Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Podcast Special 002: Killzone

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Ensimmäistä kertaa koko remmi yhdessä tilassa podcastin nauhoitusta varten, ja käsittelyssä alkuvuoden kovin PS3-räiskintä. Mitä kaikkea sanottavaa onkaan kampanjan läpi pelanneilla Paavilla ja ULVIlla?

Lataa jakso täältä: KonsoliFIN - Media - Special 002 - Killzone

Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa. (Jälkimmäisessä tapauksessa muista arvostella viiden tähden arvoiseksi...)

Jakson sisältö:

Kesto 1:54:20

00:00 Jakson intro: jryi ja TT-2k matkalla Nordisk Filmille
05:00 Studiokeskustelussa jryi, TT-2k, Paavi ja ULVI. Esittelyt ja keskustelua Guerrilla Gamesista sekä Killzone-sarjan aiemmista osista
24:43 Taisteluääniä Killzone 3:n testitilaisuudesta ja haastattelussa Nordisk Filmin Wille Miljas
39:25 Studiokeskustelu Killzone 3:sta: mm. uudistettu ohjaus, yhteistyötila, tarina, viholliset
57:28 Kuuntelijoiden kysymysten käsittelyä: mm. suojautuminen, lähitaistelu, hiiviskely, tekoäly, ajoneuvot, grafiikka ja räjähtävät tynnyrit
01:25:17 3D ja Move
01:36:00 Väkivaltaviihteen piilosanoma
01:49:39 Killzone-aiheinen kilpailu loistavilla palkinnoilla, jakson lopetus


Palautetta tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast(at)konsolifin.net.

Ensi viikon podcast julkaistaan tiistaina 22.2. ja keskustelun aiheena ovat videopeliaiheiset uudenvuodenlupaukset.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Jäävihän mie olen mitään sanomaan, mutta tämä on mielestäni paras jaksomme tähän asti. Riittävästi vaihtelua, ja ensikertalaisena pöydän äärellä istuva ULVI täydentää hyvin puhekone-Paavia.

PS. Pahoittelut kaikille jo etukäteen viimeisestä puolesta tunnista. Oltiin aika väsyneitä. :)
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Hyvää settiä! Paavin ja Ulvin näkemyksiä oli mukava kuulla ja Jyrin pyrkimys nostattaa keskustelua usvaiseen yläkertaan tasoa entisestään kohottavaa. Ylevää. Tässä nähtiin se, miten on hyvä saada kahden tuore näkemys aiheesta kuuluville. Täydensivät toisiaan tämä taistelupari. Harvemmin co-op nousee tällä tavalla pääaiheeksi ja tässä se tehtiin toden totta perusteellisen hyvin.

Kyllä fps-peleissäkin voi ja saakin olla ihan oikeaa sanomaa siellä tarinassa. Osa porukasta on kuitenkin myös tästä puolesta kiinnostuneita. Tunneperäinen sitouttaminen roolihahmoihin on ollut ongelma Resistancen ja Killzonen kohdalla. Ei haittaisi vaikka menisi osaksi kliseiden puolelle, jos se vain tehtäisiin hyvin.

Alun katukävely TT-2k:n ja Jyrin kohdalla oli myös toimiva uusi aspekti podcastiin. Historian kertaaminen pelisarjan osalta hyvä perusta, jonka päälle kasata castin loppu anti. Mahtipontisen paatoksellinen pelimusiikki toimi hyvin siellä välissä kohottamassa tunnelmaa, kuten myös aidot äänet pelityksestä. Seuraavan kerran voisitte huikata kysymyksiä kesken pelityksen, hyvä keino saada suoria vastauksia ilman turhia miettimisiä :D

Kaikinpuolin pääsitte taas yllättämään. Tämä asettaa meille muille haasteita pyrkiä johonkin yhtä upeaan.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Seuraavan kerran voisitte huikata kysymyksiä kesken pelityksen
Me tehtiinkin näin, mutta puolen tunnin rupattelun jälkeen huomasin, että olin unohtanut käynnistää nauhoituksen...
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Jätkäthän saivat loppujaksosta oikein filosofisen vaihteen silmään. :eek: Ja liekö TV-tähdellä työnsarkaa liikaa, kun tuntuu miehen jutuista päätellen mies elävän kofeiinin ja energianjuomien voimalla. Mikäli näin on, niin älkää vain muuttako mitään, sillä toimii hyvin.

