Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation Vita (käyttökokemukset, kysymykset, huhut ja uutiset)

Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Sonylta pieni oikaisu 4 ja 8 gigan Vita-muistikorttien hintoihin.

Sony reports to IGN that the price GameStop originally posted for the 4GB and 8GB memory cards was incorrect. The cards will cost $24.99 for the 4GB and $39.99. We've corrected the information below.
Valitettavasti 16/32 gigan korttien hinnat olivat oikein.

Lähde: IGN
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Hmm, on aika suolaisia hintoja muistikorteille. Itse en ajatellut latailla pelejä tai mitään muutakaan kortille, joten taitaa aluksi se pienin koko riittää.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Andriasangilta on tullut nippu Vita-aiheisia uutisia. Aloitetaan vaikka siitä, että toisin kuin aiemmin on kerrottu, Vitan selainta ei voi käyttää pelien aikana. Vaikka Vita multitaskauksen hallitseekin paremmin kuin mikään Sonyn konsoli tähän asti, ei selaimeen ole asiaa kesken pelin.

Impress Watch updated its Random Tracking feature about Vita's multimedia features (see this story for a summary) with a correction about the web browser component. The story had originally said that the browser can be opened up while you've paused a game. Following the story's publication, Sony contacted the site and said that this is not the case. Initially, the Vita will not be able to run the browser simultaneously with a game. In other words, if you want to open the browser, you'll have to exit your game entirely.

Seuraava juttu on korjausta huhuun, jonka mukaan kaikkia PS3-pelejä voisi pelata Remote Play -yhteyden yli Vitalla. Näin ei Sonyn edustajan mukaan kuitenkaan ole, vaan RP vaatii edelleen pelikohtaisen tuen.

"That information is mistaken," said Matsumoto. "The compatibility is achieved on the side of the PS3 game, just like normal." Shimada agreed, saying that as with previous implementations of Remote Play, games will need API support.

This appears to mean no catch-me-all solution for making all PS3 games playable remotely on Vita.

Viimeisenä kerrottakoon, että Vitan selaimessa ei ole Flash-tukea ainakaan vielä julkaisussa. Adobe on tunnetusti lopettanut jo mobiililaitteiden Flash-version kehityksen, mutta Sony käy vielä neuvotteluita Vitan Flash-kohtalosta.

Adobe has announced that it won't be continuing further development on its Mobile Flash Player. What does this mean for Flash support on Vita? Shimada said that they're continuing negotiations with Adobe and have not given up.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Seuraava juttu on korjausta huhuun, jonka mukaan kaikkia PS3-pelejä voisi pelata Remote Play -yhteyden yli Vitalla. Näin ei Sonyn edustajan mukaan kuitenkaan ole, vaan RP vaatii edelleen pelikohtaisen tuen.

No ei ollut yllätys. Jollei joku 480p remote play ole ultra helppo toteuttaa (tuskin) niin tuki tulee olemaan yhtä laajaa kuin PSP:llekkin. :rolleyes:

Alkaa olla pikkuhiljaa selvää (ja on toki ollutkin) että kyseinen laite on yhteen tarkoitukseen, "pikku" pelikoneeksi pleikkari sarjojen ystäville, jolle ostat joko kalliit erilliset Vita-pelit tai pelaat niitä keveitä ps plus jäsenyyden tai muuta kautta haalittuja pikkupelejä tai psx pelejä. Ei täytä mulla mitään vähääkään kriittistä slottia, mutta aina voi harkita kurioisiteettina laitetta PSP gon tilalle.

Pleikkari-maailmasta olisi kannattanut rohkeammin irtautua Ipad tyylisen filosofian suuntaan ja jakaa niitä pelejä Appstore tyyliin ja hinnoilla. PSPadia odotellessa.
 
