Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Itsenäisyyspäivää vastaanottamaan kokoontunut podcast-kaarti jryi, FelisLeo, Paavi ja TUHOMURSU vaihtavat ajatuksia sinivalkoisesta peliteollisuudesta. Neogamesin tilannekatsauksesta tietoa ammentaneet castilaiset kertaavat tilastoja ja tapahtumia niiden takana.

Aiheeseen sopivasti pelatuista peleistä löytyy mm. Housemarquen Outland sekä iPhone-sensaatio Shadow Cities.

Uutiskeskustelussa puhuttavat Sonyn erityiskallis muistikortti Playstation Vitalle sekä South Park -TV-sarjasta kehiteltävä roolipeli.

Jakson voit ladata tästä: latauslinkki.

Kesto vähän normaalimmat 2:36:54

(ole isänmaallinen, kuuntele koko jakso!)

Palautetta tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net. Voit myös seurata Twitteriämme (@KFINPodcast) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla.

Seuraava jakso ilmestyy 13.12. Aiheena videopeliaiheiset uudenvuodenlupaukset.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

My name is Chuck Norris and I approve patriotism.

Se joka nauraa Moomin RPG:lle ei selkeästi ole ajatellut millainen potentiaali jollakin pelitalolla olisi napata itselleen globaalisti tunnettu fränsaissi. Ajatellaanpa vaikka että tekijöinä olisi Ninokunin tasoiset tekijät.

Moomin IV: The New Adventures Little My
Moomin V: The Groke Strikes Back
Moomin VI: The Return of Snuffkin

I'd hit that!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Saatoin taas innostua puhumaan läpiäpäähäni ulkomaalaisten sivustojen otsikoinnin houkuttelemana, kun totesin, ettei noita Vita-pelejä voi edes pelata ilman muistikorttia. Mutta joissakin peleissähän tallennukset voi tosiaan tehdä tuonne pelin sisältävälle muistikortille, mutta tietyt pelit eivät tätä tue. Kuulostaisihan tuo tyhmältä, jos pelejä ei voi edes käynnistää ilman muistikorttia.

Mutta onneksi peniksistä ei enää puhuttu yhtään!
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Hienoa kuulla, että sekuntikellot haudattiin metsään ensilumen alle, mikä toisaalta kyllä myös kuului siten, että levottomat jutut venyivät välillä aika selvästikin; Saattoi toki olla vain itselleni tullut kontrastiero viime viikkoiseen hiusten halkomiseen. Mielummin kuitenkin näin päin, eli kiitos kurssin palauttamisesta oikealla suunnalle! Välimusiikeille myös ehdoton peukku, sillä helpottaa pätkissä kuuntelemista selvästi, kun jaksotus on kunnossa.

Erinomaisia pelejä ovat kotimaiset firmat tuottaneet viime vuosina. Max Payne 1&2 jälkeen Trine varmaankin ensimmäisenä suurena pelillisenä napakymppinä. Trinen suhteen oli hieno nähdä, kuinka kaverin pelatessa peliä tuli katsottua H. Moilasena kuinka erilaisia ratkaisuja pulmiin oli mahdollista löytää. Monia sellaisia "itsestäänselvyyksiä", joita ilman tuli itse platinoitua peli ilman suurempia ongelmia. Monipuolisista ratkaisumalleista huolimatta liian helpoksi peliä ei voinut sanoa, mikä on jo sinällään suuri kunniamaininta. Trine 2 taitaakin olla loppuvuoden ainoa selkeä kiinnostava julkaisupeli, vaikka silti huokaisin helpotuksesta kuultuani julkaisun siirtymisestä joulun läheisyyteen, sillä Skyrim/El Shaddai/NHL12 -akseli vie vapaa-ajan melkoisen totaalisesti.

Rochardkin tuli julkaisun yhteydessä hankittua näiden castien ansiosta/syystä, mutta jostain syystä jäi lievän mielenkiinnon puutteessa kesken aika alussa. Täytynee jossain kohti ottaa itseään niskasta kiinni ja tahkota sekin läpi, vaikka aika monta muutakin peliä hyllyssä odottaisi sekä keskeneräisenä että korkkaamattomana. Fiilikset pelistä kuitenkin olivat sinänsä positiiviset, eli tuotantoarvot ja toteutus selvästi kohdillaan.