Kokonaisuutena hyvä jakso, vaikkei KZ3 mikään pakko-ostos kyllä olekaan. Mitenkäs muuten tuo sarjan juoni noin yleisesti, eli onko tarvetta hakata aiemmat osat läpi vai voiko reen kyytiin hypätä vielä tässä vaiheessa?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Kokonaisuutena hyvä jakso, vaikkei KZ3 mikään pakko-ostos kyllä olekaan. Mitenkäs muuten tuo sarjan juoni noin yleisesti, eli onko tarvetta hakata aiemmat osat läpi vai voiko reen kyytiin hypätä vielä tässä vaiheessa?

Ei ole. Onhan se tietenkin mukavaa tietää tapahtumat omakohtaisesta kokemuksesta, mutta aika hyvin juonimeininki katetaan heti alkajaisiksi tekstiformaatissa, eikä kokemus missään mielessä nojaa syvällisesti aikaisempaan tarinaan.
_______

Ensi jaksossa aiheena pelivuosi 2010. Fiilistelyjä ja keskustelua pelivuodesta voi harrastaa täällä: http://www.konsolifin.net/bbs/yleis...a-peleista/90463-pelit-2010-fiilistely-2.html.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Hieno jakso. Jotenkin tuota läppää nyt jaksaa kuunnella paremmin ku jengi samassa pöydässä. Skypellä nauhotetut jaksot ei äänellisesti kuulosta kyllä kovin kummoiselta. Ja jotenkin ne jäävät TT ja paavin väliseksi läpänheittelyksi boksi ja plegen paremmuudesta. Toki vasta pari jaksoa tehtynä ja varmasti vielä teillä vähän hakemista mutta todella parempaan ollaan menossa.

Tulee kuunneltua aika paljon itse näin pelipodcastejä ulkomailta ja ymmärrän toki että resurssit ei ole ihan Giant Bombcastin ja Weekend confirmedin tasolla mutta jatkakaa samaanmalliin ja pitäkää oma tyyli.

Niin ja piti tämän jakson jälkeen tilata Killzone 3. Todella vakuuttavasti myyty :) Enkä edes ole kova FPS soturi. Kiitos tästä.

-lyhyin syöksyin helgasteja kaataamaan-
-paska peli-
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Jätkäthän saivat loppujaksosta oikein filosofisen vaihteen silmään. :eek: Ja liekö TV-tähdellä työnsarkaa liikaa, kun tuntuu miehen jutuista päätellen mies elävän kofeiinin ja energianjuomien voimalla. Mikäli näin on, niin älkää vain muuttako mitään, sillä toimii hyvin.

