Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS2 ja pystyjuovat kuvassa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja rabyel
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

rabyel

New Member
Onko kukaan kuullut että PS2 voisi aiheuttaa TV-kuvaan vikaa, lähinnä pystyjuovia? Itselläni ilmestyi siihen kuvaruudun reunaan, jonka vieressä PS2 seisoo, useita pystyjuovia noin 5-10 sentin leveydelle. Juovat toistivat värejä eli kyse lienee lähinnä valoisuuseroista. Kun juovat olivat ilmestyneet, ne näkyivät myös TV-kanavilla, DVD-leffoilla ja riippumatta onko TV edes kiinni antenniverkossa. Eli aina.

Kypsyttyäni juoviin ostin uuden tv:n, vimosen päälle 32 -tuumaisen laajakuvatelkkarin mutta nyt samat juovat ovat alkaneet ilmestyä uudenkin telkkarin ruudulle. PS2 ei ole tällä kertaa pystyasennossa tv:n vieressä vaan vaakaasennossa tv:n alapuolella videotasolla - mutta samalla vasemmalla puolella kuin mille juovatkin ilmestyvät. Ja taaskaan kuvalähteellä ei ole mitään vaikutusta vaan juovat näkyvät aina, jopa "sinisellä", signaalittomalla ruudulla.

Muita sähkölaitteita ei lähistöllä ole, antennisignaalin vahvistamiseen käytän verkkovirtaista signaalivahvistinta.

Tietääkö joku mistä iliö voi johtua ja miten siitä pääsee eroon tai miten voin estää sen pahenemisen uudessa pari viikkoa vanhassa tv:ssäni?

Nim. desperate
:confused:
 
kannattaisi ehkä siirtää pleikkari pois tv tasosta. ja vetää niin pitkälle kuin scart johto antaa periksi. tai osta pieni matala avohylly ja laita ps2 siihen vaikkapa puolen metrin päähän. ja lisää vaihtoehtoja voi vapaasti keksiä.:cool:
 
Häiriöiden etsimiseen on varsin yksinkertainen keino, ja useimmiten syy on maadoituksessa tai huonolaatuisissa videokaapeleissa. Jos av-laitteita on kytkenyt esim. maadoitettuun ja maadoittamattomaan pistorasiaan, ja kytkee niitä sitten videopiuhoilla yhteen, saa usein häiriöitä. Testaa näin:

- Ota kaikista muista laitteista töpselit irti koko huoneessa.
- Ota tv:stä kaikki piuhat irti, myös antennit ja scartit. Jätä vain töpseli seinään. Näkyvätkö häiriöjuovat tv:ssä sinisellä kuvalla vielä? -> TV on sökö. Mikään ulkoinen ei voi silloin aiheuttaa häiriötä.
- Jos kuva on puhdas, kytke antennipiuha suoraan seinästä telkkariin. Tuleeko juovia?
- Kytke laitteita sähköverkkoon ja televisioon piuha kerrallaan, yks kerrallaan. Kun häiriö ilmaantuu, olet bongannut häiriölaitteet.

En usko, että raitojen syy on PS2:ssa, koska sfnetin audio+video-ryhmissä on ollut aiheesta paljon juttua. Voisin lyödä vetoa, että vika on antennivahvistimessa.
 
Ylös Bottom