Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Oliver
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Oliver

KonsoliFIN Alumni
Eli tämmöinenhän on tulossa lähes kaikille kodinkoneille tänä vuonna.
Ubisoft on vahvistanut Prince of Persia -pelisarjan saavan jatkoa PlayStation 3:lla, Xbox 360:llä sekä PC:llä vielä tämän vuoden aikana. Lisäksi oman PoP-pelinsä saa Nintendon DS-käsikonsoli.

Kehityksestä vastaa edelliset kolme osaa tehnyt Ubin Montrealin studio ja pelin kerrotaan avaavan uuden jakson sarjassa, sekä uudistavan koko toimintaseikkailujen genreä. Kokonaan uudenlaisen pelattavuuden ohella pelin ulkoasusta luvataan aikaisempaa taiteellisempaa.

Lisätietoja pelistä on odotettavissa jossain vaiheessa osoitteeseen www.princeofpersiagame.com.

Netistä löytyvä kuvaa lupaa ainakin visuaalisesti mielenkiintoista peliä:
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

Varauksessa on jo, saas nähdä mitä tuleman pitää. Videot ainakin näyttää todella lupaavilta.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

Laitoinpa tuon hmv:n hong kongista tulemaan. Maltilliset 33e postimaksujen kanssa xbox versio :)
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

Itse tilasin vpd:stä pukinkonttiin, vieläpä ennakkotilaajana saan CE:n normaalihinnalla. Gamereactor ehti jo lyttäämään pelin aikalailla, 6/10, mutta arvostelussa korostettiin aika paljon liikahelppoutta ja sitä että jos on pelannut aiemmat prince of persiat on toistoa liikaa. Nämähän eivät meikäpoikaa onneksi haittaa liikaa, ja jos ei miellytä niin ainahan voin vaihtaa sen johonkin toiseen peliin!
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

Peliä on nyt takana muutama tunti ja on kyllä sanottava että kyseessä on varsin mukaansa tempaava ja rento, fiilistely-peli. Nyt on talven aikana tullut niin paljon tapettua ties mitä ökkiäisen tynkää notta tälläinen peli on enemmän kuin tervettullut allekirjoittaneen arkeen.

Tälläinen Errol Flynn-tyylinen, romatiikkaa uhkuva seikkailu sopii kylmään(tahi tässä tapauksessa märkään) talveen kuin sapelli Ahrimin otsaan. Pelissä on samaa vikaa kuin Okamissa(yhdessä kaikkien aikojen parhaimmista videopelistä), se napittaa visuaalisen annin cel-shadella juuri niin hyvin kuin se on mahdollista. Peli on paikoittelen aivan uskomattoman näköinen, sitä pysähtyy oikesti välillä haukkomaan henkeään ja kysymään itseltään "Onko tämä oikeasti videopeli?" Sillä peli muistuttaa enemmänkin maalausta kuin tekstuuri-massaa. Art Design-pelissä on myös aivan oma lukunsa eikä sitäkään voi olla ihmettelemättä. Jos haette visuualista-orgasmia itsellenne niin tästä pelistä on hyvä aloittaa.

Peliä on äärettömän helppo pelata ja sen ominaisuudet omaksuu hetkessä. Akrobatiaa tulee välillä sellaisissa sarjoissa että heikompaa hirvittää, se temppujen saumattomuus saa sinut oikeasti luulemaan että olet aivan samperin hyvä pelaaja ja nappi-sarjojen sutenööri. Sama pätee taisteluihin, käsittämättömimmätkin kombot onnistuu tälläiseltä taistelupelejä-vihaavalta peelolta ilman ohjaimen pahoinpitelyä. Kuitenkaan peli ei sorru liialliseen kädestä pitämiseen.

