli, alun perusteella sanoisin että tämä on vielä parempi. Myöskin uusimilla ajureilla pelin suorituskyky parane ja voi vetää 4K melkeen kaikki herkut tapissa 60 FPS.

Toivottavasti tuohon ihme 1-2 sekunnin jäätymis ongelmaan aina välillä tulee joku ratkaisu, se on aivan outo kun ei se näy edes Afterburnerilla minään frametime piikkinä joten mistähän tuo voisi johtua ? Sitä tapahtuu usein kun ajaa niiden merkkien päälle mistä kisat alkaa ja kun kartassa laittaa kursorin kisamerkin päälle, mutta myös ajaessa niitä tulee.

Jos on mahdollista origin/EA accessin kautta kokeilla niin eikun peli tulille vaan, ei siinä mitään menetä.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Ensimmäinen kunnon takaa-ajo oli äskön, 3 tason heat ja parhaimmillaan 5 poliisiautoa ympärillä ja auto lähestulkoon romuna, aika kuumottava fiilis ja piti aikamoisia kikkailuja tehdä että ne sai karistettua kannoilta. Ovat aika säälimättömiä nuo poliisit tässä pelissä. :D

Nyt on kuitenkin ongelma, saavutin max reputation tason joka on 10 tuossa testissä ja jos kaikki tämän jälkeen saavutettu mene hukkaan ei paljon tee mieli pelata, joutuu varmaan ostaan pelin kun sen verran koukuttaa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Tuli tuossa tovi pelailtua ja on tässä hyviä juttuja, mutta myös todella huonoja juttuja.

+ Grafiikka on kyllä hyvää, joskin on se ollut sitä koko tämän sukupolven. Omaan silmään kyllä esimerkiksi FH4 näyttää kyllä paremmalta. Jännästi mun aloitusautossa (BMW) on etu ja takavalot kuin siellä umpion sisällä olisi minecraftin isoista pilseleistä tehty tuli. Välkkyy kokoajan isoina pikseleinä. Eiköhän korjata.
+++ Ja ehkä tärkein innovaatio mitä en ole muissa peleissä nähnyt. Eli oman moottorin äänimaailman tuunaus. Saa kivasti eri tyyppistä ääntä pakoputkesta. Ja kun äänet kuulostaa todella hyvältä tässä muutenkin, niin tuo on lisä joka pitäisi olla jokaisessa autopelissä.
+ Tuunausta tuntuu olevan paljon, samoin kuin tarinaa. FH4:ssa tarinaa ei käytännössä ole ja ei siellä ole mitään iloa liikkua kun ei ole motivaatiota. Tykkään enemmän Crew 1:n ja tämän pelin tyyppisestä tarinasta, vaikka tarina on todella huono näissä aina. :D
+ Peli pyörii todella hyvin, eikä sen suhteen ole missään tilanteessa ongelmia.
++ Lähes kaikki tuhoutuu. FH4 isoin ärsytys in se, ettet aina tiedä mikä tuhoutuu. Tässä menee isot palmutkin ja jopa ne betoni porsaat, jolloin et voi nojailla radan reunoihin.
+ Vihaan ajopeleissä yötä aina, mutta ideana silti tuoretta tuoda erikseen yö ja päivä elementit eri palkinnoilla.

