Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 4

Vastaus: Playstation 4 [Hype]

Itse olen perinteisesti laittanut aina uuden Pleikkarin tullessa myös telkkarin vaihtoon. :)

Olen itsekin laittanut rahaa vähitellen säästöön, sillä 7 vuotta palvellut kotiteatteri menee vaihtoon. Kyllähän siinä pitää olla äänentoisto ja TV viimeisen päälle kunnossa, jos/kun PS4 talouteen saapuu.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Ei kuitenkaa UE4 moottoria voinut pyörittää kaikilla herkuilla mitä kuva antoi ymmärtää. Liian vähän partikkeleita oli siinä UE4 demossa verrattuna aikaisempaan PC-versioon.
Mutta mutta, hyvältä näyttää, jos saisi kesän aikana tarpeeksi rahaa kasaan niin ehkä voisi ostaa julkaisussa. Todennäköisesti tulee nyt odotettua se puoli vuotta tai vuosi tällä kertaa.

EDIT: Start ja Select nappi poistettu :(.
Kattaakohan Options nappi sitten Start napin vai tuleeko muutakin?
Voisi laittaa jos mahtuu niin sinne ohjaimen alle ne Start ja Select nappulan, tai jotain muuta :).
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Tuli myös mieleen että loppuukohan se splitscreen pelaaminen kohta kokonaan? Jos ei niin tuleeko sellaista systeemiä että voisi vaikka kummallakin pelaajalla olla kuulokkeet päässä, omaan ohjaimeen kytkettynä ja kumpikin kuulee ne omat äänet. Tällä hetkellähän se menee niin että ykkös pelaajan kautta suurin osa äänistä tulee kaiuttimista ulos. Itselläni on myös tämä Pulse headset ostettuna niin toimiiko sitten langallisella miten tuon ohjaimen kanssa? Voiko laittaa langattomana kiinni kuten PS3 kanssa? Voiko movea käyttää suoraan vai pelkästään sitä uutta ohjainta movena käytettäisiin? Liikaa kysymyksiä ja liian vähän vastauksia.

Itse kyllä pitäisi harkita uutta vahvistinta, kajarit on kyllä sen verran hyvät ettei niitä tarvitse vaihtaa elleivät porsi. Telkkari saa luvan olla ainakin sen 5-7v tuossa paikoillaan ennenkuin uutta pistän. En usko sen uuden formaatin paremmuuteen ennenkuin se tulee pakolliseksi. Eikä kyllä mitään 4k telkkaria tule laitettua pelkästään konsolin takia.

Nyt toisaalta menee mietintä myssyn alle että ostaako jouluksi vaiko vasta ensi jouluksi. Odottaisi että hinnat tippuu (ehkä) ja niitä pelejä saisi halvalla sitten osteltua myöhemmin.. ehkä jopa käytettynä. Onhan tuo konsolipelaaminen vähän jäänyt. Onkohan minulla periaatteessa 30peliä PS3lle. Olen kuitenkin myynyt joitain pois ja pari on kovolla. 19 näyttää olevan hyllyssä. 3 kovolla ja muutama pikkupeli...hmm toivon että tulee paljon hyviä yksinoikeuspelejä.

Ennemmin parempaa tekoälyä kuin grafiikkaa. Sekin tietysti on aina mukavaa kun pelit ja vehkeet on kerta sitä varten laitettu. Mutta edelleen, ei se grafiikka tärkeintä ole. Pelaan vielä edelleen jotain wanhoja pelejä ihan vain siksi kun oli hyvä peli :D vaikka hahmot näyttäisi laatikoilta. Hyvänä uutena esimerkkinä minecraft ja muutama muu indie peli. Ei se grafiikka vaan pelattavuus, kokemus ja kontrollit.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

EDIT: Start ja Select nappi poistettu :(.
Kattaakohan Options nappi sitten Start napin vai tuleeko muutakin?

Mikäli oikein ymmärsin niin Start ja Select-napit tosiaan menevät uuden Options-napin alle, eli ne luultavasti valitaan sitten erikseen Options-nappia painamalla.