Peli pyörii ainakin PS3-versiolla ilman minkäänlaisia onkelmia tahi nykimisiä. Nipottamista tulee edelleen mustan tornin ohjaimen R2-napikan(blokkaus taistelussa) lähes mahdottomasta runkkauksesta taistelun aikana. Napin kanssa taisteleminen menee jo itsessään minipelistä... Niin ja kaikki ovat haukkuneet pelin päähahmoa, olenko minä vain sinisilmäinen vai miksi itse pidän pelin päähahmoa vallan mukavana veijarina? Ärsyttävää en tuosta saa tekemälläkään... Olisikohan Nathan Drakella jotain asian kanssa tekemistä? Mutta sanokaa minun sanoneeni, Nolan North on videopelien Harrison Ford!
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

No niin, ilmeisen pienelle huomiolle jäänyt tämäkin peli foorumien perusteella. Keskustelua ei tunnu löytyvän mistään. Tässäpä kuitenkin pieni arvio pelistä. Olisin laittanut tämän mielelläni Gamerankingiin, mutta ilmeisesti sinne ei voi lisäillä omia arvosteluja/kommentteja ennen kuin Konsolifinistä on tullut kyseisen pelin arvostelu. Kyseessä on Xbox360 versio, mutta en usko, että PS3 ja PC versiot eroavat tästä mitenkään ihmeellisesti.

Aloitetaan siitä oleellisimmasta. Ulkoasu on hyvin näyttävä. Art design tosiaan hivelee silmää eikä graafisessa ulosannissa ole muutenkaan mitään vikaa. Cel Shading grafiikka vetoaa muutenkin minuun jostain syystä paremmin kuin perinteisempi graafinen ulosanti. Värejä on myös käytetty varsin runsaasti ja tästä plussaa. Animointi on myös loistavaa ja kiipeily, loikkimen jne. on varsin näyttävää katseltavaa. Audiovisuaalisesta puolesta miinusta tulee ainoastaa äänipuolelta, koska jostain syystä ääniä saa laittaa hyvin paljon isommalle, jotta mitään kuulisi selvästi. Bugeja pelissä on tullut vastaan vasta kaksi, molemmat visuaalisia. Toisessa asia liittyi valaistukseen tietyssä omituisessa kulmassa ja toisessa jostain kumman syystä prinssin loikattua pienelle tasanteelle hävisi jalasija vain alta parin sekunnin odottelun jälkeen jonka seurauksena sankarimme vajosi vain tyhjyyteen. Eri alueissa on myös mukavasti vaihtelua. Erilaisia pääalueita on yhteensä 5 ja jokaisella on oma erilainen teemansa. Ääninäyttely on myös kelvollista. Itse ainakin pidän päähahmoista ja prinssin jutut ovat välillä saaneet jopa hymyn suulle.

Peli on äärimmäisen helppo. Käytännössä pelissä on mahdotonta kuolla, koska Elika pelastaa joka tilanteesta viime tipassa. Tämä poistaa pelistä pienen haasteen, mutta allekirjoittanutta se ei haitannut yhtään. Peliä on vain yksinkertaisesti mukavan rento pelata, eikä sille voi mitenkään ärsyyntyä jonkin typerän mokan tai pieleen menneen hypyn takia. Käytännössä siis jos hyppy menee hieman pieleen ja tipahdat, Elika vetää pelaajan turvaan viimeisimmälle tasaiselle maalle missä seisoit. Taistelua aikaisempiin osiin verrattuna on karsittu oikein kunnolla enkä pidä tätä mitenkään huonona ratkaisuna. Olen aina nauttinut Prince of Persia peleissä enemmän seikkailun tunnusta ja näyttävästä akrobatiasta kuin geneerisistä tappeluista. Tappelut ovat myös toteutettu varsin tyylikkäästi ja monimutkaistenkin combojen tekeminen onnistuu vaivatta hieman huonommaltakin pelaajalta. Hahmo myös liikkuu hyvin eikä ohjausta tarvitse jäädä miettimään kuin hyvin harvoissa kohdissa. Näillä harvoilla meinaan tilanteita joissa hypitään puomilta toiselle, koska puomilla kierähdyssuunta riippuu kamerasta eikä hahmosta. Muuten kameran käyttäytyminen on toteutettu varsin mallikkaasti eikä sitä tarvitse olla korjailemassa vähän väliä ja prinssi juoksee sekä loikkii niihin suuntiin kuin olettaisikin. Pienenä miinuksena ohjaukseen voisi mainita liikkumisen tappeluissa. Kun yrität liikkua vastustajaa päin, tuntuu hahmo liikkuvan jotenkin tahmeasti tai vähintään ehkä astetta liian hitaasti. Prinssi ei myöskään kehity kehity missään vaiheessa peliä eli aikaisempien osien health-boostit ja uudet aseet ovat poissa. Tämä pätee myös taisteluun, kaikki liikkeet ovat auki alusta asti. Tämä saattaa haitata joitain, mutta vaikka prinssi ei kehitykkään, Elika kyllä saa pelin aikana uusia kykyjä. En näe tässä silti itse mitään ongelmaa koska pääpaino on selvästi uusien reittien selvittämisessä ja seikkailussa.

