Pelilehdet

rioichi

New Member
Eli luetteko peli-lehtiä(pelit, pelaaja, game reactor)?

Jos luette nii mitä?

Mitä pidätte niistä?

Mikä on paras?

Tilaatteko vai ostatteko irtonumeroita?


Vastailen nyt itse:
Eli luen peli lehtiä. Kaikkia tulee luettua: pelit lehti tulee kesto tilauksena, pelaajan tilasin kun sai 8kk lehdet+1peli 30€ , game reactor tulee yleensä napattua tiltistä ilmatteeks ja prismasta tulee otettua se pieni pelaa!-lehti.

Paras mielestäni on pelit-lehti, siinä on selkeät arvostelut ja on muutenkin selkeä. Paljon arvosteluja!
Pelaaja tulee kakkosena koska on vähän sekavampi ja siinä on enemmän muita juttuja kuin arvosteluja.
Game reactor on tosi hyvä ilmaseks.
No pelaa lehti on nyt vähä sellanen...


Eli pistäkää keskustelua pystyyn näistä lehdistä:)
 

stammy

Well-Known Member
Vastaus: Pelilehdet

Tilaan Pelaajalehteä ja nappaan käteeni Game Reactorin, jos sellaisen jossain näen. Pelit-lehteä olen ostanut muutamia irtonumeroita yleensä lomamatkoja varten tms. Pelaajalehti on juuri oikea lehti minulle, sillä PC-jutut ei kiinnosta, eikä liioin käsikonsolit tai Wii. Pelaaja keskittyy käytännössä lähes pelkästään tehokonsolikaksikkoon, mikä sopii minulle paremmin kuin loistavasti. Pidän lehteä myös sopivan nuorekkaana ja tekijät tuntuvat innostuneilta työhönsä. Kolumnit ja lifestyle -jutut ovat useimmiten onnistuneita ja niitä on ilahduttavan paljon. Arvosteluthan eivät hirveästi kiinnosta, ellei kyseessä ole odotettu peli (no, niitähän toisaalta riittää). Diggaan myös siitä miten Pelaaja on kerännyt lehtensä ympärille muuta yhteisöhöttöä, joka täydentää lehteä. Podcasti on Suomen paras (ainoa?) ja Twitteriäkin tulee seurattua (päivittäisivät toki useammin, mur!). Sivusto nyt vähän on mitä on, mutta sitäkin sietää.
 

jekkis

Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelit-lehti kolahtaa postiluukusta ja satunnaisia ilmaisjakeluita tai irtonumeroita tulee ostettua sitten muita lehtiä. Ennen vanhaan pidin Pelit-lehden arvostelulinjaa tapauksessa kuin tapauksessa "parhaana", eli kaikki arvostelut tuntuivat nivoutuvan hyvin omiin mielipiteisiini. Näin ollen jo niiden pohjalta uskalsi aikanaan ostaa tuntemattomiakin pelejä. Nykyään arvostelulinja on aika häilyvä ja muutamia todella silmiinpistäviäkin mahtuu sekaan (esim. Terminator Salvationin co-opille 80 pistettä?!). Eli tässä suhteessa koen jonkinlaisen tason laskemisen tapahtuneen, mutta muilla osa-alueilla mielestäni edelleen paras pelilehti.

Ilmaislehdet ovat usein liian "jenkkiläisiä" eli hirveätä hehkutusta epäoleellisesta ja muutenkin 2/3 sisällöstä vain hypeä, mistä usein tulee mieleen vain maksettu, tavallista seikkaperäisempi mainonta. Kyllä suomalainen suomalaisen tuntee ja siinä suhteessa tuo Pelitin linja on sopivan arkinen, selkotajuinen ja olennaiseen keskittyvä.
 