Luultavasti PS4 saapuu talooni siinä vaiheessa kun veli pääsee ripiltä.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Itselläni on xboxi ja pleikka molemmat kotona ja boxi ns. pelikoneena osin sattumusten kautta, eli kun sony viimeksi myöhästyi kerran jos toisenkin niin valinta kohdistui boxiin. Nyt on erittäin mielenkiintoista kuinka tässä käy, sony on selkeästi ottanut oppia menneistä mokista ja saanut ryhtiä pyttyyn laitteisto ja käyttö kokemus puolella tuon 4. kanssa. Vaikea sanoa kumpaan päädyn ensisijaisesti ensi jouluna mutta MS saa tehdä hartiavoimin töitä että pääsee samaan tai ylittää tuon sonyn julkistuksen!
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Mainittiinko missään nettipelin ilmaisuudesta/maksullisuudesta?
Ei. Täytyy muistaa, että tämä oli vasta laitteen virallinen ensijulkistus, ja varsinaiseen julkaisuun on pitkä matka. Väliin mahtuu ainakin kolme isoa tapahtumaa (E3, Gamescom, TGS), joten tietoa ripotellaan matkan varrelle. Eikä kaikkia yksityiskohtia varmastikaan ole edes vielä lyöty lukkoonkaan.

Mitenkäs PS3-pelien yhteensopivuus?
Jostain löytynee varmaan ihan sanatarkka lainaus Gaikai-hepun puheista, mutta niiden perusteella kaikki taaksepäinyhteensopivuus (PS1/PS2/PS3) hoidetaan striimauksena. Mitä vanhoille PS1/PS2/PS3-pelilevyille taikka Store-ostoksille tapahtuu, sitä ei vielä tiedetä. Valistunut arvaukseni on, että vanhaa fyysistä mediaa käytetään "kopiosuojauksena", eli kiekko pitää olla PS4:n asemassa, ja sen jälkeen peliä voi pilvivirrasta pelutella.

PS3:n emulointi on niin tolkuttoman vaikeaa, että varsin todennäköisesti Sonylla on jossain valtavat PS3-serverikontit pyörittämässä PS3/PSN-pelejä, mutta PS1/PS2-pelit antavatkin mahdollisuutta pienelle revittelylle. Gaikain teknologialla voisi olla aivan mahdollista, että varsinkin PS2-pelit pyörisivät PC-emulaation päällä. Tuo puolestaan avaisi tien sille, ettei enää mitään varsinaisia HD-remakeja tarvittaisikaan, sillä pelit voitaisiin rendata vaikkapa 1920x1080-tarkkuudella kunnollisen reunanpehmennyksen kera. Esimerkkejä siitä miltä se käytännössä voisi näyttää, voi katsella vaikkapa NeoGAFin PS2 Emulation with PCSX2 -ketjusta.

Käytännössä käynee kuitenkin niin, ettei vielä julkaisussa välttämättä nähdä minkään sortin taaksepäinyhteensopivuutta, vaan se tulee jossain myöhemmässä vaiheessa vasta. Puhun vain omasta puolestani, mutta PS3:lla tuli näinä kaikkina vuosina pelattua tasan yksi PS2-peli (God Of War 2) läpi, muuten PS2-pelituki jäi lähinnä testailun tasolle. PS1-pelejä en pelannut senkään vertaa. Kauheasti ei siis surettaisi, vaikkei PS1/PS2-pelejä pääsisikään pelaamaan PS4:llä heti päivänä yksi.

Tuli tälläinen mieleen että vaatiikohan PS4 uuden television saadakseen kaiken irti konsolista. Meinaan PS3 aikaan piti vaihtaa telkkari parempaan mikäli halusi kaiken irti. Toivottavasti ei vaadi
Näsäviisaasti voisi sanoa, että jos kaiken haluaa irti, täytyy ostaa 4k-näyttölaite. Tosin käytännössä 4k-tuki toiminee vain still-kuville ja ehkä hyvällä tuurilla videotoistossa. Peleissä 4k jäänee joko täysin käyttämättä tai korkeintaan todella harvinaiseksi kuriositeetiksi. Eli (Full)HD-vehkeillä pärjää vielä tuon seuraavankin konsolisukupolven yli erittäin hyvin.

