Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4-päivitykset

Kuten uutisoimme, tuo kasiversio yhden oikeasti hyödyllisen muutoksen, eli tuen autentikaattorisovelluksille. Eli vaikka PSN-tunnuksensa on voinut suojata kaksivaiheisella tunnistautumisella jo vuosia, on turvakoodit lähetetty tähän asti tekstiviesteinä. Tapaa pidetään yleisesti vähintäänkin riskialttiina, koska etenkin Jenkkilässä SIM-korttikaappaukset ovat valitettavan arkisia. Ja joskus koodien lähetys SMS:nä on muuten vaan hidasta. Vaan jatkossa (eli v8.00:n julkaisun jälkeen) PSN:ssäkin koodit voi generoida omalla mobiilaitteellaan esim. Authy-sovelluksessa.

Lähde: KonsoliFIN
 
Pieni eikä edes pakollinen v7.55-päivitys on saapunut. Ite ajelen edelleen v8.00:n betalla, joten en pääse tsekkaamaan, mitä uutta tuo on tuovinaan. Tuskin mitään näkyvää kuitenkaan.
 
Facebookissa on porukkaa joilla on tämän päivityksen jälkeen menneet koneet aivan solmuun. Osalla ei toimi kuin pelit ja muiden sovellusten päällä lukot ja osalla ei edes pelit.
 
Facebookissa on porukkaa joilla on tämän päivityksen jälkeen menneet koneet aivan solmuun. Osalla ei toimi kuin pelit ja muiden sovellusten päällä lukot ja osalla ei edes pelit.
Tuo oli päivitykseen liittymätön PSN-ongelma, eli siellä oli muutaman tunnin ajan jotain häikkää lisenssien varmistamisen kanssa. Tuota tapahtui myös aiemmalla v7.51:llä jo aamulla.
 
Kasiversion beta on kestänyt pian kaksi kuukautta, ja tänään tuli jo v8.00 Beta 5. Lopullinen versio antanee vielä odottaa itseään ainakin viikon verran.
 
Meni melkein kuukausi tuon betan kanssa, mutta nyt v8.00 on julkaistu kaikille. Alla vielä listaa uusista ominaisuuksista sekä muutoksista.

Updates to Party and Messages
Following this update, Party and Messages will be more tightly linked together and you will see changes to the UI. Both apps will now use the same ‘Groups’ of players for Party voice chats and message exchanges, instead of having different groups setup across the two apps. So now you can start a Party chat or send a message to the group you’ve previously chatted with across PS4, as well as PS5 when it launches.

New Avatars
We’re expanding the collection of pre-set avatars for players to showcase on their Profile. An array of new avatars from your favorite games will be available, including Bloodborne, Journey, Ghost of Tsushima, God of War, The Last of Us Part II, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End and many more.

Mute all Mics from Quick Menu
We’ve added an option to “Mute all Microphones” in the Quick Menu, so you can easily mute your mics while gaming.

Simplified and more flexible Parental Controls
Under Parental Controls, we’re combining the ‘Communicating with Other Players’ and ‘Viewing Content Created by other Players’ into one setting – ‘Communication and User Generated Content’- to cover both areas of communication and UGC sharing. This offers a simpler setting that’s easier for parents to understand and apply to their children.

In addition, children can send a request to their parents to use communications features in specific games. When a child sends this request, the parent will receive an email notification and can choose to make an exception for that game and allow the child to use its communications and UGC features. This will provide more flexibility to both parents and children.

Enhanced 2-Step Verification
The 2-Step Verification (2SV) feature on PS4 will be enhanced to support third party authenticator apps as an option during the activation flow and 2SV sign-in across PS4, mobile and web.

Removal of Event Creation and Private Community Creation
After 8.00, you will no longer be able to create Events or access existing Events created by other users.

We’re also removing the ability to create private Communities under the Community app on PS4. If you already have existing private Communities, you can continue to access them.

Updates to Remote Play App on Mobile and PC
At the same time as 8.00, the existing PS4 Remote Play app on mobile (iOS/Android), Windows PC and Mac, will change its name to PS Remote Play, and the option to connect to PS5 will be added. You’ll need to sign in to PSN from your PS5 to be able to access the feature, so sit tight until PS5 launches this November!

