Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Switchin indie- ja latauspelit

Sattuuko kellään olemaan kokemusta tässä kuussa julkaistuista peleistä:
  • Darksiders warmastered
  • HOB

Molemmat kiinnostelisi, mutta kaipaisin vähän kokemuksia ensiksi.
 
Yleisiä kokemuksia vai ihan vaan teknisen toimivuuden suhteen?
Digital foundryllahan on hyvä testi darksidersista. Visuaalisesti sijoittuu wiiu ja ps4 version väliin ja siitä löytyy erikseen performance ja quality moodit. Jälkimmäinen luonnollisesti näyttää paremmalta ja on 90% ajasta lukittu 30fps. Performance moodissa ruudunpäivitys sitten soutelee yleensä 50-60fps.

Pelillisestihän tuo on hyvinkin zelda mainen eli "luolastoista" saa aina uutta kamaa jolla päästään etenemään ja ratkottua pulmia. Silloin kun en vielä zeldoista pahemmin välittänyt niin tykkäsin kutsua tätä paremmaksi zeldaksi mitä zelda itse.
 
Sattuuko kellään olemaan kokemusta tässä kuussa julkaistuista peleistä:
  • Darksiders warmastered
  • HOB
Molemmat kiinnostelisi, mutta kaipaisin vähän kokemuksia ensiksi.
Jos Darksiders on vielä pelaamatta, niin isot suositukset sille. Itse pelasin Darksiders Warmasteredin reilu vuosi sitten Xbox Onella ja tykkäsin kovasti. Aika perus Hack 'n Slashia se on, mutta varsin toimivaa sellaista. Kykyjä kehitellään ja uusia aseita avataan. Väliin mahtuu pientä tasohyppelyä ja paljon kolmannen persoonan toimintaa. Kuoleman ratsastajat ja sen ympärille kasattu tarina on myös varsin kiinnostava. Se tarjoilee näppärän viitekehyksen jos jonkinmoisille vihollisille ja pomomatseille.

Läpäisyn jälkeen siellä sitten odottelee vuoroaan Darksiders 2 ja 3, joten jos yhtään tykkäsit, niin onpahan heti lisää pelattavaa tarjolla. Toki joutuu suuntaamaan jommankumman tehokonsolin puoleen, mutta silti.


HOBia en ole pelannut, mutta sehän on ollut saatavilla PC:lle jo puolitoista vuotta. Steamissa ainakin kerännyt positiivia käyttäjäarvosteluja. Varmasti ihan mukiinmenevä tasohyppely/pulmailu.
 
Huomenna Switchille putkahtaa SteamWorld Quest, roolipeli upean SteamWorld Dig 2:n tekijöiltä. Pitää studiolle antaa peukkua uskalluksesta vaihdella pelien genreä aikamoisen rohkeasti. Niin, ja onhan se peli myös peukun tai kahden arvoinen.

 
Join us at 15:00 CEST on 19/08 for an all-new, livestreamed #IndieWorld presentation, where we'll be showing you a selection of indie titles coming soon to #NintendoSwitch #eShop!
NoE Twitter
 
Etusivulle kirmasi Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin arvostelu. Mielenkiintoinen setti, etenkin joka kerta kun pelin käynnisti ja ruudulle pompsahti Microsoft Studiosin logo. :)


Ja siinä mielessä vekkuli homma, että Xbox Onen originaalipeli sai aikoinaan arviossa viisi tähteä, Xbox Onen Definitive Edition sai myös viisi tähteä, mutta tämä arvosana oli erilainen. Miksi? Ihan arvostelijasta kiinni, sillä kyseessä on sama upea peli, eikä laadusta ole tingitty. Arviossa toivottavasti hyvin ilmaistu miksi eroa kuitenkin on.
 


Jaa että eShopissa on 3000 peliä? Täytyy vähän karsia mitä pelejä pelaa. Vuoden peli äänestyksissä voi tulla hajaannusta kun äänet hajaantuvat kuin varpusparvi.
 
Jaa että eShopissa on 3000 peliä? Täytyy vähän karsia mitä pelejä pelaa. Vuoden peli äänestyksissä voi tulla hajaannusta kun äänet hajaantuvat kuin varpusparvi.
Kyllä, mutta osa on ihan täyttä huttua. Sanoisin että jos puoletkin noista täyttää hyvän pelin merkit, niin ollaan jo kovissa lukemissa. Siellä on esimerkiksi mobiilipelien porttauksia vaikka kuinka. Osa vähän paremmin tehtyjä, kuten Oceanhorn ja osa taas täysiä rahastuksia, kuten Mujo.

eShopista saa ihan tosissaan etsiä tauhkan seasta ne oikeasti hyvät pelit. Onneksi siellä niitäkin on suhteellisen paljon.
 
