Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Neo Geo Pocket Color

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Pacdam
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Pacdam

New Member
Sain tänään tuommoisen postissa. Laite on uusi, väriltään sininen. Mukana tuli kuusi peliä (mm. Sonic, KOF R2, Puzzle Bobble, Densha de Go), joten pääsen heti ainakin katsastamaan, millaisia pelit ovat. Olen jo muutamalta kaverilta (tunnistanette itsenne ...) saanut vinkkejä peleistä, mutta kokemuksia muiltakin kaivataan.

Jos jostain kummallisesta syystä sattuisi löytymään ylimääräisiä NGPC-pelejä, voisi niitä koittaa minulle tarjota ;)

-=Pacdam=-
 
2d-mättöjä on kertynyt useille koneille (Neo Geo, DC, Saturn, GBA) ihan huomaamatta melkoisen monta. Täytynee testata SNK vs. Capcomia, jos satun sen jostain käsiini saamaan.

Onkos kellään tietoa, mistä ihmeestä noita SNK:n vempaimia (sekä pelejä) ilmestyi yhtäkkiä joka paikkaan myyntiin? Minun koneeni tuli Hong Kongista ja sen paketti ei oikein näytä myyntipakkaukselta - siinä ei ole värikuvia, pelkät tekstit tylsällä pahvipohjalla. Peleistä 4 on pienessä muovikotelossa, kahdessa oli mukana isommat pahviset myyntipakkaukset.

-=Pacdam=-
 
Voisi olla syynä se, että eihän NGPC ole edes vielä kovin vanha laite (1999 ulos?). Varmaan Japanissa on vieläkin jokaisen pelikaupan hyllyillä monia Neo-Geo Pocket Coloreita.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Pacdam

Onkos kellään tietoa, mistä ihmeestä noita SNK:n vempaimia (sekä pelejä) ilmestyi yhtäkkiä joka paikkaan myyntiin? Minun koneeni tuli Hong Kongista ja sen paketti ei oikein näytä myyntipakkaukselta - siinä ei ole värikuvia, pelkät tekstit tylsällä pahvipohjalla. Peleistä 4 on pienessä muovikotelossa, kahdessa oli mukana isommat pahviset myyntipakkaukset.

Tosiaan, käsittääkseni NGPC dumpattiin pois nyt myös japanissa, eli kaikki varastot ulos vaikka sitten bulk-pakkauksissa. Aiemmin tuo tehtiin USAssa jolloin niitä tulvi edullisesti kauppoihin.
 
Aivan *rkeleen hyvä kone!
Iso, kirkas screeni ja paras ohjain (mini-joystick!) mitä käsikonsolissa on nähty. Värit näyttää Neo Geo Pocket Colorissa erittäin hyviltä ja pelitkin olivat mainiota. Varmaan vain PC Enginelle julkaistaan yhtä paljon pelejä, joista melkein kaikki olivat hyviä. Metal Slug ja SNK Vs. Capcom ruletaa NGPC:lla.

Englannin pelipuodeista laitetta saa vielä varsin hyvää hintaan, mutta japanissa laite oli todella kehnossa jamassa jo ennenkuin SNK päätti sen lopettaa. NGPC julkaistiin Englannissa virallisesti, mutta muu eurooppa ei laitetta valitettavasti saanut.

Tosin GBA SP kyllä on sen verran fantastinen masiina, että NGPC on jäänyt hyllyyn pölyttymään.

Everlast/Pelaaja-lehti
 
Onko joku muuten kokeillu NGPC:n linkittämistä Dreamcastiin?
Eikös sen avulla saa unlockattua jotain boonuksia, kun vaikka pelaa DC:llä CVS:tä ja NGPC:ssä on Card Fighters Clash tai SNK vs Capcom?
 
Nyt jäämme odottamaan NEMin ja Rainmanin ilmestymistä osallistumaan keskusteluun.

Nyt kun sain tuollaisen itselle, alkoi kiinnostaa myös GP32 ja Wonderswanit (Crystal?). GP32:n pelitarjonta on kai melko heikko, mutta homebrew-softaa on internetistä tarjolla jonkin verran. Wonderswanin pelit näyttävät kuvaruutukaappauksissa hyviltä, mutta mikähän mahtaa olla todellisuus? Onko jollakulla näistä omakohtaista kokemusta?

-=Pacdam=-
 
NGPC:ni on jäänyt rikollisen vähälle pelaamiselle. Syksyllä tuli hiukan innostuttua KoF R2:sta.

Wonderswan tosiaan on edistyneempi kone. Sen resoluutio on selvästi suurempi ja värejäkin on komeasti. Kuvakaappaukset voivat näyttää GBA-tasoisilta, mutta todellisuudessa koneessa ei ole läheskään yhtä paljon vääntöä. Perus WS Colorilla näyttö on myös ikävän tumma ja häntii pahasti. Ristiohjainkin on perseestä. Pelitarjonta on lähinnä japsiropea japaniksi, joten eurooppalaiselle ei hirveästi löydy pelattavaa. Itselläni on Final Fantasy 2, Guilty Gear Petit, Golden Axe ja Ghouls'n'Ghosts, joka on mustavalkopeli.
 
Missään tässä ketjussa mainitussa koneessa ei ole taustavaloa. Wonderswan Coloria lukuun ottamatta näkyvyys on kuitenkin perus-GBA:ta parempi.
 