Shetken

New Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelit-lehti tullut pari vuotta kestotilauksena. En ole oikeastaan muita peli-lehtiä lukenutkaan. Voisi kyllä joskus ihan mielenkiinnosta ostaa kaupasta Pelaaja-lehden, mutta tuskinpa se sitä muuttaa, että (IMO!) Pelit on se paras. Kun minäkin kyllä pelaan PC:llä ja kiinnostunut näistä peleistä olen, ja tietysti konsoleille tulevia pelejä katselen. Ja tietysti Nnirvi...
 

Zylp

Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelaajalehti saapuu tänne, kestotilauksena. Itse pidän lehden selkeästä ulkoasusta. Mielestäni Pelaajalehdessä on jokaiselle osa-alueelle sitä jotakin. Myös plussaa tulee lehden ohessa toimitettavista muista jutuista, kuten PelaajaHD youtubessa.

Mielestäni Pelaajalehden kannet ovat lähes poikkeuksetta iskeviä ja selkeitä. Plussaa arvosteluja katsoessa minulta saa myös siitä, että melkeinpä aina ns. "hittipelien" arvosteluissa on kahden toimittajan näkökulma.

Pelit lehteä tulee myös seurattua. Käyn sen lukemassa aina paikallisessa kirjastossa, kun lehti on ilmestynyt. Se vain ei ole kolahtanut minuun sillätavoin, että tilaisin lehden. Joskus tulee myös ostettua kyseisen lehden irtonumeroita, mutta harvoin.

Täällä pienessä kaupungissa ei ole isoja ostoskeskuksia, eikä sen puoleen minkäänlaisia pelikauppoja, jotenka ilmaisjakeluja ei tule hirveämmin luettua. Joskus sattuu Tampereen reissulta mukaan tarttumaan Prisman Pelaa! lehti tai jos ihan keskustaan asti pääsee "röyhistelemään" niin Gamereactor lehti on taskussa.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Pelilehdet

Pelaaja -lehti tullut nyt noin vuoden kestotilauksena ja olen ollut tyytyväinen. Pelit -lehden irtonumeroita sattuu mukaan silloin tällöin, mutta "PC-painotteisuus" ei oikein meikäläiseen iske.

Gamereactorin ja muut ilmaislehdet nappaan tottakai mukaan jos satun jossain näkemään, mutta kyllä näiden luku on silti vähemmälle jäänyt(ehkä juuri sen saatavuuden takia).
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelilehtien lukeminen on aika lopullisesti jäänyt internetin alta. 90-luvulla tuli luettua mm. Totalia, Super Playta, Mean Machinesia, EGM:ää, Official PlayStation Magazinea ja muita pienempiä lehtiä (muutama läjä vanhoja lehtiä löytyy yhä!), ja toki suomalaista edustusta Nintendo-lehdestä Super Poweriin, Peliasemaan ja Pelittiin, ohessa Mikro-Bitinkin pelisivuja silmäillen. Pelit tulee yhä välillä luettua, mutta ulkomaisia lehtiä ei tule pahemmin ostettua eikä tilattua, esim. mitään OPM:n demolevyjen kaltaista kannustinta ei nykyään pahemmin ole.
 

Hinin

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelit-lehti tulee toisinaan ostettua, Pelaajaa lähinnä selailen kaupassa kauppiaiden iloksi. Kokonaisuutena pidän Pelit-lehteä parempana kuin Pelaajaa, (selkeämpi ja ammattimaisempi ote pelit-lehdessä). Enemmän kai tuo Pelit nykyään arvostelee konsolipelejä kuin ennen, joka tapauksessa en pidä häiritsevänä että saan silmäiltyä pc-puolen artikkelit myös läpi. Myös kolumnit (nnirvi) on rautaa!

Ja muuten, on siinä Pelitissäkin yleensä hittipelien kohdalla kaksi arvostelua, jos ei kolmekin. Tosin pienemmässä mittakaavassa ne "sivuarvostelut". ;)

Jotenkin pelaaja-lehdestä tulee sellainen teinifiilis kun lukee. :D
 

MrSoulfire

New Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelit-lehti tulee toisinaan ostettua, Pelaajaa lähinnä selailen kaupassa kauppiaiden iloksi. Kokonaisuutena pidän Pelit-lehteä parempana kuin Pelaajaa, (selkeämpi ja ammattimaisempi ote pelit-lehdessä). Enemmän kai tuo Pelit nykyään arvostelee konsolipelejä kuin ennen, joka tapauksessa en pidä häiritsevänä että saan silmäiltyä pc-puolen artikkelit myös läpi. Myös kolumnit (nnirvi) on rautaa!

