Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ps2 ääni tietokoneeseen ?

veltsu

New Member
Apu olisi tarpeen.

Eli tarkoitus on liittää Pleikan optisestä liitännästä piuha Live 5.1 korttiin ja sitä kautta saada surround kuulumaan.

Livessä on reikä SPDIF, onko se siis optinen sisään tulo vai mikä, ja minkälainen piuha pitää ostaa, vai onnistuuko moinen viritys mitenkään?
 
eikös tuo Liven SPDIF ole lähtö- eikä tuloliitäntä? Kuinka olet ne surround-äänet muuten toteuttanut? En kyllä itse omista Liveä, mutta ei siinä muistaakseni ole edes liittimiä kaikille 5:lle kaiuttimelle?
 
Juu, tutkin manuskaa ja lähtöhän se on, eli ei onnistu.
Kyllä Livessä (5.1) on lähdöt eteen, taakse ja keskiääni+subbanen samassa reijässä.
 
Halunnet siis Dolby Digital / DTS signaalia pihalle PS2:stasi?

Livessä on koaksiaaliset SPDIF liitännät, takapaneelissa out ja emolevyllä 2 pinninen IN. Playstation2 ulostaa vain optisesti digiääntä, joten tarvit :

a) konvertterin optisesta -> koaksiaaliseen SPDIFfiin (esim. Gigantissa on tällaisia)

b) itsetehdyn koaksiaaliliitynnän Live!n emolla olevaan rööriin (voit tietysti yrittää etsiä valmistakin, en tosin tiedä myydäänkö niitä)

Säätämiseksi se menee väkisellä..

Mikäli haluat vain Dolby Surroundit ulos ja sinulla on siis surround vahvistin kiinni tietokoneessasi, niin siihenhän riittää PS2:n takaa löytyvä ihan tavallinen 2xRCA lähtö. Hommaat vain 2xRCA -> 3.5mm miniplug piuhan, tunget Live!n line-inniin ja pistät pelin asetusvalikosta Surroundit päälle. Liekö Live!n softalla tarvitsee vielä jotakin säätää, en tiedä, mutta näin periaatteessa. Tässä ei siis tarvita koko SPDIF hässäkkää, pelkät oikea ja vasen kanava riittävät.

Itselläni PS2 on kiinni Yamahan viritinvahvarissa suoraan optisella letkulla, se taitaa olla helpoin ratkaisu saada DD/DTS/Surround -äänet ulos koneesta :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kiitos, juuri tuommoista tietoa tarvitsin. Lähdenkin huomenna metsästämään sopivia piuhoja. :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan dapht
Itselläni PS2 on kiinni Yamahan viritinvahvarissa suoraan optisella letkulla, se taitaa olla helpoin ratkaisu saada DD/DTS/Surround -äänet ulos koneesta :)

Sama systeemi täälläkin paitsi vahvistin on Pioneer. ;)
 
Ylös Bottom