Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PC-pelaaminen

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Jarppa
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
  • Tunnisteet Tunnisteet
    pc
Konsolipelaaja ollut koko ikäni, mutta nyt alkanut kiinnostaa tuo PC puolelle siirtyminen ja kysyisinkin täältä, että minkälaista konetta yms täällä porukka suosittelisi ns. aloittelevalle kaverille :D.

Tarkoitus olisi nyt vähän enemmän ottaa selvää kaikesta PC liittyvistä jutuista mm. koneiden osia, että ymmärtäisi paremmin ja uskaltaisi tuon ”hyppäyksen” tehdä.


Mikään kiire asian kanssa ei ole, mutta jossain kohtaa tuo siirtyminen voisi olla ajankohtaista ja kiinnostusta sille on.
Niin kun on tuossa muutkin maininnut, niin iotechin puolelta löytyy jeesiä koneenosien valikointiin. Karkeasti tosin voin sanoa että pöytäkone on tehokaampi kun vastaavan hintainen läppäri ja pöytäkonetta voi sitten päivitellä, läppäriin ei paljoa muuta tehä kun lisätä muistia ja isompaa kovoa.

Valmis pöytäkoneet sitten on vähän kaks piippunen juttu, niillä kyllä pelaa kummasti, mutta niitä ei sitten välttämättä voikaan päivittää paljoa. Niiden osat kun on kasattu yleensä samasta "luokasta" ja poweri on mitoitettu niille palikoille, niin se ei kestäkään näyttiksen vaihtoa. Niissä saattaa myös olla käytetty valmistajan omia liittimiä powerissa, emolevyssä yms, eikä standardi liitoksia, niin sinne ei vaihdeta mitään ilman isompaa remonttia ja se tulee sitten hyvinkin kalliiksi, jos sitä pystyy edes tekemään.

@m_vierimaa tuossa jo pari pikku pointtia laittoikin itte kasattuun koneeseen. Kotelossa kannattaa kattoa riittävän isoa ja sellaista missä on pölysuotimet, plus että se hengittää kunnolla. Mikään ei oo ärsyttävämpää kun täysillä ujeltavat tuularit ja silti kone throtlaa lämpöjen takia.

Virtalähteen kanssa kannattaa kattoa suosittuja malleja, esim Corsair RM sarja on suht hyvä valinta. Niissä on suojaukset kunnossa ja antavat sen watteja kuten on luvattu. Halvimat powerit (about 50e luokassa) niin kannattaa kiertää kaukaa, ne ei anna sitä watti määrää kun lupailevat ja niiden suojaukset on yleensä aivan susia.

Jimmsiltä löytyy myös niitä pakettikoneita, mitä he kasaavat. Niitäkin kannattaa ehkä vilkasta, niissä kun käytetään ihan normi osia mistä koneita kasaillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Täältä myös ääni TechBBS:lle. Sieltä löytyy asiantuntijaa. Ja kannattaa muistaa että kannettavan näytönohjain ei ole saman tehoinen kuin samanniminen pöytäkoneen vastaava. Nuo ovat lähes aina karsittuja versioita jotka häviävät joitain kymmeniä prosentteja ”oikealle” näytönohjaimelle.
 
Viimeksi muokattu:
Konsolipelaaja ollut koko ikäni, mutta nyt alkanut kiinnostaa tuo PC puolelle siirtyminen ja kysyisinkin täältä, että minkälaista konetta yms täällä porukka suosittelisi ns. aloittelevalle kaverille :D.

Tarkoitus olisi nyt vähän enemmän ottaa selvää kaikesta PC liittyvistä jutuista mm. koneiden osia, että ymmärtäisi paremmin ja uskaltaisi tuon ”hyppäyksen” tehdä.


Mikään kiire asian kanssa ei ole, mutta jossain kohtaa tuo siirtyminen voisi olla ajankohtaista ja kiinnostusta sille on.

Kuten moni onkin jo maininnut, TechBBS:tä löytyy asiantuntevaa apua koneen osien valikoimiseen. Myös esim https://uk.pcpartpicker.com/ sivusto osaa hyvin kertoa onko valitut osat yhteensopivia keskenään. Kannattaa myös miettiä se tavoite resoluutio. Jos budjetti asettuu tuohon n.1000€ luokkaan, se tarkoittaa käytännössä High 1080p/Medium 1440p konetta, kun hommaat osissa etkä valmiina pakettina. Kalleimpana yksittäisenä osana näytönohjain tietysti näyttelee isoa roolia buildia miettiessä. Jos haluaa säteenseurantaa, on Nvidia parempi valinta, mutta tuolla budjetilla katselisin AMD:n tarjontaa, sillä Nvidian halvemmilla korteilla säteenseuranta suorituskyky ei ole mitenkään erityisen hyvä, ja AMD korteissa on parempi €/fps suhdanne.

Suosittelen myöskin budjetin vuoksi jonkinlaista kasauspalvelua, esim Jimms'sillä taitaa moinen olla. Tai vielä parempi jos tuttavapiiristä löytyy joku jolla on kokemusta, ja tämä henkilö voisi sitten näyttää sinulle miten kasaus tapahtuu. Helpottaa jatkossa, kun voisit sitten itse vaihdella helposti uutta palikkaa tilalle kun päivitysten aika koittaa.
 
