OHJE: Tiedonsiirto PS4 -> PS5 ja PS4:n siivoaminen uutta omistajaa varten

JTahti

Well-Known Member
Otsikon mukaiselle ohjeelle voi olla käyttöä kun PS5 julkaisu lähenee.

Tässä on pähkinänkuoressa vaihtoehdot miten tiedot voi siirtää PS4:stä PS5:een.

Videolla suositeltiin, että käyttää PS5:n kanssa usb kovalevyä PS4 pelehin, ettei arvokas ssd tila kulu PS4 pelehin. USB kovalevy on myös varmaan helpoin tapa siirtää pelit. Jos pelit on asennettu PS4:llä usb kovalevylle niin riittää että irroittaa kovalevyn usb johdon PS4:stä ja kiinnittää sen PS5:teen. Huom! PS Blogista ohje mitä tehdä ennen usb kovalevyn irroittamista:
To remove the external HDD, access the Quick Menu by holding down the PS button on your controller, then choose ‘Sound/Devices’ then ‘Stop using extended storage’. Once that’s done, you’ll see a message that it’s safe to disconnect the device from the USB port.

Ohje PS4 pelien asentamiseen usb kovalevylle:
How to download and store PS4 games and apps to an external HDD -psblog
Huom! Pelitallennukset eivät asennu usb kovalevylle. Pääkäyttäjän tallenteet saa siirrettyä pilvitallennuksen kautta jos on plussatilaus, mutta jos koneella on muita tilejä, niin niitä talllennuksia ei saa pilveen vaikka pääkäyttäjällä olisi plussatilaus. (Kokeilin hiljattain. Ruutuun tuli vain tilaa Plussa mainos.) USB tikulla saa siirrettyä myös pelitilanteita. Tuossa on ohje PS4:ää varten:

Kopioi USB-tallennuslaitteeseen

Voit varmuuskopioida tallennetut tiedot USB-tallennuslaitteeseen, joka on kytketty PS4™-järjestelmään. Tallennetut tiedot voi kopioida USB-tallennuslaitteelta toiseen PS4™-järjestelmään pelaamisen jatkamista varten.
Voit valita kopioitavat tallennetut tiedot pelikohtaisesti.

Tämän toiminnon käyttö edellyttää, että olet kirjautunut sisään PlayStation™Network-palveluun vähintään kerran.
FAT- ja exFAT-alustettuja USB-tallennuslaitteita tuetaan.
Varmista, että USB-tallennuslaite on asetettu kunnolla USB-porttiin. Jotkin laitteet eivät ole yhteensopivia niiden muodon tai rakenteen vuoksi.


PS4:n kierrätysohje

Tässä on Sonyn virallinen ohje, mitä PS4:lle kannattaa tehdä ennen kierrätystä:

PS4™-järjestelmän siirtäminen tai hävittäminen

Ennen kuin vaihdat, siirrät tai hävität PS4™-järjestelmäsi, suorita nämä toimenpiteet estääksesi luvattoman käytön kolmansien osapuolten taholta.

PS4™-järjestelmän alustaminen
PS4™-järjestelmän alustaminen palauttaa järjestelmäasetukset oletusarvoihin. Se poistaa järjestelmän tallennustilaan tallennetut tiedot sekä kaikki käyttäjät ja näiden tiedot järjestelmästä. Alusta järjestelmä valitsemalla (Asetukset) > [Alustus] > [Alusta PS4-järjestelmä] > [Täysi].
Huomautukset

Kun järjestelmä alustetaan, kaikki PS4™-järjestelmään tallennetut asetukset ja tiedot poistetaan. Tätä toimenpidettä ei voi peruuttaa, joten varo poistamasta mitään tärkeitä tietoja vahingossa. Poistettuja tietoja ei voida palauttaa.
Älä katkaise PS4™-järjestelmän virtaa alustamisen aikana. Jos teet niin, järjestelmä saattaa vaurioitua.
 
Viimeksi muokattu:

JTahti

Well-Known Member
Onko tietoa jos PS4:ssä valitsee täyden alustuksen / initialisaation, niin deaktivoituuko PS4 samalla? Onko PS4:n siivoaminen helpompaa mitä PS3:n? Tarviiko ylipäättään täyttä alustusta, vai riittääkö pika alustus?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Onko tietoa jos PS4:ssä valitsee täyden alustuksen / initialisaation, niin deaktivoituuko PS4 samalla? Onko PS4:n siivoaminen helpompaa mitä PS3:n? Tarviiko ylipäättään täyttä alustusta, vai riittääkö pika alustus?
Deaktivointi pitää tehdä jokaisella PSN-tunnuksella erikseen ennen kiintolevyn alustusta. Periaatteessa pika-alustuskin riittää, koska ei sieltä nykytiedon valossa kukaan mitään dataa kaivettua esiin, kiitos PS4:n salatun tiedostojärjestelmän. Täyttä alustusta voi käyttää, jos ei ole täysin varma kiintolevyn kunnosta tai jos on muuten vaan vainoh... erityisen varovainen tietoturvansa suhteen.
 

JTahti

Well-Known Member
Nyt tein siten että poistin aktivoinnin poisto ohjeen, sillä kun alustetaan PS4, tulee eteen seuraava tiedote:
20210413104420q2jaf.jpg

Selvästi PS4:n formatointi on tehty helpommaksi kuin PS3:lla kuitenkin.

Nyt tein kuitenkin itse niin, että asensin pelit levyltä uudestaan ja latasin Storesta, koska aiemmin oli huhuja että tiedonsiirto PS4 -> PS5 saattaa bugittaa. En tiedä onko vanha tieto jos homma toimii nykyisillä ohjelmistoversioilla paremmin kuin silloin julkaisupäivänä.
 
Ylös Bottom