Mutta joo, siinäpä ne hyvät asiat olikin.
- Kartta ei säväytä yhtään, ei jotenkin mitään fiilistä missään välissä, eikä maailmaa tee mieli tutkia.
- Useammassa kisassa oli keskellä katua valopylväs. Siis ajoradalla. Selkeitä bugeja jotka korjataan, eikä sillä niin väliä kun ei niihin autot pysähdy, mutta silti häiritsi.
- Vuosikausia olleet jokaisessa tälläisessä pelissä identtiset puuhastelut maailmassa. Kyltit, nopeuskamerat jne, voisi keksiä jo jotain uutta. Pätee muihinkin peleihin.
- Poliisien kuminauha. Niiden vauhti on naurettavaa ja saavat sekunnissa kiinni, vaikka kiilaat seinään. Niiden pito tiehen on myös uskomaton.
- Poliisien käyttäytyminen kaupungilla kun ei ole takaa-ajoja. Kaahaa miten sattuu, väärää kaistaa, törmäilee puihin, taloihin, ajelee ympyrää kolaroiden jne. Aivan pihalla.
- vauriomallinnus..voit ajella päin talon seinää, kilpakumppaneita eikä oikeastaan mitään tapahdu. Poliisi kun hipaisee, menee neljäsosa auton kunnosta heti.
- Tekoälykuskien ajotaito ja nopeus. Hard tasolla kaupungin keskustan kisa joka kestää kolme kierrosta ja vain reilu 2 min...toiseksi tuleva jää kilometrin! Viimeinen auto kierroksella. Wtf?? Niiden ajotaidot muutenkin on ihan mitä sattuu ja vaikka kiilaat ohi portin, ei vaikuta niiden ajoon.
- Toisaalta jos ne pässit kiilaa sut jorpakkoon, kun eivät osaa väistää, niin jäät 300-400m. Silti seuraavassa mutkassa! olet jo ykkösenä olevan perässä toisena. Uskomatonta. Vaikeustaso tosiaan hard.
- Tuo ratamerkkien vilkkuminen yöllä.riittäisi portit, ilmassa oleva nuoli ja kartta. Mutta kun ei. Joka mutkassa vetää eri värein vilkkuvia nuolia niin et silmiä särkee, mutta kun ne värit aiheuttaa sen, ettei niistä sivusilmällä edes tajua minne suuntaan ne näyttää. Usein radat menevät myös läheltä toisiaan eri kohdin, joten siellä saattaa näkyä se sun vasemmalle kääntyvän mutkan nuolet, mutta täysin yhtenäisesti sopivassa kulmassa tultaessa näkyy toinen kohta radasta, missä on oikealle kääntyvä mutka. Silloin alat ihmettelemään minne rata oikein menee. Näitä on monessa kohdin. Uskomattoman huonosti tässä hahmottaa minne rata menee.
Ehkä isoin syy on sille, että tässä on samaan aikaan ruudulla viisi eri tapaa näyttää rata. Kartta, radan reunassa vilistävä valojuova joka voi olla 0-10m korkeudessa eri paikoissa, portit, portin päällä käännöksestä kertova nuoli ja mutkan takana radan reunassa vilkkuvat nuolet. Eli ruudulla vilisee kaikkea vilkkuvaa ja värikästä kaiken muun hudin, nitron jne lisäksi. Ei siinä tiedä minne katsoa.

- - - Sit se isoin miinus. Ajomalli. Ydin ihan sama kuin tämän sukupolven NFS:ssä muutenkin, joskin ei läheskään yhtä huono kuin vaikka siinä ekassa ps4:lle tulleessa nfs:ssä. Parannuksista huolimatta tuo mekaniikka on kamala. Ja kun se on vielä tehty tarkoituksella niin en voi käsittää.
Peli on täysi arcade ajomalliltaan eikä siinä ole mitään väärää, päinvastoin sopii tälläiseen peliin hyvin, mutta kun ei se ole mitenkään luonnollista, loogista eikä varsinkaan hauskaa.
Tietyssä vauhdissa auto ei yksinkertaisesti käänny, joskaan ei se ala mitenkään puskemaankaan. Sen vuoksi on tunne ettei se äijä vain käännä rattia.
Pito on ihan naurettavaa, ilmeisesti jotain maaefekti autoja kaikki, irti lähtee vain käsijarrulla ja drifti mekanismilla. Ja kun ei tosiaan se keulakaan menetä pitoa.
Käsijarru on yhtä kamala kuin ennenkin, eikä se toimi todellakaan nautittavasti. Perä menee aina 45-90 astetta sivulle ja 10m päästä vauhti loppuu täysin.

