Podcast 005: Gaming While Old

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
KonsoliFINin käpykaarti kokoontuu miettimään, miten ihmeessä lähes eläkeikäinen ihminen vielä vaivautuukin harrastamaan lastenpelejä.

Lataa jakso täältä: KonsoliFIN Podcast 005 - Gaming While Old

Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa. (Jälkimmäisessä tapauksessa muista arvostella viiden tähden arvoiseksi...)

Jakson sisältö (kesto 2:03:32):

0:23 - Intro ja esittelyt. Studiokeskustelussa ylläpidosta jryi, TT-2k ja XShava sekä erikoisvieraana Ramtoi
7:05 - Mitä pelattu viime aikoina? Killzone 3, GT5, The Undergarden, Tron: Evolution, Red Faction Guerilla, Rochard, Final Fantasyt, Dragon Age: Origins
51:29 - Uutiset: Sonyn Blu-ray-patenttirikkomus, Vietnamin pelikielto, We Dare, Bizarre Creations suljettiin, tuore PS3-tietoturvauutisointi, Kristo Salminen pelaa
1:09:30 - Viikon keskusteluna senioripelaaminen, nostalgiatrippi 80-luvulta aina tähän päivään asti
1:32:07 - Oletko liian vanha pelaamaan? Hieman jo dementoituneet kommentoivat, mitä pelaaminen on kultaisten nuoruusvuosien jälkeen
1:58:35 - Kuuntelijapalaute

Palautetta tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast(at)konsolifin.net.

Ensi viikon podcast julkaistaan tiistaina 8.3. ja keskustelun aiheena ovat videopeliaiheiset uudenvuodenlupaukset.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Ja ennen kuin kukaan muu oikaisee; sekoilin taas vaihteeksi sanoissani ja puhuin podcastissa PS3:n jälleenmyyntikiellosta, vaikka tarkoitin tietysti maahantuontia. Kaksi hieman eri asiaa. Eli kaupoissa jo olevien Pleikkarien myynti jatkuu ihan normaalisti (kunnes maahantuojan varastot ovat tyhjät).

Anteeksi myös niistä monista kerroista, kun innostuksissani puhuin toisten päälle.
 

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Sen siitä saa, kun nauhoittaa podcastin vasta kymmenen jälkeen... (nimim. jo puoli kahdelta sänkyyn)
 

Ramtoi

New Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

1:09:30 - Viikon keskusteluna senioripelaaminen, nostalgiatrippi 80-luvulta aina tähän päivään asti
70-luku mainittu, mutta eihän nämä "junnut" sellaista muista. :D
Kuuntelijoilta pyydän anteeksi TT-2k:n ja minun päällekkäin puhumista, meillä vaan on niin paljon asiaa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Tuttuja muisteloita. Yllättävän paljon sitä löytyy yhteisiä kokemuksia. Sukupolvi pelaajia käynyt läpi samat vaiheet. Ultiman luolastot piirrettiin ruutuvihkoon ja Larryn pikkutuhmaa etsittiin komeroista ja kaapeista.

Konesodista C64 vs. MSX rinnalla kulki myös C64 vs. Spectrum 48k. Näistä löytyy hauskoja muistoja, miten kavereiden kanssa verrattiin multiplattereitä toisiinsa. Kiihkoisimmat spectrumin kannattajat pystyivät kääntämään selvät epäkohdatkin ylivertaisiksi ominaisuuksi. Friikkikavereille pelejä virtasi ulkomailta kirjeissä kulkeneiden kasettien muodossa. Itse kopioitiin kavereilta, kavereiden kavereilta ja viimeisimpänä vielä poikapartiossa, jossa levari kävi illan tulipunaisena. Piratismista ei tosiaan jauhettu, aivan kuten podcastissa mainittiin. Termiä ei edes tiedetty ja tuskin lakikaan vielä tunsi asiaa. Osaksi tämän takia itse vähän jäävi mennä kommentoimaan tämän päivän junioreiden toimintaa. Hauskana yksityiskohtana, miten jo tammikuun puolessa välissä saattoi kopion alla olla saman vuoden ensimmäiset julkaisut. Ja Arpanet vilahti vielä vasta elokuvissa.

