Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Podcast 062: Max Payne 3

FelisLeo

Gamereactor
KonsoliFIN Podcastin kuukauden julkaisuksi valikoitui luonnollisista syistä Max Payne 3. Ristiriitaisia tunteita heti julkistuksestaan asti aiheuttanut peli saa myös podcastissa ristiriitaisen vastaanoton, kun FelisLeo, Paavi ja Waluigi käyvät puimaan päihteiden sekakäyttöön erikoistuneen entisen poliisin seikkailuja Brasilian helteessä.

Mukana ovat myös perinteiset peli- ja uutisosiot. Peliosastolla keskustelu on tosin tällä kertaa köyhempää, kun puhuttavaa piisaa lähinnä huonosta ja vähän paremmasta moottoripyöräilystä sekä Hitmanin kummasta ennakkotilaajan edusta.

Uutiskeskustelussa jatketaan pitkälti aikasemmista jaksoista tuttujen juttujen seuraamista, kun Call of Duty -kehittäjien palkat sekä Halo-studion ja Activisionin sopimuksen yksityiskohdat paljastuvat. Täysin ilman Euroviisu-viittauksia ei tänäkään vuonna selvitä.

Varoitus! "Gears of War" mainitaan ainakin kaksi kertaa.

kesto: 2:20:31

Jakson voit ladata tästä: latauslinkki. Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa.

Palautetta saa antaa tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net. Voit myös seurata Twitteriämme (@KFINPodcast) tai käydä tutustumassa Facebook-sivuumme. Jaksolle voi jopa antaa tähtiä podcast-alisivulla
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Hauska podcast, tuli naurahdettua useampaankin kertaan.

Minusta käsittelitte myös erittäin hyvin tuon Max Payne 3:n. En ole sitä vielä pelannut yhtään, mutta jutustelunne jälkeen tuntuu, että tiedän nyt hyvin mitä odottaa ja millainen se on, kuitenkaan ette paljastuksillanne pilanneet itse pelin jännitettä. Erittäin hyvin hoidettu siis.

Kiitos myös Euroviisujen käsittelystä, tuli katsottua niin molemmat semit kuin finaalikin. Suomen biisi ei ansainnut finaalipaikkaa ja muista Espanja sekä Albanian persoonallinen taideteos vakuuttivat. Ruotsin voitto oli heille poikkeuksellisesti ansaittu, olihan biisinsä kuitenkin neljän parhaan joukossa minunkin makuuni.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Max Payne keskustelu oli mahtava. Hyvin toitte esiin peli eri puolia ja ongelmia.

Sorcery-välipätkä oli hauskasti toteutettu ja tarjosi myös hyvät naurut.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Jakson lopussa olleeseen alkoholikeskusteluun otan osaa näin foorumin kautta. Se MoonTV:n pikkujouluissa kuvattu video oli nimenomaan tarkoitettu viihteeksi. Se ei siis periaatteessa ollut random-känniääliöilyä, vaan tietoisesti tuotettu pätkä MoonTV:n katsojille. Onko se sitten hauskaa/viihdyttävää katsottavaa, riippuu täysin katsojasta. Luulisin, että valtaosa katsojista jopa suorastaan odottaa tietynlaista häröä meininkiä, joten sellaista sitten tarjottiin.

Paavin vakaumusta kunnioitan ja erityisesti nostan hattua siitä, että jaksaa viihtyä seurassamme kaikenlaisissa tapahtumissa, joissa tuota näennäisen ilmaista alkoholia on tarjolla. Mie olen niin sosiaalisesti surkea, että vain ahdistun, jos joudun katsomaan selvänä toisten hauskanpitoa.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Sillä lailla, hienostihan se toimi kolmellakin osallistujalla. Random-kommentti tähän West&Zampella -keskusteluun ja tuohon kun spekuloitte, ettei kehittäjien löytyminen pelin kannesta ole julkaisijoiden etujen mukaista. Kauas on tultu Activisionilla perustamisen ajoista. 4 ohjelmoijaa häippäsi Atarilta ja perusti Activisionin muun muassa siksi, että halusivat kehittäjiä kohdeltavan suunnilleen kuin muusikoita. Eli että saisivat nimensä pelin kanteen ja toki rojaltejakin. 80-luvun alussa tuli aika runsaasti näitä Atari 2600-pelejä, joiden kannessa komeili 'designed by X' tai muuta vastaavaa.