Juoni on perinteistä maailmanpelastusta, mutta ajaa silti asiansa ja sitä seuraa ihan mielellään. Pituudella sitä ei kuitenkaan ole pilattu, sillä pelin läpäisyyn menee sellaiset kymmenisen tuntia ja tuossa ajassa kerkeää ihan hyvin pysähtyä ihastelemaan maisemia sekä keräilemään valon siemeniä. Pelin pitkäikäisyys riippuu täysin siitä jaksaako koko hommaa aloittaa enää alusta, mutta en näe mitään syytä miksi en itse sitä tekisi heti läpäisyn perään.

Henkilökohtaisesti uusi Prince of Persia on yksi vuoden parhaista peleistä Dead Spacen kanssa. Tämän tyylisiä rentoja seikkailupelejä tulee nykyään aivan liian vähän suurimman osan ollessa vähän turhan toimintapainotteista minun makuuni. Suosittelen vahvasti jokaista Sands of Time sarjan fania kokeilemaan ja miksei myös uusia tulokkaita, joita kiinnostaa hieman rennompi pelailu, tyylikkäästä akrobatiasta ja hyvin nätistä art designista nauttiminen. Pisteitä 5/5.

Ps. Kieliopillisista virheistä saa aina mainita ja korjailen niitä sitä mukaa kun huomaan.

Edit: Läpipeluuajan perustelen sillä, että peliä on nyt pelailtu noin kymmenisen tuntia ja vain pari viimeistä bossia on tappamatta. Pelin voi siis pelata läpi niinkin, että tapat kaikki bossit aivan viimeisesksi peräjälkeen eikä niissä kauaa mene käydä niitä hoitamassa.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

Tänää tuli play-asiasta peli. Päälle pari tuntia kerkesin tuntustua peliin. Mitä nyt sinä aikana olen huomannut, grafiikka on vuoden parhaimmistoa. Peli on kuin maalattu (ei ihan okamimainen) näyttöösi. Mitään fps-droppia ei tullut vastaan.
Toinen huomio tuli ohjaukseen. Mirrors Edgessä katsoit puolet ajasta Loading ruutua pieleen menneen hypyn takia. Tässä prinssi vetää akrobaattiset temput hetkessä ilman, että ohjain lentää vitutuksen takia seinään. Jos nyt menet tippumaan pääset takaisin jaloilleen noin parissa sekunnissa, kiitos Elikan.
Taistelukin on suhteellisen helppoa ja lennokasta. Rämpyttämisellä pärjäät aika hyvin, mutta pienellä taktikoinnilla ja kombojen opettelulla saat vastustajan helposti nurin. Ehkä hieman jään kaipaamaan tätä vanhaa taistelutyyliä, mutta ehkä seuraavassa osassa tämä+wanha olisi yhdistetty vielä paremmaksi kokonaisuudeksi.

Hieno peli ja eikun lisää pelaamaan--->
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [Hype]

On se jännä. Tästä pelistä ei ole puhuttu oikein yhtään mitään. Eikä juuri mainostettukaan! Mutta kaikki täällä tuntuvat pitävän todella paljon. Outoa.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Tein käyttiksen johonkin Ubin juttuun ja sain ton Altair puvun prinssille. Ihan jees, mutta pidän prinssin oikeasta asusta.

Moni oli arvosteluissa haukkunnut prinssiä emoksi jne, mutta minusta prinssin roolisuoritus on vallan manio. Läppää heittää vähän väliä, mutta on myös tunteellisempi monesti.
Yksi tärkeä asia tuli myös huomattua mikä toimii tässä pelissä todella hyvin eli kamera. Mitään kamera ongelmia ei ole tullut vastaan kertaakaan. Siitä propsit Ubille.

Tällä hetkellä päälle 300 valopalloa kerätty. Vikaa mestaan kerään noita palloja eli kauankohan peliä on vielä jäljellä? Näkeekö mistään peliaikaani ja paljon prosenteissa olen peliä vetänyt läpi?
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Tein käyttiksen johonkin Ubin juttuun ja sain ton Altair puvun prinssille. Ihan jees, mutta pidän prinssin oikeasta asusta.

