Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelien musiikki

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Moritz
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Moritz

New Member
Oletteko olleet usein suivaantuneita pelien huonosta musiikista niin ankarasti, että homma menee ylidramaattiseksi eli karjut pärstä haisevaa hikeä valuen ja puret ohjaimeen syvät arvet. Epäonnistuminen pelissä + huono musa saavat ainakin minussa aikaan kyseisen reaktion. Pelivalmistajat eivät oikein tunnu tajuavan musiikin merkitystä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ei se ole tässä pointtina. Hyvä musiikki syventää pelikokemusta mutta tuntuu, että musiikki on pelintekijöille täysin toissijainen seikka. Aika vaikeaahan sitä on pelin aikana vaihdella levyjä, musiikin pitää olla pelissä jotta se nivoutuu tapahtumiin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Niinhän tuo valitettavasti on. Gran Turismo 3 on esimerkki siitä, miten musiikkeja ei pidä tehdä. Ärsyttävää jazz-poppia valikot täynnä.
Kun taas esimerkiksi Silent Hill 2 näyttää esimerkkiä musiikin suhteen. Musiikki on kyllä aivan ehdoton asia seikkailupeleissä. Jos se on huonoa, on peli huono. Valitettavaa, mutta totta.
 
Onnistuneita pelimusiikki valintoja on ainakin ollut "viimeaikoina" GTA3:ssa ja Tony Hawk 3:ssa. varsinkin ottaen huomioon GTA3:ssa sen että niitä radiokanavia pystyi vaihtelemaan mielensä mukaan - jokaiselle jotakin. U Know.
-ace of spades-
 
MGS2:sen soundtrackin ylpeänä omistajana yhdyn edelliseen mielipiteeseen. :D

Suunnitelmissa olisi myös ostaa Guilty Gear X:n soundtrack. Peli itse ei innosta hirveästi, mutta musiikit ovat loistavia, etenkin Millia-Ragen "Writhe In Pain".
 
V-Rally 3:ssa on minun mielestä kans hyvät valikko musiikit. Ne musiikit on hyviä niissä taukovideoissa, varsinkin siinä toisessa videossa.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan el Matador
No jos puhutaan missä on surkeimmat musiikit ni ehdottomasti kärkisijan ottaa pro evolution soccer.

Surkeat on joo, mutta kyllä niihinkin jotenkin "turtui", niin että alkoivat väkisin kuulostaa "hyvälle"...
Toisaalta jalkapallopelissä musiikeilla ei ole mitään väliä. Pelattavuus on tärkeintä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Willennium
Niinhän tuo valitettavasti on. Gran Turismo 3 on esimerkki siitä, miten musiikkeja ei pidä tehdä. Ärsyttävää jazz-poppia valikot täynnä.

GT3:ssahana oli loistavat musiikit!! "jazz-poppia" sen pelin musiikit ei ole koskaan nähnytkään!!

Olisi tosin saanut olla muiltakin bändeiltä vähän enemmän kuin feederiltä, mutta jokatapauksessa ainakan puolet musiikeista oli aivan loistavia!
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Willennium
Gran Turismo 3 on esimerkki siitä, miten musiikkeja ei pidä tehdä. Ärsyttävää jazz-poppia valikot täynnä.

Höpö-höpö. Valikko-jatsit ovat kuuluneet Gran Turismo sarjaan alusta asti ja ovat juuri mukavan ärsyttäviä, ettei valikoissa turhaan luuhaa ja menee äkkiä taas skabaamaan.
Varsinainen pelimusa (tai ainakin itselläni vain uusinnoissa) on aina ollut pikku pettymys Gran Turismon Euro-versioissa, kun on ensin kuolaillut Japski- ja Jenkki-julkaisujen musalistoja.
GT4:ssa voisi olla kaikki muiden versioiden biisit plus Eurooppalaista rokkia ja räimettä.

Viime vuosien peleistä eniten omaan musamakuuni on vaikuttanut SSX. Aphroditeä sun muuta on ilmaantunut levyhyllyyn tasaista tahtia.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
THPS3:ssa on pitkäaikaisen lempibändini Ramonesin musaa. Motörhead ja RHCP ovat jees myös.

