Project xCloud - pelaa Xboxin pelejä mistä vaan milloin vaan

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni


Project xCloudin tarkoitus on tarjota pelit pelattavaksi kaikilla mahdollisilla alustoilla. Pelit streamataan suoraan käyttämääsi laitteeseen mahdollistaen näin isojen AAA-pelien pelaamisen vaikka puhelimen ruudulta.

Project xCloud pyrkii sulautumaan saumattomasti Xboxin tuoteperheeseen. Tällä tarkoitetaan sitä, että pelit jotka nyt toimivat Xboxilla saadaan myös streamattua xCloudin kautta ilman sen isompia lisätöitä. Sulautuminen tarkoittaa myös sitä, että Xboxin ohjain tietysti toimii myös puhelimen kanssa bluetoothin välityksellä, mutta halutessaan voi pelata kosketusnäytön kontrollien avulla. Lisäksi jo nyt Xboxilla pelien tallennukset tallentuvat pilveen, joten pelaaminen voi jatkua suoraan puhelimella siitä mihin viimeksi konsolilla pelatessasi jäit.

Viikko sitten julkaistussa Inside Xbox -jaksossa oli niin ikään juttua Project xCloudista.


Julkiset testit alkavat tämän vuoden aikana, joten paljon uutta tietoa siitä kuinka hyvin xCloud toimii tullaan saamaan piakkoin.

 

Enemy

Well-Known Member
Veikkaan että kesän E3-messuilla tätä esitellään isosti. Nythän näitä pelien suoratoistopalveluita ilmestyy kuin sieniä sateella, niin saa nähdä että millaisilla aseilla Microsoft lähtee omaansa markkinoimaan. Googlen esitys kuitenkin vaikutti jo kohtalaisen hyvältä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Veikkaan että kesän E3-messuilla tätä esitellään isosti. Nythän näitä pelien suoratoistopalveluita ilmestyy kuin sieniä sateella, niin saa nähdä että millaisilla aseilla Microsoft lähtee omaansa markkinoimaan. Googlen esitys kuitenkin vaikutti jo kohtalaisen hyvältä.
Voisin kuvitella, että tärkein ase on olemassa oleva pelikirjasto ja Xbox integraatio. Ei tarvitse lähteä tyhjästä, vaan annetaan pelaajien vaan jatkaa siitä mihin Xboxilla tai PC:llä jäivät.

Samalla tavalla kuin Googlenkin uudessa palvelussa, niin myös tässä arveluttaa latenssi. Kuinka hyvin streamattua peliä pystyy pelaamaan? Ja kuinka nopea nettiyhteys pitää oikeasti olla lagittomaan pelaamiseen?
 
Viimeksi muokattu:

stammy

Well-Known Member
Suomen näkökulmasta täytyy muistaa, että täällä ei ole Azuren keskusta, jolla tämän on tarkoitus pyöriä. Lähin löytyy vissiin Saksasta. Sormet kuitenkin ristiin, että toimisi täälläkin riittävästi.
 

Gimble

Well-Known Member
Niin ja sitten on vielä tuleva streamauspelaamisen mahdollistava XCloud. Sitä emme vielä tiedä riittääkö tähän, että omistaa pelin ilman konsolia tai pelaamiseen kykenevää tietokonetta. Eli on ostanut pelin esim. Microsoft Storesta ja voi alkaa pelaamaan sitä suorilta kännykän ruudulta. Tähän varmasti ainakin pyritään. Pelit pyörivät tässä tapauksessa serveriltä.
Niin siis itseasiassa annoin itseni ymmärtää että tiedetään. Julkistettiin että palvelua voi käyttää "kahdella eri tavalla"

Tapa 1) Oma konsolisi on sinun "henkilökohtainen XCloud serverisi"
Tapa 2) Käytät datacenter rautaa

Tietenkin on selvää että tapa 1 kanssa tulee olemaan luvassa "haasteita" kun yhteyksiä on käyttäjillä niin miljoonaa erilaista. Nopea kotiyhteys ilman muuta pitäisi olla jos haluaa hyvän pelikokemuksen, myös kaikki tarvittavat portit auki jne. joka ei aina tule olemaan itsestäänselvyys. Yhteydet paranee ja mm. 5G verkko aikanaan tulee tottakai auttamaan tosi monelle, tosi paljon.

Tapa 1 on varmastikin edullisempaa, koska ei käytetään oman koneen muskeleita eikä kuormiteta datacenterin konetta. Myöskään MS ei pysty lupaamaan sen toimivuutta edellä mainitun "variaatiota liittymissä" syyn takia että varmastikin aika edullinen palvelu ja käyttöönotto saataa vaatia jonkinverran harrastelua, osalle käyttäjistä kuitenkin varmastikin lisäarvo jos on sopiva liittymä jne.

Tapa 2 varmastikin saadaan toimimaan melko luotettavasti ja tässä kun yhteydet nopeutuu pelikokemuskin alkaa lähentelemään "natiivia" pelikokemusta ainakin osassa pelejä.

Aika vahvalta näyttää Mikkiksen kortit just tällä hetkellä. Azure verkosto on taskussa ja pahimmalla kilpailijalla ei ole vastaavaa omasta takaa. Lisäksi Mikkiksellä tuntuu olevan tietotaito uusien juttujen suhteen hyvällä levelillä, vaikkapa monen sukupolven yli ulottuva backwards compatibility näin esimerkkinä. Tästä tulee vielä kovempi juttu kuin siitä!
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

KonsoliFIN Alumni
Kaikissa Azure datakeskuksissa ei ole samoja palveluita. Ruotsiin on kaiketi myös tulossa jotain MS:n datakeskuksia, mutta niitä ei ainakaan vielä ole nimetty Azure keskuksiksi, mutta nettisalapoliisit ovat jo huomanneet Sweden Central ja South regioonat jossain konfiguraatiotiedostossa.


Täällä voi testata miten omasta lokaatiosta Azuren eri regionaat pelittävät:

 

MAINOS

Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom