Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Parhaat (saman sohvan) moninpelit

A Way Out tuli pelailtua läpi paremman puoliskon kanssa, kun kerran Game Passissa oli tyrkyllä. Oli oikein viihdyttävä muutaman illan puuhastelupläjäys, ja muutenkin tyylikäs kokonaisuus tarinaa myöten.

Ainut mikä jäi vähän kaivelemaan oli se, kun...
vaimo perkele pääsi niskan päälle tuossa loppurytäkässä :D
 
A Way Out läpäistiin myös online co-opin kautta tuossa jokunen pv sitten. Loistava peli, ihan erilainen fiilis oli pelata kun oli jaettu ruutu ja näki koko ajan mitä toinen teki ja mitä itse pitäisi tehdä. Varsinkin pelin alku oli todella kiinnostava ja hauska. Tuli semmonen innostuneisuuden tunne, jota harvoin nykypäivänä enää peleistä saa. Saatiin monet hyvät naurut ja ylipäätänsä peli aiheutti paljon iloa. :)

Tarina oli myös hyvä ja yllättävääkin käännettä tuli vastaan. Pelin loppu oli ehkä huonoin osa, kun tuntui enemmän geneeriseltä ja ainutlaatuisuuden tunne hieman katosi.
Kaiken kaikkiaan silti yllättävän hyvä co-op -peli, jota voi helposti suositella!

Seuraavaksi sitten It Takes Two.
 
Ainut mikä jäi vähän kaivelemaan oli se, kun...
vaimo perkele pääsi niskan päälle tuossa loppurytäkässä :D
Meidänkin taloudelle tällainen yhteistyövetoinen peli maistui. Vallan kekseliäästi oli juonivetoiseen peliin lisätty co-op ulottuvuus. Ja armelias tallennusmekaniikka auttoi jatkuvasti eteenpäin, vaikka oli vähän eri lähtökohdat yleiseen tatinvääntöakrobatiaan.
Puoliso ei minun laillani arvostanut lainkaan lopun juonenkäännettä, joka pistikin yllättäen Leon ja Vincentin tukkanuottasille. Tässä kohden osaamistason epätasapaino kääntyi lähinnä tylytyksen puolelle. Mun mielestä tämä oli varsin hyvä lopetus, joskaan ei päässyt saman firman Brothersin loppuoivalluksen tasolle.

Innolla odotellemme milloin pääsisimme It takes twon pariin.
 
Viime vuosien osalta aivan ylivoimainen co-op-hitti tässä taloudessa on ollut Pikmin 3 Deluxe, jonka kampanja on kaksinpelinä parasta sitten ööö...olisiko jopa paras sohva-co-op sitten Portal 2:n :eek:

Otetaas tämä mainittu It takes two myös seurantalistalle. Tuo esiin nostettu A Way Out oli ihan hauska kokemus silloin vuosia sitten, jos nyt ei mitään suurempaa vaikutusta tehnytkään.
 
Toodee and Topdee kuuluu moninpelien kermaan, kertoo arvostelu torstailta. Idea ainakin vekkuli, joten pitänee testata jossain kohdin.

 
Iso suositus Quake remasterille jos haluaa old school räimettä kavereiden kanssa jaetulls ruudulla, joitain parannuksia oli tehty verrattuna Doom remastereihin jotta cooppi rellestys olisi hauskempaa ja vähemmän rasittavaa. Kuten se että saat pitää kaikki aseet kuoltuasi mitkä sinulla oli kun kentän aloitit, Doomissa menetit aina kaikki. Toki kuten Doomissa on kenttiä mitkä ei sovellu ollenkaan cooppiin kun peliä ole sitä silmällä pitäen suunniteltu, mutta aika harvinisia nämä on joten eivät liikaa haittaa menoa.
 
Viimeisimmät:
Trine 4
Kertoo kolmesta soturista jousiampuja, ritari ja wizard, joilla sitten ratkotaan ja pistetään vihuja nippuun. Kaksinpelinä ihan hauskaa pulmanratkontaa

8/10

Trine 5
Tänä vuonna ilmestynyt jatko-osa, jossa sama "pyhä kolminaisuus" jatkaa uuden tarinan kimppuun. Pulmat on parempia kuin nelosessa, mutta ehkä aavistuksen helpompia. Parasta tässä ja aiemmassa osassa on, että pulmat voi ratkaista luovillakin tavoilla. Taistelu on pelin heikointa antia tässäkin ja yllättäen Wizardin taidot on tehokkaimpia vihollisten rynniessä niskaan.

8.5/10

Unraven 2
Vaimo tämän bongasi ja paljon on hehkutettu kaksinpelinä. Pari viikkoa sitten kun pelistä kuulin niin hintalappu oli 20e storessa, nyt sopivasti Trinen läpäisyn jälkeen sattui olemaan 4.95e.
Mutta ei kyllä ole hääppönen, pelissä on alle kymmenen kenttää ja peli on pelattu reilussa 3h. Pelimekaanikoiltaan ihan hauska, mutta aika yhden tempun ihme; olet sidottuna kaveriin ja voit vetää häntä perässä. Onneksi tästä en 20e maksanut olisi tullut aika huijattu olo.