Ärsyttävimmiksi taitavat jäädä jotkut erityisen huonot teknojumputukset. Huonoa tuon tyylilajin matskua on peleissä niin paljon, että olisi epäreilua mainita joku yksittäinen peli tai artisti. Konemusakin voi toimia ihan kivasti joidenkin juttujen kanssa, mutta tiettyä tyylitajua jää joskus noiden kanssa kaipaamaan.
 
NHL 2002sessa on yleisesti ottaen loistavat musiikit, jotka sopivat peliin kuin nyrkki silmään. Erityisesti se yks biisi mikä soi yleensä valikoissa ja heti ottelun jälkeen, joka alkaa muistaakseni sillä "vinkumisella". Lisäksi pelikatkoilla soi kiitettäväsi konepoppi, niinkuin oikeastikkin.

Myös GTA3 äänimaailma on loistava!
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Jeff
NHL 2002sessa on yleisesti ottaen loistavat musiikit, jotka sopivat peliin kuin nyrkki silmään. Erityisesti se yks biisi mikä soi yleensä valikoissa ja heti ottelun jälkeen, joka alkaa muistaakseni sillä "vinkumisella". Lisäksi pelikatkoilla soi kiitettäväsi konepoppi, niinkuin oikeastikkin.

Myös GTA3 äänimaailma on loistava!

Tuosta muuten tuli mieleen, että ainakin jossain lätkäpelissä oli musaan lisätty suht pitkää hallikaikua - eli samantyyppistä mitä oikeastikin lätkähalleissa kaiuttimista tuleviin musaan tilan takia muodostuu. Autenttisuutta ambienssista; siinä pelissä se toimi kivana kikkana.

Tiedä vaikka niin olisi myös tuossa NHL 2002:ssa, en ole itse nähnyt kyseistä peliä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Jeff
NHL 2002sessa on yleisesti ottaen loistavat musiikit, jotka sopivat peliin kuin nyrkki silmään.

Muuten siin on ihan hyvät, mut se yks biisi on ihan perseestä, eikä se sovi yhtään mihinkään lätkäpeliin.
 
Itse en ole peliä kokeillut, mutta SSX Trickyssä on ilmeisesti Run DMC:n It's Tricky biisi tunnarina? Uskomattoman tiukka biisi.

GTA3:ssa kyllä musiikit/radioälämölö luo tunnelmaa. Vaikka ne chatterboxin pälätykset osaa ulkoa niin aina sitä vaan kääntää kanavan chatterille. Fernando's New Beginnings ja Winter was invented by the clothing industry on jo ihan legendaarista läppää.
 
Niin no, kaikkia on mahdotona miellyttää jo pelkästään miljoonan erilaisen musiikkimaun takia. Itselleni esim. GT3:n musiikit ovat täyttä huttua valikoista loppudemoihin Bachin Joytä lukuunottamatta. Vaikka Lennykin on ihan hyvä kepittäjä, ei se musiikki vaan tänne putoa.

Toista oli vielä 90-luvulla esim. Lucaksen Monkey Islandien kanssa. Vaikka reggae ei myöskään suosikkeihini kuulu, oli se niissä peleissä nivottu tunnelmaan niin hyvin että.

PS2 peleissä ehkä MoH ja MGSII ansaitsevat pisteitä hyvästä tyylitajusta. Ja miksei V-Rally. Kyllä menopelissä pitää olla kunnon rockit eikä mitään remixattuja konesoundeja. IMHO :)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Simppa
Kyllä menopelissä pitää olla kunnon rockit eikä mitään remixattuja konesoundeja. IMHO :)

No tämähän se juuri hatuttaa, kun GT3:n jenkki-versiossa olisi päässyt hurjastelemaan mm. Judas Priestin 'Turbo Loverin' ja Mötley Crüen 'Kickstart My Heartin' tahdissa. :mad:
 
Ylös Bottom