Minulle taas työn puolesta käytännössä lähes koko ajan matkustavana tällainen vehje on kuin taivaan lahja. iPad riittää meikäläiselle kosketusnäyttöpelejä pelatessa, mutta kyllä hotellihuoneessa pidempiin pelisessioihin kunnon taskukonsoli on se ykkösjuttu, jo ihan pelaamisen mukavuudenkin kannalta. Katson kannettavia pelejä ja -laitteita hieman eri näkövinkkelistä kuin useimmat, koska todellakin matkustan paljon ja eipä siellä hotellissa iltaisin paljoakaan tekemistä ole, paitsi sitten vaihtoehtoisesti kitata kaljaa aulabaarissa. Ilman DS:ää ja PSP:tä olisin varmaan vuosien varrella tullut alkoholistiksi :)
 
^ ei PSP:ssä tarvia tehdä formatointia, tiliä voi vaihtaa kunhan sulla on wlan käytettävissä.

Sit vähän parempia uutisia, huhu kertoo että PSN:n kautta pelien hinnat saattaa olla 40% halvempia. Hieman pehmentäisi tuota muistikorttien älytöntä hintaa... Mutta tämäkin on vasta huhu, ja hieman epäilen tätä koska tuskin pelikaupat tästä tykkää. No, saa nähdä miten asia lopulta on.

Lähde: http://www.gameinformer.com/b/news/...psn-games-on-vita-40-cheaper-than-retail.aspx
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Sit vähän parempia uutisia, huhu kertoo että PSN:n kautta pelien hinnat saattaa olla 40% halvempia. Hieman pehmentäisi tuota muistikorttien älytöntä hintaa... Mutta tämäkin on vasta huhu, ja hieman epäilen tätä koska tuskin pelikaupat tästä tykkää. No, saa nähdä miten asia lopulta on.

Lähde: Rumor: Downloading PSN Games On Vita 40% Cheaper Than Retail - News - www.GameInformer.com

Uuh... Olisipa totta. Tuo todellakin tekisi muistikorttien hinnat edes vähän järkevämmiksi. Jos peli kaupassa olisi n. 50€ niin ladattava olisi 30€, joten muutamalla pelillä olisi jo esim. 16gigan kortin hinta kuitattu. No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

No on noilla kaupasta ostettavilla peleillä vielä se etu, että hinnat tulevat varmasti nopeasti alas. Must have pelit voisi ostaa PSN:stä ja odotusta kestävät sitten halavalla briteistä.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Elisa tarjoaa "viralliset" 3G-yhteydet Vitaan Suomessa, kertoo tuore pressitiedote, jonka osaan copy-pasteta tuohon alas.

Sony Computer Entertainment Europe ja Elisa julkistavat PlayStation®Vita -järjestelmän 3G-yhteistyön

PlayStation®Vita tarjoaa kannettavan peliyhteyden missä vain ja milloin tahansa.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ja Elisa ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Elisasta tulee PS Vita -järjestelmän 3G-yhteyksien pääasiallinen palveluntarjoaja Suomessa.

Elisan nopea ja kattava verkko takaa PS Vita -järjestelmän käyttäjille erinomaisen yhteyden kaikkialla. PS Vita 3G/Wi-Fi -malli varustetaan Elisan SIM-kortilla, jotta käyttäjät pääsevät nauttimaan sosiaalisesta pelaamisesta välittömästi. Asiakkaat voivat myös ostaa PS Vita 3G/Wi-Fi -mallin suoraan Elisan verkkokaupasta tai myymälöistä.

Elisan ensiluokkainen verkko parantaa kannettavan pelijärjestelmän käyttökokemusta, ja sen avulla PS Vita 3G/Wi-Fi -mallin käyttäjät voivat PS Vita -järjestelmään sisältyvien pelien ja sosiaalisten sovellusten avulla pysyä kaiken aikaa yhteydessä ympäröivään maailmaan ja ystäviinsä.

