Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

OUYA, oh yeah!

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Tästä puhuttiin pikaisesti podcastissakin, mutta uutismylly kerää lisää vettä jatkuvasti. Tästä voikin tulla iso hitti.
Näytä liitetiedosto 9567

OUYA on avoin konsolialusta, jonka hinta painetaan naurettavan alas, jossa jokainen konsoli on samalla myös dev-kit, jolle kuka tahansa saa kehittää pelejä ilman lisenssimaksuja ja jolla jokaisen pelin pitää sisältää ainakin jonkinmoinen free-to-play-elementti. Käyttöjärjestelmänä pörrää Android 4.0, mutta konsolin firmwarea saa hakkeroida ihan vapaasti.

Raudasta kerrotaan tämän verran:
  • Tegra3 quad-core processor
  • 1GB RAM
  • 8GB of internal flash storage
  • HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p HD
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth LE 4.0
  • USB 2.0 (one)
  • Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad

Projektin käynnistäjä on "One laptop per child" -hankkeen puuhamies Yves Behar, mutta taustajoukkoon on liittynyt tähän mennessä ihan tuttujakin nimiä, kuten Jenova Chen (Journey), Brian Fargo (Wasteland), Jordan Mechner (Prince of Persia), Mojang (Minecraft), Adam Saltsman (Canabalt) ja David Edery (Triple Town). Ainakin Minecraft portataan OUYAlle, jos vehje on mistään kotoisin.

Laite tulee näillä näkymin myyntiin maaliskuussa 2013, mutta sen voi ennakkotilata jo nyt osallistumalla rahoitukseen Kickstarter-projektissa. Tavoitesumma on jo saavutettu, joten tiimillä on ainakin moraalinen velvollisuus tuottaa jotain toimivaa.

Itse olen kiinnostunut tuosta monestakin syystä. Teknisenä harjoituksena tuo on kiehtova, mahdollisuus kehittää omia pelejä on myös jännä ja hintanahan tuollainen 99 dollaria plus kuljetus plus verot ei ole yhtään mitään.

Ensimmäinen julkinen tieto aiheesta The Vergessä
Uutinen Eurogamerin sivulla
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Erittäin mielenkiintoinen hanke, ehkä jopa liiankin hyvä ollakseen totta. Samanlaista uuden ajan pioneerihenkeä kuin Star Wreck. Alan toimijat korporaatioiden ulkopuolelta ottavat aloitteen hoteisiinsa ja pyrkivät toteuttamaan unelmansa yhdessä globaalin yhteisön tukemana. Android avoimena ympäristönä tuottaa juuri tälläistä ja on niin houkutteleva ekosysteemi. Tässä alkaa toteutumaan niitä visioita joita aikanaan ladattiin kovin odotuksin Linuxiin. Kun muistellaan Applen ja Microsoftin lähtökohdat, saivat nekin alkujaan innoituksensa yhteisöstä. Autotalleissa kautta pallon käy nyt taas kova kuhina :)
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Konsoli jolla voi pelata mobiilipelejä... Eipä kovin kummoisia riemunkiljahduksia aiheuta täällä päin. No, jos hinta pysyy tuossa suunnitellussa luvussa niin ehkäpä tätä voisi harkita kuitenkin sitten joskus, varsinkin siinä tapauksessa jos mobiililaitteena tulee tuo N9 pysymään ja seuraavana vaihdan Jollaan. Pääseepähän pelaamaan Androidin tarjontaakin jotenkin sitten :)
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Aivan mielettömän kiinnostava projekti! Melkein jouduin liittymään KickStarter tukijoiden joukkoon kun ensimmäisen kerran kuulin tästä, jäi kuitenkin ainakin vielä toistaiseksi tekemättä. Eikä tällä nyt lopun kaiken ole oikein mitään tekemistä että mobiilipelien kanssa. Toki sen verran siihen suuntaan kumarretaan että ohjaimeen on tarkoitus laittaa mukaan touch pad, jotta pelien porttaaminen helpottuisi.

Ennen kaikkea tämä on aivan mahtava vastaveto Sonylle ja MS:lle jotka ovat menossa seuraavassa sukupolvessa entistä sulkeutuneempaan suuntaan.

Ainoastaan vähäinen muistin määrä pelottaa, oikeasti 1Gb, vuonna 2013!
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Juu kovasti on näyttänyt että uusia sopimuksia/diilejä ovat saaneet tehtyä. Kai siellä jotakin sitten jopa tapahtuu :D Saa nyt nähdä sitten!
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Pelien streamauspalvelu OnLive solminut yhteistyösopimuksia OUYAN:n kanssa. Mielenkiintoisuus menee vielä mielenkiintoisemmaksi :D

Lähde: OnLive signs deal with Ouya • News • Eurogamer.net

Tämä oli se uutinen, joka pisti miettimään. Kuka haluaa ostaa Onliven oman 100$ "konsolin" jos tarjolla on saman hintainen toinen vaihtoehto, jolla voi sitten muutakin pelata kuin Onliven kirjastoa. Jos Onlive saisi tuota laitetaan laajennettua tänne pohjolaan niin Ouya menee varmasti ostoon. Voi olla, että tulen sen muutenkin hankkimaan pleikkarin rinnalle.
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Löyhästi liittyen Ouyaan. Onlivellä ei mene tällä hetkellä kovin vahvasti Joystiq uutisoi seuraavaa

