Pokémon Sword and Shield

Juri

Member
Mä oon jo varmaan liian vanha, kun nämä uudet Pokemonit ei herätä minkäänlaisia fiiliksiä. X ja Y taisivat olla viimeisiä, jossa jaksoin peräti hakata eliittinelikon. Tässähän oli todella onneton end game, joten sen pituinen se. Moon ja Ultra Moon jäi molemmat kesken. Luoja, se "Honolulu" oli paikkana NIIN sairaan tylsä, eikä niitä musiikkeja yksinkertasesti kestänyt.

Onhan se kuitenkin hienoa, että saadaan ihan kotikonsolille kunnon seikkailu. Kunhan vaan nyt keksisi välillä jotain uutta. Tämä tulee varmasti myymään hyvin, joten eiköhän sieltä tule ensi vuonna joku Pokemon Spear. Näillä kun on tapana julkaista pelistä se vähän parempi versio.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Nyt on tullut arvosteluja katseltua ja luettua, tältä pohjalta peli kyllä lähtee ostoon kunhan aikaa sille riittää. Paljon on hyviä juttuja kuten pelin suoraviivaistaminen ja turhien asioiden poistaminen, esim. Pokemonit voi vaihtaa missä haluaa eli enään tarvi tietokonetta etsiä ja kun saat uuden pokemonen sitä ei tarvitse grindata tarvittavalle tasolle vaan karkeilla voi levelittää niitä.

Yksi asia joka tuli kuitenkin yllätyksenä on se että peli ei ole openworld kuten videot antoivat ymmärtää, peli on täysin perinteinen suoraviivainen pokemon peli missä edetään putkea pitkin alueelta toiselle taistellen muita kouluttajia vastaan jotka odottavat reitin varrella. Tämä isohko avoin alue jota videoissa näytettiin on nimeltään wild area, se on kartan keskellä ja sinne voi palata koska vaan mutta tarinassa sille ei juuri ole käyttöä. Siellä pokemonit vaihtuvat joka päivä kun sää muuttuu erilaiseksi joten sieltä löytyy joka päivä jotain uutta. Myöskin 4 pelaajan raideja löytyy sieltä joissa voi joko NPC tai ihmispelaajien kanssa osallistua niihin jättipokemon taisteluihin.

Sittenhän sen näkee kuinka tämä toimii kun joskus pääsee peliin käsiksi, gymit ainakin näytti hauskoilta. Ihan positiivinen kuva pelistä jäi kaikenkaikkiaan.
 

Teemuhyn

Active Member
Vähän sekavat tuntemukset pelistä. Meillä Sword-versio metallisella steelbook-kannella. Mut joo, alun perusteella peli on todella lineaarinen, kun odotuksissa oli hieman vapaampaa liikkummista. Toisaalta ollaan vasta päästy tuohon Wild Area -alueelle, joten jännä nähdä mitä se tarjoaa. Ehkä sitä hieman vapaampaa tunnelmaa.

Graafisesti samaa tyyliä kuin Let's Go, mutta hienompi. Kaikkialla on enemmän yksityiskohtia. Mut joo, pitää kattoo miten pää Pokemon Sword etenee. Onko tää sittenkin aika perinteinen Pokemon-peli...

Minkä Pokemonin muuten valitsitte? Meillä lähti kaveriksi tulityyppiä oleva Scorbunny. :)

Tässä kunnon setit pelin alusta, jos joku haluaa tsekata ennen ostoa:

 