Moni oli arvosteluissa haukkunnut prinssiä emoksi jne, mutta minusta prinssin roolisuoritus on vallan manio. Läppää heittää vähän väliä, mutta on myös tunteellisempi monesti.

Yksi tärkeä asia tuli myös huomattua mikä toimii tässä pelissä todella hyvin eli kamera. Mitään kamera ongelmia ei ole tullut vastaan kertaakaan. Siitä propsit Ubille.

Tällä hetkellä päälle 300 valopalloa kerätty. Vikaa mestaan kerään noita palloja eli kauankohan peliä on vielä jäljellä? Näkeekö mistään peliaikaani ja paljon prosenteissa olen peliä vetänyt läpi?

Peliä en ole pelannut, mutta Gametrailersin videoarvostelun katsottuani minulle jäi tuosta prinssistä vähän sekavat fiilikset. Mies heittää läpyskää kuin mikäkin trendikäs jenkkisankari, mikä taas ei mielestäni lainkaan sovi tuollaiselle hahmolle tuollaiseen ympäristöön.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Peliä en ole pelannut, mutta Gametrailersin videoarvostelun katsottuani minulle jäi tuosta prinssistä vähän sekavat fiilikset. Mies heittää läpyskää kuin mikäkin trendikäs jenkkisankari, mikä taas ei mielestäni lainkaan sovi tuollaiselle hahmolle tuollaiseen ympäristöön.

Vähän vaikea selittää kun et ole peliä pelannut, mutta pelissähän on paljon Elekan kanssa paljon "normaaleja" keskusteluja. Siis ei mitään läppää heitä vaan syvällisempää stooria maailmasta jne.

Eleka tässä enemmän on villinä. Prinssi heittää pientä viatonta läppää hänen kauneudestaan, niin Eleka on heti kuumana että nyt lähetään tonne kulman taakse vähän snus snus.

Jos peli toimii Pal-50 nii voin pientä videomatskuu yrittää tehdä jossa näkyy tuota keskustelua ja peliä muutenkin.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Tällä hetkellä päälle 300 valopalloa kerätty. Vikaa mestaan kerään noita palloja eli kauankohan peliä on vielä jäljellä? Näkeekö mistään peliaikaani ja paljon prosenteissa olen peliä vetänyt läpi?

Aika nopeaa olet vetänyt. Itsellä oli tosiaan jotain 10 tuntia peliä takana kun puuttui ainoastaan kaksi viimeistä loppuvastusta ja light seedejä oli jotain 700 tuossa vaiheessa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan meni yli 12h läpipeluuseen kun lähdin huoraamaan saavutuksen perässä nuo kaikki light seedit. Tosin minulla on paha tapa jäädä vain katselemaan niitä maisemia ja tekemään kaikkea muuta kuin menemään stooria eteenpäin :)
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Tulipa tämäkin peli hommattua itselle. Aikaisemmat kokemukset tämän genren seikkailuihin ovat oikeastaan olemattomat. Fantasia elokuvien ystävä olen ollut aina mutta pelit on tullut jostain kumman syystä kierrettyä ?
No, lätty sisään ja innolla odottamaan mitä aukeaa. Alun pienen ihmettelyn jälkeen pääsin jyvälle juonesta. Peli on hienon näköinen ja osa täällä jo puhuikin prinssin käytöksestä. No, itseäni se ainakin enemmän nauratti kuin ärsytti, välivideot olivat välistä aika hymyilyttäviä prinssin nokkeline kommentteineen.
Peli kyllä koukuttaa aika nopeasti, ja taistelut ovat toisaalta aika monipuolisia monine näppäinyhdistelmä hyökkäyksineen. Tai sitten ne voi melkein sillä samallakin taktiikalla hoitaa himaan, eli voivat myös olla yksitoikkoisia. Mutta, erilaiset tasohyppelyt on hienosti toteutettu. Prinssi tuntuu olevan melkoinen apina kiipeilemään eripaikoissa.
Tästä lähin kun kysytään fantasia pelien faneja, meikät voi ilmoittaa mukaan. On tämä silti sen verran mukaansatempaava ennenkaikkea, mutta ennenkaikkea HIENO!
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Noin viisivuotiaasta (1991) saakka pelisarjaa seuranneena mielenkiintoa on herunut tällekin julkaisulle. Ihastuttava Sands of Time tuli taannoin hankittua PS2:lle, tosin sen jatko-osat skippasin niille annetun kritiikin takia. Viimeksi tuli hankittua PoP Classic PS3:lle.

