PC-pelaaminen

xJBEZx

Member
Muistit hankittiin jo toukokuussa, 2 x Corsairin 8 GB, RGB ja 3200 MHz. Nätisti prosessori AMD Ryzen 2700X osaa boostata itsensä tämän ansiosta sinne 3,7 -> 4,1 GHz kaikilla ytimillä. Ei tarvitse sen kummemmin kellotuksiin ryhtyä.
Joo se RGB antaa hyvän boostin.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Jätkäsaaren Verkkokauppa.comissa oli Outletin puolella hyllyssä MSI Geforce 1080Ti hintaan 675 €. Tämä ainokainen jäi vielä hyllyyn, mutta tilanne katsotaan uusiksi kuukauden päästä.

Sitten löytyy tietysti näitä ulkomaan kauppiaita:

https://www.mindfactory.de/product_...Mini-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1184264.html

https://www.mindfactory.de/product_...X3-Ultra-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Ret_1157582.html

https://www.mindfactory.de/product_...ORUS-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1165795.html
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Muistan kun parhaat näyttikset maksoi 500€. Nyt maksaa tonnin.
Ensimmäinen PC:ni (EGA/XT/8 MHz/640 Kb/30 MB/1200 BPS) maksoi 15,000 mk = arviolta 4600 €.

Näytönohjaimien hinnat ovat pilvissä, mutta sieltä tullaan todennäköisesti nyt alas ainakin 10-sarjan osalta. Loppuvuodesta 1080Ti hintaan 600 €?
 
Viimeksi muokattu:

jarnoz1

Member
Itse maksoin Gigabyte Xtreme Gaming 1070 näyttiksestä 449e (tarjous) 2v sitten. 970 G1 Gamingistä maksoin 389e, silloin kun ne julkaistiin. Joo, kortit on menny eteenpäin, mutta on hinnatkin noussu ihan pilviin.
 

Gimble

Well-Known Member
Tietokoneet ovat halvempia kuin koskaan aikaisemmin.
Ihan mettässä taas ja laput silmillä. Näyttiksien hinnat, jotka hyvin pitkälle määrittävät PC-kokoonpanon hintaa ovat kyllä nousseet vaikkapa 10 vuoden takaisesta aivan huomattavasti.

Itse en PC-pelaaja enää nykyään ole enkä kovin läheltä näitä seuraa, mutta en verran kuitenkin että ei voi olla huomaamatta kuinka tällainen yleinen näytönohjain kiima on saatu brändättyä ja osan pelaajista (ei suuren osan, mutta kuitenkin) on pakkotässänythetimulle saatava se "paras ja uusin" tai vähintään toiseksi tai kolmanneksi tehokkain näyttis maksoi mitä maksoi!! Vaikka se ei nyt käytännön pelaamisekokemuksiin kovin merkittävästi vaikuta versus edellisen sukupolven parhaaseen tai 2. parhaaseen jne. Se kiima on kyllä ollut aina, mutta jotenkin tämä e-sports huuma, striimaukset jne. ja niissä tapahtunut markkinointi on kyllä selvästi tuottanut tulosta ja kiima on kovempi kuin männä vuosia. On tästä isompi Business tullut ja hinnat on tässä rytäkässä myös raketoineet ihan huomattavasti. Sitten on tuo mainaus hässäkkä myös nostanut päätään.

Ei mitään dataa tässä ole käsillä, mutta jokainen voi etsiä tiedon valtaväylältä jos haluaa. Mutta näin katsomatta: Ei varmaan ihan älyttömästi pieleen mene jos sanoo että vähintään kolmanneksen isommat hinnat on tietokoneissa tänä päivänä kuin vaikka 2008 "huippukoneen hinta" Vai jopa tuplat?

Eikö meillä ole PC-rauda keskusteluun/hifistelyyn/fiilistelyyn/tiedusteluun omaa ketjua? Koska tällä ei nyt suoranaisesti ole PC-pelaamisen kanssa tekemistä, olisi aika paljon helpompi keskustella jos eriytetään rautakeskustelu actual pelaamis asiasta. (kiinnostavampi osuus) Jälleen avasin ketjun turhaan, mutta tällä kertaa en enää pystynyt olemaan reagoimatta. Ei nyt Nisu ihan pehmosia kannattaisi täällä totuutena kuuluttaa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tietokoneen voi kasata juuri niin kalliiksi kuin vain haluaa.

Mitä puhutaan näytönohjaimista, on Steamin jonkinmoisten tilastojen mukaan siellä yleisin näytönohjain pelaajilla GTX 1060, jonka päivän hinta Verkkokauppa.comissa on alkaen 259 eurosta ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
GTX 1060 on myöskin sopiva kortti 1080p/60 FPS pelaamiseen, joten kyllä se edelleen samoissa hinnoissa pyörii kun edellisinäkin vuosina jos haluaa siitä nauttia. Mutta jos halua parasta eli sitä 4k/60 fps pelaamista niin siitä saa sitten maksaa jo itsensä jo kipeäksi. GTX 1080ti riittää jo joissain peleissä siihen mutta 2080ti todennäköisesti on se kortti jolla suurin osa peleistä saadaan karkeilla ja hyvillä frameilla pelikelpoisiksi, mutta jos kelpaa se 1080p niin ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.
 

Tsuikkeli

Well-Known Member
Ostin joskus 1060:n edeltäjän 660:n aika lähellä julkaisua hintaan 190€, ja tuo 1060 ei kyllä ole uusi.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Olisiko tämän väitteen tueksi jotain lähdettä?
Omat empiiriset havainnot. Päivittänyt uuden PC;n 1-3 vuoden välein. Viimeksi meni vain puolivuotta välissä.

Jokaisella kerralla on saanut suurinpiirtein samalla rahalla enemmän kuin edellisellä kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

Barca11910

Well-Known Member
Käyn hakemassa tuon ASUS ROG Strix Flare näppiksen verkkokaupasta kun vaan koulusta pääsen.

Illalla kommenttia miltä se todellisessa käytössä tuntuu.
Kyllä nyt yhden illan perusteella on ihan järkyttävä ero tuommoseen normaaliin näppikseen. Oikeastaan kaiken pystyy tekemään vähän nopeammin on se sitte pelaamista tai kirjoittamista. Ja niissä peleissä joita kokeilin niin liikkumisen tarkkuus oli ihan toista luokkaa :D

Kannatti käyttää tuo tarjous.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Mekaaninen näppäimistö on ihan eri planeetalta imo kuin normi näppäimistöt, meni siihen jokunen viikko tottua kun tuntuma on ihan erillainen mutta enään ei ole paluuta.
 

Barca11910

Well-Known Member
Tän näppiksen lisäks tuli Jimmsiltä tilattua Ihan oikeat kuulokkeet että maksaa kuulokkeista eikä siitä merkistä.

Muuttu nuo PSVR pelitkin äänimaailmaltaan ihan totaalisesti näiden myötä.
Ja näppäimistön hain verkkokaupan varastosta. :D
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Ei nyt ainakaan aiheuta mitään luottamuksen nousua että arvostelut eivät tulekkaan 2080/2080ti korteille 14 päivä, vaan 2080 arvostelut 17.9 ja 2080ti arvostelut saapuvat 19.9. Myynti kun alkaa 20.9 niin ei siinä paljon jää aikaa miettiä peruuko tilauksensa vai ei, toinen puoli myöhäsille arvosteluille on tietysti se että ei tarvitse kiirehtiä niiden kanssa vaan testit tehdään varmasti kunnolla.
 
Ylös Bottom