Ja kyllähän ihan hyviä Muumi-pelejä on tehty. Ainakin näin muistelen, että joku lastenpeli aikanaan iski lujaakin. Mutta ne oli niitä PS1:n aikakauden PC-pelejä...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Saatoin taas innostua puhumaan läpiäpäähäni ulkomaalaisten sivustojen otsikoinnin houkuttelemana, kun totesin, ettei noita Vita-pelejä voi edes pelata ilman muistikorttia. Mutta joissakin peleissähän tallennukset voi tosiaan tehdä tuonne pelin sisältävälle muistikortille, mutta tietyt pelit eivät tätä tue. Kuulostaisihan tuo tyhmältä, jos pelejä ei voi edes käynnistää ilman muistikorttia.

Mut eikös homma nimenomaan näin mene? Eli niitä pelejä joissa ei voi tallentaa pelin omalle kortille ei myöskään voi pelata ilman erillistä muistikorttia? Vai onko tähän nyt tullut tarkennusta lähiaikoina, vielä viimeksi kun asiasta lueskelin homma meni nimenomaan näin...
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Kuulostaisihan tuo tyhmältä, jos pelejä ei voi edes käynnistää ilman muistikorttia.

Parastahan se on ilmaista oma mielipide kunnolla! Muistikorttikikkailun ajatteleminen saa jo perseen vääntymään kuolioon, joten asioista puhutaan tunteella.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Olipas nautittavaa materiaalia ja mielummin tätä kuunteli kuin tyhjänpäiväistä kättelemistä katsoisi. Okei, ehkä vähän vilkaisin sivusilmällä Vesterbackan vaimon mekkoa mikä oli mielestäni vähän ylitsevedetty ja mauton.

Sitten asiaan! Tämän viikkoinen casti pyyhki laittiaa viime viikon tekeleellä. Sivupoluille eksyminen on vaan tämän castin suola. Esim. viime viikon menetelmällä emme välttämättä olisi saaneet tietää castilaisten mielipiteitä Potterista. Itse aihe sopi täydellisesti päivän teemaan ja yllättävän monipuolista keskustelua saitte aikaiseksi ja asiantuntevaakin pohdiskelua sieltä meinasi pilkistää kaikkien peniksien seasta. Huumori oli edellä mainitun sanan tasoista ja se vain kuuluu castin meininkiin. Itse en käytä kirosanoja ikinä muiden seurassa eikä muiden kiroilut haittaa minua. Tarkkaa itsesensuuria en kannata eli jos castilaisen luonteeseen/puheeseen kuuluu kiroilu niin mielestäni se on ok.

Pitää muuten mainita parista asiasta:

Ensinnäkin, kun puhuitte Sonicin ääninäyttelystä niin tiesittekö, että sama ääninäyttelijä (Roger Craig Smith) on myös itse Ension ääni Assassin's Creedeissä.

Ja toiseksi: Pelaaminen ei ole Suomessa niin hyväksyttävä harrastus kuin se voisi olla. Kyllä koulussakin saa kuulla koko ajan omasta pelaamisesta. Ja hulluinta on se, että yleensä kommentit tulevat sellaisilta henkilöiltä ketkä pelaavat Call of Dutyä tai Änäriä ja keskustelevat niistä vapaasti. Mutta jos itse pelaa Skyrimia, Unchartedia, Batmania tai Raymania niin silloin saakin melkein naurut päin naamaan. No, onneksi on muutamia hyviä kavereita ketkä jakavat saman harrastuksen samassa mittaskaalassa ja heidän kanssa pystyy ja saa keskustella vapaasti siitä, mikä itselleen on tärkeää. Ja sitten on tietenkin TE kaikki täällä. Äh, lopetan voivottamisen ja kiitän taas tämän viikon pläjäyksestä ja toivottavasti se sekunttikello pysyy haudattuna.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Pelaaminen ei ole Suomessa niin hyväksyttävä harrastus kuin se voisi olla.
Tämä on hyvin totta. Omalla kohdalla tässä on törmännyt tosin lähinnä sukupolvikuiluun, eli yli kuusissakymmenissä olevat vanhemmat eivät aina oikein ymmärrä mitä hienoa on isossa peli- ja konsolikokoelmassa, ovatko ne muka jotenkin kehittäviä ja miten ne voivat olla sosiaalisia, ja äänestä on joskus kuultavissa se että kaikesta huolimatta pelaamista saatetaan pitää hiukan lapsellisena. Oman ikäpolven porukat, eli yli kolmissakymmenissä olevat, suhtautuvat asiaan pääasiassa paljon liberaalimmin, eivätkä häpeile kotoa löytyviä pelikonsoleita. Pahimmaksi veikkaan kuitenkin castissakin pohdittua nuorten aikuisten ryhmää (tai osaa siitä), eli kun pääsee teini-iästä yli täytyy alkaa väkisin osoittaa että ei ole lapsi enää, ei pelaa eikä katso piirrettyjä kun ne on "lasten juttuja", kunnes joskus taas tajuaa ettei niissä mitään lapsellista välttämättä olekaan.