Joystiq sanoi:
At 2pm today, a second meeting was called for employees that received an offer letter to remain with the restructured company, under an undisclosed investor. Only those with offer letters know the company behind the move, our source said. Prior to the news, OnLive employed 180 to 200 individuals. Less than fifty percent of staff – and our source speculates closer to twenty percent – received an invitation to the new company.
Onlive myyty ja rontti 50% Onliven työntekijöistä siis saanut kenkää. Miten tuo sitten vaikuttaa Ouyaan, sen aika näyttää.
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Pelintekijät saaneet jo omansa. Hämmästyttävää tuossa on kuution olematon koko.

[video=youtube;psCoR4zmIpE]http://www.youtube.com/watch?v=psCoR4zmIpE[/video]
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Android "viihdepäätteitä" on ollu myynnissä jo tovin. Jotain satasen luokkaa ne on ja koko todella pieni.
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Android "viihdepäätteitä" on ollu myynnissä jo tovin. Jotain satasen luokkaa ne on ja koko todella pieni.

Ulkomailta saa 40-50 dollarin hintaluokassa noita Android-tikkuja jotka on aikalailla muistitikun kokoisia, ja tökätään kiinni suoraan telkkarin HDMI-liitäntään. Ne ei tosin taida olla ihan yhtä tehokkaita kuin Ouya, vaan niistä löytyy yleensä "vain" tuplaydinprosessori.
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Ulkomailta saa 40-50 dollarin hintaluokassa noita Android-tikkuja jotka on aikalailla muistitikun kokoisia, ja tökätään kiinni suoraan telkkarin HDMI-liitäntään. Ne ei tosin taida olla ihan yhtä tehokkaita kuin Ouya, vaan niistä löytyy yleensä "vain" tuplaydinprosessori.

Ongelmana noissa olemassa olevissa Android-härpäkkeissä lienee ainakin se, että taitavat kaikki olla melko geneeristä Kiinalaista halpatuotantoa - tarkoituksena vain myydä rautaa välittämättä niinkään sisällöstä. Ouya kuitenkin lupailee (luotettavastiko?), että olisi kehittäjiä, jotka tulevat tukemaan laitetta. Ouyalta voisi siis odottaa juuri sille dedikoidusti suunniteltua sisältöä ainakin teoriassa. Saa nähdä, täyttyvätkö nämä odotukset, itse en ainakaan uskalla ennakkotilaamaan ryhtyä, vaikkei hinta kirpaisekaan, vaan odottelen mielipiteitä ja hands-on-kokemuksia julkaisun tienoilla.
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Engadgetin ja Vergen arviot laitteesta. Jännä nähdä miten OUYA kehittyy tulevilla iteraatioilla, ensimmäisen ollessa vielä beta vaiheessa.

[video=youtube;M9rQS_xY2rc]http://www.youtube.com/watch?v=M9rQS_xY2rc[/video]

The version of OUYA shipping now should be considered a beta release, and anyone hoping for anything more is in for some disappointment. It's simply not ready for retail. The system is rough around the edges in many ways, quite literally when regarding the controller, but the interface and menus also could use work. - - So, is the OUYA a revolution in console gaming? No, it isn't -- not yet. But it's early days still.
OUYA review (founding backer edition)


[video=youtube;6ImRC10AGHo]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6ImRC10AGHo[/video]

For $99, everyone who backed Ouya's Kickstarter has unwittingly signed up to beta-test a game console. Alpha-test, even: this is a product with some good ideas and a potentially promising future, but it's a million miles away from something worth spending your money on. Even if the concept is right, the Ouya misses the mark. The controller needs work, the interface is a mess, and have I mentioned there's really nothing to do with the thing? I'm not even sure the concept is right, either: there are plenty of fun Android games, but currently few that work well with a controller and even fewer that look good on your television. - - Ouya isn't a viable gaming platform, or a good console, or even a nice TV interface. I don't know what it is, but until Ouya figures it out, it's not worth $99.
Ouya review: can an indie console take on Sony and Microsoft?
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Onkos tietoa milloin Konsolifin mahtaisi saada laitteen käsiinsä?

Mustuipa tämäkin mieleeni nyt kun näitä android/iOs-laitteita alkaa tulemaan sieltä täältä. Ennestään oli ilmoitettu jo Ouya, Gamestick ja Nvidia Shield, mutta löysin muutaman muunkin. 2013 on todellakin vuosi, jolloin kaikki tekivät konsoleita. Mielenkiintoista nähdä, menestyykö näistä joku. En usko, että markkinoilla on tilaa kaikille.

Mad Catz M.O.J.O
GamePop
 
Vastaus: OUYA, oh yeah!

Onkos tietoa milloin Konsolifin mahtaisi saada laitteen käsiinsä?

Väittävät lähettäneensä mun kuutioni 7.6., mutta DHL:n seuranta ei vielä tunnusta nähneensä sitä. En nyt mitenkään henkeäni pidättele, ehkä parin viikon kuluttua voin esitellä pakettia täällä.
 
Ylös Bottom