Lähde: PS.Blog
 
Enhanced 2-Step Verification
The 2-Step Verification (2SV) feature on PS4 will be enhanced to support third party authenticator apps as an option during the activation flow and 2SV sign-in across PS4, mobile and web.

Onkohan tämä niin, että tuossa v8.00:ssa on vasta tuki kolmannen osapuolen autentikaattoreille, ja itse toiminnallisuus tulee sitten joskus? Ainakin tuo sanavalinta "will be enhanced..." viittaisi siihen. Ei nimittäin ainakaan vielä ollut mahdollisuutta valita muuta kuin tekstiviestivarmistus kun kokeilin.
 
Onkohan tämä niin, että tuossa v8.00:ssa on vasta tuki kolmannen osapuolen autentikaattoreille, ja itse toiminnallisuus tulee sitten joskus? Ainakin tuo sanavalinta "will be enhanced..." viittaisi siihen. Ei nimittäin ainakaan vielä ollut mahdollisuutta valita muuta kuin tekstiviestivarmistus kun kokeilin.
Tähän odottelen itsekin varmistusta. Voi olla, että tuki autentikaattorisovelluksille nykäistään päälle PSN:n puolelta vasta myöhemmin tänään - tai pahemmassa tapauksessa vasta huomattavasti paljon myöhemmin.
 
Päivityksen jälkeen kaverilista ei lataudu (WS-44369-6) ja Warzoneen ei pysty kirjautumaan. Valittaa vain required network service has failed. Muutaman muun pelin testasin, niin niissä toimii kyllä online. Voi olla vika kyllä tuolla Warzonen päässä, kun siihen tuli myös uusi päivitys tänään.

Tämän lisäksi menivät pilaamaan nuo ryhmät. Miten tässä enää voi luoda oman ryhmän, jossa olet yksinään? Nyt ryhmää perustaessa on pakko lähettää kutsu jollekin. Tai miten tuossa voi antaa ryhmälle oman nimen? Tai muuttaa ryhmän salaiseksi?

Suoraan sanottuna ihan paska tää uus päivitys.
 
Joo ihan kätevää kyllä kun ei näe friends listiä enää, yksin on paljon mukavampaa pelailla. :D
täällä kanssa sama ongelma mutta Playstation väittää että kaikki toimii tai sitten ei :p
 

Liitetiedostot

 • IMG_20201014_152659.jpg
  IMG_20201014_152659.jpg
  697,3 KB · Lukukerrat: 31
 • IMG_20201014_152652.jpg
  IMG_20201014_152652.jpg
  704,9 KB · Lukukerrat: 31
Viimeksi muokannut moderaattori:


Eipä tuolla kovin montaa positiivista kommenttia ole uudesta päivityksestä ja ihan syystä. Tää v8.00 ois pitänyt jättää julkaisematta.
 
Online ei siis vieläkään toimi kunnolla. Sony on hyvä ja voisi vaikkapa ilmoittaa ongelmasta Twitter tilillään sen sijaan, että mainostetaan uusia pelejä. Kertoisivat selkeästi mikä on ongelma ja koska voidaan odottaa korjausta/paluuta vanhaan käyttöjärjestelmään. Kiitos.
 
Kertoisivat selkeästi mikä on ongelma ja koska voidaan odottaa korjausta/paluuta vanhaan käyttöjärjestelmään. Kiitos.
Virallisella PSN-statussivulla on sentään jo jonkinlainen ongelmakuvaus. Mutta paluuta vanhaan firmware-versioon ei ole luvassa, sen voi sanoa jo nyt. (Ja itse en tosiaan usko, että tilanne muutenkaan johtuisi tuosta päivityksestä, vaan sitä varten tehdyistä serveripään muutoksista.)
 

Liitetiedostot

 • Screenshot 2020-10-14 at 21.22.35.png
  Screenshot 2020-10-14 at 21.22.35.png
  91,7 KB · Lukukerrat: 27
Ylös Bottom