Start ja Select nappi poistettu :(.
Kattaakohan Options nappi sitten Start napin vai tuleeko muutakin?
Start- ja Select-toiminnot on tosiaan yhdistetty tuohon Options-namiskuukkeliin, kertoo PS.Blogin Dualshock 4 -esittely

A new “Options” button combines the functions of the DualShock 3′s “Select” and “Start” buttons for operating in-game menus

Voiko movea käyttää suoraan vai pelkästään sitä uutta ohjainta movena käytettäisiin?
Move toimii sen uuden kameran kanssa ihan suoraan, eli vanhaa PS Eyetä ei tarvita.

Noista spekseistä voisi sanoa vielä sen verran, että BD-aseman nopeus on 6X, mutta DVD-kiekkoja kieputetaan 8X-nopeudella. Tosin nuo lukemat eivät sinällään ole vertailukelpoisia, koska BD:n ja DVD:n "perusnopeus" on ihan erilainen.

Jos nyt jotain nillittämistä löysin, niin Bluetooth on edelleen ikivanhaa versiota 2.1. Bluetooth 4.0 mahdollistaisi kaikkea hauskaa yhteensopivuutta ties millaisten laitteiden kanssa, joten visiot vaikkapa jääkaapin tai tiskikoneen säätämisestä Pleikkarin kapulalla olisivat mahdollisia. Mutta noh, pelikäytössä tuo v2.1 lienee ihan riittävä.

Pitkä on vielä matka siihen, että PlayStation 4 olohuoneissamme on, mutta ensifiilikseni ovat varsin positiiviset. Sekin on jo paljon, että laitteen pääsuunnittelija on ensimmäistä kertaa ei-japanilainen, ja ainakin jos Thomas Puhan hehkutuksia uskoo, on tuo Mark Cerny todella osaava kaveri.

Mark Cerny is a smart motherfucker, hardcore coder, knows games. Smartest move ever to get him involved. No disrespect to other folks, but he's in tune with today. Not crazy broadband shit never happening. (I love you Ken!)
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Tuli yöllä seurattua streamia ja hype on erittäin kova, odotetaan nyt viel ms:n vastinetta.
Toivottavasti ilmoittaisivat mahdollisimman nopeasti ps3 pelien toimivuudesta, Gaikai systeemi kuulostaa hyvältä. Mitenkähän mahtaa toimia ku porukka haluaa pelata esim BF3 gaikai:n kautta: onhan melkein jokaisella riittävän nopea yhteys, mutta tarvitseehan se palvelinkin nopean ja vakaan yhteyden. Vaikka yksi pelaaja ei käsittääkseni paljon kaistaa tarvitse niin 10 000 käyttäjää vie kaistaa/rasittaa palvelinta aika kovalla kädellä.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Vaikka yksi pelaaja ei käsittääkseni paljon kaistaa tarvitse niin 10 000 käyttäjää vie kaistaa/rasittaa palvelinta aika kovalla kädellä.
Gaikailla taitaa olla serverikeskuksia ympäri maapalloa, joten ei se kuorma yhteen pisteeseen kasaudu. Ja ounastelen, että PS3-verkkopelejä PS4:llä pelaavat ovat alati kutistuva vähemmistö. Ensimmäisenä vuotena väkeä voi olla kohtuullisen paljon, mutta kunhan PS4-nimikkeet pääsevät kunnolla vauhtiin, hylätään vanhat PS3-pelit.
 
Pelitukea tulossa:

List of Third Party Game Developers and Publishers
As of February 20th, 2013
(in alphabetical order of developer/publisher)

<JAPAN>

ACQUIRE Corp.
ARC SYSTEM WORKS CO.,LTD.
ARTDINK CORPORATION
ASCII MEDIA WORKS Inc.
Bethesda Softworks, LLC
CAPCOM
Chara-Ani Corporation
CRAFTS & MEISTER CO.,LTD.
CyberConnect2 Co.,Ltd.
D3 PUBLISHER Inc.
Dimps Corporation
Electronic Arts Inc.
FromSoftware, Inc.
GANBARION Co., Ltd.
Genki Co., Ltd.
Granzella Inc.
GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
GungHo Online Entertainment, Inc.
GUST CO.,LTD.
IDEA FACTORY Co., Ltd.
IMAGEEPOCH INC.
Index Corp.(ATLUS)
KADOKAWA GAMES,LTD.
KADOKAWA SHOTEN CO., LTD.
Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
LEVEL-5 Inc.
MAGES. Inc.
MarvelousAQL Inc.
NAMCO BANDAI Games Inc.
NAMCO BANDAI Studios Inc.
NIHON FALCOM CORPORATION
Nippon Ichi Software, Inc.
O-TWO inc. (peakvox)
PlatinumGames Inc.
SEGA Corporation
SPIKE CHUNSOFT Co.,Ltd.
SQUARE ENIX Co., Ltd.
SystemSoft Alpha Corp.
TECMO KOEI GAMES Co.,Ltd.
TOSE CO., LTD.
tri-Ace Inc.
Ubisoft Entertainment
WILL CO., LTD
XING Inc.
YUKE'S Co.,Ltd.

