Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

pelivuokraamot?

  • Viestiketjun aloittaja seiko0
  • Aloituspäivämäärä
S

seiko0

Guest
ennen vanhaan oli videovuokraamoissa myös pelejä
vuokrattavana,miten tänä päivänä
onkos havaintoja
kiitos
 
Joo se on vissiin kait nykyään laitonta... Turun hansakorttelin makuunissa oli vielä alkuvuodesta pelejä vuokrattavana. Nyt siellä on isot laatikot täynnä psone-pelejä poistohintaan. PS2-pelejäkin sai silloin joskus vuokrata 50mk/viikko. Kaikki hauska loppuu aikanaan...
 
Muistan vielä kun olin jotain 5 tai 6 vuotta vanha ja R-Kioskista sai vuokrattua Nintendo 8bit pelejä 30mk/päivä. Sikamainen hinta. Itse en tosin ole niitä vuokrannut koskaan, mutta ostin poisto pelejä halvalla monta kappaletta niinä aikoina.
 
R-kioskista sai aikanaan vuokrata koko NES-koneen, kuten muutamasta muustakin paikasta. Tuli käytettyä tilaisuutta silloin tällöin.
 
Brittilandiassa

Vaan eikös Englannissa ole pelien vuokraaminen ihan laillista?
Ainakin virallisessa ps2 lehdessä (eng.) on aina niitä ilmoituksia että 5 puntaa pari päivää jne...
 
Joskus aikaa sitten tuli vuokrailtua nes ja snes konsoleita sekä pelejä.
Kesällä kävin Saksassa ja siellä kyllä vuokrattiin ps1 pelejä.
Liekö sitten Suomessa vaan ajateltu, että ei saataisi tarpeeksi katetta jos tälläinen toiminta aloitettaisiin.
 
Kyllä se mielestäni laillista on (tarvitaan vain maahantuojan lupa), mutta tietääkseni lupaa ei ole myönnetty kenellekkään. Näin oli parisen vuotta sitten. En sitten tiedä nyky tilanteesta miten on...
 
Laillista on ja tiedän yhden videovuokraamon joka sitä harjoittaa. Kaupan nimi on Videomaailma ja se sijaitsee Kajaanissa. Tuolla vuokrataan ja myydään PS2 pelejä. Pelien vuokraus maksaa 30 mk/päivä eli ei ole mitään kovin halpaa. Muita pelien vuokraus toimintaa harjoittavia liikkeitä en sitten tiedäkkään, mutta epäilen että tuo ei ole ainoa.
 
Aikoinaan vuokrasivat, kunnes sony lähestyi heitä ystävällisellä kirjeellä, kuten moni muukin oululainen putiikki. Viime kädessähän kyse on siis tekijänoikeudesta ja sen luovutuksista/lisensseistä...
 
Eihän CD-levyjäkään saisi vuokrata, mutta Turussa ainakin Filmtown kiersi tuon homman siten, että vuokraamalla jonkun kympin filmin sait ottaa CD:n mukaan. En muista tekivätkö noin myös pelien kanssa.
 
Re: Brittilandiassa

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Kiito_Linja
Vaan eikös Englannissa ole pelien vuokraaminen ihan laillista?
Ainakin virallisessa ps2 lehdessä (eng.) on aina niitä ilmoituksia että 5 puntaa pari päivää jne...

Joo, samoin Jenkeissä vuokraaminen on suosittua. Joskus lehdissä on ollut kuviakin pelivuokraamoista- hyllyt notkuvat pelejä. Usein arvosteluissa lukeekin "rental at best", siis vähän kehnompien pelien kohdalla:).
 
Eihän tuossa vuokraamisessa ole mitään ideaa kun siinä voi sitten jokainen vaan kopioida sen levyn.. :( Ellei sitten ole kasetti.
 
Vuokrauksista

Jenkeissä tilanne pelien vuokrauksen kannalta on aivan toinen. Siellä itseasiassa jotkin pelit menevät vain ja ainoastaan vuokrakäyttöön. Mitkä pelit on kyseessä? Siihen ei minulla ole vastausta, mutta 90 % varmuudella muistan lukeneeni ign.comista ja videogames.comista asiasta joidenkin pelien suhteen.

Taitaa siis syynä olla joko Sony Europen tai sitten maahantuojien päätös olla laittamatta pelejä vuokralle. Kenelläköhän olisi valmiuksia laittaa itsensä tuleen ja kysäistä kyseisiltä tahoilta, mikä tilanne vuokrauksien suhteen on?

-harzu
 
Mäkin kävin Irlannissa reilu vuos sitten ja siellä vuokrattiin melkein joka videovuokraamossa ps1 pelejä
 
melestäni turun hansakorttelissa vuokrattiin vielä jokin aika sitten dreamcast-pelejä. Kaupan nimeä en muista mutta se oli siinä arnoldsin vieressä, oisko ollu makuuni?
 
Kuulin joskus juttua, että jokin Makuuni olisi vuokrannut pelejä, mutta en ole sitten saanut sitä varmennettua. Ainakaan täällä Tampereella en ole vuokrapeleihin törmännyt Makuuneissa enkä muissakaan vuokraamoissa sitten SNES/Mega Drive -aikojen.
 
Ylös Bottom