PS4 KFIN F1 2018 [Kausi 4] - Kausi päättynyt

Thuto

Member
Kolmas kausi on viimeistä kisaa vaille ajettu, ja jo ennen viimeistä kisaa mestaruuden on varmistanut Junddu, joka on voittanut neljä ensimäistä kisaa.

Neljäs kausi startataan heti perään. Sarjajärjestelmä lyödään lukkoon myöhemmin, kun nähdään tarkempi osallistujamäärä. Sarjan pyörittäjinä jatkavat Thuto sekä Moneygunx, tuomariston muodostavat Thuto, Moneygunx ja Kiraih.


HUOM! Uutta tälle kaudelle.

Tämän kauden mestari palkitaan PSN Storen 20 € koodilla. Lisäksi jaetaan yllätyspalkinto yllätysmeriiteillä.

Aika-ajo ajetaan tällä kaudella kahdessa osassa. Ensin ajetaan one shot qualifying, joka määrittää sijat 6-20. Tämän jälkeen aika-ajon TOP5 ajaa Super Pole Shootout -session, joka määrittää kärkiviisikon järjestyksen. Tämä toteutetaan siten, että käynnistetään short qualifying sessio, jossa vain TOP5 kuljettajat saavat mennä radalle. Session alkaessa ensimmäisen aika-ajon viides lähtee radalle ja ajaa yhden nopean kierroksen. Kun hän aloittaa nopean kierroksensa, neljänneksi tullut lähtee radalle ajamaan oman nopean kierroksensa jne. Jokainen saa ajaa vain yhden nopean kierroksen.

Kaikki kuljettajat saavat vapaasti valita renkaat kilpailun starttiin.Kisapaikat tälle kaudelle ovat täynnä, uudet kuskit voivat kuitenkin hakea mukaan varaksukiki. Ainoana vaatimuksena hyvä käytös sekä radalla että keskusteluryhmissä. Hae mukaan ilmoittautumalla tässä ketjussa tai laittamalla viestiä PSN:ssä käyttäjälle Thuto.


Kilpailuaikataulu:

Torstaisin kello 20.00


Kilpailukalenteri:

27.12. Venäjä

3.1 Japani

10.1. USA

17.1. Meksiko

24.1. Brasilia

31.1. Abu Dhabi


Myös tällä kaudella kilpailut striimataan youtubeen selostuksella, selostuksesta vastaa Kiraih.
https://www.youtube.com/channel/UCP6IhmawTgLQGBOVNRe0gTQ


Pistetaulukko


Säännöt pysyy samoina, kisaformaattina short quali ja 50% kisa. Tarkemmat säännöt alla. Jos on ehdotuksia sääntöihin, kisaformaattiin tai muuhun, laita ehdotuksia tähän ketjuun tai PSN-ryhmään.


Mukaan otetaan edelleen uusia kuskeja, jos haluat mukaan niin ilmoita tässä ketjussa tai laita viestiä Pleikkarilla Thutolle.


Mikäli torstai ei käy, säännöt ei ole mieluisat, tai haluat osallistua useampaan sarjaan, myös muita suomalaisia F1-sarjoja on käynnissä:


- Suomi-sarja, simulaatioluokka

-Div 1 kisat maanantaisin kello 20.00

-Div 2 kisat sunnuntaisin kello 18.30

- ajoavut kielletty

- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379

- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle pastafiores, nappula185 tai JesperBF1- Suomi-sarja, vapaaluokka

-Div 1 kisat sunnuntaisin kello 19.00.

-Div 2 kisat keskiviikkoisin kello 19.30.

- ajoavut sallittu

- ilmoittautuminen: https://m.facebook.com/groups/1381507885272379

- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle pastafiores, nappula185 tai JesperBF1- Reverse grid -sarja

- tiistaisin kello 20.00

- ajoavut sallittu

- lähtöjärjestys on pistetilanne käännettynä, vähiten pisteitä kerännyt paalulla ja eniten viimeisenä, jne.

