Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Promo-versiot?

Vastaus: Promo-versiot?

DocWeird sanoi:
Meinasin vain että samat valitukset kuin promojen myynnistä voi tulla noidenkin myynnistä koska lisenssi (kansi) kieltää niiden kaupallisen jälleenmyynnin.

Pitänee vielä näin jälkikäteisesti tähdentää, että pelikotelon kansi ei ole mikään lisenssisopimus. Sopimukset tehdään molempien osapuolien suostumuksella, ja jos niille halutaan jälkikäteen todistettavaa painoarvoa, myös kirjallisesti, kaikkien asianomaisten (ja oikeustoimikelpoisten) asianosaisten allekirjoittamina.

Se mitä pelikoteloon painetaan on ikään kuin muistutus jälleenmyyjäliikkeen mahdollisesti tekemästä sopimuksesta, jolla liike ehkä on sitoutunut olemaan myymättä kylkiäispelejä erikseen. Teksti ei ole mikään juridinen velvoite, joka automaattisesti siirtyisi eteenpäin ja sitoisi myös pelin ostajaa. Sopimustenhan täytyy syntyä kaikkien osapuolten tietoisesti erikseen hyväksyminä, eikä piilo-ominaisuutena joka syntyisi vaikka jonkin tavaran ostamalla.

Jos joillakin satunnaisilla irtoteksteillä tosiaan olisi sitovan sopimuksen voima, jokaisenhan kannattaisi maalailla vaikka oma auto, postilaatikko ja takin selkämys kaiken maailman lukijaa velvoittavia "sopimuksia" täyteen. ;)
 
Vastaus: Promo-versiot?

No ei koska niitä ei saa myydä!

No jos noihin kaikkiin NOT FOR RESALE tarroihin on uskomista, niin eikös sitten normipelienkin jälleenmyynti ole 'käyttöehtojen vastaista' - voisin vaikka väittää, että jokaisen pelin ohjekirjasta ensimmäiseltä sivulta löytyy tuo not for resale -ilmoitus?

enkine
 
Vastaus: Promo-versiot?

Kyllähän noita näkee myynnissä, jos ei se haittaa että peli tulee CD-kotelossa ja levykin on mitäänsanomaton jossa lukee vain pelin nimi, niin sanoisin että mikäs siinä sitten. Pitäisi myös jonkin verran halvemmalla noita saada kuin normiversioita.


E: tämä siis pätee PS3-promoihin. Joissain on tuollainen pieni kansilappunenkin mukana.
 
Vastaus: Promo-versiot?

No ei koska niitä ei saa myydä!

Tuo promojen "not for resale" on tosiaan lähinnä jälleenmyyjille suunnattu teksti. Usein tuota lukee konsolien mukana toimitettavissa peleissä, jotta niitä ei myytäisi erikseen. Sisällöllisesti promoversiot eivät eroa tavallisista myyntiversioista mitenkään, ainoastaan kotelo ja mukana toimitettavat lappuset (ohjekirjat yms) ovat joko erilaisia tai puuttuvat.
 
Muistutetaan varmuuden vuoksi, että vaikka tavalliset kuluttajat saavatkin tehdä promoillaan mitä vaan, on niiden myynti, osto ja vaihto kielletty KonsoliFINissä. Syynä tähän on vuosia sitten maahantuojien kanssa tehty herrasmiessopimus.
 
Ylös Bottom