Tähän vielä pakko vastata. Olin tosiaan edellisenä viitenä yönä nukkunut varmaan yhteensä sellaiset 20 tuntia ja juuri ennen nauhoittelua istunut pelaamassa sen kahdeksan tuntia, joten hiukan kieltämättä se väsymys iski pintaan loppuillasta. Ehkä se näkyikin keskittymiskyvyssä ja ajatuksenjuoksussa. Mutta väsynyt olen nytkin!
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Oli kyllä hyvä podcasti taasen. Kivasti menee taustalla. Seuraavaa odotellessa :D
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Saakutti!
Eilen jo työmatkalla kuuntelin mutta omat (kuuntelu)vehkeet senverran huonot että kuurolta meni osa jutuista ohi. Pitänee ottaa toinen kuuntelukerta.
Sen mitä kuulin niin ihan hyvää juttua oli ja tulihan sieltä sellaistakin asiaa mitä en ollut enne tiennyt vanhemmistakin osista. Pelisarjojen spesiaaleissa tälläinen historian läpikäynti antaa ihan uuden ulottuvuuden.
Ja et sinä Paavi sen sekaisemmilla kuulostanut kuin muulloinkaan. Hyvin veditte muutkin. Hiukan on kade, olisi sitä mielellään itsekin kunnolla tyypittänyt KZ3:n. No muutama päivä vielä.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Hei, tämän "Podcast Special 002: Killzone" jaksoisessa podcastissa aiheenne olisi ollut mielenkiintoinen, koska olen itse tykästynyt Killzone pelisarjaan.

MUTTA

Valitettavasti kuunteluni jäi lyhyeen, koska alunalkajaisiksi kuuntelen podcastinne headsetillä ja ainakin itsellä ilmeni ensimmäisten minuuttien aikana kun selitettiin mitä jaksossa puhutaan jne. niin ääni kuului vain toisesta kuulokkeesta. Tämän jälkeen kuului loistava tunnari Killzone -sarjasta, jonka jälkeen keskustelunne jatkui huoneessa jossa kaikki olitte? No huomasin myös, että äänenne tässä keskustelussa kuului erittäin hiljaa vaikka Konsolifin Median äänitaso oli täysillä. Valitettavasti en sitten viittinyt laittaa kaiuttimia tämän takia paikalleen. Miinuksia siis tästä jaksosta! Eli please joko skypen välityksellä podcastit tai hieman paremmalla kuuluvuudella kiitos :)

Tarkoitukseni ei ollut pelkästään valittaa tällä viestillä vaikka harvoin kirjoitellut olenkin. Nimittäin tämä jakso vain petti minut erittäin pahasti (pienistä?) ongelmista joita sen pienen hetken ajan mitä kuuntelin oli.

Olen kuunnellut kaikki aikaisemmat podcastinne ja ne ovat olleet tunteja elämästäni, joita en edes vaadi teiltä takasin! Podcastinne aikana pelaan pleikkariani samalla kun kuuntelen keskustelujanne ja olen viihtynyt näitä kuunnellessani. Äänet ovat olleet aikaisemmissa jaksoissa hyvät, aiheet mielenkiintoisia, sekä "rutiini" kysymyksiä myös kysytään, että mitä peliä on pelannut viikon aikana yms..

Pieni huomautus pitää myös sanoa, että Mass Effect 2 on ollut nyt hieman liian puhuttu aihe keskuudessanne. Itse en ole tätä pelannut (voisiko siitä johtua?), mutta silloin toivoin että olisitte voineet keskustella hieman eri peleistä kuin pelkästään Mass Effect 2. Itse ainakin kun tykkään pelata monenlaisia pelejä, kuten Burnout Paradise, Killzone 2, R&C, Blazblue Continuum Shift jne jne. Platinaahan näistä jo saatu tai ainakin hakkimassa ajan myötä (Off Topic: Rapiat 20+ platinaa jo alkaa pikku hiljaa olemaan kerättynä.)

Lyhyesti vielä, että jatkakaa podcastinne julkaisua viikottain (mielellään joka päivä kiitos!). Taas yksi asia jonka takia syy elää viikko kauemmin, että voi kuunnella teidän podcastinne samalla kun nauttii pelaamisesta. Eli hyvää työtä jatkakaa samaan malliin, sekä Mass Effect 2 puhuminen ehkä hieman vähäisemmälle :) Toivottavasti jaksoitte edes osan lukea hieman pidemmästä palautteesta mitä saatte. Seuraavaa podcastia jo odotellessa!
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

No huomasin myös, että äänenne tässä keskustelussa kuului erittäin hiljaa vaikka Konsolifin Median äänitaso oli täysillä.

