Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Palautteet foorumin toiminnasta

Sivustolla tuntuisi olevan nyt jotain ongelmaa, kun latautuu hitaahkonlaisesti. Käytössä win10 uusimpine päivityksineen ja Firefox, jolle on myös kokeiluluonteisesti tehty puhdas uusi asennus. Seurannanestoasetuksena on tarkka.

Kun tulee etusivulle, niin välilehden reunassa yläpalkissa pyörii rinkula kohtuullisen pitkään. Voidaan puhua jopa minuutista. Selaimen alareuna ilmoittaa, että "muodostetaan yhteyttä youtube.com..." ja lisäksi välillä huomauttelee samaa osoitteesta "googleads jotain". Tuo muodostetaan yhteyttä-tekstin osoite vaihtelee vähän sivuston sivun mukaan, sillä välillä se voi ilmoittaa vaikkapa eurogameria myöskin. Huomattavinta on kuitenkin, että aina kun siirtyy sivustolla sivulta toiselle, tulee ilmoitus "muodostetaan yhteyttä sivustoon kiwi44.leiki.com", joka mielestäni vihjaisi, että joku ei nyt välttämättä ole kunnossa. Tulee myöskin ilmoituksia "siirretään dataa konsolifin.net" ja "siirretään dataa forum.konsolifin.net" tuonne sivun vasempaan alareunaan, kun siirtyy sivulta toiselle. Sama ilmoitus on myös välill "odotetaan vastausta youtube.com". Sivun reagointi muilta sivuilta laitettuun sisältöön tai mainoksiin näyttäisi ottavan aikaa...

Välillä sivun jotkut osat latautuvat hitaahkosti. Jouduin esim. tätä kenttää, johon tämän viestin kirjoitan, odottamaan ilmestyväksi jonkun hetken.

Tein omalle koneelleni virustarkistuksen, joka ei löytänyt mitään. CCleaner-puhdistus ei vaikuttanut asiaan. Poistin Firefoxin kokonaan, käynnistin koneen uudelleen ja asensin selaimen uudelleen, ei vaikutusta. Selaimen uudelleen asennuksen jälkeen käytössä oli hetken se Firefoxin normaali tehostettu seurannan suojaus ja silloin mainoksia näkyi eri tavalla, mutta silti sivun latautuminen valmiiksi kesti normaalia kauemmin ja vasemmassa alareunassa näkyi näitä ilmoituksia "muodostetaan yhteyttä googleads.com" ja vastaavaa, eli ongelma ei näyttäisi olevan kiinni selaimen tiukkuudesta.

Testailin muitakin sivuja, joilla on "upotuksia" toisen sivun uutisiin ja mainoksiin, kuten telkku.com, il.fi, is.fi, reddit.com ja niin edelleen. Niillä sivustoilla ei tuota yllä olevaa ongelmaa esiinny. Eniten itseä arveluttaa tuo "kiwi44.leiki.com"-sivu, joka ei näytä ainakaan omaan silmään miltään ihan täysin turvalliselta osoitteen perusteella.
 
Testailin muitakin sivuja, joilla on "upotuksia" toisen sivun uutisiin ja mainoksiin, kuten telkku.com, il.fi, is.fi, reddit.com ja niin edelleen. Niillä sivustoilla ei tuota yllä olevaa ongelmaa esiinny. Eniten itseä arveluttaa tuo "kiwi44.leiki.com"-sivu, joka ei näytä ainakaan omaan silmään miltään ihan täysin turvalliselta osoitteen perusteella.
Leiki on n. 30 vuotta vanha suomalainen webbianalytiikkaan ja mainosten seurantaan keskittynyt firma. Tuo on vaan yksi niiden lukuisista palvelimista, jonne lähtee jos jonkinlaista dataa weppisurffailusta.

Oireiden perusteella kuulostaa ennemmin siltä, että syystä tai toisesta yhteydet Googleen suuntaan köhivät tuolla hetkellä, ja kun sieltä päin data ei kulkenut normaaliin tahtiin, se hidasti myös KFINin foorumia.

Ite en ole havainnut tänään(kään) mitään tavallisuudesta poikkeavaa, vaikka jryi päivittikin foorumisoftan tässä viikonlopun aikana.

Lähde: Leiki
 
Omaankaan silmään nuo eivät viittaa mihinkään muuhun, kuin mainos- ja analytiikka -palveluihin. Köhimistä suuntaan taikka toiseen en ole huomannut. Vuosien aikana konsolifin.netin palvelin on vain pari kertaa ollut alhaalla, muutoin mitään ihmeellistä en ole huomannut.
 
Joo tuon leikin löysinkin sitten googlaamalla ja huomasin, että se onkin ihan supisuomalainen alan firma.