45 companies in total

<ASIA>

BLUESIDE Inc.
Ratloop Asia Pte Ltd
Red Hare Studios
XPEC Entertainment Inc.

4 companies in total

<NORTH AMERICA>

17-Bit
5th Cell Media LLC
Activision Publishing, Inc.
Armature Studios
Behaviour Interactive
Bethesda Softworks, LLC
Blind Squirrel Games(r)
Certain Affinity, Inc.
Darkside Game Studios, Inc.
Devolver Digital
(c)Disney
Double Fine Productions, Inc.
Double Helix Games
DrinkBox Studios Inc.
Edge of Reality, Inc.
Electronic Arts Inc.
FarSight Studios
Gaijin Games, Inc.
Gearbox Software
HB Studios Multimedia
Heavy Iron Studios, Inc.
High Voltage Software, Inc.
inXile Entertainment Inc.
Iron Galaxy Studios, LLC
JETPACK Interactive Entertainment Ltd.
Klei Entertainment Inc.
Lab Zero, Inc
LucasArts, a Lucasfilm Ltd. company
Metanet Software Inc
Minority Media Iinc.
Nicalis, Inc
Panic Button, LLC
Psyonix Studios, Inc.
Slant Six Games
Sony Online Entertainment LLC
Spark Unlimited
Spry Fox LLC
SuperVillain Studios
Take-Two Interactive Software, Inc.
Telltale, Inc.
Tribute Games Inc.
Turtle Rock Studios, Inc.
Ubisoft Entertainment
vBlank Entertainment Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment, Inc.
WayForward Technologies, Inc.
Zombie Studios, LLC

47 companies in total

<EUROPE / PAL>

4A Games
505 Games
Abstraction
Beatshapers
Big Ant
Big Bit
BitComposer
Bloober Team S.A.
Boss Alien
Bugbear
Cauldron
City Interactive
Criterion Games
Croteam
Curve Studios
Dakko Dakko Ltd
Deck 13
Double Eleven
Eko Software
FatShark
Flying Wildhog
Four Door Lemon
Frozenbyte
FuturLab
Gaijin
GHOST GAMES - AN EA STUDIO
Green Hill Studios
Kalyspo Media
Laughing Jackal
Ludosity
Mediatonic
Milestone
Mojang
Onmi Systems
Prodigy Design
Ripstone
Roll7
Ronimo
Rovio
Shortround
Sperasoft
Sproing
Stormbasic
Straight Right
Targem
Tate
Techland
Tonika
Torus Games
Vector Cell
Virtual Toys
Vlambeer
Wizarbox

-----------------------------
Tosin onhan noita listoja aikaisemminkin nähty, eikä kaikilta studioilta välttämättä tule koskaan mitään valmista...
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Pelitukea tulossa:

List of Third Party Game Developers and Publishers
As of February 20th, 2013
(in alphabetical order of developer/publisher)