Sit päästäänkin ohjauksen huonoimpaan puoleen, nimittäin tuohon drifti systeemiin. Auto ei käänny, koska sun on tarkoitus heittää auto aina poikittain. Ja sehän tapahtuu nostamalla vähän kaasua ja painamalla kaasu pohjaan. Maagisesti ilman jarruja perä lähtee alta ja aika usein liian paljon, tai liian vähän, eikä monestikaan mutkat mene pätkääkään siten kuin pitäisi. Useampi portti tuli missattua vain ja ainoastaan tämän ajomallin vuoksi.
Jarrujahan tässä pelissä ei tarvita. Tiukkoja shikaaneja, u-käännöksiä..ei tarvita edes käsijarrua. Tämä drifti systeemi mahdollistaa koko kaupungin läpi kaasu pohjassa ajelun..jos auto sattuu kääntymään oikeaan kulmaan.

Jos peli olisi edes vähäisissä määrin nautittava ajaa, niin ongelmistaan huolimatta voisin pelailla tätä mieluusti ja ostaa jopa alesta. Tällä ohjauksella ei kyllä tee mieli pelata edes ensi vuonna kun tulee EA Accesiin.
 
Viimeksi muokattu:

TeRm0z

Arvostelija KonsoliFIN-jumalien armosta
Ylläpitäjä
Tunnin verran tuli eilen ajeltua, ja omintakeinen driftailumekaniikka toi vahvoja muistoja muinaisista Ridge Racereista. Niitäkin tuli aluksi vihattua mutta nyt kaiholla jo kaivataan, joten mielenkiintoista nähdä mihin fiilikset tämän suhteen kehittyvät... Toki Namcon peleissä nautinnon mahdollistivat nimenomaan täydellinen sulavuus ja millintarkat kontrollit, mitkä tästä uupuvat.
On pelissä silti kosolti potentiaalia ja siitä iso plussa, että poliisit ovat jälleen oikea uhka.
 

Doctor Pepper

Active Member
Tämäkin peli on jo pelattu läpi ahkerimpien pelaajien toimesta. Katsoin eilen videon viimeisestä kisasta, jonka kommenteissa kerrottiin, että pelin tarina kestää noin 10 tuntia.
 

Enemy

Well-Known Member
Peli ostettu ja muutaman ekan tunnin perusteella mukavaa tekemistä tämä. Ajaminen tosiaan vähän kankeaa ainakin alun autolla. Eniten häiritsee kuitenkin tuo kauhea ruudun täriseminen, jota ei saa asetuksista pois. Toivottavasti siihen tottuu.
 

Nahkanaali

New Member
Tuntuuko muilla PS4 pelaajilla, että kaasuliipasin ottaa vasta aika pohjassa. Jos painaa hieman, niin ei kaasuta auto yhtään. Aivan erilainen mitä Paybackissä.

Vähän tuntuu hidastelevan peli, kun ensimmäisen nitropaketin ostaminen kesti pari minuuttia ja NFS logo pyöri ruudulla.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Latasin toisen 10h kokeilun, tällä kertaa PC:lle.
Onko tää eka EA peli mikä on optimoitu kunnolla? :D
Kaikki asetukset ultralla, 1440p reso ja pyörii noin 100fps, välivideot 140fps ja pahimmissa ruuhkissa yöllä sateella tippuu sinne 80fps.

Peli näyttää ja pyörii todella paljon paremmalta/paremmin kuin ps4 pro:lla. Edes yön vilkkuvalot ei haittaa, kun on niin paljon selkeämpää kaikki.

Ja onko ajomallia pätsätty, vai onko bemarin ja nissanin ero noin raju? Ei meinaan tuo driftaus ollu ollenkaan niin epäloogista kuin bemarilla pleikalla. En edelleen mekanismista tykkää yhtään, mutta mulla oli jo orastavasti hauskaa pelin parissa.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Latasin toisen 10h kokeilun, tällä kertaa PC:lle.
Onko tää eka EA peli mikä on optimoitu kunnolla? :D
Kaikki asetukset ultralla, 1440p reso ja pyörii noin 100fps, välivideot 140fps ja pahimmissa ruuhkissa yöllä sateella tippuu sinne 80fps.

Peli näyttää ja pyörii todella paljon paremmalta/paremmin kuin ps4 pro:lla. Edes yön vilkkuvalot ei haittaa, kun on niin paljon selkeämpää kaikki.