Ainakin NGPC:ssa näkyvyys on GBA:han verrattuna hyvä. En edelleenkään keksi ensimmäistäkään perustetta, miksi Nintarin Q&A-osasto päästi GBA:n markkinoille tuollaisella näytöllä varustettuna. Mahtaa siellä Japanissa olla kirkkaat valot ...
Meillä kotona GBA:lla voi kunnolla pelata vain kylpyhuoneen peilin halogeenien alla, muualla ei näe kunnolla. Lentokoneissa se on parhaimmillaan -> pitäisiköhän hankkia lentokone pelipaikaksi ?

Täysin off topic, mutta ... oletkos Hex ostanut Neo Geolle Garou: Mark of the Wolvesin? Saitko maksaa riittävästi?

-=Pacdam=-
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Pacdam
Täysin off topic, mutta ... oletkos Hex ostanut Neo Geolle Garou: Mark of the Wolvesin? Saitko maksaa riittävästi?
Ostin joo ja maksoin riittävästi. Vähän jäi sentään normaalin markkinahinnan alle. Oli se kuitenkin Steel Battalionsia kalliimpi. :rolleyes:
 
Toi Garou olis kyllä ihan helv*tin hyvä peli, mutta pitää nyt säästellä SNK Vs Capcom Chaosiin ainakin.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Pacdam
Nyt jäämme odottamaan NEMin ja Rainmanin ilmestymistä osallistumaan keskusteluun.
-=Pacdam=-

Kiva että joskus oikein odotetaankin :)

Onneksi olkoon uuden hankinnan johdosta! Kuten jo varmaan tiedätkin niin tuo laite on mielestäni yksi parhaista milloinkaan julkaistuista konsoleista. Niinkuin Thomas tuossa jo mainitsikin, varsinkin tikku on vertaansa vailla ja näyttö on erittäin kirkas ja terävä. Näkee pelata huonommassakin valossa ja itsellä ei ole vielä naarmun naarmua tullut vaikka kone ollut jo kohta neljä vuotta jatkuvassa käytössä.

Tuo viime aikainen NGPC-tavarapaljous on tosiaan mielenkiintoinen ilmiö. Historiahan meni sillä tavalla että kun SNK lakkasi tukemasta NGPC:tä Euroopassa ja USA:ssa jälleenmyyjille tarjottiin mahdollisuus lähettää varastonsa täyttä korvausta vastaan SNK:lle. Useat suuret ketjut tekivätkin näin jonka takia yhtäkkiä hävisi paljon tavaraa ketjujen hyllyiltä.

Jotkuthan tekivät rahaakin tässä vaiheessa - esim. Faselei, Evolution ja Last Blade ehdittiin jakaa liikkeisiin Briteissä mutta hyvin pian tämän jälkeen SNK "osti" ne takaisin, sillä seurauksella että ko. pelejä on nykyään varsin vähän liikkeellä englanninkielisinä.

Kuten kaikki tiedämme, SNK meni nurin ja tilanne oli pitkään epäselvä. SNK:n lisenssit päätyivät lopulta Playmorelle joka niiden turvin julkaisi esim. uusia Koffeja ja Slugeja muille alustoille. Tästä alkaa teoretisointi - mahdollista on että Playmore lisenssien lisäksi sai haltuunsa myös SNK:n varastot näitä palautettuja pelejä, joista varastoinnin mahdollistamiseksi oli paketit tuhottu ja arvokas osa, eli itse kasetti, säilytetty mahdollista uudelleenkirjoitusta varten. Playmore olisi sitten myynyt tämän varaston pilkkahintaan jollekin tukkurille, joka sitten on levittänyt pelejä eteenpäin.

Tällä hetkellä esim. ebay on pullollaan kannettomia, ohjeettomia Neo Geo -pelejä ja hinnat ovat todella alhaalla. Yllä oleva selitys kuulostaisi ainakin minusta järkeenkäyvältä.

Onnittelut vielä kerran! Nyt pitäisi hankkia linkkikaapeli niin otetaan matsit jos joskus tavataan!

Ja hanki muuten Match of the Millenium. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä ja ehkä kaikkien aikojen paras tappelupeli. Ja tämä on totta.
 
Heipähei kaikille.

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Pacdam
Onkos kellään tietoa, mistä ihmeestä noita SNK:n vempaimia (sekä pelejä) ilmestyi yhtäkkiä joka paikkaan myyntiin?
Tätä tulikin jo kertaalleen pohdittua, että mistä nämä kaikki nyt markkinoille tupsahtaneet pelit ovat oikein peräisin. Muistaakseni ehdin jo kertaalleen jotakin vastatakin Pacdamille (periaatteessa samat asiat mitkä Rainmankin tuossa juuri kirjoitti), tosin koska en ollut asiaa sen kummemmin tutkinut, menin väittämään, että pelit olivat japaninkielisiä. Yllätys, yllätys, Neogeo.comin NGP-keskustelualueen mukaan suurin osa peleistä ovatkin englanninkielellä (mukaan lukien esim. nyt jo suhteellisen harvinaiseksi luokiteltu Faselei!). Lisää pohdintaa asiasta löytyy tosiaan tuolta NeoGeo sivuilta (ja eritoten tästä ketjusta).

Pacdam muuten, onko NGPC:si vanhempaa vain uudempaa "Slimline" mallia? Helpoiten uudemman tunnistaa näytön oikeassa yläkulmassa olevasta Color-tekstistä. Uudemmassa mallissa teksti on kaunokirjoituksella ja väriltään punainen valkoisella reunuksella.
 
Helppo tuntomerkki on myös power-nappulan sijoittelu. Uudemmassa se on ihan yläkulmassa, vanhemmassa vähän alempana.
 
WonderSwan voisi olla ihan hyvä masiina, mutta ei paljon nappaa pelailla niitä pelejä kun kaikki tekstit on japaniksi :(
 
Ylös Bottom