Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Neon White

JTahti

Well-Known Member
Nimi: Neon White
Kehittäjä: Angel Matrix
Julkaisija: Annapurna Interactive
Lajityyppi: Speedrun
Julkaisu: Steam (Win), Switch: 16.6.2022, PS4, PS5: 13.12.2022

Julkaisutraileri:


Pelit-lehti 11/2022, sivu 53:
Mikään pastissi Neon ei ole, vaan alusta loppuun estoton, yllättävä ja pitelemättömän pirteä pelikokemus, joka muistuttaa, miten upeaa on uppoutua kunnon pelin sisään. Ja muistuttaa, että lajityyppeihin täytyy suhtautua ennakkoluulottomasti. En yleensä juurikaan kiinnostu räiskinnöistä, mutta Neon White voitti puolelleen, en ole ollut yhtä haltioitunut lajityypistä sitten ensimmäisen Splatoonin.

Räiskinnän uusi mestariteos saa ajattelemaan vain ja ainoastaan speedrunningia - vaikka se ei koskaan olisi kiinnostanutkaan
Hyvää: Loppuunsa hiottua, monipuolista pelattavuutta. Tiivis kenttäsuunnittelu kannustaa parantamaan suoritustaan. Upea audiovisuaalisuus uhkuu herkkää räjähdysvoimaa. Herättää himon pelata aina vielä sen yhden kerran.
Huonoa: Sai aikaan harvinaisen tunteen: peliä ei halua pelata, koska se on niin hyvä, ettei sen tahdo loppuvan.
93 pistettä
 
Viimeksi muokattu:
Tästä kun olisi Switchille fyysinen versio, niin se olisi varmaan jo tarttunut haaviin. Peli on saanut paljon kehuja ja tulee ehdottomasti jossain vaiheessa kokeiltua.
 
Läpi meni Switchillä!

Katselin pelin trailereita ja peli näytti niissä liian adhd:lta, mutta ostin pelin silti. Peli on juuri niin ylivauhdikas miltä se näyttää trailerissa, mutta se onkin hyvä asia, sillä tätä pelaa mielellään. Kentän voi toki läpäistä hidastelemalla, mutta jos hidastelee kaikissa kentissä, ei saa uusia kenttiä auki, joten ainakin jotkut kentät pitää vetää speedrun tekniikalla. Kun yhdestä tehtävästä on suoritettu kaikki kentät, pääsee ottamaan uusinta erää jos saisi parempia aikoja. Completionistille on vielä lahjoja löydettävänä, niitä saakin kerätä aika kasan, jotta saa onnellisen loppuratkaisun.

Pelissä on juonikin. Pelaaja ei voi valita mitä sanoo, joten voi rentoutua ja seurata keskustelua. Hahmot ovat persoonallisia ja hyvin ääninäyteltyjä.

Jos miettii onko peli liian vaikea, vaikeustaso nousee loivasti. Ensimmäisessä kentässä liikutaan vaan, eikä tarvita kykyjä. Jos on pelannut pitkälle niin ei kannata pitää liian pitkää taukoa, koska palaaminen kylmiltään täyteen myllytykseen voi olla liian shokeeraavaa. Arvosana: 5/5.

Omia kuvakaappauksia:
 
Ylös Bottom