6/10

Kautta aikain:
Way Out
Jos tykkäät tarinapeleistä niin viihdyt varmasti tämän parissa, mutta pelillisesti aika yksitoikkoinen. Pääset aina vain yhteen paikkaan ja tehtävät on luokkaa rämpytä neliötä yhtä aikaisesti.

Meillä jäi kesken.

Rayman Legends
Tähän astisista kaksinpeleistä paras. Loistavia, monipuolisia kenttiä ja kerättävääkin löytyy mielin määrin. Omia suosikkeja on musiikkikentät, jossa juostaan klassikkorockbiisien tahtiin.

10/10

Sackboy A big Adventure
Toinen loistava kaksinpeli, mutta ehkä suunnattu vähän nuoremmille ja kentät on siksi pääasiassa kohtuullisen helppoja. Silti kerättävää ja somisteita riittää ja niitä on niin mukava etsiä, että kenttien helppous ei häiritse

9/10
 
Viimeksi muokattu:
Vampire Survivors toimii nykyään hyvin myös moninpelinä. Yksi taitava pelaaja pystyy pitämään aloittelijankin hyvin pelissä mukana. Pelin ohjauksen oppii nopeasti, mutta aseiden järkevä päivittäminen vaatii enemmän kokemusta. Peli tukee neljää samanaikaista pelaajaa.

Vinkki monen konsolin omistajille:
Xboxilla pelatessa onnistuu yhden lisäpelaajan saaminen mukaan peliin esim. PS5-ohjaimella Android-puhelimen avulla:


PS5-ohjaimen voi siis yhdistää puhelimeen Bluetoothin avulla ja puhelimen Xbox-sovelluksen kautta voi ohjaimella pelata "etänä" yhdessä muiden pelaajien kanssa samalla televisiolla.
 
Viimeksi muokattu:
Little big planet 3.
Ikinä unohda kun sunnuntaina aamulla herää ennen kahdeksaa siihen kun lapset tappelee alakerrassa: "Nikke löi mua videopelissä". Onneksi ovat täysikäisiä nykyään :D
 
Muutamia saman sohvan moninpelejä taas vaimon kanssa tullut pelattua. Täysin sattumalta molemmissa Worms pelien takaa löytyvä Team 17.

moving out 2
Tyhjennä kämppä tai vaihtoehtoisesti vie kalusteet paikoilleen aika rajan puitteissa, tai muuttopaku jättää sut kyydistä! Yllättävän hauskaa tekemistä myös yhdessä kun isommat kalusteet joutuu viemään kaverin kanssa.

Minusta liian pitkistä kentistä, kertasuoritus 7-9min ja toisella kerralla aukeaa sivumissioneita 3-4kpl, joita ei voi suorittaa kaikkia samalla kertaa, tarkoittaa että sama kenttä mentävä vähintään kolmesti. Vaikeimmat jopa neljästi, jolloin yksittäinen kenttä alkaa hyvin nopeasti maistumaan L-muotoiselta kulmasohvalta.

Kenttiä on erittäin paljon ja vaihtelua riittävästi. Negana kentän keston lisäksi että sidemissionit ei aina kertoneet mitä piti tehdä ja saatoit pyöräyttää täyden roundin saamatta yhtään lisäpistettä.
Kenttä hubi erittäin sekava ja kenttiä ei meinaa aina löytää.

Arvosana 7.5, maksoin 13e

Overcooked 2
Ole oman elämäsi Masterchef ja laita huipputason gourmeeravintola pystyyn kaverin kanssa ja yritä pysyä tilausten tasalla. Pääsee kokkaamaan hampurilaisia, pizzaa, tacoja ja muutamaa erilaista jälkkäriä, näiden valmistustapa sitten vaihtelee, meneekö yleiskoneeseen, pannulle vai uuniin.
Kentät on 3-4min ja tavoitteena saada kolme tähteä. Yhden kentän kesto on just optimi ja uudelleen suorittaminen ei harmita läheskään niin paljoa kuin edellä mainitussa, vaikka välillä kolmen tähden suorituksen raja saattaa ottaakin lähemmäs kymmenen yritystä.

Negana sanottava että lyhyt, vain 35 kenttää, pelaajalle ei käytännössä väliä laitatko taikinan pannulle vai uuniin, koska eivät eroa toisistaan millään lailla. Kun pilkot asian niin sille tulee lisäkuvake, joka valitettavasti on aina edessä ahtaissa pienissä kentissä, jonka seurauksena et enää näe mitä vieressä tapahtuu kun lisäkuvake blokkaa näyn

Peli oli alennuksessa 6.5e ja siihen hintaan antaisin 7 tähteä. Jos olisin maksanut ovh 25e niin arvosanasta olisi vähintään yksi piste lähtenyt, ehkä jopa 1.5
 
Viimeksi muokattu:
Paras saman sohvan moninpeli imo :D Siihen on tarjolla sitten kaiken maailman lisäsisältöä, joista tullut sivustolle kirjoitettua juttua jos toistakin. Osa oli ilmaista ja osa maksullista. Niiden myötä maksimitähtimäärä nousee neljään, joka sekin on ihan tavoiteltavissa oleva saavutus 95% kaikissa kentissä viimeisimpien lisäsisältöjen loppua lukuun ottamatta.
 
Ylös Bottom