PS Vita -järjestelmän Near-sovelluksen avulla käyttäjät näkevät, mitä pelejä muut lähialueen PS Vita -järjestelmän käyttäjät pelaavat. Near-sovellus mahdollistaa myös käyttäjän sijaintiin pohjautuvat peliominaisuudet, kuten ”Gifting”-ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa virtuaalisia esineitä (esim. asuja tai aarteita) ja jättää niitä käyntikohteisiinsa.

Käyttäjät voivat lisäksi pitää missä tahansa yhteyttä toisiinsa PS Vita -järjestelmän mukana toimitettavalla Party-sovelluksella, sillä se mahdollistaa viestintäominaisuuksien käytön verkkopelaamisen tai Internetin selaamisen aikana. Käyttäjät voivat myös pitää yhteyttä ja päivittää pelitilojaan tiettyjen sovellusten, kuten Facebookin, Twitterin ja foursquaren avulla.

"Sosiaalinen pelaaminen ja yhteysmahdollisuudet ovat PlayStation®Vita -järjestelmän ydin, joten on tärkeää, että markkinoiden paras mobiili pelilaite saa yhteistyökumppanikseen markkinoiden parhaan mobiililaajakaistan”, toteaa Antero Paljakka PS Vitaa maahantuovalta Nordisk Filmiltä. "Kun Elisa on yhteistyökumppanimme, PS Vita -järjestelmän käyttäjät voivat pysyä kaiken aikaa ja kaikkialla yhteydessä PlayStation-maailmaansa, -ystäviinsä ja -peleihinsä."

"Paikkariippumaton mobiililaajakaistayhteys on uutta käsikonsoleissa. Sen ansiosta pelaaminen voi jatkua täysin saumattomasti niin kotona kuin liikkeellä. Pelaaja voi yhteyden avulla myös ladata laajennuksia peleihin, päivittää statustaan niin PlayStation Networkissa kuin esimerkiksi Facebookissa", kuvailee Toni Kivinen Elisalta.

PS Vita 3G+Wi-Fi -mallit tulevat saataville perinteisten PlayStation-jälleenmyyjien sekä Elisan verkkokaupan ja myymälöiden kautta. PS Vita -järjestelmän 3G/Wi-Fi -mallin eurooppalainen suositushinta on 299 euroa ja pelkällä Wi-Fi-yhteydellä varustetun mallin 249 euroa. Tiedonsiirtovaihtoehtoja tarjotaan kaikkien asiakkaiden tarpeiden mukaan. Elisan hinnat ja tiedonsiirtovaihtoehdot julkaistaan 12.12. saunalahti.fi:ssä.

PlayStation®Vita tulee myyntiin 22.2.2012, mutta ennakkomyynti on jo käynnistynyt osalla jälleenmyyjiä ja Elisan kanavissa ennakkomyynti käynnistyy 12.12.

Lisätietoja osoitteesta eu.playstation.com/psvita.
Toivottavasti Elisa tarjoaa ilmaisen rinnakkais-SIMin tällaiselle uskolliselle Saunalahti-asiakkaalleen, jolla on vain iPhone 4S:n micro-SIM.
 
Itse kyllä lähtisin siitä, ettei mobiilia laitetta ilman 24/7 nettiyhteyttä mistä ja milloin vain. iPad2:lle sellainen 3G löytyy ja vaikka harvoin siihen tarvitsee tukeutua, kiitos wlanin, sen kerran kun näin tapahtuu - tulee niitä kolikoita takaisin tähän suuntaan laitteen monikäyttöisyyden kautta. Lisäksi tämä yhdessä GPS-paikannuksen kanssa mahdollistaa taas uudenlaisia lisätyn todellisuuden elämyksiä todennäköisesti myös tällä alustalla.

Oot oikeassa. Se on hassu jutut miten kelaa, että ei sitä 3G:tä tartte, koska ulkomailla ei kuitenkaan voi käyttää ja SUomessa taas on aina Wifin päässä. Ei se kuitenkaan mee noin. Suomessa on suht heikosti wifiä tarjolla julkisissa paikoissa.