Sekuntikellosta luopuminen toi todellakin paluun normaaliin harhailevaan päiväjärjestykseen, eli käytiin huolella läpi myös uusi saaga Harry Potter ja Paidaton Jason Momoa, ja taisivat vähän kaikki muutkin käydä jossain välissä ilman paitaa ja vilautella helikopteria. Minä olen vähän paremmin kasassa pysyvän keskustelun ystävä, mutta onhan tällainenkin ihan hauskaa kuunneltavaa, erityisesti julkisella paikalla...

Kuten muistelittekin, South Park pyörii Suomessa JIMillä, tällä hetkellä viitenä päivänä viikossa. Suomessa sarjaa on esitetty muistaakseni 13 kautta. Amerikassa sitä on tilattu jo vuoteen 2016 asti, jolloin tulee 20 kauden merkkipaalu täyteen, joten sarja on vielä olemassa kun peli tulee joskus vuosien päästä. Kieltämättä potentiaalia pelillä voi olla, jos se toteutetaan riittävän hyvällä (vai South Parkin kyseessä ollessa huonolla?) maulla.

PS1:n viralliset muistikortit olivat todellakin yhden megan kokoisia, mutta ei yhden megatavun vaan yhden megabitin, eli huimat 128 kilotavua. Yksi PS1:n saveslotti on kooltaan siis massiiviset 8kB.

Valitukseen 360:n muistikorttien korruptoitumisesta mainittakoon, että kyllä 360:llä pystyy useimpien pelien tallennukset myös kopioimaan, kopiointi on pelikohtaisesti kielletty vain pienessä osassa pelejä niin että ainoastaan siirto sallitaan, itselle tuttu esimerkki tästä ovat Rock Bandit. Tämän lisäksi muutamissa yksittäisissä peleissä tallennuksia ei saa edes siirtää ja ne ovat jumissa sillä medialla jonne ne on alunperin tehty. Nykyään kun voi käyttää normaaleja USB-medioita käytän minäkin tallennuksia varten normaalia USB-tikkua, josta on helppo ottaa PC:lle täysi varmuuskopio joko kopioimalla tikulla näkyvät tiedostot tai ottamalla koko tikusta image. Vielä on tutkimatta uunituoreen päivityksen tuoman pilvitallennuksen mahdollisuudet varmuuskopiointiin.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Ensinnäkin, kun puhuitte Sonicin ääninäyttelystä niin tiesittekö, että sama ääninäyttelijä (Roger Craig Smith) on myös itse Ension ääni Assassin's Creedeissä

Mind = blown

Mitä pelaamisen hyväksymiseen tulee niin tuohan on se naurettavin kööri joka itse pelaa ja muita sättii. Kyse on 100%:sti jostain riitistä jolla pyritään eroon pelaajan leimasta. Saa nähdä kuinka monta sukupolvea vaaditaan, että tämmöisestä paskasta päästään eroon. Sitäpaitsi, jollain stereotypisimmalla CoD-jantterilla nyt vähiten luulis olevan aihetta muiden pelien haukkumiselle! ;)

Allekirjoitan kaikki väärät tiedot mitä Vitan muistikorteista puhuimme:

Valitukseen 360:n muistikorttien korruptoitumisesta mainittakoon, että kyllä 360:llä pystyy useimpien pelien tallennukset myös kopioimaan, kopiointi on pelikohtaisesti kielletty vain pienessä osassa pelejä niin että ainoastaan siirto sallitaan, itselle tuttu esimerkki tästä ovat Rock Bandit. Tämän lisäksi muutamissa yksittäisissä peleissä tallennuksia ei saa edes siirtää ja ne ovat jumissa sillä medialla jonne ne on alunperin tehty. Nykyään kun voi käyttää normaaleja USB-medioita käytän minäkin tallennuksia varten normaalia USB-tikkua, josta on helppo ottaa PC:lle täysi varmuuskopio joko kopioimalla tikulla näkyvät tiedostot tai ottamalla koko tikusta image. Vielä on tutkimatta uunituoreen päivityksen tuoman pilvitallennuksen mahdollisuudet varmuuskopiointiin.

Ylimääräinen kuvio. Kyllähän tuon ymmärtää kuinka pyritään säätelemään vähän talletusten jakamista ja semmoisia, mutta voi voi kyllä tämmöinen asioiden hankaloittaminen on vaan niin semmoista mistä jo voitaisiin päästä eroon. Jos kuluttaja haluaa nämä asiat kiertää niin kyllä siihen tapa keksitään. Turhaan hankaloittavat nyt tavallisten kuolevaisten elämää.

