Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PC-pelaaminen

Kyllähän toi Gigabyten lankku näyttää aika kivalta,mutta eiköhän se toimivuus ole etusijalla. Joten toivottavasti Io-Tech tekee jotain artikkeleja tossa syksyn mittaan. Tuo 3800X kiinostaa kovasti,kun nykyinen I7-7700 alkaa tuntumaan vähän tuhnulta.. :D
 
Täältä löytyy Gigabyten Aorus X470 ja hyvin on toiminut. Kellot on 2700X:ssa nostettu 3,7 GHz -> 4,0 GHz ja ilmajäähdytyksellä mennään.
 
Infoa Gigabyten lankuista, hinta haitari on 170-600$, huom. halpis mallit on vielä julkistamatta. Myös jostain luin että tuo MSI huippumalli on 800$ :D

 
On kyllä kivasti hintaa noilla top of the line malleilla. :D Onneks nyt taitaa kuitenkin pärjätä niillä mid tierin lankuillakin(n.300e) aika hyvin.
 
Käsittääkseni emolevylle saa Bios-päivityksellä kyseisen tuen mikäli sopiva lankku löytyy.

Tuen saa kyllä, mutta nopeudet on silti PCIe 3.0 tasolla tietääkseni.

EDIT: Itseasissa saattaa olla että jotkut lankut tukevat yhdessä M.2 portissa PCIe. 4.0 nopeuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Tuen saa kyllä, mutta nopeudet on silti PCIe 3.0 tasolla tietääkseni.

Tulkitsen tuon alla olevan sitaatin niin, että ylempään PCIe-slottiin liitetty toimii uusilla nopeuksilla, mikäli prosessorin on myös vaihtanut 3000-sarjalaiseen (sekä jos SSD tukee uutta versiota). Kyseessä Gigabyte Aorus X470 -emolevy. Tällä hetkellä ylemmässä liittimessä on kiinni C-asema.

The feature, originally thought to be available only on upcoming AMD X570 motherboards, can enable Gen4 speeds on the nearest PCIe slot connected to the Ryzen 3000 CPU. Other PCIe lanes going to the chipset and M.2 slots will continue to operate at PCIe Gen3 speeds.

Lähde: https://www.notebookcheck.net/Gigab...-AMD-X470-and-B450-motherboards.420880.0.html
 
Viimeksi muokattu:
Corsair julkistanut Computexissa uuden tuotesarjan, joka tähtää kustomoitujen vesijäähdytyksien puolelle.

 
Melkein kaikissa X570 lankuissa on tuuletin piirisarjalle,paitsi parissa. Löytyypi muutamalle lankulle hinta arviotakin,ei se 800e muuten ollukaan kallein.. :D
io-tech @ Computex 2019: Lähes kaikkia uusia AM4-kantaisia AMD X570-piirisarjaan perustuvia emolevyjä yhdistää yksi asia. Piirisarjan jäähdytyssiili on varustettu pienikokoisella tuulettimella. X570-piirisarjan TDP- eli Thermal Design Power -arvo on 11 wattia, kun edellisen sukupolven X470-piirisarjassa se oli huomattavasti alhaisempi 6,5 wattia. Emolevyvalmistajien kanssa keskusteltuamme selvisi, että suurin syy kasvaneeseen TDP-arvoon on piirisarjaan integroitu PCI Express 4.0 -ohjain. Lisäksi kuten yllä olevasta kuvasta ilmenee, suurikokoiset näytönohjaimet peittävät piirisarjajäähdytyksen lähes kokonaan alleen, joten jäähdytysrivat eivät voi olla kovin korkeita. Emolevyvalmistajien mukaan tuulettimet ovat lämpötilaohjattuja, mutta kokonaan pois päältä niitä ei välttämättä saa kytkettyä.


Computex-messuilta löytyi kaksi poikkeusta eli Gigabyten X570 AORUS Xtreme ja ASRockin X570 Aqua, joissa piirisarjaa ei jäähdytetty tuulettimella. Vesijäähdytettävä X570 Aqua tullaan hinnoittelemaan lähelle 1000 euroa ja kunnollisella jäähdytysrivastolla sekä suoraan piirisarjaan kontaktissa olevalla lämpöputkella jäähdytettävä X570 AORUS Xtremekin on todennäköisesti hinnoiteltu reilusti yli 500 euroon.
 