Nykyään kai ainoastaan Sid Meier ja Will Wright saavat nimensä pelin kanteen. Harmi sinänsä, sillä suurella yleisöllä ei varmaankaan ole hajuakaan tekijöistä. Periaatteessa on täysin oikein, että suurimman riskin kantaja eli julkaisija kerää suurimman osan voitoista ja näkyvyydestä, mutta epäilen jakauman olevan jokseenkin vinoutuneen.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Se Paavin koira veräjästä pohtiminen oli muuten hauska. Usein tulee herättyä kesken sanonnan ja huomaa, ettei ole koskaan ajatellut mistä sanonta tulee. Sitä on vain käyttänyt koko elämänsä, koska tietää sen merkityksen. Usein sanontojen sisältö on aika hauska.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Jakson lopussa olleeseen alkoholikeskusteluun otan osaa näin foorumin kautta. Se MoonTV:n pikkujouluissa kuvattu video oli nimenomaan tarkoitettu viihteeksi. Se ei siis periaatteessa ollut random-känniääliöilyä, vaan tietoisesti tuotettu pätkä MoonTV:n katsojille.

Pätkä oli erittäin hieno minusta ainakin. "Pistä muna pi**uun aah aah muna pi**uun aah aah...":D Hyvä kun olit sinä siellä muovihepin kanssa. Minä olisin saattanut nosteessa tehdä saman oikealla välineellä kilpaa disconnectanneen jannun kanssa. Tai no... en ehkä kameran käydessä.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Rockstarin pelit ovat aina tapauksia. Kyllä Maxikin hiukan ristiriitaisista tunnelmista huolimatta hankintaan menee. Varovaiset tunnelmat siitä syystä, että jotenkin tämä peli vaikuttaa perstuntumalta ehkä enemmänkin välityöltä ennen seuraavaa GTA:ta. Ehkäpä siis joudan odottamaan siihen asti että tuotos ilmaantuu alelaariin. Ja moninpeliä kun en juuri harrasta, niin eipä haittaa vajavaisuudet sillä osastolla.

Aiemmistakin Rockstarin peleistä oli jonnin verran juttua, itselleni nämä ovat aina maistuneet hyvin jo sieltä yläkuvakulman autovarkauksista asti. Rockstaria tupataan aika lailla kritisoimaan ja on isona pahana korporaationa helppo kohde pilkalle. Itse olen kuitenkin pitänyt firman tuotoksista lähes poikkeuksetta. Rockstarin vahvuudet ovat tunnelmien luomisessa ja pelien yksityiskohtien valtavassa määrässä. Villi länsi, 40-luvun Los Angeles ja 80-luvun Miami Vice-meininki tuntuvat juuri siltä kuin voisi kuvitellakin niiden tuntuvan. Tiettyyn teemaan kun paneudeutaan, niin se tehdään sitten myös kunnolla. Pelejä ei myöskään pusketa väkisin liian tiuhaan tahtiin ja uskalletaan ottaa myös riskejä, esimerkkinä vaikkapa LA Noire. Toki miinuksia löytyy, kontrollit ovat kritiikkinsä ansainneet ja tarinat nyt harvoin mitään Oscar-tasoa saavuttavat. Nämä kuitenkaan eivät ole omaa pelinautintoani tappaneet.

Yksittäisenä poimintana hiukan ihmetyttää varsinkin Red Dead Redemptionin parjaus, tämähän castissakin mainittiin. Omasta mielestäni tunnelmallisempaa peliä saa hakea ja tarina kliseineenkin vei mennessään. Villi länsi oli tomuinen, rosoinen ja julma. Ja loppuhan varsinkin oli melkoinen kokemus. Toki pituutta ja toistoa oli vähän liikaa, mutta vaikuttava peli joka tapauksessa.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Yksittäisenä poimintana hiukan ihmetyttää varsinkin Red Dead Redemptionin parjaus, tämähän castissakin mainittiin.

Minä pidin Red Dead Redemptionista suuresti, mutta en juuttunut WaLuigin kommentointiin, koska se ei ollut castin aiheena.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Minä pidin Red Dead Redemptionista suuresti, mutta en juuttunut Waluigin kommentointiin, koska se ei ollut castin aiheena.