<JAPAN>

ACQUIRE Corp.
ARC SYSTEM WORKS CO.,LTD.
ARTDINK CORPORATION
ASCII MEDIA WORKS Inc.
Bethesda Softworks, LLC
CAPCOM
Chara-Ani Corporation
CRAFTS & MEISTER CO.,LTD.
CyberConnect2 Co.,Ltd.
D3 PUBLISHER Inc.
Dimps Corporation
Electronic Arts Inc.
FromSoftware, Inc.
GANBARION Co., Ltd.
Genki Co., Ltd.
Granzella Inc.
GRASSHOPPER MANUFACTURE INC.
GungHo Online Entertainment, Inc.
GUST CO.,LTD.
IDEA FACTORY Co., Ltd.
IMAGEEPOCH INC.
Index Corp.(ATLUS)
KADOKAWA GAMES,LTD.
KADOKAWA SHOTEN CO., LTD.
Konami Digital Entertainment Co., Ltd.
LEVEL-5 Inc.
MAGES. Inc.
MarvelousAQL Inc.
NAMCO BANDAI Games Inc.
NAMCO BANDAI Studios Inc.
NIHON FALCOM CORPORATION
Nippon Ichi Software, Inc.
O-TWO inc. (peakvox)
PlatinumGames Inc.
SEGA Corporation
SPIKE CHUNSOFT Co.,Ltd.
SQUARE ENIX Co., Ltd.
SystemSoft Alpha Corp.
TECMO KOEI GAMES Co.,Ltd.
TOSE CO., LTD.
tri-Ace Inc.
Ubisoft Entertainment
WILL CO., LTD
XING Inc.
YUKE'S Co.,Ltd.

45 companies in total

<ASIA>

BLUESIDE Inc.
Ratloop Asia Pte Ltd
Red Hare Studios
XPEC Entertainment Inc.

4 companies in total

<NORTH AMERICA>

17-Bit
5th Cell Media LLC
Activision Publishing, Inc.
Armature Studios
Behaviour Interactive
Bethesda Softworks, LLC
Blind Squirrel Games(r)
Certain Affinity, Inc.
Darkside Game Studios, Inc.
Devolver Digital
(c)Disney
Double Fine Productions, Inc.
Double Helix Games
DrinkBox Studios Inc.
Edge of Reality, Inc.
Electronic Arts Inc.
FarSight Studios
Gaijin Games, Inc.
Gearbox Software
HB Studios Multimedia
Heavy Iron Studios, Inc.
High Voltage Software, Inc.
inXile Entertainment Inc.
Iron Galaxy Studios, LLC
JETPACK Interactive Entertainment Ltd.
Klei Entertainment Inc.
Lab Zero, Inc
LucasArts, a Lucasfilm Ltd. company
Metanet Software Inc
Minority Media Iinc.
Nicalis, Inc
Panic Button, LLC
Psyonix Studios, Inc.
Slant Six Games
Sony Online Entertainment LLC
Spark Unlimited
Spry Fox LLC
SuperVillain Studios
Take-Two Interactive Software, Inc.
Telltale, Inc.
Tribute Games Inc.
Turtle Rock Studios, Inc.
Ubisoft Entertainment
vBlank Entertainment Inc.
Warner Bros. Interactive Entertainment, Inc.
WayForward Technologies, Inc.
Zombie Studios, LLC

47 companies in total

<EUROPE / PAL>

4A Games
505 Games
Abstraction
Beatshapers
Big Ant
Big Bit
BitComposer
Bloober Team S.A.
Boss Alien
Bugbear
Cauldron
City Interactive
Criterion Games
Croteam
Curve Studios
Dakko Dakko Ltd
Deck 13
Double Eleven
Eko Software
FatShark
Flying Wildhog
Four Door Lemon
Frozenbyte
FuturLab
Gaijin
GHOST GAMES - AN EA STUDIO
Green Hill Studios
Kalyspo Media
Laughing Jackal
Ludosity
Mediatonic
Milestone
Mojang
Onmi Systems
Prodigy Design
Ripstone
Roll7
Ronimo
Rovio
Shortround
Sperasoft
Sproing
Stormbasic
Straight Right
Targem
Tate
Techland
Tonika
Torus Games
Vector Cell
Virtual Toys
Vlambeer
Wizarbox

-----------------------------
Tosin onhan noita listoja aikaisemminkin nähty, eikä kaikilta studioilta välttämättä tule koskaan mitään valmista...

Ei sitten CD Projektia, ei Witcheriä ja CyberPunkkia
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Ei sitten CD Projektia, ei Witcheriä ja CyberPunkkia
CD Projekt ehti jo vahvistaa Witcher 3:n PS4-version, joten ei huolta.