Säädä omasta järjestelmästäsi isommalle ääniä (PC/MAC/älyluuri).

Eli hyvää työtä jatkakaa samaan malliin, sekä Mass Effect 2 puhuminen ehkä hieman vähäisemmälle :)

Vai speciaalin paikka nyt kun plegeistitkin ovat saaneet maistaa massaa? Tai ehkä vähän lähempänä kolmosen julkkua sitte.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Toivottavasti jaksoitte edes osan lukea hieman pidemmästä palautteesta mitä saatte. Seuraavaa podcastia jo odotellessa!

Kyllä me jaksetaan lukia. Kiitos palautteesta. Meillä on vielä paljon säätämistä äänijärjestelmissä ja olemmekin kokeilleet eri tapoja saada hyvää ääntä. Skypetys onnistuu jo varsin mainiosti ja leikkaamisesta olemme oppineet yhtä jos toista. Paikanpäällä nauhoittamisesta ei vielä ole paljoa kokemusta, mutta tallennuslaitteemme tarjoaa kyllä mahdollisuuden viedä nauhoittelut rakettitieteeksi. Toisinsanoen meillä on siitä paljon opittavaa ja todennäköisesti parannusta ääneen on tulossa. Pikkuhiljaa mennaan kohti parempaa tässäkin asiassa.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Valitettavasti kuunteluni jäi lyhyeen, koska alunalkajaisiksi kuuntelen podcastinne headsetillä ja ainakin itsellä ilmeni ensimmäisten minuuttien aikana kun selitettiin mitä jaksossa puhutaan jne. niin ääni kuului vain toisesta kuulokkeesta.
Hmm, kuuntelin juuri omilla kuulokkeillani tuon jakson mediaosion kautta, eikä äänenvoimakkuuden suhteen ollut yhtään mitään ongelmia. Ja se että ääni kuului vain toisesta kuulokkeesta, haiskahtaa pikkaisen siltä, että esim. kuulokkeen liitin ei ole ollut kunnolla paikallaan. Ongelma ei mielestäni ole siis itse tallenteessa tai tavassa, jolla se on "nauhoitettu".

Tarkista siis vielä kerran, että liitännät (ja kuulokkeet) ovat kunnossa, ja tarvittaessa tosiaan vielä säädä ääntä ihan käyttöjärjestelmän puolelta.

Pieni huomautus pitää myös sanoa, että Mass Effect 2 on ollut nyt hieman liian puhuttu aihe keskuudessanne. Itse en ole tätä pelannut (voisiko siitä johtua?), mutta silloin toivoin että olisitte voineet keskustella hieman eri peleistä kuin pelkästään Mass Effect 2.
Varmasti muistakin peleistä tullaan jatkossa puhumaan, etenkin kun mie ja jryi pääsimme ME2:n lopultakin läpi. Ei siis huolta tuon suhteen.

Toivottavasti jaksoitte edes osan lukea hieman pidemmästä palautteesta mitä saatte.
Totta kai kaikki palaute luetaan. :) Eli kiitos tästä, ja toivottavasti ensi tiistaina ilmestyvä seuraava jakso on sekin mieleesi.
 
Vastaus: Podcast Special 002: Killzone

Tarkista siis vielä kerran, että liitännät (ja kuulokkeet) ovat kunnossa, ja tarvittaessa tosiaan vielä säädä ääntä ihan käyttöjärjestelmän puolelta.

Eli kyllä kaikki liittimet ovat kunnossa, että kyllä myöhemmin podcastin aikana molemmin puolin ääni kuului, mutta olisinhan tietenkin voinut lisätä ääntä kuulokkeista, käyttöjärjestelmänpuolelta yms yms., mutta sen jälkeen tietokoneen muut äänet olisivat olleet liian kovalla :p No mutta vaikka yhtä jaksoa ei nyt kuuntele niin maailmaa kaada :)
 
Ylös Bottom