Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Order & Chaos Online

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Order & Chaos Online : Order & Chaos© Online for iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store

nisupulla-albums-apple-ipad-2-picture7113-chaos-order-online-tassa-paras-wowi-klooni-mita-mobiilipuolella-tahan-mennessa-kuvassa-lvl-8-orkkileidi-munkin-roolissa-valmiina-haasteisiin-goblin-metsan-katkoissa.jpg


Tässä nyt sitten ehkä tämän hetken väkevin WoW-klooni mobiililaitteille. Takana Ubisoftin perustajaveljesten Gameloft. Pelillä on hintaa 5,49 €, joka sisältää myös pelioikeuden kolmeksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen taisi maksaa 0,79 € /kk, eli ei kovin paha jos muuten koukku on hyvä. Tämän ohella pientä rahastusta yritetään tarjoamalla arvokkaita kultakolikoita korvausta vastaan. Sotii omia oikeudenmukaisuuskäytäntöjä vastaan sen verran, että tästä pisneksestä pyritään pysymään mahdollisimman kaukana. Ei kuitenkaan onnistu pilaamaan pelinautintoa, joka ainakin nyt vielä lvl 8 on kohdallaan. Liha on kuitenkin heikkoa ja ei sitä koskaan tiedä milloin haluaa hieman oikaista puhtaalla riihikuivalla. Tämä onkin ehkä nähtävä tälläisenä vaihtoehtona harvemmin pelaaville, jotka eivät jaksa niin nuohota 24/7.

Siellä mentiin jo ensimmäisenä peli-iltana satunnaisissa partyissa, kun npc-lauma alkoi käydä ylivoimaiseksi soolottajalle. Myös PvP/Duel-kaksintaisteluhaasteita tarjottiin taukopaikoilla jo ahkerasti. Tekstichatti täyttyy muiden pelaajien viesteistä ihan samaan tyyliin kuin esikuvassaan. Pelaajanimen alla vilahtaa usein myös kiltatunnuksia ja kovasti huudellaan oman kieliryhmän porukoihin mukaan. Serverillä enemmistö saksalaisia, kun alussa hahmolle pystyi kotiservun valitsemaan viidestä vaihtoehdosta. Party-pelaajille löytyy lootille need/greed vaihtoehdot.

Kontrollit ovat ihan ok, vaikka virtual joystickilla mennään. Taistelutaiat ja muut liikkeet löytyy kätevästi oikealle peukalolle rullasta ruudun alalaidasta. Sinne viskaa haluamansa toiminnot, niin ei tule hätä käteen tiukassakaan tilanteessa. Itsellä naismunkki, joka siunaa (buffaa) itsensä ja muut ensin puolen tunnin kestävällä suojataijalla. Siihen rinnalle myös pitkäkestoinen kestävyyttä parantava lisätaika ja eikun rintamalle. Tehtäviä voi kerätä pitkän liuan ja käytännössä riittää kun niittää suurinpiirtein vastaantulevat npc:t ja etsii sieltä vielä niiden bossin. Tarkoittaa siis sitä, etteivät kentät ole vielä olleet ainakaan hirveän laajoja, joka mahdollistaisi eksymisen tehtävien ulkopuolelle. Kapeassa käytävässä mennään ja usein muiden pelaajien joukossa. Tehtäviä voi olla päällä samaan aikaan max. 12 kpl.

Taistelussa löytyy automaattinen meleeliike, jonka väliin heitän taistelutaian tai nostan omaa/toverin kondista parantavalla taialla. Manan kanssa saa taiteilla, ettei tuhlaa sitä heti alkuun tykittämällä. Usein riittää kun antaa hahmon paukuttaa ja nostelee omaa kondista ylöspäin. Vastapuolelta hiilarit ovat vielä tähän mennessä puuttuneet, tai sitten taistelun tiimellyksessä ei ole ihan kaikkea huomannut. Visuaaliselta puolelta löytyy, erityisesti kun taikoja alkaa viuhumaan sinne tänne. Ipad2 ainakin jaksaa pusertaa, eikä tolkutonta ruudunpäivitysongelmia ole vielä tullut vastaan.

Ikuinen tilanpuute selkärepussa on myös tässä perussettiä. Lisätilaan saa "kätevästi" oikealla riihikuivalla, johon ei ole vielä tarvinnut alentua ja toivottavasti ei tarvikkaan, vaan peli antaa paremmat varusteet sitten vaikka räätälinammatin kautta. Ammatteja tästä löytyy. Oma valinta vielä tekemättä, mutta kaivurin hakku näyttää olevan mukana ja nahoista sanoo mahdollisesti olevan myös muuta käyttöä kuin vain myynti npc:lle. Kuolon korjatessa satoaan, haetaan vauhtia lähimmältä hautausmaalta ja lompakosta otetaan pientä sakkoa joka arvatenkin kasvaa leveleiden myötä. Oikealla rahalla pääsee spawnaamaan lähemmäksi. Tunkevat microtransactionia (mikromaksuja) vähän joka väliin, onneksi löytyy (tähän mennessä) aina se ilmainen vaihtoehto. Pelistä löytyy myös huutokauppa (auction house), jonka kautta pätevät ammatinharjoittajat voivat lyödä rahoiksi.

Roduista löytyy neljä, joista oma valinta osui örkkeihin (orc), kaaos tarjoaa myös undeadin. Järjestyksen puolelta löytyy umpitylsä ihminen ja tontut (elf). Hahmolle pystyy valitsemaan myös sukupuolen, vaikuttamaan sen ulkonäköön ja lopuksi vielä antamaan ristimänimen. Nämä pystyvät käsittääkseni PvP-mättöön ja pidemmällä tulee jopa vastaan ihan oikeita joukkotaisteluita ihmispelaajien välillä. Tämä puoli vielä kuitenkin vahvasti sumun peitossa, kun vasta alkua mennään. WoWin puolella tuli nopeasti vihulaisia samalle tontille, joten eiköhän tässä pian päästä sitäkin puolta maistamaan hyvässä ja pahassa. Hahmon taitopuutakin on jo päässyt rakentamaan.

Pelistä ei löydy vielä instanceja, eikä killoille raideja. Näitä ja muita ominaisuuksia toivotaan löytyvän tulevien päivitysten myötä. Siis aivan kuten esikuvassaan, joka on muotoutunut vuosien päivitysrumban jälkeen.

Peli toimii vain wlan-verkossa, eli mökkipelaajien 3G jää nyt kyllä tästä pois tyystin. Android-versio luvattu myös ilmestyvän!


Aika hyvä video hahmon luonnista ja ensimmäisistä askeleista tässä mmorpg:ssä: YouTube - ‪Order & Chaos Online Gameplay Review (iPhone & iPad)‬‏

Aitoa pelikuvaa iPhonella pelatessa: YouTube - ‪Order & Chaos Online - Thoughts, Impressions and Gameplay - Appspy.com‬‏

Lyhykäinen esittely lontooksi: Order & Chaos Online: Review & Guide — Platform Nation
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Order & Chaos Online

Meikäläinen löytyy Hall of Blade serverilla nimimerkillä FLAMEKKi&Jadessa :)

Suosittelen entisille wowittajille ;)
 
Ylös Bottom