Olin skeptinen tämänkin kanssa, joten tutustuin peliin lukuisten tubessa olevien pätkien kautta, nyttemmin peli onkin jo hankittu. Menoa katsellessa on herännyt sisäinen pikkulapsi, joka haluaa katsella modernia tasohyppelyä kuin sitä alkuperäistä vuoden '89 tuotosta. Taistelu ja tasohyppely on lähes kokonaan eroteltu, ja taisteluissa keskitytään yhteen, vaativaan viholliseen kerrallaan (vertailuna Sands of Timen hirviölaumoihin). Ympäristö on seikkailupelin tärkein elementti, ja uudessa PoP:ssä sitä jaksaakin ihastella. Juoni käsittää PoP:lle ominaisesti hyvin vähän merkittäviä henkilöitä: Sands of Timen tapaan hyvin geneerinen perusjuoni ei itsessään ole pelin pointti, vaan huomio kerääntyy henkilöiden käyttäytymiseen juonen ympärillä.

Nykypelien ominaispiirteiden vastaisesti ei ole keskitytty hahmonkehitykseen, vaan monipuoliseen etenemiseen ja harvassa olevien taisteluiden vaihteluun. Mieleenpainuvimpia hetkiä alkuperäisestä PoP:stä ovat mm. taistelu ylipainoisen eliittivartijan kanssa, sekä loppupuolen vaativa kiipeily prinsessan torniin. Yksittäisen pelielementin eristämisessä on uudessakin PoP:ssä nähdyn perusteella onnistuttu mallikkaasti, ja kaiken tämän tehostaa hieno graafinen ulosanti. Uusina elementteinä esiintyvät yhteistoiminta ja dialogi Elikan kanssa, joka on suht vähäisenkin nähdyn materiaalin jälkeen tuonut hymyn suupielille kerran jos toisenkin.

En ymmärrä, miksi pelin "helppous" nähdään niin suurena ongelmana. On toki totta, että pelissä ei voi kuolla, mutta tilanteita, jossa Elika joutuu puuttumaan asioiden kulkuun (muuten kuin tuplahyppyä tehdessä) näkyy riittävän todella paljon. Jos tuo ominaisuus poistettaisiin, en osaa kuvitellakaan miten armottoman vaikeaksi uutta PoP:aa haukuttaisiin. HC:mmat pelaajat voivat halutessaan selvittää pelin joutumatta kuoleman porteille kertaakaan, joka varmasti tuottaa mielenkiintoisia hetkiä.

Ainoa asia, mitä Prince of Persialta kaipaisin, on ensimmäisen ja toisen osan esittämä säväyttävä brutaalius, kun pahaa aavistamaton prinssi menee keskeltä poikki seinästä ilmestyvän terän johdosta. Myynnin kannalta on kuitenkin hyödyllistä pitää peli sopivana laajalle ikäjakaumalle, joten tekijöitä ei voine tässä tapauksessa syyttää.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Onkohan xboxin versiossa pieni achievements bugi? Kyllä varmasti Elika minut pelasti 100 pelissä ja mielestäni 10 kertaa kerkesin nuo vihut tappamaan ennen kuin ne respasivat.
 
Vastaus: Prince of Persia "Next-Gen" [MULTI]

Vähän vaikea selittää kun et ole peliä pelannut, mutta pelissähän on paljon Elekan kanssa paljon "normaaleja" keskusteluja. Siis ei mitään läppää heitä vaan syvällisempää stooria maailmasta jne.

Noiden rinnalla sitten ne heh-muka-hauskat löpinät sitten tökkääkin kyllä pahemman kerran. Ne vaan ei jotenkin oikein sovi tuohon. Eurogamer sanoi ihan osuvasti tuosta että prinssi tuntuu hieman vieraalta omassa pelissään. Mutta muutoin tämä uusi PoP kyllä sitten maistuu oikein hyvin. Pari edellistä olikin vähän turhan rasittavia ja toinen jäikin sitten kesken johonkin hankalampaan tuplabossmatsiin jota edelsi rasittava hevoskärryajelu, jota ennen ainoa checkpoint oli.
 
Ylös Bottom