Vastaus: Parhaimmat pelit
Jak & Daxter trilogia - ensimmäinen osa on melko puhdasta tasohyppelyä, mutta toinen ja kolmas osa lisäävät jonkin verran GTA-elementtejä (suht laaja & vapaa ympäristö, varastettavia ajoneuvoja ja räiskintää) peliin ja ovat muutenkin tarinavetoisempia ja synkempiä (hyvässä mielessä, ei Prince of Persia: Emo-Rock Edition mielessä)
Final Fantasy X ja XII (kunhan ilmestyy pian) - FFX on tietty roolipeli. Se on hieman liian lineaarinen kokemus suuren osan pelistä (kunnes pelaaja saa käyttöönsä lentohärvelin) eikä ääninäyttely ole lähelläkään esim. FFXII:n tasoa. Omasta mielestäni tarina on kuitenkin erinomainen, hahmoissa ei ole valittamista (en ymmärrä miksi Tidusta kutsutaan ärsyttäväksi

) ja taistelusysteemikin on ehkäpä paras muunnelma FF:n vuoropohjaisesta systeemistä koskaan. FFXII on taasen irtiotto koko FF:n muotista. Kaikki tutut jutut löytyy pelistä (Chocobot, Mooglet, Cid yms.), mutta muuten se ei muistuta mitään aikaisempaa Final Fantasyä.
Ratchet & Clank 1-3 - olet varmasti kuullut tästä pelisarjasta. Yksinkertaisesti sanottuna näissä peleissä siis hypiskellään ja ammuskellaan, vaikkakin hypiskely jää hieman pienempään osaan mitä pidemmälle sarjassa edetään. Omasta mielestäni vain ensimmäiset kolme osaa on aivan PAKKO hankkia, mutta ei neljäskään osa sinänsä mitenkään huono ole. Sen kohdalla otettiin vain pari askelta taaksepäin (paljon lineaarisempi kuin aikaisemmat, juoni oli ehkäpä hieman pienemmässä roolissa, Clank jätettiin pois yms.)
Suikoden V - jos pidät japsiroolipeleistä, ei kannata missata viidettä Suikodenia. Se on hidas starttaamaan, mutta hitaan alun "kärsii" kyllä mielellään koska sen jälkeen homma käy huomattavasti mielenkiintoisemmaksi (ei alussakaan mitään vikaa ole, mutta se vain on melko hidastempoinen, mikä saattaa tylsistyttää joitain). Ei yllä tuotantoarvoiltaan aivan joidenkin Squaren super-tuotteiden tasalle, mutta muuten peli on täyttä kultaa.
Shadow Hearts: Covenant - outo, mutta samalla erittäin hyvin tehty roolipeli. Tälle on ensimmäinenkin osa, joka on aika keskinkertainen, mutta Covenant selvittää sen tapahtumat ihan siedettävän hyvin, jotta nekin pysyvät kärryillä jotka eivät ensimmäistä pelanneet. Melko synkkä ja epätavallinen roolipeli, jossain mielessä.
Disgaea 1 & 2 ja muut Nippon Ichin pelit - strategiaroolipelejä, joissa riittää pelattavaa sadoiksi tunneiksi. Juoni sisältää todella paljon hassunhauskaa huumoria ja sitä on mukava seurata. Samaan syssyyn suosittelisin muitakin Nippon Ichin strategiaroolipelejä (Phantom Brave, La Pucelle Tactics, Makai Kingdom), vaikka Disgaeat ovatkin selkeästi ne parhaimmat tuotokset, imo.
Tekken 5, Virtua Fighter 4 Evolution ja Guilty Gear X2 - jos tappelupelit yhtään kiinnostavat, niin edellämainitut pelit on pakko hankkia. Tekken 5 ja VF4 ovat 3d-taistelupelien aatelia, ja GGX2 on
mielestäni paras 2d-taistelupeli ikinä (pieksee kaikenmaan Striit Faitterit ynnä muut 10-0)
Sly Raccoon -trilogia - Mahdollisesti PS2:n ainoita (hyviä) suhteellisen "puhtaita" tasohyppely-pelejä PS2:lle. Puhtaalla tarkoitan tietty sitä, ettei niitä ole joitain minipelimäisiä virityksiä lukuun ottamatta naitettu muiden genrejen kanssa (Jak II & III ottavat jonkun verran vaikutteita GTA-sarjasta, kuten jo sanoin, joten ne eivät mielestäni ole kovinkaan puhdasta tasohyppelyä). Nykyään kun ovat vielä tehneet uusintapainoksen, niin ensimmäisenkin osan hinnat ovat tulleet alaspäin. Jos vain mahdollista, nämä kannattaa ostaa ulkomailta (Play.com?). Suomessa en ole nähnyt kuin suomidubeilla varustettuja kopioita (joskus tietenkin saattaa käydä tuuri, ja englanninkielisen Slyn saattaa löytää esmes Huuto.netistäkin). Ensimmäinen osa on ainoa, jota EI ole dubattu, joten sen voi kyllä hankkia surutta myös Suomestakin.
Metal Gear Solid 2 & 3 - tarvinneeko näistä sanoa sen enempää? Kannattaa tietysti yrittää saada molemmista niiden erikoisversiot (Metal Gear Solid 2: Substance ja Metal Gear Solid 3: Subsistence), mutta erityisesti suosittelen sitä kolmannen Solidin kohdalla. Mielestäni alkuperäisversion kammottava kamera yhdistettynä pelimekaniikkaan, joka ei (edelleenkään minun
minun mielestä) sopinut hyvin viidakkoympäristöön (kamerakulman takia), teki pelaamisesta usein tuskaa. Subsistence kuitenkin korjaa tämän vian ja tekee pelaamisesta huomattavasti nautinnollisempaa, koska kameraa voi liikutella entistä vapaammin. MGS2: Substancea ei ole niin välttämätöntä hankkia. Se ei muuta ollenkaan MGS2:n pelimekaniikkaa, vaikkakin sisältää melko paljon extroja.
ICO Teamin pelit - Tarvinneeko näistäkään sanoa enempää? ICO on suhteellisen lyhyt, mutta sitäkin parempi kokemus. Shadow of the Colossus oli enemmän minun mieleeni, ja kuuluu samalla korkealle parhaiden PS2-pelien (ja ihan muutenkin) listalla. Siinä on vain jotain niin mahtavaa kun massiivinen hirviö tallustelee pelihahmoa päin.
Devil May Cry 1 & 3 - erinomainen toimintapeli-sarja. Kakkonen kannattaa jättää ihan suosiolla välistä, tai sitten se kannattaa pelata ennen ensimmäistä ja kolmatta osaa, ettei niiden erinomaisuus saa DMC2:sta tuntumaan huonommalta kuin se oikeasti oikeastaan edes on.
Okami (kunhan julkaistaan Euroopassakin helmikuussa) - eräänlainen PS2:n vastine Zeldalle erinomaisuudessaan (toiminta)seikkailupelinä, 'nuff said
Eiköhän noilla pääse jo alkuun. Pitää katsoa josko sitä listaisi myöhemmin lisää.