Tikiti

Active Member
Kaikki aiemmat pokemonit on tullut testattua ja sun&moonia vaille läpi pelattuna. Tämän aloitin eilen ja näin kahteen päivään on mennyt reilut 14h pelikellon mukaan. Pokemoneja dexin mukaan napattua 117. Eli siis taktiikkana ollut että kerään ainakin suurimman osan pokemoneista joka paikasta. Peli maittaa aivan älyttömän hyvin ja olen tykännyt kovasti. Startterit ei kiinnostanut oikeestaan yhtään, mutta tuo Sobble tuli valittua ja ei harmita. Inteleon on kyllä siisti! Tuo Wild Area on kyllä paras uudistus pitkään aikaan. Dynamaxia kirosin ennen pelin julkaisua mutta mukavan pienessä osassa ollut ja ne iskut näyttää kyllä hyvältä et ei mitään valittamista tuosta. 9/10 paikkeilla arvosana omalla kohdalla ja 4 salia takana. Tällä hetkellä mukana Axew, Ninetales, Toxtricity(vai miten se kirjoitettiin), sirfetchd, Inteleon ja Vibrava.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Eipä näytä fanien itku pysäyttävän casual massaa, peli on myynyt hyvin vaikka paljon on ollut marinaa ilmassa. Pikachu ja Eevee ovat myyneet yli 11 miljoonaa joten saa nähdä mihin tämä ensimmäinen HD Pokeman peli pystyy.

 

Wilbur Wals

Member
Eipä näytä fanien itku pysäyttävän casual massaa, peli on myynyt hyvin vaikka paljon on ollut marinaa ilmassa. Pikachu ja Eevee ovat myyneet yli 11 miljoonaa joten saa nähdä mihin tämä ensimmäinen HD Pokeman peli pystyy.

Uskomaton on kyllä ollut valitus. Osa varmaan syystäkin mutta kyllä pelinkehittäjän osa on aika koiran hommaa parhaimmillaan. Veikkaan aivan älytttömiä myyntejä niin pelin kuin Switchinkin osalta tälle joulua ja maaliskuun julkaisun myötä on taas uusi piikki vaikka tuntuuhan tuo kone kelpaavan ilman suurempia julkaisujakin.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Kyllä Sword ja Shield tulevat myymään kuin häkä. Pokemon on Pokemon.

Vaikka muutoksia tuttuun kaavaan on tehty, ne ovat kuitenkin suuremmalle massalle varmasti toissijaisia. Kyllä jengi sitten loppujen lopuksi kuitenkin haluaa pelata uutta Pokemon peliä.

Itsellekin peli on tulossa. Toivottavasti ensi viikolla pääsee testailemaan.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Ei voi puista olla kiinni se miten paljon pelistä nauttii, sitäpaitsi noi modaajien "paremmat" puut ei näytä siltä et ne sopis tohon graafiseen tyyliin ollenkaan.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Ei voi puista olla kiinni se miten paljon pelistä nauttii, sitäpaitsi noi modaajien "paremmat" puut ei näytä siltä et ne sopis tohon graafiseen tyyliin ollenkaan.
Ei sovi ei, mutta näyttää nuo orginaalit olevan niin hirveät silti, että ennemmin mä tuota modia kattoisin.
 

Kirai

Toimitus
Peli on nyt karvaa vaille läpi ja ristiriitaiset fiilikset on. On tämä hyvin maistunut, mutta pakostakin jo kaipaisi uutta koukkua näihin Pokémon-peleihin. Tuntuu että tämä on entisiä lyhyempi, helpompi ja tylsempi. Yhtään pitempää luolaa ei ole näkynyt, routet on lyhyitä pätkiä kaikki ja haastetta ei oikein löydy mistään.

Muutamia hyviä käytännön parannuksia on, esim pääsy boxeihin missä vaan jne. Wild Area on hyvä lisä, mutta ei se pitkälle tätä kannattele. Dynamax jää sekin hyvin pieneksi osaksi peliä. Uudet pokemonit osa hyviä, osassa taas mietin lähinnä onko ideat jo loppu. Dexit ei sinällään ole vaivannut, sillä kiinniotettavaa kyllä löytyy.

Missä on pelin pahikset? Rival on joka toisen talon nurkalla huutelemassa suuntia tai muuta. Team Yell on loppujen lopuksi varsin köykäinen sisältö peliin ja muut hahmot pyörii mukana vailla päämäärää.

Tuttuakin tutumpi peli. Ehkä ensi kerralla sitten. Myyntiä piisaa satavarmasti. Arvosanana 6-7 välillä itselläni. Katsotaan vielä end game.
 
Ylös Bottom