Näkeehän sen jo pelkästään viikon tarjouksia katsoessa että suurin osa on ihan turhaa täytettä. Varsinkin jos sattuu omistamaan yhden tai useamman muun laitteen, niin tuolla on jatkuvasti jotain "ikivanhoja" porttauksia ja uudemmatkin tapaukset on usein ehtinyt pelata ajat sitten. Mikäli ei ole, niin ainakin sen saman pelin saa hyvin varmasti halvemmalla sille toiselle alustalle.

Hyväkin homma jos ei omista kuin Switchin. Itsekin ostelin X360:lle aikoinaan vaikka mitä keskinkertaista kamaa kun siihen aikaan pelejä julkaistiin paljon vähemmän ja harvemmin. Ainakin siis indie-puolen osalta kun prosessi ei ollut yhtä helppoa ja nopeaa kuin nyt. Sen kyllä huomaa, että nykyään on helpompi julkaista kun katsoo valikoimia.

Nykyään tulee niin paljon laadukkaampaakin pelaamista että ns. seiskan pelitkin jää alelaariin tai unohtuu kokonaan. Siitä huolimatta, että esim. Vampyr on virkistävämpi peli kuin jokin varmempi "laatuteos". Se on vain helpompi laittaa rahansa ns. "varmaan" tapaukseen kuin peliin, josta ei ole varma ennen kuin pääsee pelaamaan. Game Passistakin on useita helmiä löytynyt, jotka olisi demollakin voinut "varmistaa" mutta eipä ole ollut tarjolla ja jäivät ostamatta.

Ja tuo viimeinen kappale tosiaan vain oikeasti pelattavien tapausten suhteen. Nuo kaupat on täynnä sellaista kamaa, josta ei ainakaan niitä hintoja kannata maksaa mitä siellä pyydetään. Erityisesti kun samaa tai parempaa saa samaan hintaan tai halvemmalla.
 
Ei mulla ainakaan ole ollut vaikeuksia löytää hyviä pelejä.
Joka viikko tsekkaan alennukset ja jos joku peli vaikuttaa kiinnostavalta niin tsekkaan tubesta pari arviota.
Nykyisestä alennuksesta tuli ostettua adventure pals joka ilmeisesti on varsin laadukas tasoloikka ja pari päivää sitten ostin cosmic star heroinen joka on varsin laadukas 16-bit tyylinen roolipeli. Tosin pituutta ilmeisesti kymmenisen tuntia joten mikään mega eepos se ei ole.
Molempiin paloi rahaa yhteensä n.10e

Tubessa seuraan myös switchwatch ja switchup kanavia ja molemmat arvostelee hyvään tahtiin uusia julkaisuja ja usein onkin tullut bongattua kiinnostavia pelejä jotka sitten tulee alesta ostettua.
Toki monet tosiaan saa muillekin koneille, mutta varsinkin simppelien indie pelien kohdalla pelaan mieluummin ne switchilla ja sen takia mulle onkin kertynyt jo 142 peliä switchin kirjastoon.
 
Pari päivää sitten julkaistu the touryst näyttää kyllä hyvältä.
Tutkittavaa ja puuhastelua useammalla pikku saarella ja visuaalisesti ihan hemmetin hieno ainakin omasta mielestä ja siitä huolimatta koko vain n.200mt
Toisaalta tuo on shin'en studion tuotos eli sama porukka joka ahtoi upean fast rmx:n varsin pieneen tilaan myös.

 
Pari päivää sitten julkaistu the touryst näyttää kyllä hyvältä.
Tutkittavaa ja puuhastelua useammalla pikku saarella ja visuaalisesti ihan hemmetin hieno ainakin omasta mielestä ja siitä huolimatta koko vain n.200mt
Toisaalta tuo on shin'en studion tuotos eli sama porukka joka ahtoi upean fast rmx:n varsin pieneen tilaan myös.



Kiitokset vinkistä, näyttää kyllä mahtavalle. Täytyy laittaa korvan taakse tämä.
 
Tune in tomorrow, 10/12 at 7pm CET for a new #IndieWorld showcase livestream featuring roughly 20 mins of information on some upcoming indie games for #NintendoSwitch!
ELWoUqQWwAM__pN

NoE Twitter

Huomenna täytyy katsoa vähän nettivideoita, kun tulee State of Play ja tämä.
 
Oli tuossa jopa kaksi kiinnostavaa peliä.
Sports story joka on jatkoa mainiolle golf storylle ja nimensä mukaisesti sisältää nyt muitakin lajeja ja ilmeisesti myös zelda tyylisiä luolastoja.
Toinen oli axiom verge 2 jota Happ onkin työstänyt salassa jo neljä vuotta omien sanojensa mukaan.
 
Ensi viikolla kaksi kovaa indiejulkaisua Switchille:
To the Moon - 16.1.
Lydia - 17.1. (saa myös mobiilille ilmaiseksi)
 
Tosi kovia indie tarinapelejä ilmestynyt Switchille alkuvuonna. To the Moon, Lydia, Kentucky Route Zero, Florence. Täytyy varmaan kohta siirtyä KRZ:n pariin.
 
Ylös Bottom