Ehkä taas hitusen tyytyväisempi kun sai viimein uuden PC:n komponentit tilattua. Ihana odotus (tm)! Tuli tosin tilattua osittain semmoista kamaa joka napsahti heti Saatavuus: ei tietoa -tilaan. Welcome back to the Master Race! You have been missed dearly.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Kuten muistelittekin, South Park pyörii Suomessa JIMillä, tällä hetkellä viitenä päivänä viikossa.
Juurikin eilen tuli castissa mainittu kultainen PSP -jakso. Taattua South Park -laatua.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Taattua laatua. Rioichin sanoihin ei paljon lisättävää, hyvä kiteytys.

Ainakin itse tosiaan huomasin tai oikeastaan ihmettelin siinä viime viikon castissa sitä kiirehdintää, mutta sitten maagisetin ensimmäinen postaus ketjuun kertoikin heti, mistä oli kysymys. Tämä cast oli taas ihan eri maata tässä suhteessa ja hyvä näin. Uncharted - Kalevala - Joulupukki - sekoilu oli mahtavaa. Tossahan olisi melkoisesti aineksia hittipeliksi.

Ja hyvä kuulla, ettei itsesensuuria ole tulossa.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Tämän hetken kuumin kotimainen peli ei ole videopeli vaan niistä vaikutteita saanut lautapeli Eclipse. Paras suomalainen peli mitä on tehty ja ansaitsee kasallispeli tittelin pesäpallolta.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Valaisi minulle suomalaista pelitaloutta ja kertoi että täältä on muitakin kovia studioita kun Remedy, Rovio ja RedLynx.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Tämän hetken kuumin kotimainen peli ei ole videopeli vaan niistä vaikutteita saanut lautapeli Eclipse. Paras suomalainen peli mitä on tehty ja ansaitsee kasallispeli tittelin pesäpallolta.
Peleistä puhuttiin hiemanlaajemminkin, mukaanlukien lautapelit ja peliteoreettinen näkökulma, juuri eilen esitetyssä YLEn Prisma Studiossa. Vieraana oli Eclipsen suunnittelija Touko Tahkokallio, joka sanoi aivan suoraan pelissä olevan Master of Orionin henkeä. Videopeleistä puhuttaessa ääneen pääsivät myös Killi sekä eräs herra Puha. Jakso on katseltavissa viikon ajan Areenalla: Prisma Studio | Toista | YLE Areena | yle.fi
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Peleistä puhuttiin hiemanlaajemminkin, mukaanlukien lautapelit ja peliteoreettinen näkökulma, juuri eilen esitetyssä YLEn Prisma Studiossa. Vieraana oli Eclipsen suunnittelija Touko Tahkokallio, joka sanoi aivan suoraan pelissä olevan Master of Orionin henkeä. Videopeleistä puhuttaessa ääneen pääsivät myös Killi sekä eräs herra Puha. Jakso on katseltavissa viikon ajan Areenalla: Prisma Studio | Toista | YLE Areena | yle.fi

Ja olihan siellä myös rakas Harri Ehtamo, peliteorian luennoitsijani. Koko ohjelma siis vilisi tuttuja, hienoja ihmisiä. Viiksekkäitäkin sellaisia.
 
Vastaus: Podcast 037: Isänmaallinen pelikatsaus

Ei ole tullut viime aikoina kommentoitua, kun TapaTalkin kautta ei jaksa pitkiä raapustuksia kirjoitella. Tämä cast on vielä hieman kesken, mutta piti vain tulla kommentoimaan tuota MURSUN Muumipelifiksaatiota. Itsekin 2,5-vuotiaan nassikan isänä on tullut muumeja katsottua aika lailla ja usein on käynyt mielessä, että kylläpä aiheesta saisi osaavissa käsissä eeppisen pelin aikaiseksi. Joissakin tarinoissa mennään aika Zelda-fiiliksissä (aivan kuten TUHOMURSU mainitsi) ja upea äänimaailma tätä vain vahvistaa. Toki joukossa on lapsellisempiakin jaksoja, mutta jukra että siinä olisi kyllä ainesta menestystarinaksi myös pelien saralla.

Ja propsit näin jälkikäteen vielä TUHOMURSUlle ja FelisLeolle, jotka ovat tunkeutuneet castin vakionaamoiksi (tai -ääniksi). Murmeli kiroilee kuin merirosvo, mutta FelisLeo tasapainottaa meininkiä asiallisuudellaan. Ja hieno juttu, että sekuntikello jäi vain yhden jakson mittaiseksi. Itsellä menee työmatkoissa 30-40 minuuttia suuntaansa ja matka menee mukavasti castia kuunnellessa.
 
Ylös Bottom