"Of course, we couldn't reveal any specifics about this to our fans, even though many journalists and forum members asked about when and how The Witcher might show up on Sony's console. After yesterday's PlayStation Meeting we can finally promise: The Witcher 3 is coming to the PlayStation 4.

Listalta puuttuu myös esim. Naughty Dog, Digital Polyphony ja Housemarque, joten kovin suuria johtopäätöksiä ei kannata vetää mihinkään suuntaan.

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Ja jumalauta jos ei tule uutta Ridge Raceria julkkariin niin sitten jää varmasti hyllyyn!
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Saas nähdä jos tämänkin ostaisi joskus 1-2 vuoden kuluttua julkaisusta. Yleensä kuitenkin julkaisuversiot ovat aika huonoja, ja parissa vuodessa pitäisi hintojenkin vähän edes laskea, ja samaan pakettiin aina kuuluu uusin versio joka korjaa julkaisuversion huonot puolet. Toivottavasti PS3:sellekin tulisi vielä pelejä, tai joutuu pelailemaan BF3:sta, BO2:sta ja NHL 13:sta aikas kauan :p
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Listalta puuttuu myös esim. Naughty Dog, Digital Polyphony ja Housemarque, joten kovin suuria johtopäätöksiä ei kannata vetää mihinkään suuntaan.
Naughty Dog ja Polyphony Digital eivät ole third partyja, joten sen vuoksi niitä ei varmaan ole tuohon listattu. ;)
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Tietääkö kukaan, onko Bethesda Softworks ilmoittanut onko osallistumassa uudella pelillä kisaan PS4:sen peliosaston herruudesta?

Ja mitä mieltä olette, mitkä pelit tulevat nousemaan ihmisten suosikeiksi? Itse toivon, että Call of Dutyn ja Battlefieldin suosio laskisi ja tulisi uusia/vähän tunnettuja huippupelejä.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Mitenhän sitten, jos pelaa pilvipalvelun kautta jotain vanhemman alustan pelejä, joissa Select-nappia käytetään pelaamiseen (tyyliin inventaarion avaaminen, kamerakulman vaihto, jne.)?


Ja itse Sonyn tilaisuudesta ja konsolista yleensä... Tarviiko tähän muuta sanoa, kuin että Day 1! Nuo grafiikat kyllä yllätti positiivisesti. Odotin paljon pienempää harppausta, mutta kaikki odotukset kyllä ylitettiin tuolla Killzonella. Ja ennen kaikkea tuo demo pyöri mielettömän tasaisella fps:llä. Piti hetken tarkistella, että onkohan tuo nyt 30 vai 60 fps (en kyllä vieläkään ole varma, mutta veikkaisin hyvin tasaista 30 fps:ää)... Siinä demon alussa sieltä aluksesta ne maisemat oli aivan huikeat piirtoetäisyyksineen ja yksityiskohtineen, varsinkin ne pilvenpiirtäjien heijastuvat lasi-ikkunat, huhhuh... Kun itse räiskintä alkoi, niin peli näytti aivan kuin siltä Killzone 2:n muinaiselta CGI-animaatiolta - vain vielä paremmalta, koska värejäkin löytyi mukavasti. Reunanpehmennyksetkin oli kunnossa (oli ne kyllä jo Killzone 2:ssakin), sillä en huomannut sahalaitaa muualla kuin hahmojen varjoissa. Huomasitteko kranaattien aiheuttamat savuefektit? Nam.

Toisaalta tuo Killzone: Shadow Front voi olla vaan tavallista putkiräiskintää upealla ulkoasulla, mutta eikös Killzone 2:kin pitkälti ollut juuri sitä ja se oli silti helvetin hyvä peli? Nyt kuitenkin värejäkin näyttäisi löytyvän ja eivätköhän ne Guerrillan pojat ole keksineet jotain vaihtelua tuohon pelaamiseen pelkän puhtaan räiskinnän lisäksi. Noh, tuskin tästä tulee mitään vuoden peliä, elleivät saa käsikirjotettua mielettömän eeppistä ja huikeita käänteitä sisältävää tarinaa tähän, ja luonnollisesti nettipelin täytyy olla timanttia (aivan kuten Killzone 2:ssa). Itse asiassa jos Guerrilla Games onnistuu tässä, niin voin povata tästä uudesta Killzonesta PS4:n parasta nettipeliä ainakin hetkeen, saataisiin vihdoin se Pleikkarin Halo. Killzone 2 oli jo omasta mielestäni tätä, mutta silti porukoita ei vaan näyttänyt kiinnostavan tuo kauheasti, vaikka löytyyhän tuolta edelleen noita pelaajia.