Olisithan toki saanut kommentoida, sillä RDR ei ole itsellenikään selvästi huono peli. Tunnelma preerialla on kohdillaan, mutta munattomuudessaan järkyttävän huono päähahmo ja toisaalta yksipuolisiin tehtäviin nähden liian pitkä peli ei täysin uponnut. Netissä kenties olisi ollut ihan kiva vääntää, mutta kun ei tuttua peliseuraa tahtonut löytyä niin jäi sekin. Enkä toisaalta ole nettipelaamisen suuri ystävä muutenkaan, joten tokkopa sitä olisi kummemmin jaksanut. Vaikea sitäkään olisi millekään pisteasteikolle laittaa, mutta omasta mielestä Metacriticin 95p:ssä on jo aika paljon hyvän miehen ja Rockstarin lisää. Sama kuin GTAIV:n 98p:ssäkin.

Cyrus1 sanoi:
Max Payne keskustelu oli mahtava. Hyvin toitte esiin peli eri puolia ja ongelmia.

Hyvä jos kelpasi casti, eikä spoilattukaan liikaa. Pelin loppupuolesta jutustellessa sai olla hivenen tarkka sanoissaan, jottei tullut liikaa sanoneeksi alueista tai käänteistä, mutta kuitenkin siten, että pelin läpäisseet tietävät mistä kohdista puhutaan.

Toivottavasti ei liikaa kuulunut läpi, että nauhoitushetkellä pirullista flunssaa oli takana viikon verran eikä toivoa paremmasta vielä ollut tiedossa. Nuhaista, tukkoista ja headsetin mute-ominaisuuden jatkuvaa hyödyntämistä oli läpi illan, eli sikälikin omasta puolestani hyvä, että jakso jäi vähän lyhyeksi.
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Loistavaa settiä jälleen kerran. Vähän mäxyläisen seikkailuun pitää kommentoida:

Itse pidän pelistä aivan järkyttömästi, josta olen itsekkin hämmästynyt, koska en mikään R*:n suurin fani ole (RDR oli ihan ok peli kuten myös GTA IV). Ehkä mielipiteeseen vaikuttaa se, ehkä vähän nolo asia etten ole alkuperäisiä pelejä oikeastaan pelannut. Mitä nyt vähän kokeilin ykköstä, kun ps+:laiset saivat sen ilmaiseksi. Mutta siis kolmonen iski minuun kuin purkillinen buranaa. Toiminta pelissä on aivan loistoluokkaa ja jos uskallan sanoa, että kyseessä taitaa olla paras kolmannen persoonan räiskintä mitä olen pelannut. Välinäytökset ovat upeasti tehtyjä ja tuo "häiriö" on mielestäni todella maittava tehokeino. No, tarina nyt itsessään on mitä on mutta se, miten se kerrotaan on todella upea. Rakastan Maxin sisäistä dialogia ja tuo sanojen pomppaaminen esiin on hienosti tyylitelty. Multiplayerkin on ihan hauskaa meininkiä, mitä olen sitä pelaillut. Tämä crew-systeemi on hieno keksintö, että voi kuulua moneen porukkaan ja fiiliksen mukaan pistää tietty crew aktiiviseksi. Parempi systeemi kuin, että sidottaisiin yhteen klaaniin. Nyt voin olla helposti suomalaisten, Konsolifinin ja sen yhden sarjan fanien porukassa.

Itse kastike oli taas hyvä paketti. Vähän suutuin teille liiallisesta Gearssi höpinöistä... vitsi, vitsi. Ja Euroviisuissa oli ainoastaan yksi voittaja ja se ei todellakaan ollut Ruotsi vaan Montenegro. Tai näin se meni minun päässäni. Montenegron kappale oli jotain niin täyttä loistavuutta etten ole saanut sitä pois päästäni millään joten jaetaan sitä iloa myös muille:

[video=youtube;D6S-FNLv2jQ]http://www.youtube.com/watch?v=D6S-FNLv2jQ[/video]

Kiitos tästä viikosta ja päätän viestini uuteen elämän mottooni:

"Different mission, Different school, I got only one rule: ALWAYS STAY COOL LIKE A SWIMMING POOL!" - Rambo Amadeus -
 
Vastaus: Podcast 062: Max Payne 3

Tuli kyllä repeäminen tohon Paavin reaktioon, kun Waluigi tekee tunnustuksen Aliensiin liittyen... XD
 
Ylös Bottom