Uuh... Olisipa totta. Tuo todellakin tekisi muistikorttien hinnat edes vähän järkevämmiksi. Jos peli kaupassa olisi n. 50€ niin ladattava olisi 30€, joten muutamalla pelillä olisi jo esim. 16gigan kortin hinta kuitattu. No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Vaikea uskoa, että digiversiot olisi niin paljon halvempia - peruskaupat ei suostuisi myymään Vitaa, jos heille tehtäisiin tollainen karhunpalvelus. Raudassa ei käytännössä ole mitän katetta, pari euroa per kone kaupoilla (kyllä...), joten peleistä tulee rahat...ja jos pelit on verkossa niin paljon halvempia niin ei niitä kaupasta osteta...jolloin kauppojen ei Vitaa kannada myydä.

Thomas
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Elisalle yksinoikeus Playstation Vitan 3g-yhteyksiin (It-viikko)

IT-viikko sanoi:
Elisa on saanut yksinoikeudet toimittaa mobiililaajakaistayhteydet kaikkiin Suomessa myyntiin tuleviin Sonyn Playstation Vita –pelikonsoleihin.
...
Suomessa myytävissä 3g-yhteyksillä varustetuissa laitteissa on myyntipakkauksissa valmiina Saunalahti Prepaid -liittymän Vita-käyttöön tarkoitettu versio.
 

Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa? Muistaakseni Vitassa ei kai pitänyt olla operaattorilukitusta kuitenkaan? Vai saako 3G-versiota vain Elisalta ja wifi-versiota pelikaupoista ja marketeista?

Wiredissä (muistaakseni) oli eilen juttua että käyttäjätilejä voi sittenkin olla useampi käytössä, mutta tämä edellyttää oman muistikortin per tili. Koitan kohta kaivella lähteen, olin eilen muualla kun uutisen bongasin. Parempi kuin ei mitään, mutta kalliiksihan tuo tulee jos haluaa useaa tiliä käyttää...
 
Saakos muuten pelitallennukset siirrettyä suoraan PSP:stä PS Vitaan, jos ne käyttävät erilaisia muistikortteja, vai pitääkö laitaa PS3:n kautta?
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa? Muistaakseni Vitassa ei kai pitänyt olla operaattorilukitusta kuitenkaan? Vai saako 3G-versiota vain Elisalta ja wifi-versiota pelikaupoista ja marketeista?
Tarkoittaa ihan vaan sitä, että kaikissa 3G-malleissa tulee Elisan tarjoama (prepaid?) SIM-kortti mukana. Sitä ei ole pakko käyttää, eikä Vitaa ole mitenkään operaattorilukittu. 3G-mallin voi siis ostaa muualtakin kuin Elisan putiikeista.

Saakos muuten pelitallennukset siirrettyä suoraan PSP:stä PS Vitaan, jos ne käyttävät erilaisia muistikortteja, vai pitääkö laitaa PS3:n kautta?
Suoraan ei taida saada, eli tarvii kierrättää PS3:n tai tietokoneen kautta.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Onnistuuko tässä kirjautuminen useilla eri PSN-tunnuksilla? Ois tarkoitus ladata Vita/PSP matskua kaverin yhteiskäyttäjältä, jotta hinnat menee fifty/fifty ja säästää rahaa.
 
Vastaus: PlayStation Vita (huhut ja uutiset)

Onnistuuko tässä kirjautuminen useilla eri PSN-tunnuksilla? Ois tarkoitus ladata Vita/PSP matskua kaverin yhteiskäyttäjältä, jotta hinnat menee fifty/fifty ja säästää rahaa.

Eilen tai toissapäivänä Sony ilmoitti että pystyisi olemaan useampi käyttäjä laitteella joten ehkä onnistuu vaikka en osaa sanoa onko kyseinen toimenpide hyväksyttävää.
 
Ylös Bottom