Ja muuten, on siinä Pelitissäkin yleensä hittipelien kohdalla kaksi arvostelua, jos ei kolmekin. Tosin pienemmässä mittakaavassa ne "sivuarvostelut". ;)

Jotenkin pelaaja-lehdestä tulee sellainen teinifiilis kun lukee. :D

Pelaaja-lehdessäkin on tämä Vaihtopelaaja-systeemi monen pelin kohdalla. On ainakin ollut. Pelit lehti on hyvä, mutta joskus paistaa lävitse joidenkin toimittajien oman erinomaisuuden "tiedostus".
Omaan silmään käy pahasti T.Honkalan kaikkitietävä näsäviisaus, mutta makuasioita varmaan. Pelit lehti on silti sisällölisesti aikuisempaan makuun kuin Pelaaja.

EDIT: Just, tyypillistä. Luinpa taas hyvin. Hinskahan juuri tarkoitti että on pelitissäkin usein toinen arvostelu. :D
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Pelilehdet

Pelit-lehden tilaaja olen ollut sen ihkaensimmäisestä numerosta alkaen, ja voin kertoa, 17 vuoden lehdet alkavat olla jo aikamoinen tilasyöppökin. :) Siinä olisikin kunnon superduperprojekti muuntaa koko satsi digitaaliseen muotoon, jolloin kymmenet kilot paperia muuttuisivat gigatavuiksi kiintolevyllä. Joka tapauksessa Pelit-lehteä tulee tilattua lähinnä "tavan vuoksi". Edelleen siellä on hyviä kolumneja ja artikkeleita, mutta arvosteluille en ole osannut antaa enää kovinkaan suurta painoarvoa. (Toista se oli ennen nettiä, kun kaikki tieto tuli käytännössä vain Pelit-lehden ja Mikrobitin kautta.) Lehden uutisosio on tällaiselle 24/7-nettaajalle ihan turhake, koska kaikille "uutisille" voi huudella "WANHAA!" lukematta edes otsikoita.

Pelaajaa olen tainnut tilata kahteenkin otteeseen, mutta koska vaimon mielestä meille tulee jo ihan liikaa lehtiä muutenkin, oli tästä pakko luopua. Edelleen silti Pelaajaa luen irtonumeroina, kunhan jostain käsiini saan.

Gamereactor ja Pelaa tulee myös poimittua Prismassa käydessä mukaan, mutta näitä kohtaan ei ole sinällään sen erikoisempia fiiliksiä.

PS. Pelit-lehden 15-vuotisjuhlissa aikanaan pääsin jopa ns. kättelemään kalifia, eli tapaamaan Nnirvin ihan oikeasti. Etkö usko? Katso kuva!
 

Joohanh

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Kummallekaan lehdelle ei ole minulla sinänsä tarvetta, mutta irtonumeroita toki ostan melko usein.

Jos nyt järjestykseen laitetaan, niin Pelit vie kyllä voiton selkeästi. Ei sillä että Pelaaja huono olisi (vaikka vielä vuosi sitten olikin), mutta Pelit on vaan niin pirun paljon asiantuntevampi.
Pelaaja on täynnä jo aikaisemmin luettuja juttuja netistä, turhaa hypeä, välillä jopa räikeitä tyylivirheitä plus hra Puhan aina yhtä kammottavaa läppää. Esim. nyt tuossa pari numeroa sitten MW2- ja Uncharted 2-ennakko. Kun peli itseä miellyttää, ei siitä edes yritetä saada mitään negatiivista irti. Ei näin. Myöskin Pelaaja on kova täyttämään sivujaan melkoisilla itsestäänselvyyksillä, että tulee suoraan skipattua kun tietää jo mitä teksti pitää sisällään.