Mutta mikä innosti konsolissa eniten? No ehdottomasti tuo Share-ominaisuus ja pilvi-systeemin innovaatiot: konsolin käytön / pelin jatkaminen suoraan käynnistettäessä, kaikenlainen lataaminen standby-tilassa, jopa pelatessa (digitaalinen pelaaminen tulee nousemaan itselläni kyllä korkealle jalustalle uudella sukupolvella - ajatelkaa nyt; heti julkaisupäivän aamuna menet Storeen ja painat "Play", jolloin pelisi käynnistyy ja se on siinä, latailu hoidetaan taustalla ja maksamisen voi hoitaa myöhemmin (todennäköisesti) tunnin trialin jälkeen), kaikkien aiempien PS-alustojen pelien pelaaminen mahdollista (jos Gaikaihin ja Sonyyn on uskominen), TOIVOTTAVASTI vielä vain siten, että fyysisiä levyjä voi käyttää "avaimina", jotta jo pelihyllystä löytyviä pelejä voi pelata pilvestä... Mutta ykkösenä kuitenkin tuo Share ja videoiden kuvaaminen. Jos Microsoftin konsoliin ei tule vastaavaa ominaisuutta, niin oma valintani alustan suhteen on jo tehty. Oon aina halunnut, että voisin kuvailla konsolillakin kaikista peleistä matskua, mutta ei oo riittänyt pokka alkaa ostelemaan niitä parinsadan euron Capture HD -mitälie-systeemejä. Niin ja se kaverin pelin spectaus kuullostaa kans mielettömältä. :D Voin jo sieluni silmin nähdä, kuinka YouTuben Let's play -pelaajat alkaa tekemään live-kommentaaria peleistään.

EDIT: PlayStation Plus näytti ainakin olevan edelleen mukana (näkyi siinä "tuetut palvelut" -kuvassa, jossa näkyi Facebookkia, Netflixiä ja muita). Jos sen nimi on nimenomaan tuo Plus, niin en kyllä voi nähdä nettipelaamisen kuuluvan tuohon. Tuo nimi viittaisi nimenomaan kaikkeen "plussaan", joka on nimenomaan jotain kivaa lisää olemassa olevan palvelun päälle (kuten PS3:lla on pilvitallennukset ym.). Kunhan se ei nyt vain ole sitten vaikkapa tuo omien pelivideoiden kuvaaminen tai kaverin pelin spectaus / siihen osallistuminen. Saa nähdä, mitä kaikkea tuohon Plussaan sitten kuuluu, että alanko maksamaan siitä. Vakuutin etten nettipelaamisesta ala maksamaan, mutta jos nettipelaamisen lisäksi tuohon kuuluisi kaikki nuo spectaamiset, Sharet ja muut, niin pakkohan se olisi. Tosin vaikka nettipelaaminen olisi ilmaista ja vaikkapa Share kuuluisi tuohon Plussaan, niin pakko se olisi silloinkin maksaa siitä. :D
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Execta: Puuttuvat napit hoidetaan vaikkapa asettamalla kosketuslevyn vasen ja oikea puoli vastaamaan fyysisiä Select- ja Start-hippeleitä. Ei se sen vaikeampaa ole.
 
Vastaus: PlayStation 4 [Hype]

Tietääkö kukaan, onko Bethesda Softworks ilmoittanut onko osallistumassa uudella pelillä kisaan PS4:sen peliosaston herruudesta?

Tietää. Tuosta TT-2k linkkaamasta The Witcher uutisesta seuraava pätkä:

Adam Badowski sanoi:
It was an exciting moment to be invited to be in the company of other legendary developers like Bethesda, EA, LucasArts, Ubisoft or Activision as one of the teams working on titles shipping early in the PlayStation 4's lifecycle.

Notta tuon mukaan Bethesda on tekemässä jotakin joka tulee ulos PS4 alkuvaiheessa.
 
Ylös Bottom