Näytönohjain on helpoiten päivitettävissä niin, että saa kunnon tehonlisäyksen, eli ei välttämättä kannata ostaa kalleinta mahdollista näytönohjainta mikä mahtuu budjettiin ja tinkiä muista osista.
 
Löytysikö täältä ketään kuka lähtis PC:n puolella pelaamaan Remnant: From The Ashesia? Ja siihen perään Remnant 2:sta.
 
Nyt oli aika monta kiinostavaa peliä Humblen kuukauden peleissä






https://store.steampowered.com/app/1701520/Afterimage/
https://store.steampowered.com/app/1272010/Destroyer_The_UBoat_Hunter/


 
No nyt tuli ihan puskista Saboteur on lisätty Stiimiin. Muistan tän pelin aina siitä että PS3 versiossa oli 16xMSAA joka teki siitä super smoothin näköisen ja edes sen ajan PC näyttikset ei kyennyt siihen. Lähtee -50%

 
No nyt tuli ihan puskista Saboteur on lisätty Stiimiin. Muistan tän pelin aina siitä että PS3 versiossa oli 16xMSAA joka teki siitä super smoothin näköisen ja edes sen ajan PC näyttikset ei kyennyt siihen. Lähtee -50%


Ja paljon muutakin ovat näköjään sinne laittaneet.

 
Minkähän takia nuo pelit ovat edes olleet poissa Steamista, käsittääkseni suurin osa ellei kaikki noista ovat olleet esim. gog.comissa tarjolla vaikka miten pitkään?
En tiedä miten gog.com sopii tähän yhtälöön, mutta EA taisi vetää paljon pelejä pois Steamista silloin kun julkaisivat oman EA Origin -kauppapaikkansa. Sen jälkeen nähtiin aika jolloin EA ei tuonut myöskään uusia pelejään Steamiin, vaan ne piti ostaa ja pelata EA Originin kautta.

Eiköhän siis kyse ole siitä, että nyt kun EA Origin on brändätty uudelleen ja EA tajunnut kuinka paljon rahaa jää pöydälle, jos ei julkaise pelejään Steamissa, niin tuodaan loputkin aikaisemmin pois vedetyt pelit takaisin.
 
Niin moni on hehkuttanut Steam Deckiä, joten päätin rakentaa sellaisen korvikkeen itse. Deckissä viehättää lähinnä sen konsolimaisuus, mutta kannettavuus on turha ominaisuus minulle. Päätin kasata budjetti-PC:n oman koneeni kaveriksi ja olohuoneeseen sijoitettavaksi. Kotelo, virtalähde ja ohjaimia löytyi ylimääräisenä omista nurkista, mutta kaikki muu piti haalia käytettynä muualta. Lopulta kokoonpanoon päätyi i7-4770, 16gb muistia, 480gb SSD, Radeon RX 6600 8gb. Prossu ja DDR3-muistit varmaan toimivat jonkinlaisena pullonkaulana, mutta tämä oli tähän hätään paras kokoonpano mitä kohtalaisen pienellä rahalla sai kasattua. Komeudelle tuli hintaa noin 250e, jos ei lasketa nurkista löytyneitä osia.

Konsolimaisen käyttökokemuksen kruunaa ChimeraOS, joka luulee kokoonpanoani Steam Deckiksi. Nopean testailun perusteella toimii oikein näppärästi omassa käytössä, mutta varmaan pitää vielä katsoa, että mitä asetuksia tuolta vielä löytyy. Joka tapauksessa hemmetin mielenkiintoinen rakenteluprojekti.
Kun siirryin PC-puolelle, niin mietintää herätti erityisesti mahdolliset yhteensopivuusongelmat, joiden kanssa saa tapella ja HW osista rakentamisen työläys.

Ensimmäistä ei ole esiintynyt kun modeissa vähäsen, ja sekin on oma valinta harrastaako niitä. Tokihan vähän pitää laitteiston osiin perehtyä, mutta sekin on yllättävän hauskaa puuhaa, ainakin tiettyyn rajaan saakka.

Steamdeckkiin olen ollut erittäin tyytyväinen, mutta sillä pelailen lähinnä sohvalla, matkalle taipuu switch helpommin mukaan pykälää pienemmän kokonsa ansiosta.
 
Kohta jytisee lisää Last of Usia PC:lle

Vaikkei peli oikein vieläkään kiinnosta, niin hyvä että tulee saataville tietokoneelle. Olisihan se tosiaan aika erikoista, että ensimmäisestä osasta tuli PC-versio ja toisesta osasta ei tulisikaan.

Samalla tavalla odotettavissa on, että niin God of War Ragnarök ja Spider-Man 2 saavat PC-versiot kunhan sopiva aika pleikkariversion julkaisusta on kulunut.
 

Grey Zone Warfare näyttää aika houkuttavalta projektilta. Itsellä ei ole tehokasta PC:tä, joten täytyy vaan odottaa huhuissa ollutta tulevaa Ghost Recon-peliä konsoleille. En kyllä yllättyisi, jos Grey Zone Warfare pyyhkii Ubisoftin pelillä lattiaa.
 
Ylös Bottom