- lentävä lähtö

- 2x25% kisat per päivä

- tai laita viestiä PSN-käyttäjälle Thuto


Säännöt:


Säännöt Radalle ja siihen liittyen:


-Ajoavut sallittu

-Vapaa valinta setupiin

-Maalaisjärjen käyttö on toivottavaa, lähtökohtaisesti virtuaali radalla on samat säännöt kuin oikeassakin elämässä, alla esimerkkejä sekä infoa tilanteista.

-Mutkissa että suorilla on tilaa jätettävä rinnalla olevalle vähintään auton verran, oli toinen kuski rinnalla sitten yhden tai kaikkien renkaiden voimin.

-Jos käytät ajolinjaa apuna niin se ei kerro että missä saat rinta rinnan tilanteissa mennä, mikäli takaa tuleva kuski pääsee epätavallisessa paikassa tekemään ohitus yritystä/rinnalle niin tilaa jätetään myös siinä, vaikka puolustaminen tuntuisi käytännön mahdottomalta ja aikaa menisi. -Tähän tilanteeseen on johtanut yleensä edellä ajavan kuljettajan tekemä ajovirhe aiemmassa mutkassa.

-Kunnioita sinisiä lippuja.

-Ole hereillä aika-ajoissa hitaalla kierroksella, toisten blokkaamisesta tuomarit rankaisevat säälittä.

-Yli optimistisista sukelluksista sakotetaan erittäin ankaralla kädellä.

-Sijoitusta puolustaessa on ajolinjan vaihtaminen sallittua vain yhden kerran, ennen jarrutusta, ja kiellettyä kesken jarrutuksen.

-Ole hereillä varikolta tullessa.

-Tuomariston tahalliseksi katsomasta kolaroinnista tulee vähintään loppukauden kilpailukielto, tai bänni koko sarjasta.

-Mikäli yksi kuski toistaa samoja virheitä, rangaistukset kovenevat sitä mukaa.

-Brake checkistä, eli turhanpäiväisestä jarruttamisesta esimerkiksi turva-auton takana rankaistaan ankaralla kädellä.

-Tilanteita tulee kuitenkin väistämättä kauden aikana, ja tuomaristo antaa rangaistukset sekä varoitukset lähtökohtaisesti syylliseksi todetun osapuolen tekemän liikkeen törkeyden/huolimattomuuden, ei niinkään aiheutuneen damagen perusteella.

-Mikäli suurella osalla kaatuu peli bugin vuoksi tai ilmenee jokin muu glitsi, niin on mahdollista että lähtö joko uusitaan tai sitten ei uusita, ja tulokset jäävät voimaan kisatilanteen mukaan. Tilanteet katsotaan tuomaristossa tapauskohtaisesti, eli joskus käy huonot ja joskus hyvät. Päätökseen uusinta startista vaikuttaa monta tekijää, eniten kuitenkin se että paljonko kisaa on ajettu sekä kuinka monelle tämä glitsi ilmenee. Toivottavasti ei tähän tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta.

-Älä teetä tuomareilla turhaa hommaa raportoimalla marginaalisista kisa tilanteista, vaan oikeasti sellaisista josta omasta mielestäsi kuuluu rangaistus saada, pilkun viilaaminen ei ole kenestäkään mukavaa.

-Älä ohita turva-auton takana mikäli et ole kierroksella perässä tai ellei edellä olevan paikka sinulle kuulu, vaikka peli tähän antaisikin luvan.

-Älä aja AI:lla, eli älä paina pausea radalla koska tämä blokkaa muita kuskeja.

-Mikäli tunnet hyötyväsi esimerkiksi jostain bugista tai muusta tilanteesta verrattuna kanssakilpailijoihin, niin hidastathan vauhtia sopivasti rangaistuksen uhalla.

-Tuomaristolle raportoitaessa tulee olla video tilanteesta, videoleikkeen saat yleensä koko kisasta kun laitat PS4 asetuksista sen pituudeksi 60min, leikkaat ja uppaat tilanteen esimerkiksi youtubeen jonka linkkaat sitten tuomaristolle, taikka oman nettiyhteyden mahdollistaessa vaikka striimaat koko kisan omalle kanavallesi kuten moni kuski tekee.

