Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS2 Linux - kokemuksia

Ps2linux käyttökokemuksia?

Niin, että minkäslaista se linuxin käyttäminen ps2:ssa on? Toimiiko se kuinka hyvin tietokoneen korvikkeena? Tuleeko siinä asennuksessa mukana esim. web-selaimet yms. ohjelmia?
 
No,

Mitä nyt olen siinä käyttänyt niin muutamia huomioita:

- Kerneli on vallia iku-turso, eli 2.2.1 ja siihen sitten lisäilty USB kamaa jonkin verran. Normaali tossunkuluttajalle ei aiheuttane ongelmia mutta koskaanhan ei voi olla varma.

- Webbiliityntä on jonkin moinen. KDE / GNOME ikkuna managerit saa valita, joskin mitään ihmeellisen nopeaa X-Windows kokemusta ei kannata odottaa, XGS serveri ei tue kunnolla ainakaan vielä kiihdytysta. Normaali selailuun ok. Joskin ainut selain mitä löysin oli KFM (Konquerorin filemanageri) ja sitä ei voi oikein kehua. HTTPS ei siltä luonnistu ja niin edespäin. Mozilla ja sen johdannaiset ilmestynevät kuitenkin jossain vaiheessa.

- VCD/DIVX/SVCD käyttö ei vakiolta onnistu, vaan softia voipi joutua kääntelemään. Lisäksi niitä harvoin on optimoitu PS2 raudalle joten esim mplayer jaksaa juuri ja juuri pyörittää VCD streamia. Veikkaan toki että ei kauaa kestä että optimoituja versioita alkaa putkahdella ihmisten ilmoille.

- MP3set soi ok =) En tiedä tuliko mukana vakiona sopivaa soitto-ohjelmaa. Itse käänsin saman tien uuden mukaan (madplay)

- Distro näyttäisi olevan RedHat pohjainen systeemi joten sen hallinnointi ennen Punapipon kanssa touhunneelle pitäisi olla kohtuullisen helpohkoa.

No onko se vakaa ? No kyllä melkein. Uudemmilla PS2 malleilla (ainakin 30000R4) tuppaa verkkokortti kuolemaan alta. Tätä ei kuuleman mukaan tapahdu vanhemmilla PS2 revisioilla ja asiaa selvitellään.

Muuten kohtuullisen OK systeemi, sain sitä mitä odotinkin. Odotin tosin takkuisempaa systeemiä :) Hyvä että sinällään yllättyy.

Kuitenkin jonkin verran säätäjä henkisyyttä saa olla että moisen kitin hommaaminen kannattaa. Itselläni PS2 on melkolailla 100% Linux käytössä. (Kaippa vissiin niitä pelejäkin pitäisi joskus hommailla...)

Mjoo siinäpä päälimmäiset.

Br,
Jsa
 
Kerro nyt lisää... :D
- Onko mukana valmiita demoja yms, jossa on edes hitusen ps2 fiilistä??? minkalaisia???
- boottako miten nopeesti?
- miten netti yhteytesi on toteutettu? (-> pc -> hub -> ps2????)
- Oletko kokeillut TV:n kautta??
- Ehdotuksia hyvistä saiteista mistä löytyy PS2 linux rojua??

JJ
 
- Mitään maata järisyttäviä demoja ei kannata odottaa. Mukana on muutama esimerkkiohjelma joissa hieman esitellään laitteen ohjelmointia. Toisaalta eiköhän niitäkin ala pikkuhiljaa tippumaan tässä. :)

- Boottaa ihan nopeasti, kuten Linux PC:ssäkin.

- Itsellä PS2 menee kiinne kytkimeen ja siitä sitten linux boxin kautta NATattuna nettiin. Ok toimii.

- Enpä ole vielä TV:ssä sitä koittanut mutta käsittääkseni toiminta ongelmia ei ole. Kitin mukana tulee ohjelma jolla voi säätää näyttötilaa.

- PS2Linux rojua löytyy ehkä parhaiten www.playstation2-linux.com:sta. Lähinnä sen vuoksi että siellä on kohtuullisen aktiiviset forumit asian tiimoilta ja sieltä löytyy linkkejä. Nipponin pojilla on ollut kitti pitempään niin siellä päin saattaa olla enemmän softaa. Ainut ongelma on että sivut ovat usein sekavia kielestä johtuen.


Br,
Jsa
 
Mitä mieltä ps2 linux paketista

kaikkihan varmaan tietää että ps2 on tulossa linux paketti mikä sisältää kovalevyn,hiiren,näppiksen jne. :)

no aattelin kysyä että mitä mieltä olette tästä ? :confused:
 
Niinkuin kaikki tietävät se on jo tullut. Voipi tilata netistä. Taitaa olla joku aikaisempikin threadi tästä.
 
Moi!

Onko mitään uutta linux-rintamalta? Onko kukaan keksinyt jotakin hauskaa käyttöä tälle tai oheislaitteille?
 
Jos ei parempaa keksi, saa siitä ainakin erinomaisen kannettavan (siirrettävän) mp3-soittimen kovalevyllä ja kaukosäätimellä... kenties joku kaunis päivä joku saa vielä videotkin toimimaan kunnolla, ja sen jälkeen loppuu divx-leffojen katsominen monitorista, onhan PS2ssa sentään vakiona TV-liitännät... :)
 
PS2FIN testasi PlayStation 2:n Linux-kitin

Sonyn vajaa vuosi sitten julkaiseman Linux-laajennuksen tarkoitus lienee jäänyt hämäräksi useimmille konsolin omistajille. Harrastuksekseen pelejä vääntävien parissa paketti on kuitenkin tuttu.

Linux on edullinen korvike ammattilaisten käyttämille kehitysalustoille. Kovalevyn ja verkkokortin avulla konsoli selviää useimmista kotitietokoneella suoritettavista askareista, mutta siitä on paljon muuhunkin. Käyttöjärjestelmä ei kuitenkaan suosi ummikkoa, vaan sanat plug ja play saa unohtaa. Aiheesta on myös haastattelu samassa yhteydessä. PS2FINin kysymyksiin vastasi Sonyn Sarah Ewen, joka on esitellyt Linux-kittiä ympäri maailmaa kotoisia Assembly-messuja myöten.

Siirry artikkelin pariin tästä.
 
Erilaisia emulaattoreita on myös käännetty runsain määrin PS2lle, ja bonuksena on siis tietenkin padiohjaus ja tv-liitäntä... esim. vanhoissa Atari 2600-peleissä on tiettyä henkeä, ja kymmenen minuutin Space Invaders- session jälkeen alkaa taas arvostaa näitä nykypäivän pelejä ihan eri tavalla... Itselläni on myös NES-emu käytössä, ja muitakin kyllä löytyy.
 
Ylös Bottom