Aiheesta voisi löytyä vielä paljonkin ammennettavaa. Pohjustuksena podcast on kenties "historiallinen" avaus. Lisää aiheesta löytyy myös KFIN Median videosta "Ketkä pelaavat digitaalisia pelejä ja miksi?"

Video: KonsoliFIN - Media - Radio Suomi: Kuka Pelaa Digitaalisia Pelejä Ja Miksi? (PS3) -
 

Noppaman

New Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Näin 17v. on vaikee kuvitella että ihminen voi edes elää noin wanhaksi :D No oikeasti oli tosi mielenkiintoinen podcast, hienoa kuulla pelaamisesta kivikaudelta!
 

stammy

Well-Known Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Mulle tuli aivan puun takaa, että Jyri on 39 (jos oikein kuulin/muistan). Kuvittelin joksikin ~25-27 vuotiaaksi. Tietenkään ääni ei silleen vanhene, mutta kyllä esim. Ramtoi kuulostaa pari vuosikymmentä vanhemmalta kuin Jyri omaan korvaan. Oishan se kyllä pitänyt Jyrin kylmästä rauhallisuudesta ja rautaisesta otteesta arvioida, ettei siellä ihan untuvikkoja olla.

Valitettavasti en voi enempää kommenttia heittää, sillä en ole ehtinyt vielä paljoa alkua pidemmälle kuuntelemaan.
 

Miklu

Active Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Hyvää settiä jälleen! Alun pelko castin mahollisesta kuivuudesta oli kyllä ihan turha. Sanoisinkos jopa, että virkistävää kun muutkin saivat puheenvuoron ;)
 

stammy

Well-Known Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Ehdin kuuntelemaan eilen jo lähes koko jakson, joten voinen kommentoida.

Tää oli mun mielestäni jotenkin tosi erilainen cästi taas aiempiin verrattuna, kun jengi oli varttuneempaa ja muutoinkin uutta verta. Paavin poissaolo tietysti vaikutti siihen, että homma kuulosti ja tuntui erilaiselle. Mielettömät propsit siitä, että muuttelette tyyliä tälleen, vaikkei siihen mitään tarvetta välttämättä olisikaan ja mulle kelpaisi samakin huttu viikosta toiseen.

Lyhyesti: Hyvä, erilainen cästi ja erittäin mielenkiintoinen näin nuorison näkökulmasta. Paavia silti tietty ikävä. <3

--

TT:lle suuret kiitokset mainostamisesta. Arvostan.

Tossa loppupuolella heitettiin vähän jotain haastetta ikäänkuin kehiin, mutta jäi vähän epäselväksi mitä haluttiin. Mutta jätetään muhimaan, vaikken nyt sentään ihan niin mediawhore olekaan, vaikka olenkin vähän, että heti lähtisin touhutippa lentäen jotain nyt nauhottamaan.
 

sph

Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Sainpas myös kuunneltua kokonaan. Viikon pääpuheenaihe mielestäni mielenkiintoisin tähän mennessä, erityisesti kun on itse elänyt tuota pelien pronssikautta ja aika ajoin eksyy nostalgiamuisteluihin, ja siitä riittäisi varmasti juttua lisääkin. Podcastin kesto liikkuu edelleen melkoisen yläkantissa kun näitä tulee joka viikko, arvostaisin jos edes puoli tuntia saataisiin lyhennettyä. Tunti on aika paljon aikaa viikottaisten pelaamisten keskusteluille ja uutisille. Niitä voisi valmistella ja koordinoida hieman paremmin ja editoinnissa poistaa kuolleita hetkiä ja pahimpia redundansseja (esim. Bizarre Creationsin sulkemista käsiteltiin jo edellisessä jaksossa Activision-kontekstissa, tosin nyt oli sentään jotain lisätietojakin).