Edelleen tosin sama "vika" vaivaa tänäänkin, eli välilehti lataa itseään ainakin taustalla huomattavasti pidempään. Etusivulla "odottaa vastausta youtube.com" ja sitten tuo "leiki.com" rullaus myös. Foorumin puolella "siirretään dataa forum.konsolifin.net" ja sen perään sitten "leiki.com".

Tämä sivusto on ainoa, joka tuolla tavalla "takkuaa" tai lataa pitkään. Sinällään sivusto kyllä toimii oikein, mutta sivulta toiselle siirtymisen jälkeen aina sellainen noin 30 sekuntia selain jotain yhteyttä muodostelee.
 
Jep, no kyllä itseasiassa minullakin jää yhteys auki, vaikka sivu onkin jo piirtynyt ruudulle.

Veikkaan, että jokin mainospalvelu tms. päivittelee statistiikkaa tai vaihtelee mainoksia lennossa ilman sivulatausta.

Sivustoa voi kuitenkin käyttää ilman ongelmia.
 

Liitetiedostot

  • Screenshot 2020-02-03 at 12.20.54.png
    Screenshot 2020-02-03 at 12.20.54.png
    36,1 KB · Lukukerrat: 8
Asentelin tuossa nyt testiksi toiseen vanhempaan koneeseen myös uusimman Firefoxin version ja asettelin siihen samat tietoturva-asetukset. Lopputulos on sama, kuin edellä olen maininnut. Kuten Lebekin tuossa arvaili, niin jotain mainosjuttuja varmaan syinä, kun ottaa tuon leiki.comin huomioon tuossa ja yhdistää noihin päivityksiin, joita TT-2k tuossa kertoi tehdyn.

Kahdessa testikoneessa siis samat win10 päivitykset, sama Firefoxin versio samoine tietoturva-asetuksineen ja testi tehty samassa WLAN-verkossa.
 
Kuten Lebekin tuossa arvaili, niin jotain mainosjuttuja varmaan syinä, kun ottaa tuon leiki.comin huomioon tuossa ja yhdistää noihin päivityksiin, joita TT-2k tuossa kertoi tehdyn.
En tiedä, onko foorumisoftan päivityksellä mitään tekemistä tämän kanssa. Ennemmin omaan silmään näyttää, että sinne Leikin kiwi44-palvelimeen ei saada yhteyttä, ja jokin mainosskripteistä ei sen takia saa suoritettua itseään loppuun. Ja se näkyy selaimessa siten, että sivun lataus ei päätykään heti, vaan vasta kun se kiwi44:lle menevä kutsu on ajanut itsensä timeoutiin.

Mutta laitetaan tästä palautetta mainokset toimittavalle taholle.
 
Samaa itsekin luulen. Sivu on oikeasti rakennettu, mutta koska javascriptillä ladataan sivun renderöinnin jälkeen mainoksia, jää ikoni pyörimään. Silti sivusto toimii ilman ongelmia, eikä "jumiutumista" ole nähtävissä, kuten esimerkiksi hitailla sivustoille on.
 
Joku ilmeisesti laittoi bitin jossain oikeaan asentoon, koska nyt tuntuisi taas sivusto pelaavan, kuten pitää.
 
Se oli sen Leikin loppu.
th
 
OP:n mainokset foorumin etusivulla menee jo koko puhelimen näytön yli korkeus sekä leveys suunnassa. Onko sitä mahdollista pienentää?
 
OP:n mainokset foorumin etusivulla menee jo koko puhelimen näytön yli korkeus sekä leveys suunnassa. Onko sitä mahdollista pienentää?
Tuosta on laitettu palautetta mainokset toimittavalle taholle jo aiemmin, että joissain tapauksissa joillain käyttäjillä se niiden skripti tarjoaakin desktop-koon mainoksia mobiililaitteillekin.
 
En nyt oiken tykkää tuosta automaatista, joka yhdistää kaksi tuntia nuoremmat viestit automaattisesti. Tuo heikentää foorumin luettavuutta, jos pitää lukea vanhat viestit monta kertaa jos niihin olisi tullut jotain uutta. En ole huomannut Konsolifinissä sellaista että kirjoitetaan chat tyyliin viestejä monta peräjälkeen. Nettistriimin seurannassa voi tulla lyhyellä aikavälillä uutta asiaa.
 
En ole huomannut Konsolifinissä sellaista että kirjoitetaan chat tyyliin viestejä monta peräjälkeen.
Ei niitä välttämättä ole huomannutkaan, koska olen niin ninjana niitä käsityönä yhdistellyt. Mutta kun sitä on tehnyt yli 10 vuotta, jossain kohtaa tuli mieleen, että eikö tätä voisi jotenkin automatisoida.
 
Xboxclipx.com on nykyään vissiin xboxclips.io ja sen takia median upotus ei toimi atm?
 
Ylös Bottom