Ja onko ajomallia pätsätty, vai onko bemarin ja nissanin ero noin raju? Ei meinaan tuo driftaus ollu ollenkaan niin epäloogista kuin bemarilla pleikalla. En edelleen mekanismista tykkää yhtään, mutta mulla oli jo orastavasti hauskaa pelin parissa.
Veikkaan että siihen voi vaikuttaa paljon se että nyt pelaat 60+ FPS vs 30 FPS.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Nappasin tämän eilen kauppareissulla, kun hinta oli alentunut puoleen uudesta. Vaikka NFS-sarja ei mikään autopelien tai kaahailujen merkkipaalu olekaan, niin osasta sarjan osia olen aina pitänyt. Avoimen maailman kisat ja autojen tuunailu on sitä, mitä minä tältä sarjalta haen. Sarjan "2015 Reboot" oli itselle ihan mieluisa tekele, vaikkei se mikään arvostelumenestys ollutkaan. Esitutkiskelujen pohjalta tämä on sitä samaa viilatummin ja isommin. Olin oikeastaan jo syksyllä päättänyt tämän ostaa, kunhan hinta putoaisi sopivaksi ja nyt raaskin sen vajaat neljäkymppiä tästä maksaa.

Eilisen ja tämän päivän aikana on takana sellaiset 4-5 tuntia ajelua ja pelimekaniikoiden opiskelua. Pidän tuosta päivä-yö-rytmistä, kun voin päivällä ajella rauhassa kisoja ja ympäriinsä tutkiskellen paikkoja ja keräillen keräiltäviä, tehden temppuja ja sitten yöllä totisemmin. Ihan kivaa vaihtelua ja melkein "kaksi eri peliä samassa paketissa". Tuunauksesta olen myös tykännyt, kun saa näpertää kaikkea kivaa auton kanssa. Aloitusautoksi nappasin sen e30 M3 Bemarin, kuinkas muutenkaan, ja ajelin sillä eilisen oikein mielelläni. Tänään sitten riittivät jo rahat ja levelit uuden auton ostoon ja päädyin RX-7:aan. Aika nostalgiset fiilikset pomppasivat pintaan Undergroundeista ja Carbonista.

Eihän tämä mikään pelialan merkkiteos ole, mutta ihan kivan laadukkaan oloinen paluu sinne Undergroundien suuntaan ja Hurjapäät-henkeen. Mukavaa rälläystä ja ainakin omasta mielestäni ihan sen 30-40 euron arvoinen tekele. Ihan laadukas ja viihdyttävä alelaari-peli.
 

Doctor Pepper

Active Member
Tuli hankittua peli Xboxille alessa, kun maksoi vain sen 28 euroa. Mielestäni siihen hintaan ihan ok ostos, vaikka tiedossa on, että tekijätiimi hajoitettiin ja peliin ei välttämättä tule suuria sisältöpäivityksiä. Peliä on kuitenkin päivitetty julkaisun jälkeen ja siihen on tullut isojakin korjauspäivityksiä, jotka ovat poistaneet osan ongelmista. Kun testasin julkaisussa pelin 10 tunnin kokeiluversiota, se tuntui huonommalta silloin kun mitä peli on tällä hetkellä. Olin myös valinnut onnettoman huonon aloitusauton, eli Mustangin, joka sai pelin tuntumaan vielä huonommalta kuin se on paremmin ajettavilla autoilla. Nyt kun hankin Lotus Exige S:n, pelaaminen tuntuu paljon hauskemmalta. Tarinaahan tässä ei ole kuin se 10 tuntia, mutta kisojen ajaminen on ihan hauskaa muutenkin ja niitä on kohtuullisen paljon. Välillä joutuu tosin pelaamaan yötilassa, että saa päiväkisoja lisää auki. Yöllä poliisien jahtaamaksi tuleminen ei ole varsinaisesti hauskaa mielestäni vaan jos mukaan tulee useampi poliisiauto, voi samantien vaikka luovuttaa kun turvapaikkaan navigoiminen ei ole sen vaivan arvoista. Navigoiminen pelissä ja kisoissa on muutenkin minulle vähän vaikeaa, kun eksyn usein, jos en tirkistele koko ajan minimappia ja sen katsominen vie keskittymisen ajamisesta.
 
Ylös Bottom