-Erimielisyyksiä kisatilanteista käydään läpi yksityisesti, eikä julkisesti sarjan chatissa.

-Aika-ajon ja kisan välissä on noin kahden minuutin tauko, ja hosti antaa lähtöruudukossa luvan painaa start race -nappia. Mikäli joku muu tekee tämän etuajassa, seuraa siitä automaattisesti viisi rangaistuspistettä taikka uusintalähtö ja pudotus gridin hännille -tuomaristo päättää tilanteista tapauskohtaisesti.

-Ei mielellään paineta retireä myöskään aika-ajoissa radalla, koska tekoäly ottaa auton hallintaansa, eikä välttämättä mene haamuksi. Jotkut säästävät renkaita tuolla kikkailulla. Samaten tahallaan auton romuttaminen aika-ajoissa on kielletty. Jos tapahtuu vahingossa ja olet top10:ssä, niin on otettava kuluneet renkaat starttiin. Jos ei kuluneita löydy, niin sitten pehmeimmät.

-Ilmoita osallistutko kilpailuun vai et viimeistään kisapäivänä kello 17.00. Tätä myöhemmin ilmoittamisesta saa yhden rangaistuspisteen. Ilmoittamatta jättämisestä tai virheellisestä ilmoituksesta saa kolme rangaistuspistettä.

Host options:

-AI Driver Level: 41

-Car Performance: Equal

-Maximum practipiants: 22

-Practice Length: None

-Qualifying: Short

-Race Distance: 50%

-Quick Weather: Dynamic (Super Pole Shootout: clear)

-Session Start Time: Official

-Session Privacy: Invite Only

-Parc Ferme Rules: Off (noudatetaan sääntöä, mutta käytännön syistä pois päältä)

-Collosions: On

-Vehicle Damage: Reduced

-Ghosting: Off

-Car Setup: Full

-Safety Car: On

-Rules and Flags : On

-Corner Cutting Stringency: Strict

-Formation Lap: On

-Race Starts: Manual-Braking Assist: Off

-Anti-Lock Brakes: On

-Traction Control: Full

-Automatic Gearbox: Automatic

-Pit Assist: Off

-Pit Release Assist: Off

-Dynamic Racing Line: Full

-ERS Mode: Automatic

Sääntöjenvastaisesta toiminnasta rankaistaan 5, 10 tai 20 sekunnin aikarangaistuksilla. Lisäksi jaetaan rangaistuspisteitä, 12 pisteellä ansaitsee yhden kilpailun kilpailukiellon. Tuomariston muodostavat Thuto, Moneygunx ja Kiraih. Myös vääristä ilmoittautumisista rangaistaan, ensin rangaistuspisteillä ja toistuessa menettää seuraavasta kisasta paikan.

Rangaistuspisteet:


Hoebioo: 3 pistettä (Unkari)

VadelmaPvP: 5 pistettä (Italia)

Youtube-kanavia:

 
Viimeksi muokattu:

Aki

New Member
Olen poissa tänään. Pahoittelut myöhäisestä ilmottautumisesta mutta viime hetkellä tuli muuta menoa päällekkäin.
T AkiLasseAntti_3
 

Thuto

Member
Venäjän kisan rangaistukset:

Super-Jesse saa +10 sekuntia ja kaksi rangaistuspistettä sääntöjen kohtaan "Causing a collision" vedoten. Super-Jesse osuu velmun perään aiheuttaen pyörähdyksen. Aikarangaistuksen myötä Super-Jesse putoaa sijalta 7 sijalle 9.

Videotodisteet:


 

Kirai

Toimitus
Neljäs kausi on päättynyt!

Tässä selostamon highlightsit kaudesta:


Kausi viisi starttaa ensi viikolla, ja selostamo on jälleen mukana tunnelmassa.
 

MAINOS

Ylös Bottom