Ja mikä Pelitissä on sitten niin paljon parempaa? Noh, ei siinä ainakaan ole ihan niin paljoa noita edellämainittuja. Tosin kyllä Pelitissä huonojakin puolia on, kuten tuo aina yhtä ärsyttävästi vinkuva ja mariseva Nnirvi. Ensin heppu itkee joen pelikonsolien yksinkertaisuudesta ja sen PC:tä puukottavasta vaikutuksesta, ja sitten heti seuraavassa numerossa alkaa parku Halo 3:n monipelin monimutkaisuudesta. "Mä tykkään kynäristä ku siin voi vaan tähätä ja ampuu!"

Mutta joo. Kumpaakaan ei oikein nykypäivänä enää tarvitse, mutta kivaa lounas-/sohva-/iltalukemistahan nuo ovat.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Pelilehdet

Olisiko mahdollista nähdä elävä legenda, itse keisari ilman pikselimössöä? :)
Valitan, ei ole. Muistelisin, että kuvien julkaiseminen ilman asianomaisten lupaa ei ole sallittua.

Ja onhan se hyvä, että tietyt asiat ovat mysteerejä. ;)
 

Hex

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Kotimaisista kotiinkannettuna tulee Pelit. Muita luen satunnaisesti.

Oikeastaan en tiedä mitä tarkalleen enää saan kotimaisista lehdistä. Arvostelut, ennakkot, kolumnit ja artikkelit on itsessään semikiinnostavia, mutta se paketti eli hyvin kirjoitettu juttu, on se, joka oikeastaan nykyään ratkaisee.
 

QUZU1983

Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelit lehteä tilaan.
Official Xbox Magazine tulisi muuten tilattua mutta ku nnumerolle kertyy hintaa 13€ tänne suomeen.
 

Enrarliz

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelaaja lehteä tilaan ja olen ollut siihen tyytyväinen. Pelit lehti ei niin paljoa kiinnosta, koska pc pelaaminen ei juurikaan kiinnosta. Toki lehden selaan, kun siihen on mahdollisuus.
 

SeriusUser

New Member
Vastaus: Pelilehdet

Aluksi Pelaajaa tilasin mutta sitten se muuttui liiaksi ja lopetin moisen. Joskus tulee gamereactria luettua mutta se on hieman huono lehti. Joo aika turhia nykyään nuo lehdet, netistä näkee ja lukee kaiken.
 

janijj

Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelaajalehti tulee myös tänne. Sitä kannattaa kyllä välillä peruuttaa ja tilata uudestaan. Nytkin lopetin juuri kestotilauksen kun tuli lasku (n.40 euroa). Tästä vajaan viikon sisään soitettiin ja annettiin tarjous, 29 euroa mihin sisältyy pelaaja lehti 8 kuukaudeksi ja peli jonka sai valita niiden vaihtoehdoista. No pitihän se tarjous tietysti ottaa ja siihen lisäksi uusin james bond peli PS3:lle. Täytyy taas 8 kuukauden jälkeen peruuttaa lehti ;)
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Pelilehdet

Pelaaja lehteä tilaan ja olen ollut siihen tyytyväinen. Pelit lehti ei niin paljoa kiinnosta, koska pc pelaaminen ei juurikaan kiinnosta. Toki lehden selaan, kun siihen on mahdollisuus.

Kyllä mielestäni Pelit-lehti käsittelee nykyään etupäässä multiplattareita vaikka muutama PC-pelikin toki on aina joukossa. Wii- ja DS-arvosteluja toki toivoisi olevan lisää. Etenkin käsikonsolipeleissä Pelit ei tunnu olevan ihan nykymaailman tilanteen tasalla. Ja vaikka Pelaaja-lehdessä käsikonsoliasiaa onkin vähän enemmän, niin juttujen taso on ihan eri ulottuvuudesta.
 
Ylös Bottom