Olis aika tykki emo, mut ehkä nyt ei kuitenkaan kun samaan hintaan saa vielä prossun, muistit ja powerinkin uusittua niin josko tyytyis vähän halvempan.
 
PC-pelaaminen on jees ja oliskin jo pikkuhiljaa aika päästää i7-2600k eläkkeelle, tämänkin sain vasta vuosi sitten i5-2500k:n tilalle.

Mutta hinnat on kyllä aivan naurettavia pc-komponenteissa tällä hetkellä, ei huvittaisi sen puolesta yhtään uusia laitteistoa vaikka prosessin on jo aloittanut.

Vähän tässä on jo seuraavan kokoonpanon osia haalittu, että kaikkea ei enää tarvitse hankkia. Löytyy jo uusi näyttis, poweri, kotelo ja 2x ssd, rahaa palanut tähän mennessä jo melkein tonni ja vielä pitää hankkia ainakin uusi emo, prossu, muistit ja nvme-levy.

Juu halvemmallakin varmasti olisi selvinnyt, mutta haluan kuitenkin laadukkaita osia enkä ihan niitä mopoimpia malleja niin rahaakin sitten palaa enemmän.
 
Näin helppoa on asentaa näytönohjaimeen vesijäähdytys. Kieltämättä houkutteleva haaste, mutta taitaa jäädä vesijäähdytykset vielä toistaiseksi suunnittelupöydälle.

 
Jos koneessasi on B450 tai X470 sarjan emolevy ja et tarvitse PCIe 4.0 väylän tuomaa lisänopeutta, ei ole tarvetta päivittää X570 emoon Ryzen 3000 prosessorit hyrrää vanhoissa yhtä nopeasti. Varmasti myös kellotteluun nuo uutukaiset ovat parempia jonnin verran, samalla säästyy myös tuon propellin tuomalta päänsäryltä joka X570 lankuissa on. Täytyypi alkaa katselemaan jos löytyis hyvä hintainen X470 lankku jostain.

https://www.pcgamesn.com/amd-ryzen-3000-cpus-x570-x470-b450-motherboard-performance
 
Ei tarvitse tehdä kompromisseja kun Gigabytellä saa myös PCIe 4:n.

Lähde: https://www.notebookcheck.net/Gigab...-AMD-X470-and-B450-motherboards.420880.0.html

Ei tule, AMD lukitsee kaikki nämä valmistajien omat viritykset.

"Ryzen 3000 -sarjan uudelle alustalle, jossa on tehty AM4-liitäntä ja hallintapiiri X570, Hallock tukee selvästi PCI Express 4.0 -tukea vanhemmilla emolevyillä. Hän aloittaa kertomalla kaikista kumppaneiden valmistajien ja tiedotusvälineiden julkaisemista uutisista ja toteaa, että AMD poistaa tämän mahdollisuuden ohjelmistojen (BIOS / UEFI) kautta. "

https://www.sweclockers.com/nyhet/2...stod-for-aldre-moderkort-i-400-och-300-serien
 
Keksiikö muut PC pelaajat mitän RTS peliä mikä olisi joten kuten aloittelija ystävällinen? Steam kirjastossa on tuommonen kun Company Heroes 2 mut on aloittelijalle melko vaikea.
 
Keksiikö muut PC pelaajat mitän RTS peliä mikä olisi joten kuten aloittelija ystävällinen? Steam kirjastossa on tuommonen kun Company Heroes 2 mut on aloittelijalle melko vaikea.

Battle netistä Starcraft 2, erittäin aloittelija ystävällinen ja jos peli miellyttää on siihen saatavilla 2 täysikokoista laajennus kampanjaa. Tai Miksi ei jopa Starcraft Remastered myös.
 
Halo wars näyttää olevan steamissa myös. Jopa minä pääsin sen läpi helpoimmalla. Ainoa pelaamani RTS tuota ennen oli amigan dune 2.
 
Ylös Bottom