Ja kiitokset TT-2k:lle kehuista :)

Edit: Ai niin, piti vielä mainita että tuo tehoketju jäi taas kertomatta Podcast-alueella, onnistuin löytämään sinne ihan sattumalta muuta kautta.
 

maagiset

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Mulle tuli aivan puun takaa, että Jyri on 39 (jos oikein kuulin/muistan). Kuvittelin joksikin ~25-27 vuotiaaksi.
Kyllä se aika nuorekkaalta näyttää ulkonäkönsäkin puolesta, joten siinä mielessä ei ollenkaan ihme, että teikäläinenkin on päässyt hämääntymään. Ei sitä itsekään millään uskoisi, että mies pyörähtää vuoden päästä neljän kympin paremmalle puolelle. Pelaaminen on pitänyt kropan ja mielen virkeänä:).
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Podcastin kesto liikkuu edelleen melkoisen yläkantissa kun näitä tulee joka viikko, arvostaisin jos edes puoli tuntia saataisiin lyhennettyä. Tunti on aika paljon aikaa viikottaisten pelaamisten keskusteluille ja uutisille.
Ehdottelin jo yllisveljeskunnalle, että jatkossa otetaan vain pari kolme uutisaihetta per jakso. Ja ehkä sekin hieman lyhentäisi, jos kukin podcastilainen kertoisi vain yhdestä pelaamastaan pelistä. Nythän on puhuttu jopa kolmesta pelistä per mies.

Ai niin, piti vielä mainita että tuo tehoketju jäi taas kertomatta Podcast-alueella, onnistuin löytämään sinne ihan sattumalta muuta kautta.
Tehoketjujen käyttöä ja näkyvyyttäkin tässä vielä säädetään. Toivottavasti uusi käytäntö alkaa toimia nopeasti ja on kaikille parempi kuin nykymeno.
 

Finalisoija

New Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Melko retroa menoa oli niinkuin otsikostakin pystyi päätteleen. Ihan mukava jakso mutta kyllä hiukan enemmän saisi olla "vauhtia" ja tiukkojakin mielipiteitä. Kaikki jaksot ei tietysti voi olla yhtä hyviä. Killzone special oli paras jakso tähän asti. Mukavaa kun siinä oli tämä sonyn kaveri haastateltavana ja muutenkin rentoa menoa ja kaikki mukana olleet olivat aikas omanlaisiansa persoonia.

Ehkä sekin sitten vaikutti että se "halonhakkaaja" ei ollut mukana eli paavi niin äänenpaineet ei oikein missään vaiheessa nousseet. Nuo 80 ja 90-luvun pelimuistelot ovat aina mukavaa kuunneltavaa varsinkin kun nyt oli sakkia joka oli sopivassa iässä noihin aikoihin. Kiitos niistä...niin ja MSX ftw...
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Killzone special oli paras jakso tähän asti. Mukavaa kun siinä oli tämä sonyn kaveri haastateltavana ja muutenkin rentoa menoa ja kaikki mukana olleet olivat aikas omanlaisiansa persoonia.
Jos normaalin podcast-jutustelun sekaan upotetut haastikset sun muut toimivat hyvinä piristeinä, huomisen jaksosta saattaa saada jo suorastaan överit. :) Eli luvassa on Nintendo 3DS -tunnelmia hyvin monella eri tavalla.
 

irksome

Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Tätä jaksoa en ole vielä ehtinyt kuunnella, mutta ainakin aikaisemmissa jaksoissa läpän taso on ollut sen verta maittavaa, että suotta alatte väkisin lyhentämään castien pituutta jos vain juttua piisaa. Helppohan se on jättää kuuntelematta ja skippailla osioita jos jostakusta tuntuu että pituutta on liian paljon.
 

Slash80

Active Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Oli hyvä podcast, ylitti jopa jo muutenkin korken tason. :) Aihekin itselle just hyvä, kun tässä kolmenkympin kriisissä kärvistelen. Alkuun kyllä vähän epäilytti Paavin poissa olo, mut nopeasti sekin haihtui. ;)
 

Jarppa

Member
Vastaus: Podcast 005: Gaming While Old

Tulipas kuunneltua koko raina eikä tehnyt tiukkaakaan. Olisi tuota kuunnellut pitempäänkin. Kaiholla aloin muistelemaan omia kokemuksia 80 -luvulta. Piratismista ei tosiaan puhuttu, vaan se oli maan tapa. Isot pojat saivat lerppuja postissa ja kuulemma ulkomaanradioista sai nauhotettua. Silti kaikki ylimääräiset lantit pistettiin peleihin. Ja ostopäätös tehtiin lähes aina kotelon perusteella.

Ainiin, itselläni oli todennäköisesti sama elektroniikkapeli kuin XShavalla. Valkoinen 3-osainen lännenteemalla. Toimii muuten yhä.
 
Ylös Bottom